Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Tuja scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Elvenking
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Elvenking

Post Reply Post Reply
Author
Groupie
Groupie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Madafaka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Elvenking
    Posted: 28.Nov.2013 at 03:07
Ej folk, a še kdo šljivi ta Italijanski bend? 
Začel so kot folk metal (prva dva albuma Heathenreel in Wyrd), nadaljevali kot folk-heavy (tretji Winter Wake) se vrgli v nekakšen folk metal core (četrti The Scythe), šli v akustiko (peti Caravan of weird figures) se vrnili s totalnim bon jovi heavy metalom (šesti Red silent tides) in svršili s kombinacijo vsega (sedmi Era). Peuc smrdi do neba (glej live posnetke) celo na platah (HM ekvivalent pevca od Kingston, vse pol tona mimo) sam očitno je odličn songwriter ker je vse catchy do neba. Vse plate so zakon, še posebej Winter Wake in Red Silent Tides
Meni odkritje desetletja
Comment
Raul artista, siempre Madridista!
Back to Top
Monxster View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Monxster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Nov.2013 at 11:09
Men so totalno zakon. Spremlam nekak od winter wake naprej in so mi vse plate zlo dobre, razen schyte mi nekak ne potegne čist. Men ima Damna res top barvo glasu, tut v drugem bendu Hell in the Club, k pa špilajo rock. Kdo piše komade glih ne vem, ampak na drugi plati "Wyrd" ne poje Damna pa mi je tut čist zakon album, sploh "A Poem for the Firmament".
Res mi je žal, da mi ni uspelo it v Gorico na njih, kako leto nazaj se mi zdi. 2009 na Summer Breezu sm jih pa prespal, ker so špilal okol 4ih zjutraj se mi zdi.

Back to Top
mlins View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mlins Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Nov.2013 at 17:26
Sicer nisem njihov fen in niti poznovalec teh zvrsti metala smo pa z EstWind igrali na Mostovni v Gorici (13.1.2012) kot lokalni suport pred njimi in lahko rečem da so vrhunski muzičarji, odigrali so vse u nulo in komplet preformens je bil špica. So pa tudi zlo fajn dečkoti..so izrazli željo da jih peljemo na večerjo in smo se na hitro poštekali, se zabavali in prežveli skupej zelo lep večer...
Najbolj smešno mi je pa blo ko smo se vrnili z večerje v backstage na mostovno (sam sem bil sit, da sem komaj hodil) nas je tam pričakal obilen narezek, katerega so se italjanski gostje seveda zelo razveselili in ga v zavidljivem času zmazali LOL
Je rjku gospodar: zvij kanu na buči vina!
Back to Top
Madafaka View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Madafaka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Nov.2013 at 18:30
Komade pišeta Damna in kitarist Aydan in je vsekakor čutit razliko med Wyrdom (samo Aydan) in ostalimi platami. Wyrd je veliko bolj mračen in manj catchy, je pa tudi meni super plata, posebej zarad boljšga vokala.
Damna na platah še nekako zmore, live je pa bogi, še bolj kot Vince Neil iz Motleyev....
Back to Top
Helldragon View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Helldragon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Dec.2013 at 15:39
Damnagoras se je meni zdel na Mostovni, ko so igrali, čisto kul, ni blo slišat nekega pretiranega fušanja.
Sicer so pa super band ja, eden redkih bandov s primesmi folka, ki jih sploh prenesem.
Moram pa vzet tanovo plato pod drobnogled, ker me že lep čas čaka na polici v Big Bangu :D

Edited by Helldragon - 04.Dec.2013 at 15:40
#2 is the first loser ;)
Back to Top
Madafaka View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Madafaka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Jun.2014 at 17:16
Na, nova plata The Pagan Manifesto je zunaj, zelo kul sam na žalost res brez pravih "hitov". Ampak dobra za poslušat od začetka do konca na kakšni daljši vožnji...
Back to Top
Monxster View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Monxster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Jun.2014 at 18:00
jp, tk ko si napisal. še nekak najbolš komad mi je twilight of magic.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.