![]() |
Studijsko snemanje |
Post Reply
|
Page <12 |
| Author | |||
Gašper Fatur
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 20:39 |
||
|
Mogoče veš kateri Metal albumi so bli kej posneti brez klika (metronoma), se pravi bolj na live varianto?
|
|||
|
FUCK THE WORLD
|
|||
![]() |
|||
vulgaris
Organizator
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2035 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 21:19 |
||
|
King Diamond - Abigail npr.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12340 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 21:21 |
||
|
sadus - a vison of misery pomoje, skor sigurn, k gre drugič kitica je čist preveč prehitr pr through the eyes of greed:)
Edited by frogstomp - 12.Mar.2010 at 21:22 |
|||
![]() |
|||
Gašper Fatur
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 21:29 |
||
Točno ja, res je. V knjižici od CD-ja piše tudi, da je Mikkey Dee posnel bobne sam, na pamet, brez ritem kitare zraven. Jebeš klik! ![]() PS: Dandanes pa King Diamond uporablja klik, zgleda da jim bolj ustreza tako. Drugače je biu pa menda tudi demo od Keller posnet brez metronoma (nej en od njih potrdi)? Edited by Gašper Fatur - 12.Mar.2010 at 21:30 |
|||
|
FUCK THE WORLD
|
|||
![]() |
|||
Alex
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Aruba Status: Offline Points: 449 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 22:26 |
||
|
Ne:) Ni fora da jim bolj ustreza tako, samo pač ni vsak bobnar Mikey Dee:D
|
|||
![]() |
|||
mortes
Newbie
Joined: 05.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 358 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 22:32 |
||
|
Fatur- Ja res je Dej... mi rabmo enga da nam nrdi POCENI mastering
|
|||
![]() |
|||
Ytsejam
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 23:19 |
||
|
Demo od metalizator je biu tudi posnet brez klika :)
|
|||
![]() |
|||
Gašper Fatur
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 23:40 |
||
|
In brez vsega ostalga tudi.
![]() Prve plate od Black Sabbath so ble tudi brez metronoma pomoje pa še marsikej druzga. Dandanes se mi zdi da vsi delajo na klik in vse zveni več al manj u pizdi, premalo diha, vse robotsko ku ritem mašina... Samo če nimaš bobnarja, kako boš pa posnel doma če ne na klik? Bedno. |
|||
|
FUCK THE WORLD
|
|||
![]() |
|||
Vraan
Senior Member
Joined: 17.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1757 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Mar.2010 at 00:02 |
||
|
welcome to 2010.
|
|||
|
The real monsters are often just people.
|
|||
![]() |
|||
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Mar.2010 at 01:48 |
||
baje, da skor usa metallica
|
|||
![]() |
|||
Ruža
Newbie
Joined: 04.Jan.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 57 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Mar.2010 at 08:41 |
||
|
Glih sem uceri gledu intervju z Uberproducerjem-mixerjem Andy Sneapon. Pa k je pršlo do vprašanja če snema vedno s klikom je reku da sploh ne
Drgač pa kliki ful pridejo prov bandom k niso tega ranga, ker je velik lažje posnet plato na ta način. Da se ful lažje popravlat bobne ni velikih nihanj v tempotih skoz komade... Je pa men ful nujno, da se tempo prilagodi komadom in da se dela velik tempo changeov čez komad. Ne sam da daš tempo 180 in pol pičiš cel komad na to, čeprov na kšnih delih sploh ne sede. Res je fajn de se band prprav pa se nardi ornk klike preden gre v studio (čeprov iz mojih izkušenj nikol ni tko
Sva pa z Janom glih zdej posnela en totalno zakon stoner rock band Grizli Madams, k so vse posnel brez klika. In je res ful dobr izpadl. Sploh bobni se slišji totalno masivno in to brez kakršnih koli samplov. Sam more bit pa dobr bobnar - pa bobne je treba znat uglasti....But thats another story... Edited by Ruža - 13.Mar.2010 at 08:44 |
|||
|
www.myspace.com/negligence
www.myspace.com/negligencestudio I HATE HIPPIES !!! |
|||
![]() |
|||
DR EVIL
Newbie
Joined: 21.Apr.2009 Location: Slovenia Status: Offline Points: 119 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Mar.2010 at 09:40 |
||
|
Moje skromno mnenje če smem
sm kr dost snemal po raznih studijih ampak pr dyzu mi je blo pa najbolj všeč atmosfera pa seveda končn izdelek pa full se tip potrudi in kar je najbolj pomembno DYZ ve kako se stvari streže tko da se že veselim naslednje plate
|
|||
|
DR EVIL
|
|||
![]() |
|||
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Mar.2010 at 13:35 |
||
hey, ne bi se mogu bolj strinjat z vsem napisanim.
Sj v končni fazi lahko čisto vsak bobnar v 2 dneh posname celo plato, sam plato more met napisano na 50% svojih zmožnosti, ne na 150, kot jo ima naša mularija tle naokol.
Folku potrigaš bobne, pol pa misle - eh, pa sj sm kr točn no :) sam pol je tle še to, da je treba vsak hit prbit k neumn in to v center......
ej za Stonerje sploh en dvomim, da sta jih zakon posnela in komi čakam, da to slišim!!!!
Aja ej, pa sam še to.... sm se pogovarjal z bobnarjem, k je snemal na rentane DW - je reku 1. pizdarija od bobna totalna, 2. baje jih je ful laže uglasit :)
@Milan - tnx, ja itak - atmosfera je ful važna :) tudi jst se ful veselim, ker vem, da bo ful boljš. Škoda edino za Mihca, ker snemanje njega je bla res lepa izkušnja - tip res ve zakaj se gre v studiu. Drugač pa, ok takih bendov pr nas ni velik - ampak men osebno se zdi pomebno, da k folk posname največ kake 3 plate pr enem producerju v enem studiu, more it še mal probat kej drugega - to je samo moje mnenje....
Edited by Wind Carrier - 13.Mar.2010 at 13:38 |
|||
![]() |
|||
Domen
Newbie
Joined: 27.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Mar.2010 at 13:43 |
||
pa maidni tud se mi zdi |
|||
|
www.myspace.com/thrawmetal
Guilty You'll Rot!!
|
|||
![]() |
|||
Mirage
Groupie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 803 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Mar.2010 at 14:47 |
||
|
metallica snema na klik. usi albumi razn kilemol so na klik posneti, usaj tako je lars reku.
Edited by Mirage - 13.Mar.2010 at 14:47 |
|||
![]() |
|||
Alex
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Aruba Status: Offline Points: 449 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Mar.2010 at 15:55 |
||
Drgač pa to sm še prej pozabu povedat, ne samo da je ta plata posneta brez klika, to celo plato je tip posneu brez klika in sploh brez pilot kitar! Je pa res un bl no bullshit drumming k tip igra z jajci oz. filingom, s tem da so še vseen ene varke umes take da... mi še dans ni jasn kako je to sploh možn vse skup spelat brez klika pa kitar... Care res! Edited by Alex - 14.Mar.2010 at 16:01 |
|||
![]() |
|||
Gašper Fatur
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Mar.2010 at 16:09 |
||
|
Ja, pa sej to sm napisal (brez ritem kitare = brez pilot kitare). Vse je imel v glavi, zakon res.
|
|||
|
FUCK THE WORLD
|
|||
![]() |
|||
Atheist
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Isle Of Man Status: Offline Points: 8756 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Mar.2010 at 17:22 |
||
Seveda, in Cannibal Corpse do Kill plate vse brez klika... |
|||
![]() |
|||
Ivan
Senior Member
Joined: 19.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2579 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Mar.2010 at 18:17 |
||
|
Atheist - popravek: rekel je Mazurkiewicz, da je šele pri Evisceration Plague uporabil klik.
Kar se pa tiče Grizzli Madams, je GAšper Prus res urica in eden najjačih bobnarjev (glasen ko prasica). Včeraj pa sem gledal Thraw, pa si drznem reči, da je Buba tudi metronom. |
|||
|
DICKLESS TRACY
ERUPTION |
|||
![]() |
|||
gašper
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Mar.2010 at 22:52 |
||
|
Ola. kaj zaj mene vpletate tu zraven :) no, rekel bi samo, da je v studiu na Klopcah bilo super snemat predvsem zato, ker sta si Jan in Žiga vzela čas in bila picajzlasta tako kot je treba. žanre tipa stoner rock, grunge, doom, y%&/)(/&% pa se mi ne zdi smiselno snemat na klik, ker je velika verjetnost, da se tako ''ubije'' atmosfero. |
|||
![]() |
|||
Ruža
Newbie
Joined: 04.Jan.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 57 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Mar.2010 at 07:38 |
||
|
Zakaj nebi tebe vpletal
Si super bobnar k zna igrat bobne z jajci in to se bo ful poznal na koncu.
Vas je bil prov užitek snemat ker prvo - vsi igrate ful s filingom, drugo niste mel predsodkov dodelat glasbe v studiu (kar je tud pol nama z janom ful bl zanimiv ker dava lahko kej svojga zraven)
Zame ni pointa če greš v studio in potem samo posnameš točn tko k je blo na placu napisan. Glih tle maš šanso da slišš kako tvoja glasba zveni k je posneta in jo lahko načeloma dodelaš da so stvari bl polne in zanimive.
Ker čar vsega je v malih detajlih, k se na koncu ful poznajo. Edited by Ruža - 15.Mar.2010 at 07:38 |
|||
|
www.myspace.com/negligence
www.myspace.com/negligencestudio I HATE HIPPIES !!! |
|||
![]() |
|||
f3r0m0n
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Mar.2010 at 09:17 |
||
|
dinamika bobnarja nardi velik čar pr muski, vsaj zame, sploh če kitare ne igrajo nekaj zanimiuga, so bobni tisti ki dajo feeling če so prou zašpilani. drugače pa je za dobr končn rezultat pomembn feeling, ker neko mehansko nabijanje v pm se vsaj zame sliši monotono.
|
|||
![]() |
|||
pestilence.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Mar.2010 at 11:25 |
||
Samo kaj ti to pomaga če je vse kar je posneto v današnjem času kompresirano. CD kot medij je sposoben zapisa okoli 60dB dinamike, vinyl malo manj, moderni mediji malo več. Človek lahko zazna blizu 140db. Povprečen moderen posnetek pa ima približno 5-10db(giver or take a few). Eeu:/ |
|||
|
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
|||
![]() |
|||
gremm
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 101 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Mar.2010 at 13:11 |
||
|
pomoje ni mislil na dinamiko volumna ampak dinamiko tempa.
|
|||
![]() |
|||
f3r0m0n
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Mar.2010 at 14:12 |
||
|
res je da je danes use več ali manj overcompressed, zto pa tud mariskej ne zveni tko kokr bi moglo kokr je recimo v starih časih, pa zame posnetki niso bli nč slabši, tud če so bli recimo malenkost tišji, so pa premogli več feelinga in dinamike. dan danes marsikdo ne spravi niti v polovici vzdušja, feelinga kakršnega imajo drugače v živo potem na plato.
|
|||
![]() |
|||
pestilence.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Mar.2010 at 14:46 |
||
V tem primeru.. my bad
|
|||
|
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
|||
![]() |
|||
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.May.2010 at 12:51 |
||
|
Zadnji izdelek iz 5th season studia!
Švedski band Feared. V studiu so bili sprogramirani bobni, kitare re-ampane, mix in mastering. ...ostale zadeve so posneli sami (vokal,bass) in poslali! pa link: https://dl.dropbox.com/u/707864/FearedMix1.mp3 |
|||
![]() |
|||
Primoz
Newbie
Joined: 06.Mar.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Jan.2011 at 21:22 |
||
|
No da še jaz naredim malo reklame.
Chaosstar STUDIO: Nahajamo se v Zagorju, že nekaj časa pa je v planu tudi odprtje "podružnice" v Ljubljani. Reference metalskih bendov: Chaosstar, Ambassador of sifilis, Nemo, Ragespect, Barehanded, Damjan Murko... Smo zelo odprti za produkcijske ideje in predloge iz strani glasbenikov. Poleg klasičnega snemanja nudimo tudi možnost lastnega snemanja oz. zakupa studija za čas recordinga ter možnost izposoje profi studijskega seta za snemanje kitar in za editing doma: preamp z DI - A/D - studijska kartica - studijski monitorji/slušalke - workstation(PC/MAC) s software-om (Logic, Cubase, Reaper) + šnelkurz. Izposoja inštrumentov in periferije za čas recordinga - večje število studijskih bobnarskih setov, činel, kitarskih ojačevalcev in ostale opreme. več informacij in kontakt: tel.: 041 764 896 (Primož) mail: studio@chaosstar.net page: http://www.je-gr.com/ozvocenje (v pripravi) |
|||
![]() |
|||
Dictatus
Newbie
Joined: 31.Oct.2009 Location: Slovenia Status: Offline Points: 102 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 26.Jan.2011 at 16:41 |
||
+1 |
|||
![]() |
|||
mlins
Senior Member
Joined: 27.Mar.2008 Location: Azerbaijan Status: Offline Points: 1171 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 01.Feb.2011 at 19:47 |
||
|
Mi pravkar snemamo v stari gorici (italija-4m od slovensko-italjanske meje) v studiu "45 giri Birdland", računjo 16,50€ na uro od 20 ur naprej pa je nek popust mislim da 30 al 40%, za metal muziko je zadolžen Giovanni, prijazn dečko ki zna tudi kar dobro angleško za italjana.
Link za posnetke bom nalimal naknadno ko bo kaj posneto to je pa link od njihovga majspejsa kjr lahko dobiste tudi kontakt: http://www.myspace.com/45g |
|||
|
Je rjku gospodar: zvij kanu na buči vina!
|
|||
![]() |
|||
Post Reply
|
Page <12 |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |