Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - stop vivisection
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

stop vivisection

Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 20:46

a eni kle res ščitite monopoliste, kot da je to najboljš? 

(ni letelo na rožicin post, na enega prej (tisto o penah...) saj štekam, da ko pač ni bilo si uzel tisto kar si lahko, one size fit all ideja.. in da se jo kdo spominja kot "nič nam ni manjkalo"... in da je blo normalno, da če si pršu ob pestih po kruh so ti rekl "zmanjkalo. bo jutri zjutraj svež."

ne zagovarjam ničesar, sam tko nekako je kot je že nekdo omenil... moč zdej ima potrošnik oz. tist z šopom bankovcev, katermu bo folk ki dela probal ponudit tako storitev, da bo uzel njegovo in ne od nekoga drugega.. moj primer dans je bil, da mi je v ljubljani počla guma na kolesu in sem šel uprašat v tri servise, če majo čas to porihtat takoj, ker morem na pot.. dva sta imela polne roke dela, tretji pa mi je lahko pomagal.. sklep tega primera je.. živela konkurenca. 

Edited by frogstomp - 16.Jul.2013 at 21:09
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 21:01
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

a eni kle res ščitite monopoliste, kot da je to najboljš? 

Če je to letel na moj post - am, ne.
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 21:01
Originally posted by rožica rožica wrote:

Originally posted by Mitja M.J. Mitja M.J. wrote:

Zakaj mora bit na policah v mullerju 38 različnih pen? Kaj tista zadeva s katero se je moj ded bril ni več dobra? Pa je glih tako bil gladek... in nikoli ni imer reakcije in flekov na koži po britju (sem vprašal očeta in pravi da ne)... zakaj mora bit 15 vrst žiletk? Pa še slabše brijejo kot tiste pred desetimi leti povrh!!!

38 pen je tam zato, ker so iznajdljivci med nami pogruntali, da so njihovi sočlovečnjaki pripravljeni v njihove žepe nosit denar, če poleg 37 pen ponudijo še eno.
Vse skupaj se iz določenih zornih kotov tudi meni zdi trapasto, ampak malo otročje se pa je spraševati zakaj je tako, se ti ne zdi? ;)

men se ne zdi otročje vprašat - zakaj je neki tako, kot je. Kako boš neki dojel, če se ne boš najprej tega vprašu?
Se mi pa na drugi strani zdi ultra moronski rek : "tko pač je"
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 21:09
Originally posted by Wind Carrier Wind Carrier wrote:

Originally posted by rožica rožica wrote:

Zakaj mora bit na policah v mullerju 38 različnih pen? Kaj tista zadeva s katero se je moj ded bril ni več dobra? Pa je glih tako bil gladek... in nikoli ni imer reakcije in flekov na koži po britju (sem vprašal očeta in pravi da ne)... zakaj mora bit 15 vrst žiletk? Pa še slabše brijejo kot tiste pred desetimi leti povrh!!!

38 pen je tam zato, ker so iznajdljivci med nami pogruntali, da so njihovi sočlovečnjaki pripravljeni v njihove žepe nosit denar, če poleg 37 pen ponudijo še eno.
Vse skupaj se iz določenih zornih kotov tudi meni zdi trapasto, ampak malo otročje se pa je spraševati zakaj je tako, se ti ne zdi? ;)

men se ne zdi otročje vprašat - zakaj je neki tako, kot je. Kako boš neki dojel, če se ne boš najprej tega vprašu?
Se mi pa na drugi strani zdi ultra moronski rek : "tko pač je"

Otročje je zarad tega ker je jasno zakaj je tam 38 pen (pa da ne bo zdej zgledal kot da Mitjo M.J. napadam, ker to sploh ni namen). Pa ok, ta beseda 'otročje' ni bla lih prav uporablena, pa jebiga.

Še enkrat, odgovor na 'zakaj': ker jih potrošniki kupujejo. Samo zato. Muller ne deva izdelkov na police zaradi kakšnih skritih razlogov ampak zato ker se prodajajo. Firme ne proizvajajo novih šamponov zaradi nobenega drugega razloga kot zaradi tega, ker se jih splača prodajat.

Zakaj pa je na svetu toliko različnih vrst glasbe, če so bli nekoč kamni pa medvedova piščal pa kakšen hlod zadosti? Smile

Edited by rožica - 16.Jul.2013 at 21:12
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
PiWi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PiWi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 21:13
sem lih prejshnji tedn sunla shefici, k si je v knjizhnici sposodla knjigico Monokultura... zelo hitro preberesh skozi... http://www.bukla.si/?action=books&book_id=16161 ... v bistvu nich, kar nebi zhe vedli, ampak vse na enem mestu... to je to... ekonomska miselnost je BAZA/IDEOLOGIJA trenutne druzhbe... in to gre v vse pore... od umetnosti, izobrazhevanja, sluzhb, znanosti... povsod to sranje... zato mam(o) pa tolk problemov... haha :))) zadnjich sm bla pr enem mozhu tle v sosednji vasi, k ma 19 starodobniku (che koga zanima: http://www.primorske.si/Primorska/Srednja-Primorska/Starodobniki-v-Krizu.aspx), pa med drugim (ker je model res multipraktik) dela tudi sveche... une za na zhjgn - pokopalishche... in je razlagu, da te, k jih kupish v trgovini, imajo po 10 dek manj od njegovih - normalno polnjenih... ker je to ustaljena praksa, da v vosek, al kr zhe to je ta umetna roba s katero filajo sveche, pihajo... da je chimvech zraka noter - chim manj stroshku, isti izgled, vechji zasluzhek... in to je v tej nashi druzhbi povsem normalno in logichno, nihche se nad tem ne zgrazha... che bi to prishlo na dan pred ne vem... morda 15 leti... bi se vsi zgrazhali kako si kaj takega drznejo... to je to... nadmudrivanje... laganje... in vse je sprejemljivo, vse je legalno... ker je odzadaj ekonomska logika, ki to upravichuje in se ve, da smo mi chastilci te logike... 

Edited by PiWi - 16.Jul.2013 at 21:15
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 21:18
@Frog:

(ni letelo na rožicin post, na enega prej (tisto o penah...) saj štekam, da ko pač ni bilo si uzel tisto kar si lahko, one size fit all ideja.. in da se jo kdo spominja kot "nič nam ni manjkalo"... in da je blo normalno, da če si pršu ob pestih po kruh so ti rekl "zmanjkalo. bo jutri zjutraj svež."

bil je čas daril in imam doma 3 različne gilette pene... ti zagotovim, da se z vsako enako obrijem. Če ne verjameš, dobrodošel na obalo (prnesi svojo britvico) in sprobaj. Tudi če bi bila samo ena, bi bilo glih tako v redu. razlika je v embalaži in predvsem ta, da se ne oddaljimo preveč od topika: DA SO VSAKO MORALI TESTIRAT!

MacGyver je zakon!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 21:27
maš point v zadnjem delu. ampak kako bi zadeve zgledale (kr na plano z idejam, mogoče celo zakon, pa na to nisem pomislu) če bi hotu neki delat v lajfu... pa magari peno za britje... pa bi ti rekl "ne.. že zasedeno.. zmisli si kaj drugega"? pomislt je treba tud na to, kaj hudiča naj dela tolk folka cele jebene dneve... in ne.. niso vsi za umetnost.. :) ravno folk brez navala kreativne energije, ki predstavlja večino.. če nima dela.. zablodi v čudne vode.. kle mislm na uničevanje zdravja... enim je lajf pene razvijat, naj jih.
Back to Top
KILL YOUR IDOLS View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KILL YOUR IDOLS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 22:25
Originally posted by grafin grafin wrote:

Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

čist preprosto vprašanje: kakšno alternativo bi uprabil za kremo za britje, ki se jo nanaša na kožo?

(hint: verjetno za namen testiranja rabimo človekovo ali človeku podobno kožo)...

al pa če kar ostranimo middlemana, pa naj si kar potrošnik pred testiranjem nanese gor produkt in potem sporoči prijateljem, da naj ga ne kupujejo ker se jim bo faca odlepila...

poraja se kljucno vprasanje, cemu se sploh briti? :)) brada je kuhl..

ampak, ce se je ze potrebno, pokukaj 100 let nazaj v navade svojih dedov in videl bos, da je vsaka milnica z obilo pene cisto ok.. za po britju mas pa razna zeliscna olja (sentjanzevo recmo), rozne vode ali tinkture, kar lahko nardis kar sam.. lih zdej so rosce v cvetenju s polno paro..

ergo, zakaj ne bi torej preizkusali sredstev kar na sebi in pustili druga bitja pri miru..?

ja saj.

ce izvzamemo zdravila, samo zaradi prakticnosti razgovarjanja, in gremo na kozmetiko, sampone, mila itd.... zakaj se sploh predpostavlja, da je treba vse testirati?

kaj pa rabi kemija, se zlasti laboratorijska, ce potem moram na zivali testirati, ce doticni sampon pece v oceh?

Debilno.
Mila nasplosno pecejo v oceh zaradi nekih prarazlogov, in ni treba doticnega mila poskusiti na hrcku.

Zakaj potem ne poskusimo tudi ne vem, npr. da na brzo zauziti:
KISLO ZELJE + COKOLADA Z LESNIKI + POL LITRA TOPLE ROGASKE DONUT + KOZAREC MLEKA
povzrocajo plin v crevesju in gmotno prdanje iz ritne luknje?
Na opicah seveda (ki sploh ne uzivajo nobene hrane, ki bi bila navedenim podobna).

Ajde, testirajmo.
Sicer ne bomo mogli trditi, da vemo.

Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 23:28
ne vem, zakaj ne poskusis? poskusi! :)))
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KILL YOUR IDOLS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2013 at 23:41
Zelis, da te prej povabim?

Edited by KILL YOUR IDOLS - 16.Jul.2013 at 23:46
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2013 at 10:38
na doma zvarjeno pivo? tudi lahko :)samo ne na brozgo, ki se dela pri nasih dveh firmah.. se cvicek mam rajs.. :)
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KILL YOUR IDOLS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2013 at 19:15
Ne varim piva doma, vsekakor gmoten denar, ki ga bos kot (ce nisem napak razumel) privilegirana Tolminka prihranila na Metaldaysu bi ti lahko investirala na sanku v korist gotovo starejsemu in od dlje prihajajocemu metalskemu kolegu.

Sportno.

Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2013 at 21:58
Najučinkovitejši "podpis" proti vivisekciji je kupovanje kozmetičnih izdelkov iz neškodljivih oz. naravnih sestavin. 

Pri t.i. konvencionalni kozmetiki, ki je povečini na bazi nafte in mešanice raznoraznih (cenenih) kemikalij, se pač rabi poskusne zajčke, da se dobi pravo razmerje, ki kratkoročno ne povzroči škode na telesu.
Kozmetična industrija ni pod nadzorom nobene zdravstvene inštitucije in šele zadnja leta se pojavljajo izsledki raziskav o povzročeni škodi (kožni rak, oslabljen imunski sistem, hormonske motnje itd.).

Malo poglejte kaj imate v kopalnici... Smile

Trgovinic (predvsem spletnih) z dobro kozmetiko je pri nas kar precej, zato ni nobenega razloga za kupovanje sintetičnih packarij, ki jih ponujajo velike firme. 

V pomoč pri iskanju glejte na embalaži certifikate kot so EcoCert, Vegan, idr.

Ker je ravno bil omenjen problem okoli brivske pene - priporočam npr. Aubrey Organics Thumbs Up
Back to Top
Grrrrr View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Grrrrr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Aug.2013 at 23:55
Pozno sem zasledil tale post. Med svojim študijem toksikologije v Angliji sem obiskal tole firmo za en dan: Huntingdon Life Sciences

Gre za zloglasno firmo ki se ukvarja izključno s poskusi na živalih. Peljali so nas skozi njihove laboratorije in moram samo rečt, da jaz osebno tam nebi mogel nikol delat. Drgač so firmo zaradi protestov skoraj morali zapret. Med drugim so vodilnim kadrom v firmi sežigali avtomobile in grozili njihovim družinam. Taki ekstremisti, ki počno takšne reči pri meni niso nič bolje zapisani kot mučitelji živali.

Drugače pa so nam med študijem kar podrobno predstavili na kakšen način je urejena zakonodaja v Evropi glede poskusov. Stvari so izjemno strogo urejene. Tudi v farmacevtskih firmah je dandanes testiranja na živalih tko...ene...80 % manj kot pred recimo 10 - 15 leti. Žal je potrebno to še vedno počet, ampak je to tako drago, da se je zreduciral na minimum. Tudi v prihodnosti bo tega vedno manj. Glede kozmetike se pa strinjam z vsemi tukaj, da bi morali absolutno opustit.

O takšnih budalostih kot je nadomeščanje poskusov na živalih s pedofili je pa itak škoda razpravljat.

Your highness, when I said that you are like a stream of bat's piss, I only mean that you shine out like a shaft of gold when all around it is dark
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Aug.2013 at 18:16
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Aug.2013 at 15:24
Originally posted by KILL YOUR IDOLS KILL YOUR IDOLS wrote:

Ne varim piva doma, vsekakor gmoten denar, ki ga bos kot (ce nisem napak razumel) privilegirana Tolminka prihranila na Metaldaysu bi ti lahko investirala na sanku v korist gotovo starejsemu in od dlje prihajajocemu metalskemu kolegu.

Sportno.

zgleda, da mas brezhibno okusan lajf, da lahko takole stresas iz zepa nasvete drugim.. si ze odprl svetovalnico, dr. karkoli?
[za vse cistune: beri podpis; sifra: pms :>]
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KILL YOUR IDOLS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Aug.2013 at 16:54
1) ni bil nasvet, temvec vabilo.
2) zgornje vabilo je bilo obarvano z ironicnimi odtenki, ki so se mi zdeli kot taki ocitni kljub odsotnosti obrazckov smile, lol, i love you itd... in podnapisov.
3) to toliko bolj, ko sem v doticnem topiku pojasnil, da je v zvezi z doticnim popustom moja pozicija "blagor vam, ki ga uzivate".
4) ze res, da naju in splosneje nas (forumase) loci razdalja in ne-videvanje resnih namenov sogovornika, ko kaj napise, pa vendar vsaj vcasih prepostavljajmo, da pomeni "gremo na sladoled" zgolj "gremo na sladoled" in pika.
5) sicer sem verjetno sam opravil napako, da sem nek dialog v zvezi z nekim argumentom (popust) povlekel (ponavljam in podcrtam: za hec in konec) v drugi topik.
6) nevermind.

Edited by KILL YOUR IDOLS - 12.Aug.2013 at 16:55
Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Aug.2013 at 19:04
Originally posted by grafin grafin wrote:

bevsk bevsk

(že delno objavljeno v tej temi; tukaj bolj pregledno) 

Beauty without bunnies Search for cruelty-free companies and products
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Aug.2013 at 09:44
lol, decki! lavja.. :)
nikar me jemati prevec resno, no..
bevsk.. :))
[smeh je najboljsa kozmetika - in k vragu metroti]
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 17:24
Originally posted by Azael Azael wrote:

Najučinkovitejši "podpis" proti vivisekciji je kupovanje kozmetičnih izdelkov iz neškodljivih oz. naravnih sestavin. 

se vsekakor strinjam. je pa tako, da se mi zdi to nekako samoumevno in zato mi na kraj pameti ne pade, da bi to izpostavljala ... pa prosim, ne vzeti kot negativno, sem hvaležna ljudem, ki to govorijo (govorite Smile) ... ker mislim, da ima nek učinek ... samo jst res ne morem ... mislim, mi je uno tko `ja pa fak, no !!! sej se ne moremo tolk za jajca vlečt`  :D 
~      V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo.      ~
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 17:28
Originally posted by Grrrrr Grrrrr wrote:

O takšnih budalostih kot je nadomeščanje poskusov na živalih s pedofili je pa itak škoda razpravljat.

ma kaj vem ... sem čist naklonjena tej ideji ... človek se mi ne zdi več vreden od živali ... 
~      V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo.      ~
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 17:36
V bistvu je v Ameriki biti človeški poizkusni zajček že šiht, morda tudi kje drugje. 

Folk nič ne dela, samo šutne tisto kar mu dajo, potem je en mesec ali dva ves narobe, kak organ v skrajnem primeru odpove, ampak delajo to prostovoljno, ker dobijo dober keš in jim ni treba stati za tekočim trakom. Z malo sreče pa tudi nimaš (pre)hudih stranskih učinkov. Mislim da je bil v enem prvih Globalov članek o teh ljudeh in kako njihov 'šiht' zgleda ter kakšne posledice so nekatere doletele. Samo ne me za besedo prijet, če je v Radarju ali bilokje drugje kjer se še da naleteti na kolikor toliko kvaliteten članek.
Priporočam za prebrat.

Edited by devlin - 04.Oct.2013 at 17:38
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 17:38
se opravičujem za off topic Big smile

samo skupaj je celota Embarrassed

Edited by mati zemlja - 04.Oct.2013 at 17:40
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 18:03
Jaz mam po novem Alverde šampon za lase in milo. Kozmetika Alverde ni testirana na živalih. Šampon je pa prav tisto, kar sem od vedno iskal, ker me ponavadi po šamponiranju peče glava in dobim rdeče lasišče. Zadeva je brez vonja in barvil. Pa še brez konzervansov. Žajfa pa ne pušča mastnega občutka na koži. Ima sicer vonj, ampak je tak blag.

Hvala mati zemlja Hug 

Edited by Mitja M.J. - 04.Oct.2013 at 18:05
MacGyver je zakon!
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 18:03
Originally posted by devlin devlin wrote:

V bistvu je v Ameriki biti človeški poizkusni zajček že šiht, morda tudi kje drugje. 

v bistvu je prostovoljna izbira malenkost drugačna od neprostovoljne ... ampak ja, če bi danes hotela biti dobri človek, bi mogla razumeti psihološke težave pedofila, ki zlorabi otroka ... sej ni zanalašč, mati ga je zjebala v ranem otroštvu ... tko da v bistvu je on lih tako žrtev kot otrok ... če je pa ta otrok iz `psihično urejene družine` LOL /drugače pa resno, to je moja sodelavka cca 10 let nazaj, ko je bila v srednji in so imeli zdravniškega, dobila zapisano v kartoteki/ pol nekako pridemo do tega, da ima ta otrok vse možnosti, da se upre, ker ima oporo, med tem, ko je ubogi pedofil nima ... on je žrtev ...

Sleepy  Sleepy  Sleepy  Sleepy

sej kul ... samo vsaka stvar ima vseeno svoje meje ... mah ....
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 18:13

Jaz mam po novem Alverde šampon za lase in milo. Kozmetika Alverde ni testirana na živalih. Šampon je pa prav tisto, kar sem od vedno iskal. Zadeva brez vonja in barvil. Pa še brez konzervansov. Žajfa pa ne pušča mastnega občutka na koži. Ima sicer vonj, ampak je tak blag.

Hvala mati zemlja Hug 

ja, sej še mati zemlja ni sigurna sigurna v te zadeve ... ker ... pol se pa nekdo predstavlja kot `prijazen` dejansko pa je v navezi z `neprijaznim` (pač ne da se mi na dolgo in široko razkladat) podjetjem, mislim pa, da se razumemo ... in zato tudi nisem pripravljena plačat ful več ... ker danes ne veš več komu lahko zaupaš ;-)  al pa sestavino testirajo izven EU in tam ... bla bla bla bla bla ... tko, no ... 

da razložim ... the world is fucked in so am I  :PPP aja, besedilo in link na drug komad nista naključje :)

Edited by mati zemlja - 04.Oct.2013 at 18:16
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 18:25
Originally posted by mati zemlja mati zemlja wrote:

Originally posted by devlin devlin wrote:

v bistvu je prostovoljna izbira malenkost drugačna od neprostovoljne ... ampak ja, če bi danes hotela biti dobri človek, bi mogla razumeti psihološke težave pedofila, ki zlorabi otroka ... sej ni zanalašč, mati ga je zjebala v ranem otroštvu ... tko da v bistvu je on lih tako žrtev kot otrok ... če je pa ta otrok iz `psihično urejene družine` LOL /drugače pa resno, to je moja sodelavka cca 10 let nazaj, ko je bila v srednji in so imeli zdravniškega, dobila zapisano v kartoteki/ pol nekako pridemo do tega, da ima ta otrok vse možnosti, da se upre, ker ima oporo, med tem, ko je ubogi pedofil nima ... on je žrtev ...

Sleepy  Sleepy  Sleepy  Sleepy

sej kul ... samo vsaka stvar ima vseeno svoje meje ... mah ....

Bi rekel, da malo bolj razdelaj, kaj mi želiš sporočiti, ker sicer mislim, da razumem, ampak tudi mislim, da ti ne razumeš mene oziroma mojih postov, ampak se mi sploh ne da....

Petek je, mejmo fajn vikend. ---over---

Edited by devlin - 04.Oct.2013 at 18:26
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 18:32
Pri teh, ki so "recimo" animal friendly res ne moreš vedet če je to res ali ne. Mogoče te nategujejo, mogoče pa ne... Jaz mislim pozitivno. In UPAM, da res niso take pizde. Če so, pa jebat ga. Je pa vsekakor več možnosti, da Alverde ne testira na živalih kot Johnson ane?

Podpiramo pa le tiste tr00 Wink. Tistim ki lažejo pa: KARMA IS A BITCH!
MacGyver je zakon!
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 18:42
namenjeno devlinu

ne, ničesar ne bom razdelala. nimam navade, da ljudem dokazujem kdo in kaj sem. 

bedarije kot `ampak se mi sploh ne da` ... (ma pizda materna, ma koga vlečeš za jajca !!! če se ti ne bi dalo, SPLOH ne bi tega pisal po forumu ... dej no, dej ...) hja, al pa se vprašaj, zakaj to napišeš ... na forumu ... enako  ---over--- ... 

tvojih diplomatskih odgovorov, ki sporočajo mlačnost in nedefiniranost, se mi pa ne da več truditi razumeti ... tudi tukaj ima vsaka stvar svoje meje ... 

Edited by mati zemlja - 04.Oct.2013 at 18:44
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 18:59
Lep vikend ti želim. Pa ne pretiravat, tudi preveč dobrega je lahko slabo ;-)Hug  

Edited by devlin - 04.Oct.2013 at 19:45
Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 19:46

Originally posted by Azael Azael wrote:

se vsekakor strinjam. je pa tako, da se mi zdi to nekako samoumevno in zato mi na kraj pameti ne pade, da bi to izpostavljala ... pa prosim, ne vzeti kot negativno, sem hvaležna ljudem, ki to govorijo (govorite Smile) ... ker mislim, da ima nek učinek ... samo jst res ne morem ... mislim, mi je uno tko `ja pa fak, no !!! sej se ne moremo tolk za jajca vlečt`  :D 

Hm, ja, ampak prav to je treba izpostaviti! Samoumevno je redkim, večina pa si enostavno, brez razmisleka, postreže s tistim, kar je "na pladnju" na policah večine trgovin. 

Edited by Azael - 04.Oct.2013 at 19:46
Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 19:56

Pri teh, ki so "recimo" animal friendly res ne moreš vedet če je to res ali ne. Mogoče te nategujejo, mogoče pa ne... Jaz mislim pozitivno. In UPAM, da res niso take pizde. Če so, pa jebat ga. Je pa vsekakor več možnosti, da Alverde ne testira na živalih kot Johnson ane?

Podpiramo pa le tiste tr00 Wink. Tistim ki lažejo pa: KARMA IS A BITCH!

Alverde je linija dm, dm pa prodaja v glavnem čisto navadno/konvencionalno/petrokemično sranje. Samo malo se sprehodiš po trgovini pa ti je jasno.
Je pogosto pri raznih firmah, da naredijo "zeleno" linijo, ker pač gre v promet tudi to.
S tem ne mislim, da je Alverde fake (ima certifikate), le firma, ki stoji za njo, niti približno ni v redu in je osebno ne podpiram.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 22:08
huh, tnx 4 de reality check :S sm mislu, da sm ful spremembo naredu, k sm preštekal na alverde Cry

kaka druga priporočila?

Edited by Wind Carrier - 04.Oct.2013 at 22:09
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Oct.2013 at 23:37
kokr balea v navezi z niveo al neki ...

drugače pa kakšne aubrey organics, sante, JMO, sodasan, lavera ... ma to je vse višji cenovni razred ... sploh prva pa jmo... 
jst tko drugač kar se tega tiče ful v nič nisem zihr :D brskaš, iščeš, si že skoraj prepričan ... potem pa ... ne vem ... in pol če skos ne slediš (recimo meni se ne da skos neki spremljat, mislm ni mi lih zabavno skos gledat kaj kupavam in pol se v neki zapičim in to kupujem in pol enkrat slučajno ugotovim, da to pa ni več tako ... ma meni se to ful ne da delat ...) ... ne vem, kokr locittane recimo ... ma ne vem ... sej kr dober šampon za lase, je jajce, olivno olje, med pa limona ...

drugače pa mislim, da je čist ok, če kupuješ alverde (sama ga ne) ... ker vseeno ... več alverde kupcev, večja usmerjenost podjetja v to smer ... ampak ja ... to rečeš, če si naiven optimist :D realnost je drugačna :) pa nič hudega ... včasih je naivni optimizem ključ  ;-) haha ... ostane kaj priostora za izražanje sebe iz sebe ne iz šole :D

imam rada doma narejen žajfice ... nekoč si jih bom sama delala pa bo ... 

so spletne trgovine v sloveniji, ki se predstavljajo kot curelty free (aja, še ena znamka derma E ...) ... 

edit:
ma jst skos neki iščem, samo nimam občutka, da dejansko najdem :D hodim, poskušam slediti, nisem pa sigurna, če mi uspeva :) k te liste ... ma to najdeš eno listo ... pa pol najdeš drugje izpodbijanje te liste ... in ... tko, no ... meni osebno je to ful utrujajoče, vseeno pa nekako poskušam slediti ... lih jmo si neki podajajo ... ma razumljivo potem, da ne bom plačala ultra visoke cene ... 

Edited by mati zemlja - 04.Oct.2013 at 23:59
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Oct.2013 at 08:24
ej, sem zdej ustala in sem se z uno kuglco namazala po pajski :D pa sem se spomnila še ene ... the green people ... 
Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Oct.2013 at 13:22
Jaz uporabljam šampone/mila od Aubrey Organics in Sodasan... ne zdijo se mi draga. Drage so razne ženske žavbe za sto in eno stvar.

Imaš nekje zgoraj link do trgovinice (tam kjer je seznam škodljivih sestavin).
Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Oct.2013 at 13:39

imam rada doma narejen žajfice ... nekoč si jih bom sama delala pa bo ... 

Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Oct.2013 at 16:50
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Oct.2013 at 14:29
za azael-a:

hvala za link v zvezi s pripravo domačih žajfic :)

kar se tiče cen ... dam recimo primer ... krema za britje (za moške)... sem zanč kupavala ... sante 150 ml med 5 in 6 eur, a. organics 118 ml med 9 in 10 eur ... zdej meni se to zdi razlika v ceni in na splošno sem o a. organics dobila vtis, da so izdelki višjega cenovnega razreda ... ker ne uporabljam `ženskih žavb za sto in eno stvar` in ne sledim cenam teh izdelkov, moj vtis ne izhaja iz tovrstnih žavbic (uporabljam šampon in balzam za lase, za tuširat, deodorant, včasih mleko za telo (se mi ne da mazat, se pa ne branim, če me namaže moj dečko Embarrassed), črn svinčnik za oči ... pa vlažilno kremo za obraz) ...

sodasan trdo milo 100 g cca 3 eur, a. organics trdo milo 106 g cca 7 eur. ne govorim o kvaliteti, ker se toliko ne spoznam, sem pa zapisala, da se mi zdijo višjega cenovnega razreda, ker verjamem, da marsikdo izmed nas gleda kolk za kej plača. in se mi zdi fajn povedati, da obstajajo tudi cenejši izdelki od a.organics, da ne bi zaradi cene odbili nekoga, ki bi vendarle rad posegel po izdelkih, ki niso testirani na živalih.

mi je pa fino takole izmenjati kakšen vtis ... ker vem, da mi lahko kaj tudi uide ... med živim (to pomeni med nevirtualnimi :)) ljudmi, okoli sebe nimam takšnih, ki bi mi servirali kake info (bolj jaz druge nadlegujem Embarrassed) in pol se sama neki lomim, ampak bi mi tako pasalo, če bi mi kdo rekel `lej, andreja, tole je 100% preverjeno, pa še cena je ok` ... k je res sranje, s kakšnimi stvarmi, se moramo ukvarjati :-/  no, stvari izbire, lahko rečemo, samo meni je nekaj do tega, da ne podpiram testiranja na živalih zato, da si lahko ritko in laske umijem ... in ja, pa kaj dam v usta ... to mi je tudi kr pomembno ... samo ... mislim, če bi se tela temu res posvetiti, nimam časa hodit na šiht :D ki nima nobene veze s tem, o čemer zdej govorim ...

ps: sem pa vrgla uč tudi na tisto trgovino, k si dal link ... na hitrco mi zgleda tako, da bi morda našla kr večino stvari na enem mestu (tudi čistila) ... mi je všeč (prvi vtis) ... k to je res TAAAAAAKOOO naporno :PPPP jst bi rada dvakrat na leto naročila vse zadeve k jih rabim za umivat sebe, stanovanje in posodo, pa je mir ...  tko se bi izognila poštnini, pa še časa ne bi rabila zapravljat :D ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :)

Edited by mati zemlja - 07.Oct.2013 at 14:30
Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Oct.2013 at 22:57
Te žajfe bom tudi sam probal nekega dne, prav fino je če se lahko poigraš in izbereš sebi primeren vonj Big smile

Kar se tiče cen: je prav, da se postavi primerjave, a vrednost se pokaže šele ob/po uporabi. Meni je recimo prva krema za britje od Aubrey zdržala osupljivih 13 mesecev Shocked (ok, nisem ravno kosmatinec in jo uporabljam na 2-3 dni, a vseeno). Tako da v mojem primeru izdelek ni drag... poleg tega pa v tem času nisem naredil nič smeti (odpadne embalaže) Smile

Saj nikakor ne trdim, ker ne vem, da je Aubrey najboljši ali karkoli; osebno mi je ok, zaenkrat mi ustreza in nimam razloga za ne-nakup. Ponudbe "alternativne" (heh) kozmetike je pri nas dovolj in zakaj si ne bi vsak izbral sebi primerne ...

Jaz sem isto bolj lenuh in ko enkrat najdem tapravo/zadostno trgovino me drugo sploh ne briga...
Aja, Sodasan praška za pralni stroj ne kupuj, ker je neučinkovit.... Wink

On topic: opazil sem, da so npr. šamponi za pse, praktično vsi po vrsti, kolikor sem jih naključno pregledal, iz naravnih sestavin. Psi namreč ne prenesejo dobro kemikalij in uporaba bi hitro pokazala posledice. Zato so živali uporabne za testiranje: če je (el cheapo petrokemični) šampon kratkoročno O.K. za psa bo za človeka enkraten Tongue 
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Oct.2013 at 19:55
Danes sem se po dolgih letih bril s peno, ki ni Gillette.

Uporabil sem Sante naturkosmetik shaving foam. Prvi vtis je bil: uf... ta pa ne naredi taKe lepe pene kot žilet. Je kot neka penica zmešana z vodo. Nanesem to na obraz in se na ogledalu ne prikaže tisti božiček z belo brado ampak jaz z zmočeno faco. 

Pa da probamo rečem in začnem brit...

REZULTAT:

...po dolgem času nimam tiste suhe kože na obrazu in še na želetkah bom vrjetno prišparal, ker nisem rabil 3-5 krat vlečt po istem mestu, ker DEJANSKO BRIJE BOLJE od treh različnih gillette pen, ki jih imam doma Thumbs Up

HVALA MATI ZEMLJA, DOBRO SI TO ZRIHTALA Hug

Edited by Mitja M.J. - 17.Oct.2013 at 19:57
MacGyver je zakon!
Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Oct.2013 at 20:49
...jst sem bil enakih misli, ko sem prvič probal podobno peno (bolj krema kot pena) Smile Pa niti smrdljivih aftershave vodic ni treba uporabljati potem, no, jst jih itak nisem že lep čas.

Pred dnevi članek v Primorskih novicah:

Back to Top
Meshuggah View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Meshuggah Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Oct.2013 at 14:54
Če je kdo pozabil podpisati, ima še nekaj dni časa:

Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2014 at 17:35
http://www.youtube.com/watch?v=WfGMYdalClU
Odličen video Clap Skret od človeka

Edited by Vraan - 23.Jan.2014 at 23:01
The real monsters are often just people.
Back to Top
Azael View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Azael Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Jun.2014 at 21:04
Bilo danes na Arsu.

BIOETIKA POSKUSNIH ŽIVALI  (pritisni "poslušaj")
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Aug.2014 at 19:46
Namesto da se daje 'koncertnim fehtačem' (lol no...), je tukaj ena resna pobuda http://www.gofundme.com/cqzcqw
The real monsters are often just people.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.219 seconds.