Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Kako Do Statusa
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Kako Do Statusa

Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Newbie
Newbie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vader69 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Sep.2012 at 10:04
A je zdej kšna šola za status al ne??
Back to Top
Nordy Nuš View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nordy Nuš Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Sep.2012 at 00:42
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

ja, to da razpisana študijska mesta ne sovpadajo s povpraševanjem na trgu dela mi je jasno, predvsem za netehnične fakse...naravoslovni žal odpadejo za velik delež populacije, in svaka čast tistim, katere je življenjska pot vodila tja in so tudi sfurali... o tej socialni plati študija sm pa bral nekje, kako se francoska politika prav tega zaveda in to spodbuja, četudi daje ven nezaposljiv kader. čeprov gre v nekem smislu za podaljšano varstvo... pri tem bi opozoru še neki.. ja, na faksu, pa naj bo to bilokaj, razmišljaš, si razbijaš glavo, razvijaš potencial, zoriš tudi etično/moralno.. ne samo v študijskem smislu pač pa da si konc koncev napumpan z enim zagonom, mislimi na uspeh... možgane navre na overdrive in pol k treščiš na kruta tla realnosti, da si mogoče tisti, ki mu ni uspelo tko kot si je zamislu... ne morš nazaj v opravljanje enih rutinskih opravil... hočem rečt... duševno je lažje človeku ki se ni nikdar podal na študijsko pot zdržat 8ur v proizvodnji al pa malariji kot nekomu, ki je šel študirat za neko obdobje... k maš enkrat napumpano glavo z vsemi pizdarijami in se praviš v 8h rutine garantiram sproščanje bolanih misli v tem času.. :) ...pa dobr, proizvodnja gre itak u kurac, slab primer... 

sm pa opazu da se iz moje generacije dosti folka, ki niso kazali kakršnegakoli potenciala, talenta... dandanes precej bolje znajde kot kolegi, ki so izražal neki perspektivnega... zanimiva je tud korelacija med vaškimi in mestnimi ljudmi, katerim tolk drugih stvari meša glave, da so pol na stiku mladosti z odraslostjo popolnoma zgubljeni in praktično brez vsega, medtem ko ma vaški folk zaposlitev, zida bajto in dela škorce... 

(mimgrede, naslov teme bi lahko glede na vsebino spremenili v  "kako do statusa aka bluzenje" :) ... probimo se ne slepit, dost ljudi na splošno, kot tudi bralcev tega foruma se je v času zorjenja sprehodilo čez to situacijo, kateri na koncu sledi panika v smislu "kva pa zdej?!", k življenje rata kr naenkrat vse preveč resno...  pa spet, probimo izmenjat kkšna konstruktivna mnenja o tem in ne narest angry mob, k se bo drl "delat pejte!!" k vemo kakšna je situacija na jebenem trgu... vsi tud nismo za kelnarje... 

Jp, I'm so there. Imam papirje za to kar bi hotla, pa mi nic ne pomagajo, tak da ne se sekirat za faks :D Vsake tolk cajta probam kaksno novo zadevo (ko zmanjka dnarja recimo :) in mogoc se bo enkrat nasla taprava. Sam pa opazam, da mi ful pomeni s kaksnim folkom delam -brings me up, or down. To je res nek tak cuden in negotov cas. Po drugi strani pa je*es uno sluzbo, sto let isto, pol pa pet let u penzijo (al kolk bo sploh penzije), pol pa crk. XD Kot nekaksna zlata kletka, zj pa nimam nic za zgubit, kind of. Ja, Tito je baje reku da se mormo znajt, velik srece ;)

Sry za offtopic in "navodilca" u ang. ^^
Back to Top
PrimozI View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PrimozI Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2012 at 11:16
Originally posted by Zupan Zupan wrote:

Kdor išče ta najde .... http://www.paratus.si/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
Tile so čisti flegmatiki,neka privatna šola. Sm klicu modela,pa rabš sam spričevalo,dokumente,150 eur pa maš status ;)
Na katero smer si se pa vpisal? A to si jih kej nalagal da boš res študiral, al si kar povedal kaj potrebuješ? Kako je pa z morebitno neveljavnostjo statusa če ne delaš izpitov (to je bilo omenjeno prej v tej temi)? 
Kako je pa s subvencijo glede prevoza? Ker so letos karte za vlak in trolo skupaj 20€ (ali več če si res daleč). Se tukaj tudi šteje?

Edited by PrimozI - 24.Sep.2012 at 11:43
Back to Top
Zupan View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zupan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2012 at 19:28
Nisem se vpisal,k se mi je neka pizdarija nrdila in sm ostal brez keša ... zdej iščem alternative k dobim denar šele v oktobru :/
Back to Top
Zupan View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zupan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2012 at 19:29
baje keš ostane na servisu če delaš na napotnco pa nimaš statusa,in ga nakažejo pol k podaljšaš status
Back to Top
PrimozI View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PrimozI Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2012 at 19:31

Nisem se vpisal,k se mi je neka pizdarija nrdila in sm ostal brez keša ... zdej iščem alternative k dobim denar šele v oktobru :/
Ja kaj si jim pa rekel ko si klical? Drugih informacij nimaš? Prišle bi mi namreč zelo prav.

baje keš ostane na servisu če delaš na napotnco pa nimaš statusa,in ga nakažejo pol k podaljšaš status
Aja če si vključen v izobraževanje odraslih morš izkoristit to možnost?
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2012 at 19:31

Kako pa dobiš napotnico če nimaš statusa? 

All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
Zupan View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zupan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2012 at 19:42
sem klical in so zahteval samo spričevalo,rojstni list,150 eur pa osebno.Tipu sm kr direktno povedu da rabm status in je reku da ni panike. zato ker mam na podjetju kjer delam stalno napotnico in bojo vseeno na servis poslal,sam pač servis ne bo naprej nakazal dokler nimam statusa. ampak zej morm najdit varjanto d se nasledn mesc vpišem upam da se bo dalo k baje se da
Back to Top
PrimozI View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PrimozI Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2012 at 19:45
Neki sm slišu o pomorski šoli v Portorožu, probej tam. Drugač je pa še opcija baje v kočevju, neka gozdarska al neki..
To so sam nepreverjene govorice.

Hvala za informacije!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Oct.2012 at 15:08
a smo že kj naumil?
Back to Top
PrimozI View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PrimozI Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Oct.2012 at 17:05
Jaz sem se vpisal na Paratus. Ni bilo kompliciranja
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Oct.2012 at 18:27
kdaj?
Back to Top
Vader69 View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vader69 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Oct.2012 at 10:22
Frogi tuki so rekl da bodo še cel oktober vpisoval, edin če je že vse povno
http://www.suaslj.com/

Izredno izobraževanje
in referat za dijake:

tole poklič/vpraš pa ti bo use razložila
Luciana Šuran - 01 431 93 78

Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Oct.2012 at 10:31
učeri sporočil da so zasedeni.
Back to Top
Xardas View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xardas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Oct.2012 at 16:51
ja isto nek status rabim :)

Edited by Xardas - 10.Oct.2012 at 16:52
Support Local Music - Sleep with a Musician

[URL=https://www.facebook.com/mephistophelianSLO[/URL]
Back to Top
Xardas View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xardas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Oct.2012 at 16:58
ja se grem jutri vpisat v Krško, vpisujejo še ta teden, se pravi še jutri, cena je 250€, i potrebno je prinest spričevala za vsak letnik srednje šole :)

Edited by Xardas - 18.Oct.2012 at 16:59
Support Local Music - Sleep with a Musician

[URL=https://www.facebook.com/mephistophelianSLO[/URL]
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Nov.2012 at 14:53

Back to Top
smash View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smash Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Nov.2012 at 18:12
Je še mogoče kakšna šola, da se lahko dobi status?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.