![]() |
2024/4/6 - BLU.SINE @ TrainStation Subart |
Post Reply
|
| Author | |
Schmts
Newbie
Joined: 11.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 459 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: 2024/4/6 - BLU.SINE @ TrainStation SubartPosted: 03.Apr.2024 at 07:17 |
|
Zasedba
𝗕𝗹𝘂.𝗦𝗶𝗻𝗲 deluje od leta 2009 in ustvarja avtorsko glasbo s
slovenskimi besedili v svojem značilnem temačnem in melanholičnem slogu,
s katerim kreativno združuje elemente trip hopa, filmske glasbe, dark
popa in alternative. Leta 2014 so na prvencu Can You Hear in Color?
združili dvanajst avtorskih skladb in se predstavili s klubskimi
koncerti po Sloveniji. Leta 2019 so izdali svoj drugi album z naslovom 10 in ga predstavili so ga s singloma Mir in Dež. Poleti
2020 so svoj repertoar v razširjeni akustični zasedbi predstavili tudi v
oddaji Izštekani na Valu 202 in posnetek leta 2022 izdali kot album pri
Založbi kaset in plošč RTV Slovenija. 1.6.2023 pa je skupina izdala
svoj tretji studijski album z naslovom Tree. Na albumu so poleg rednih članov skupine, ki so Urška Bajec na vokalu in klaviaturah, Žiga Kroflič (Ambra, ex-Nova Schola Labacensis, ex-Ophidian) na kitari, Bor Hodžič (ex-Umbilikal) na basu in Darian Kocmur (Siderean) na bobnih, sodelovali še Žiga Četrtič na klaviaturah, Žan Florjanc na trobenti, Miha Šinigoj (Hellsword, JazzOud Quartet, Nova Schola Labacensis) na čelu ter Tomaž Šinigoj (JazzOud Quartet, Nova Schola Labacensis) na violini in hangu. Za snemanje, miks, produkcijo in vizualno podobo je poskrbel Žiga Kroflič. Blu.Sine
so zvočne podobe o iskanju, izgubljanju, spoznavanju in sprejemanju,
ujete nekje med večno jesensko melanholijo in temno, hladno sodobnostjo. Album Tree na Bandcamp: https://blusine.bandcamp.com/album/tree Album Tree na Youtube: https://youtu.be/MDF-Chp38_c ________________________________________ SC: https://ambraband.bandcamp.com/ YT: https://www.youtube.com/channel/UCrl3OKcxh-MeYXAXm16m69Q VI (RŠ Afterparty): https://vimeo.com/194176925 Štart ob 20h, damage Edited by Schmts - 06.Apr.2024 at 12:17 |
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12338 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Apr.2024 at 09:44 |
|
Se kanim oglasit če se pocajtam do tedaj :) Kr fenil Ambro s prejšnjim vokalom, pa da slišim kako tole zveni.
|
|
![]() |
|
Schmts
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Apr.2024 at 12:16 |
|
Novi komadi so tok sick, da nam je zbolel basist, tko da se bodo oglasili samo Blu.Sine. ![]() Še vedno za pogledat tho, če si je kdo rezerviral plac za zvečer. Res noice fjužn žanrov s talenti iz Siderean, Hellsword in Ambre. |
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Apr.2024 at 16:32 |
|
Pridem. A se kj ve, se Blu Sine držijo zadnejga albuma ali še kaj naokoli. Je še malo ur do koncerta pa da se malo nadudlam materjal.
|
|
![]() |
|
Schmts
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Apr.2024 at 17:15 |
|
Vse kar vem je, d so lani v Ortu igral Jaz ne vem, Tiha in Brez Odmeva. Za setlo boš pa mogu članove vprašat. ;)
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Apr.2024 at 10:15 |
|
Luštn koncert. Intimen. Publike sem naštel 18 (+-1 za fotografa), dva in še nekaj poslušalcev na izvajalca. Distribucija v zadnji tretini dvorane v obliki polmeseca, delno sedeče. Ampak ta prisotnost je bila 100%, v smislu da praktično ni bilo nikogar, ki bi med nastopom menjal pozicijo, šel na čik ali debato, mogoče si je kdo za minutko delil pozornost s šankom ali wcjem.
Band je naravnost odličen. Uigran, zvočno razgibam in barvit, bister, aranžmajsko poln, a ne nasičen. Pusti melodiji prostor, zračnost, svojo eksperimentalnost pa hkrati brzda v skoraj radijski prijaznosti. Kljub mnogim menjavam inštrumentov ima ves čas izdelan prepoznaven svoj zven, med komadi, tudi iz različnih obdobij se plete ista prepoznavna nit. V uri in pol smo slišali pretežni del iz plošče Tree, pa tudi dve noviteti, ki smo ju užili menda v njuni deviškosti. Sploh zaključni komad je bil najbolj udaren, rockerski, tak pri katerim ima bobnar največji razpon rok, kjer gre s palčkami daleč za glavo po zalet. Ob takšni dinamiki sem kar nekajkrat čepke tlačil v ušesa in jih nekaj trenutkov kasneje brskal ven. Zvok je bil nasplošno jasen, dovolj basovsko podložen, da se ga je čutilo v prsih, v pasažah, ko so gostje na trobilu in Pravzaprav sem ravno vokalno band doživljal povsem drugače kot na albumu. Bolj integrirano, bolj ustrezno povezano. Na albumu mi je nekako.. preveč... kot, da bi si želel ga časoma ugasniti in band použiti kot instrumental. Barva mi je nekoliko težka, v miksu preveč prisotna, interpretacija skoraj veljiva, zapovedovalna... v živo pa.. ustezna. Doživetejša, potuje na melodiji, ne nad njo. Pravzaprav mi je zelo godil in sem celo občudoval kontrolo s katero delikatno poskoči iz preponsko podprte prsne resonance v "head voice" in gladko zdrkne nazaj. 8/10 zgolj zaradi notranjih doživljajev, ker se odvajam polivanja s procenti na koncertih in me prisotnost drugih duš na teh dogodkih, kjer sem se 20+ let pojavljal etanolsko spremenjen... reže in žarči. Edited by frogstomp - 07.Apr.2024 at 10:28 |
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |