![]() |
2026/04/08 - Carcass, Kreator - Media Center LJ |
Post Reply
|
| Author | |||
Destroyer
Newbie
Joined: 14.Dec.2007 Location: limb predpekel Status: Offline Points: 357 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: 2026/04/08 - Carcass, Kreator - Media Center LJPosted: 20.Mar.2026 at 20:46 |
||
|
Oi, s kolegom iščeva prevoz iz štajerskega konca
|
|||
|
Leave No Cross Unturned
|
|||
![]() |
|||
Garv
Newbie
Joined: 26.Mar.2020 Location: Laško Status: Offline Points: 217 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Mar.2026 at 21:12 |
||
|
Sorry no hard feelings, štajerska je od Logarske doline do Rogaške Slatine,
od Radgone do Krškega, dej povej bolj točno lokacijo od kod sta... Če dobim dopust grem 100%, relacija Laško - Celje - Ljubljana. Si dal pa prej nor link za Lion's Law, thanks a lot
![]() |
|||
|
I follow from a distance, I follow from afar
|
|||
![]() |
|||
Destroyer
Newbie
Joined: 14.Dec.2007 Location: limb predpekel Status: Offline Points: 357 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Mar.2026 at 21:33 |
||
|
Činžat (globoko v Pohorju, kjer imamo še poleti 3 pulovre oblečene, na hofu pa 5 jugecov, noben vozen)
|
|||
|
Leave No Cross Unturned
|
|||
![]() |
|||
Garv
Newbie
Joined: 26.Mar.2020 Location: Laško Status: Offline Points: 217 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Mar.2026 at 22:03 |
||
|
WTF Dude, nikad čuo za to vukojebino pa dost poslušam Reporter Milana tak
da vem za Vižingo, Pesnico pa Fram, za Činžat pa še nisam ču... Ja če prideta do Celja vas cuknem do LJ đabe, al pa alternativa... Daj na 13.37 pa vas poberem v Hoče mogoče... Sorry mal se zajebavam, se bomo zmenili vse če res nucata prevoz lahko pridem do MB.
|
|||
|
I follow from a distance, I follow from afar
|
|||
![]() |
|||
Jan Ov Plain
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: China Status: Offline Points: 3237 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Apr.2026 at 05:56 |
||
|
Edited by Jan Ov Plain - 08.Apr.2026 at 10:51 |
|||
|
Occam's razor can leave a scar, but it can remove the cancer so often caused by the poison of liars and imaginers.
Ignorant men raise questions that wise men answered a thousand years ago. |
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Apr.2026 at 18:55 |
||
|
No, pa smo tam... oz. tu. V planu sicer ni bil tako zgoden prihod, ki pa se je zelo obrestoval iz dveh razlogov. Najprej sem dobu zadnji parking na tem komcu sveta, tam na nekem gradbišču. Nisem pričakoval take guzve ob sestih?!?
Pol pa, že ki sem tu, da pogledam predskupino.... Lahko samo rečem, da se bojo morali ostali kar potrudit. Odlično so žagali. Komadov seveda nisem poznal ampav vseeno... Švedska motorka na kitari, groove in death metal. Super so bili! Če pride se vs folk iz parkinga not, bomo kot sardine... tako kot Exodus na Mostovni ne vem kirga leta že.
Edited by Mitja M.J. - 08.Apr.2026 at 18:59 |
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Apr.2026 at 20:05 |
||
|
Drugi band: Exodus. Zvok u kurcu. Pa se bolj potiho kot prej. Ce ne bi prav poznal komadov, bi že lahko bil tisti stereotip: to ni sploh problem igrat. Neki nazigaš tam po kitari, un se neki dere zraven in to je to. Pol po 3. komadu se je zvok malo zboljsal. al pa sm se jaz navadu na to sranje. v letu 2026 bi clovek pricakoval dosti vec.
Drugace je bil band cisto na nivoju. Vzdusje razen enga skoraj doom komada super. Bravo majstri! Skoda za zvok. Ajde naj me Carcasss navdusijo, da kupim kapo v barvi zenfa 😄
Edited by Mitja M.J. - 09.Apr.2026 at 00:23 |
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12340 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Apr.2026 at 21:12 |
||
|
Kot imam jst Exodus v spominu iz Gale Hale tist Wah effekt reže čez čas. Signature sound :)
|
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Apr.2026 at 21:14 |
||
|
Carcass: sezuli so me! Bravo oni! zvok odličen, nastop odličen! Kot bi bil na vrtiljaku Death metala! Folka ogromno in super je! Če Kreator zajebejo, carcass rešli večer.
Sm kupu zenf kapo 😅
|
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
devlin
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8890 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Apr.2026 at 23:39 |
||
|
A čem raportirat? Ma sej sem že na booku....
Probejmo. v malo bolj zgoščeni obliki. ![]() V cvetki oz. mediaparku se je vse skupaj začelo z nekaj zamude in verjetno veliko slabe volje mimobežnikov, saj je sedaj vhod na drugi strani stavbe, kar pomeni, da so se avtomobili ki so vozili naprej proti pop tv ipd morali izogibati metalcem, ki so strumno čakali v vrsti da jih spustijo not. Prejšnja pozicija je omogočala bolj ergonomično porazdelitev rulje in več prostora za gibanje, kajenje, sedenje,.... Nails niti slikal nisem ker -core variante preziram, tole so exodus. nikoli mi niso bili top tier band, sem ter tja sem jih malo gledal na festivalih, (gor pa dal doma nikol) če se že nisem imel kam dati, vse skup mi je bilo bolj žalost, tudi pevec ki je zahteval mosh je bil precej nezadovoljen nad dosti anemično publiko. Pizda so snakebyte kitare grde, še one brez headstocka so boljše na oko. ![]() Tudi z Carcass si nisem nikoli bil ravno domač. Pri nas se sicer ustavljajo bolj redko, enkrat sem jih čekiral na festivalu in nekje sredi seta odšel. Tokrat so me kadavri le spravili v gibanje. Muzika okej, vokal tega banda pa mi ne potegne. Če sem se bal, kako bom večer sploh preživel, saj so me na exodusih že bolele noge je ta strah minil, saj sem ob veselih vižah pozabil na utrujenost stopal. Ni bilo nagovorov, povezovanja programa, pevec/basist pa je zato med publiko zmetal enormne količine trzalic in vode. Šele proti koncu je izustil nagovor, vendar ga zaradi močnega naglasa nisem razumel prav nič. ![]() Ja Kreator. Spet. Kataklysm in Kreator kar naprej in naprej. Pa še vedno jih hodim gledat. Pred nastopom je oder pokrila zavesa presenečenja, ki jo fura vedno več bandov. ![]() Pričela se je projekcija kot uvod v nastop poleg pesmi, ki skupaj s slikami tvori mozaik kako je cela zgodovina človeštva en zavožen masaker. Od atentata na Cezarja, Grško Spartanskih rabuk, starega Egipta kjer je Ramzes sekal po hetitih.... ![]() ....do revolucije, druge vojne, vietnama..... ![]() in bum! Publika se je takoj zbudila. Presenetili so me z ogromno količino pirotehnike, ki se je malo vidi na kasnejših slikah. Zadovoljno lahko rečem, da je bilo naglas. Verjetno me jutri čaka po dolgem času en manjši tinitus. ![]() Konfeti so tudi že standard njihovih nastopov, tokrat jih je precej obviselo na stropu. Mille je bil nad odzivom zadovoljen, zdel pa se mi je malce utrujen, kar ni čudno, glede na to da šopajo nastope enega za drugim. Dobil je par wall of deathov, celega fuka crowdsurferjev in circle pite. ![]() Hudičevca na odru. ![]() Nič čudno da je bila karta oko 70 evrov, pokurili so bencina ko en avion pri vzletu s forsažo, ker se pri teh cenah sigurno pozna. B.rittko ki se jim je pridružila za en komad sem falil, zato pa sem jo kake pol leta nazaj poslikal z njenim trenutnim matičnim bandom Hiraes. ![]() Wall of fire. Sigurno eden boljših njihovih nastopov kar sem jih videl spričo glasnosti in scenografije, tudi če niso bili v najbolj odlični formi. Pa Mille & par staroselskih banditov so konec koncev tudi že stari. Edited by devlin - 08.Apr.2026 at 23:53 |
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 00:06 |
||
|
Da strnem misli še o nosilcu večera. Že na predpripravah se je videlo, da se nekaj kuha. Spustili so bel zastor, mimo katerega si lahko videl le kako ob odru rasteta 2 ogromna demona. To bi lahko pomenilo korak v pravo smer ali pa le kič in zanič zvok (ko so nas razočarali glavni večera Testament v tem istem prostoru). Sledi kratka video projekcija in zastor pade. Kreator udarijo v velikem stilu. To je pa povsem drug nivo! To je odrski aranžma, to so pirotehnične dejavnosti, to je okrasje, ki se kar sredi dvorane spusti nad glave metalcev... To je zvok! Tukaj se loči vsak boben, ne pa pri Exodus, kjer si mislil, da nas bodo napadli indijanci (tum,ta ta tum, ta ta tum...). Tukaj je koreografija, kjer ima solo spremljavo, ki se razume in loči od solaže. Tukaj je ženska gostija na vokalu nekaj dodala, medtem ko je gost pri Exodus na kitari vnesel toliko svežine, da bi jim lahko rešil nastop.
Z vsem spoštovanjem do Carcass, ki so svoje delo opravili odlično vključno s toncem, je pri Kreator delo bilo izpeljano fenomenalno! Mile poln energije, pride res do izraza s svojim vokalom. Da ne bo pomote, Walker in Dukes sta ravnotako dala vse od sebe... Ampak Mile je nekako zaokrožil celoto. Vidim, da ima Devlin boljši aparat od mene, tako da slik ne bom limal 😀
Edited by Mitja M.J. - 09.Apr.2026 at 00:22 |
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 00:11 |
||
|
mnjeh, to je tisto kar se je dalo rešit. slikal veliko in upal na najboljše. ostalo je spacano. kljub temu sem odnesel od nastopa vse in še več, le želel bi, da se tip z selfiestickom usede nanj vlad tepeš style.
|
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 00:14 |
||
ja se je s solažo usekal ven. To je bila žal edina svetla točka nastopa. Jih imam v dosti lepšem spominu iz Mostovne 2012.
|
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 00:21 |
||
Ja una palca je res postala že malo nadležna čez čas.
Edited by Mitja M.J. - 09.Apr.2026 at 00:22 |
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 00:34 |
||
|
Če že pizdim, mi na tem mestu dovolite, da se izkašljam do konca. Res ne morem prebavit Exodus. Kako ima lahko predskupina soliden zvok (odmislimo podźanr s švedsko motorko zvokom), ki se vsaj razume kaj hoče kitara povedat? pol pa pride nek legendaren band na isto ozvočenje igrat kot da bi poslušal razjarjene čebele v kartonasti škatli?!? Bi razumel če bi bil to nek cover band, kjer bi igrali 16 letniki v klubu z vstopnino 3 eur in pivo po 1.8 eur. Ne pa tukaj in oni... po 40 letih of blood?!? To mi bo tako kot pri Testament ostala neznanka.
|
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
Lunik
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2099 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 06:28 |
||
|
Trenutno lahko rečem le, da je tole pokalo kot se šika in sem super ekstatičen! Exodus sicer res polomija od zvoka, sicer pa končno grmenje de luxe v dvorani. (Na Kreator sta se mi prva dva komada še zdela malo potihem, ampak se je vse skup potem naenkrat popravilo.) Pa najboljši možen vibe na Carcass, prav uno.. UAU!
Lepo popolnjeno, kar je vedno lepo videt, pa čeravno malo najeda, ko si stisnjen kot sardina nakar se direkt pred tebe naguzi dvometrska pojava. No ja, kaj naj šele rečejo obiskovalke.. ![]() BTW, se je še komu zdelo, da je proti koncu publika postala zmatrana in se je še komaj kaj slišalo odziva? A nam masovno odpovedujejo glasilke al so substance popustile? ![]() P.S. Pa ekstra pohvale Milletu, da je KONČNO po petih letih menjal setlisto, pa še odlično spromoviral nov album (ki dejansko sploh ni slab). Jim mirno oprostim vso fušanje pri Violent revolution. ![]() P.P.S. Pa ekstra pošiljanje v kurac vsem izdrkotinam, ki napol polne piksne pira razmetavajo po dvorani. Kot da že splošno gledano cene niso navite na max, se majo potem še cajt igrat olimpijske discipline v metu disk.. khm, pločevinke. Edited by Lunik - 09.Apr.2026 at 06:29 |
|||
![]() |
|||
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 06:30 |
||
|
No en težek buržuj je vame fliknil pol kozarca špricerja. Domov prišel smrdeč po vinu, malo obuškan in srečen. Ni tinitusa.
Edited by devlin - 09.Apr.2026 at 06:35 |
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 08:46 |
||
Ha ha, po mojem so ga v celi dvorani razumeli samo ostali člani banda 😀
|
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 14:26 |
||
to je totalno res!
Na koncertu nikoli nisi dovolj visok, da ne bi prišel en še višji direkt pred tabo. Ne malo levo ali desno... direkt med tabo in odrom ![]()
Po petih urah stanja in malo premikanja med pavzami so mi skoraj odpadla kolena in hrbet... v teh trenutkih vidim kje moram še ojačat
![]() |
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Apr.2026 at 21:41 |
||
Obiskovalke rečejo "Ful si visok, a bi lahko zamenjala poziciji? Hvala." ![]() Volk sit in.... ne to bi se ful narobe slišal, v glavnem včasih se zadeve reši čisto demokratično, prikrajšan za par decimetrov bližine odra pa se tudi nisem počutil. Noben pa ne vpraša nas velikanov kako nam je, ko si ravno dobiš dober spot, kjer ti vse štima pa začnejo trije škrati za tabo takoj pizdolirat. Tud mi imamo čustva, veste. ![]() Aja, a kdo kaj ve, kateri je bil komad ki se je odvrtel med projekcijami. Me gusta. Bi ga foknil na playlisto.
Edited by devlin - 10.Apr.2026 at 07:28 |
|||
![]() |
|||
Pero
Admin Group
Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3916 |
Post Options
Thanks(1)
Quote Reply
Posted: 10.Apr.2026 at 10:43 |
||
|
Eve of Destruction (Barry McGuire) Edited by Pero - 10.Apr.2026 at 10:43 |
|||
![]() |
|||
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 10.Apr.2026 at 11:17 |
||
|
Najlepša hvala.
|
|||
![]() |
|||
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 10.Apr.2026 at 13:27 |
||
![]() ![]() Jaz pa veselo razlagam okoli kako je bil komad od Dylana |
|||
|
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |