Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Slovenska scena
  New Posts New Posts RSS Feed - DYZ Sonic Temple Studio
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

DYZ Sonic Temple Studio

Post Reply Post Reply Page  <1 456
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kilroy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2013 at 20:41
Originally posted by Wind Carrier Wind Carrier wrote:

Tole je blo narjeno čist za fun in pa ljubezeni do muzke, old schoola in riffanja.

Se sliš. Dobr
The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2013 at 21:54
Sam je res bolj Slayer kot Exo filing. Razen solažc seveda. Big smile
FUCK THE WORLD
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2013 at 22:04
zzzZZZZZAKON! Thumbs Up Clap
MacGyver je zakon!
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Oct.2013 at 14:55
1000 views! Hvala folk za pozornost in oglede! Nism si upal pričakovat a vseeno! Clap

mi je dalo vzpodbudo za naprej. Tole muzko ustvarjam večino bolj zase zadnja leta... me je minilo pretirano energijo vlagat v band in špile v živo, k se nekako finančno totalno ne izplača (prevelki minusi). Sicer sm dobu ene par res hudih ponudb za muzičarje, da me je že skor melo, da bi se premislu....sam ka pa vem... k vse skup seštejem si rečem - jst sm svoje na metal področju v sloveniji zakluču :) kar se tiče live nastopov.

Kar se pa ustvarjanja, delanja muzke in studia tiče, bom pa še nadaljeval - imam plan še neki metal komadov dt ven!

http://www.reverbnation.com/dyz

pade še kak video v sodelovanju z Žužkom (Vraanom) tudi! - folk ponucite ga - men je car. Z malo opreme nardi ful no :/  všeč mi je, k zelo ne-slovensko razmišla in zna napedenat. Če bi mu sposoben folk zrihtu ornk opremo bi bil po mojem sposoben še veliko več dt od sebe! :o

anywayz...

29.novembra Dr. Evil prihajajo posnet prvi single od kar je bil formiran band! Se veselim. Sm si vzel kr dolgo pavzo na tem področju (snemanju bendov), tko da počasi gremo naprej. Drugo leto plata baje! :)

Edited by Wind Carrier - 17.Oct.2013 at 15:54
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Mar.2014 at 01:33

Edited by Wind Carrier - 06.Mar.2014 at 11:04
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Apr.2014 at 22:01

Bring on the Invaders :v

synth -> shreddage -> peavey revalver sulašce Shocked Big smile
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2014 at 14:06

komad "No More in Disguise" - originalno napisan in posnet demo iz 2010 - tik pred prenovo studia.

Lani sva z Ružo [Negligence] posnela bobne za ta komad :
Setup :

https://www.facebook.com/DyzStudio

downooad komada možen :

https://soundcloud.com/windcarrier/2014-dyz-no-more-in-disguise

delam še na 4 novih komadih. Nasledni bo spet video :3

Edited by Wind Carrier - 09.Apr.2014 at 14:08
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2016 at 12:05
da ne odpiram nove teme bi kar tu prosil za odgovor na par vprasanj glede produciranja kot tudi opreme...

za lastne potrebe snemanja uporbljam spodobno masino.. i7 proc, zvocna je sb audigy 2 platinum, deljena gamersko in avdioproducentska zadeva. rama 8gb
pri mnogo trackih zacne zadeva skrtat pa me zanima, a bi to morda resili z povecanjem rama al je to zvocna, katere asio kapacitete zadevajo v njen limit?

Edited by frogstomp - 18.Jan.2016 at 12:07
Back to Top
Zega View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2016 at 13:01
Ti škrta , ko snemaš multitrack, ali ko editiraš/miksaš? Po moje si lahko privoščiš eno malo bolj spodobno karto...
Our doom keeps on rolling closer
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2016 at 13:35
no sej, to je zdej vprašanje, kaj prvo leti vn oz. se upgradea? k je notr 20+ trackov začne clippat/škrtat med editirnjem, torej takisto snemanjem, in nevem a je to posledica ramovja al zvokovja... ne ciljamo pa na kakšne pro izdelke, gre za predprodukcijo, priprave na studijo...

na trackih so guitar rigi, supeprior drumer in podobni vstji..

če ima kdo na zalogi kkšne povezave do benchmarkov zvočnih ali kakšna priporočila... kr na plano :)

Edited by frogstomp - 18.Jan.2016 at 13:36
Back to Top
Zega View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2016 at 17:07
Jaz delam na i5 s 4 rama in mi na 30 kanalih z vsem nabasanim gor ne škrta nič...S tem da boš z Guitar rigom in raznimi semplerji prej zabasal komp kot s samimi kanali in par kompresorji al kar koli že...Eksportiraj stvari s semplerjev v WAV ali Mp3, pa importaj na iste treke. Lahko pa probaš stvari posnet (če delaš s Cubaseom jih itak lahko 'frizneš', da ti ne bo kurlo kompjuterja), pri miksanju si pa nastaviš latenco in daš kompu čas za računat...V glavnem, po moje s kompom ni nič narobe...Razen, če ga maš nonstop na netu in torentih in zraven igraš še kol ov djuti s kakim Brazilcem...
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2016 at 18:00
mm morm pogledat ce ima reaper freeze funkcijo.. sicer pa je zadeva v tem, ta zvocna je stara ene 6 let, pojma nimam kolk je sla tehnologija naprej zato zdej poskusam ugotovit al se zabasa ta procesna enota ali morda rama zmanjka. najhitreje pricne clippat pri kksih heavy modularnih vstjih tipa izotope ozone..
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2016 at 18:22
Originally posted by Zega Zega wrote:

JS tem da boš z Guitar rigom in raznimi semplerji prej zabasal komp kot s samimi kanali in par kompresorji al kar koli že...Eksportiraj stvari s semplerjev v WAV ali Mp3, pa importaj na iste treke.

ta je pa dobra! mi nebi padla nikoli na pamet ta poteza. V bistvu, se sploh vprašal nebi, kaj pa če tile guitar rigi, odprti na vse teh kanali povrzočajo   t-to   š-te-ka-nje... Hvala!

Kar se editiranja tiče, mix, mastering in ne vem kaj še vse zraven spada, sm se odloču, da bom kar profijem prepustu. Naj si Dejzi beli glavo s tem Wink Jaz bom posnel, spakiral in mu poslal, on pa naj naredi the magic stuff, da zveni čim bolj poslušljivo Smile
MacGyver je zakon!
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Jan.2016 at 22:48
po mojem je odvisno od nastavitev kompa in aplikacije s katero delaš. Kompi so dones tolk močni, da bi že z i3 in 8 giga rama lahk podelal večino stvari z lahkoto imo.... sam, da delaš v 64 bitih...  Cubase npr. ma slabo podporo za 64 bit etc...
i5 ti je vrh glave imo... 

btw - SSD disk sm si končno nabavu na drugem kompu in stvar res dela odlično - komi čakam, da si še na muzički komp gor vržem....
Back to Top
Zega View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 12:09
Yep, SSD, to je to. Samo za ful placa daš tud ful dnarja... Mislim, pa da ni fora, da ma Cubase slabo podporo za 64, meni se zdi, da so ljudje, ki delajo plugine malo zaspali in FUL stvari ne dela na 64. Ma kaj 64, še z Windows 7 majo eni probleme. Jaz mam še zmeri 32:)
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 12:18
uh smo prešli na vse druge komponente, sam na tiste o katerih se vrti uprašanje ne...
mi pravjo kolegi da bi znal rešit stvar s povečanjem rama.. torej da do prasketanja pride ker se ram zabaše, in to je zlo hitr, ker pri vsaki obbdelavi svojo instnco istega fajla naloži v delovni spomin..

jst prej mislm da je zvočna bottleneck, ker preračunavanje še vedno tam teče in se mi zdi neverjetno da bi kar požirala neomejene količine zvočnih zapisov.. kakorkoli, bomo verjetno li v tist mini strošek še kkšne ploščice spomina, pa vam javim, če je kj pomagalo. 
Back to Top
Zega View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 13:21
Ma ram sigurno ni problem...
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 16:18
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

uh smo prešli na vse druge komponente, sam na tiste o katerih se vrti uprašanje ne...
mi pravjo kolegi da bi znal rešit stvar s povečanjem rama.. torej da do prasketanja pride ker se ram zabaše, in to je zlo hitr, ker pri vsaki obbdelavi svojo instnco istega fajla naloži v delovni spomin..

jst prej mislm da je zvočna bottleneck, ker preračunavanje še vedno tam teče in se mi zdi neverjetno da bi kar požirala neomejene količine zvočnih zapisov.. kakorkoli, bomo verjetno li v tist mini strošek še kkšne ploščice spomina, pa vam javim, če je kj pomagalo. 

ne to poslušat folka stari, k ti sam nabija.... men se zdi, da včas folk prou svoj ego napucava čez te gluposti. Še posebi me pogreje, k to folk počne po računalniških servisih.

Jst sm mel pred časom en problem z ta drugim kompom, k sm po nesreči stisnu uni "on - off" button na tipkovnici in je šou v en tak čudn hyber mode.... u glavnem - lahk sm 2x pržgou komp, v tretje sm mogu dajat ven baterijo na plati...

in VES folk mi je moril, da je plata crknla.... kako ti bo neki crknlo, če dela napako v vzorcu in ne random? WTFConfused na koncu je blo treba ene 3 nastavitve prestavit v biosu in zdej dela popolnoma normalno. Dobro, da nism šou na kak servis, k bi mi direkt pol kompa menjal....

pač če ti karkol pr muzki šteka z i5 mašino je software stari - 100% .... 

Edited by Wind Carrier - 19.Jan.2016 at 16:19
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 16:21
Originally posted by Zega Zega wrote:

Yep, SSD, to je to. Samo za ful placa daš tud ful dnarja... Mislim, pa da ni fora, da ma Cubase slabo podporo za 64, meni se zdi, da so ljudje, ki delajo plugine malo zaspali in FUL stvari ne dela na 64. Ma kaj 64, še z Windows 7 majo eni probleme. Jaz mam še zmeri 32:)

sj mism, da 32 bit plugini delajo znotri 64 aplikacij.... jst mam itak Cubase 5 ne...sj vemo zakaj Big smile

in mism, da je 32 bit - maš, uni j bridge al kako se že reče, sam jst sm preveč lame, d abi si ti naštimu Big smile

drugač pa kolega Urban HC uporablja zdele en drugi sequencer [mu je dopizdil cubase] in ga ful hvali - nobenih krešev več, ful stabilna platforma... 64 bit ni da ni...

jst sm dou za 250 giga 80 eur - za sistem. Ostali diski so zaenkrat pač HD old school...
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 17:37
kva priporočate od zvočnih za tak mini home studio za predprodukcijo? berem da po parih letih se kondenzatorji zmatrajo.. eno usb/firewire zvočno uglavnem..

Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 17:39
FUCK THE WORLD
Back to Top
Zega View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 17:55
A boš snemal več kot en kanal naenkrat?
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 18:22
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

kva priporočate od zvočnih za tak mini home studio za predprodukcijo? berem da po parih letih se kondenzatorji zmatrajo.. eno usb/firewire zvočno uglavnem..

karkoli...nimaš kej zajebat.... odvisno od budgeta. Če ti ni škoda keša - je po mojem uni Focusrite Scarlett - maš gor kitarski vhod - mism, da 2 mic preampa - mini studio za 150 eur. Mism, da gre čez USB - jst si bom to nabavu za HiFi poslušanje muzke / Skype etc - multimedja use , k sm že malo sit M Audio.

Drugač pa po mojem je ful te robe - sam odvisno, kolk si prpravlen dt keša... EMU je men osebno huda - sam ta stare verzije ne delajo na Win7 - ta nove so pa zaenkrat mism, da še kar okol 300 eur.
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jan.2016 at 18:55
Jst sem pa lih začel z M Audio. Imam studijska zvočnika M3-8 za multimedijo in glasbeno produkcijo - elektronsko glasbo. Drugač mam pa tudi Shure SRH1840 slušalke za produkcijo.

Edited by Ijus - 19.Jan.2016 at 18:56
Back to Top
Zega View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jan.2016 at 10:20
yep, Focusrite delajo kar fine stvari, jaz mam sicer samo ene njihove preampe, ma sem ful zadovoljen. M-audio delajo kar zanesljive stvari, z EMUji nisem pa nikoli delal, tko da ne morem reč. Tudi Steiberg dela eno zanimivo dvokanalno zadevo za tam 150€ nekje. Tascam mogoče? Preglej malo po Thomannu...
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 456

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.