![]() |
Placevanje s ceki za ebay |
Post Reply
|
| Author | |
plecocicho
Senior Member
Joined: 29.Jun.2008 Location: Azerbaijan Status: Offline Points: 1521 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Placevanje s ceki za ebayPosted: 05.Mar.2009 at 19:26 |
|
Zdravo, jaz sem uspesno licitiral eno knjigo iz VB.Ker nimam kartice lah placujem samo z gotovino preko banke. Lastnik je predlagal placilo s ceki. To so misljeni internacionalni ceki pa me zanima a se da to preko banke dobit in koliksna je kaj provizija?
|
|
|
Following our will and wind we may go where noone has been
plekokiko |
|
![]() |
|
Jovo
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Mar.2009 at 20:18 |
|
Posl mu denar v kuverti. Nej ti da naslov, pa mu posles vnaprej kes pa je.
Tko sm se na koncu zmerej zmenu in me nikol niso zajebal. |
|
|
Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™) NEW AGE!!!!!!!!!!!!! Fru-fru muškarac. |
|
![]() |
|
Scapegoat
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Mar.2009 at 20:53 |
|
Če misliš poslati denar v kuverti, ga daj med neke kartončke in lepo z letalsko pošto ... In verjetno je več možnosti, da se stvar izgubi med potjo, kot pa da ravno tvoje pismo nekdo odpre.
|
|
|
"Napravili ste pot od črva do človeka in marsikaj v vas je še črv."
|
|
![]() |
|
plecocicho
Senior Member
Joined: 29.Jun.2008 Location: Azerbaijan Status: Offline Points: 1521 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Mar.2009 at 22:08 |
|
Meni je tudi opcija denar v kuverti mimo. Glede paypala bo mal tezko, ker ne poznam nobenga, ki bi mel te kartice. Prenos prek banke je se najlazje opcije ga bom probal prepricat, ce ne pa naj da se enkrat licitirat. Kaj drugace noben se ni preko ceka placeval za ebay?
|
|
|
Following our will and wind we may go where noone has been
plekokiko |
|
![]() |
|
Pero
Admin Group
Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3916 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Mar.2009 at 09:48 |
|
Nej ti da swift cifro računa, greš v banko, plačaš neki provzije, pa je to to.
|
|
![]() |
|
Jovo
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Mar.2009 at 10:34 |
|
Ej, jst sm naredu okol 50 placil v tujino tako, da sm poslou kes, in v vsakmu primeru pride!
Pa sm poslou denar v kuverti tut na Aljasko ze, tko da, tolk o tem da to ni siguren nacin... Sploh pa c'mon, toj knjiga, ne gre se za tri mestne cifre tukej. Edited by Jovo - 06.Mar.2009 at 10:35 |
|
|
|
![]() |
|
Nazgul
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 112 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Mar.2009 at 11:40 |
|
Denar se kar tako v kuverti ne sme pošiljat, reskiraš da ti na carini (če pošiljaš izven EU) najdejo denar in poberejo. Jaz sem enkrat dobil denar v kuverti s Kanade, pa je bila kuverta odprta, denarja pa nikjer.
Če vseeno hočeš poslati denar v kuverti, potem pošlji "vrednostno pismo", vprašaj na pošti. Drugače pa nakazilo na bančni račun ali pa paypal...najbolj sigurno in najhitrejše. Edited by Nazgul - 06.Mar.2009 at 11:40 |
|
![]() |
|
puntar
Groupie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Kuća Poso Status: Offline Points: 876 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Mar.2009 at 16:28 |
|
Js z gotovino v kuverti ne riskiram niti po SLO. Kaj pa če se pozanimaš še na pošti?
|
|
|
Mha! It is EVIL! It is SO EVIL!! It is a BAD BAD plan that will hurt many people... ...that are GOOD! |
|
![]() |
|
Jovo
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Mar.2009 at 18:57 |
|
Lej, od 50x je zmerej prslo, za moje pojme dobr razmerje in jst se sploh ne bojim uporabljat to opcijo.
Seveda je najlazje s kartico, sam ce nimas, so tut druge metode. Edit: edinkrat, ko so mi zajebal, je blo v banki, ko je narobe prepisala eno cifro, pomojem da IBAN/SWIFT kodo, al kaj je. Sej, sm dobu denar nazaj, sam je minil celga fuka predn sm ga dobu nazaj. Edited by Jovo - 06.Mar.2009 at 19:00 |
|
|
|
![]() |
|
Voith
Groupie
Joined: 02.Mar.2008 Location: Kuwait Status: Offline Points: 836 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Mar.2009 at 22:06 |
aja kaksni pa so ti razlogi? posta je recimo zanesljiva v 99% kjer je ebay sam po seb zanesljiv samo v cca 90%. denar v kuverti je zelo varen nacin, tut js sm ze dostkrat poslal denar v kuverti in ni blo nikol nobene panike. sam mors ga zalept na en karton skoz katerga ne pride svetloba in to je to. je pa tko da ko kupujes na ebayu zmeraj tvegas. ebay brez tveganja pac ne obstaja tko, da to s kuverto je se najmanjse tveganje kar se mene tice. sm pa v kuverti najvec 700 evrov poslal do zdj, sam zdj mam paypal in je zadeva predvsem hitrejsa. je pa spet tko, da nemci pac paypala ne uporabljajo in sm na .de spet tm k sm bil :) drgac pa bidanje brez da bi vedu kako bos placal, je ekspresni nacin za suspendiranje ebay accounta. Edited by Voith - 08.Mar.2009 at 22:10 |
|
|
|
![]() |
|
Gašper Fatur
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Mar.2009 at 23:53 |
|
Malo oftopik: Jst sm enkrat naročil karte za en festival v Nemčiji in mi jih je naša dostavna služba TNT zgubila (jebem jim use). Nikoli jih nism dobil. Na srečo festival ni bil razprodan in sm potem kar tam na licu mesta kupu karto.
|
|
|
FUCK THE WORLD
|
|
![]() |
|
Voith
Groupie
Joined: 02.Mar.2008 Location: Kuwait Status: Offline Points: 836 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Mar.2009 at 01:16 |
|
si dobu saj kes od TNTja?
|
|
|
|
![]() |
|
Gašper Fatur
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Mar.2009 at 15:37 |
|
Ne. Probaval, potem pa zvedu da če nimaš zavarovane pošiljke, da ne moreš nč dobit nazaj. Še sreča da so ble karte samo 10€, ampak vseeno... Fuck off TNT!
|
|
|
FUCK THE WORLD
|
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Mar.2009 at 15:43 |
|
js sm 1x za fotra neki pošilo v nemčijo s TNTom in sm skor zgubo živce z njimi.....
sploh več nočm met opravka z njimi.... aja, back to topic... js vse te nakupe v tujino opravim tak, da nakažek prek banke na prodajalčev TR. evro al 2 provizije, transakcija se pa izvede v 24ih urah! Edited by FABO-SUPERGRIZL - 09.Mar.2009 at 15:44 |
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |