Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Domači koncerti
  New Posts New Posts RSS Feed - 2025/09/06 Dekadent, Ensanguinate @ Gala Hala
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2025/09/06 Dekadent, Ensanguinate @ Gala Hala

Post Reply Post Reply
Author
Admin Group
Admin Group

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 2025/09/06 Dekadent, Ensanguinate @ Gala Hala
    Posted: 05.Sep.2025 at 15:09
Dekadent še zadnjič, kot predvozači Ensanguinate. Časovnica:

20.00 vrata
20.45 Ensanguinate
21.50 Dekadent

https://www.paranoid.si/napovednik/6-9-2025-dekadent-ensanguinate-gala-hala-ljubljana
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Sep.2025 at 16:01
Ksn prevoz do kranja po koncu?
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Sep.2025 at 00:24

Pred mnogimi leti sem pred kranskim Downtawnom na nekem špilu dobil v roke promocijski CD Dekadent - Manifestations of seasonal bleeding. Na ta način čolovek pride do marsikaterega glasbenega dreka, ampak že naslovnica je bila tako zanimivo in lično oblikovana da sem ga takoj ob prihodu domov zabrisal v stolp.
Ko sem slišal Dissident dream in Vigred sem bil hooked.

Mnogo let pozneje pogrebščina v Gali hali, kjer nisem prav tako bil že stoletja kot se zdi. Na sploh se na nekoč Metalkovi zame zadnja leta malo dogaja. Tudi to je pripomoglo k nostalgičnemu občutku. Boljši dan si ne bi mogli izbrati. Temperature ravno pravšnje, čeprav te z padcem noči že objame jesenski hlad in bolj težko zdržiš v kratkih rokavih, poleg tega je svetila še polna luna in dodala k magičnosti večera.
Prazni parkplaci okrog Metelkove niso zbujali najboljšega občutka a takoj ko si se približal zidu so te pozdravili še oddaljeni glasovi klepetov množice ljudi.
Sicer se je v njej premikalo precej znanih obrazov, ampak nekak nisem bil razpoložen za masovno druženje, morda tudi zato ker sem privozil solo, kar se mi je kar malo za malo zdelo.

Čvek s kolegom in čez nekaj minut zamude so še vedno kar točno štartali Ensanguinate. Do sedaj sem jih videl samo enkrat, na Trainu, čeprav pridno nabirajo kilometrino. Današnji špil se mi je zdel boljši, nov material mi je nekako bolj zibal. 

Čisto jasno mi je da folk slikanje in snemanje moti, ampak tako fajn je imeti nekaj res svojega, čeprav je daleč od nivoja, ki ga dobiš potem od za to zadolženih ljudov. Morda sem ta večer malo pretiraval, imate srečo da je moj aparat tako v kurcu kar se delanja videov tiče, da se tega ne grem. Embarrassed

Med četrtim komadom in potem še nekajkrat je ena od bucik bombarderk v prvi vrsti poizkušala sprožiti mosh, z mešanimi rezultati. Stvar se ni preveč prijela Confused

Ker sem tr00 misantrop sem se odločil na nosilni band počakati notri varno skrit na klopci in gledati premontažo. Vendar se je na odru pojavila bela projekcijska zavesa. Veliko skupin zadnje čase to fura, ampak mi ni nadležno, saj je efekt praviloma velik.

Žal se lepote ognja ki je poplesaval po njej izgubi ob stisku gumba mojega aparata.

Sledili so imidži iz koncertov in spotov

Bouncin' baby budget Behemoth? Nope, king Arthur in kompanija Smile

Edited by devlin - 07.Sep.2025 at 01:06
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Sep.2025 at 00:40
No spet mi ne znese nadaljevati v enem postu, tako da idemo dalje v drugemu. Zastor je po uvodu padel in band usekal. Trudil sem se, a kakor je na aparatovem malem ekrančku izgledalo vse kul je tole nekako najbolje od tistega kar sem ujel.
Ne maram tega sicer reči, a razlika v profesionalnosti je bila takoj očitna. Danes sem tudi njih do zdaj moram reči gledal v najboljši luči. Prvič sem jih sicer če spomin služi videl na izbruhovem kulturnem bazenu, a je bil zvok zaradi (sicer zelo prijetnega) ambienta v kuStarcu. Posebej všeč mi je bilo da je bas boben zvenel precej manj spacano kot pri Ensanguinate (trigger?), glasnost je bila pa praktično na nivoju, ki si ga človek na metal koncertu želi.

Seveda jih po prvi poslovitvi z odra nismo spustili domov ampak se je band rad vrnil in odžgal še tri zadnje. Potem je bobnar pometal palčke, ostali trzalice, sledil je zadnji priklon in odhod. 

Izredno lep večer surove, a na čase sanjavo melodične dekadentne black metalske glasbe. Sicer to ni žanr v katerega bi se potapljal prepogosto a kar se slovenskih bandov tiče mi je za razpad skupine resnično žal, upam da bomo v prihodnosti vseeno še slišali kake njihove komade v živo.

Lepo sem si spucal ušesa od včerajšnje rojstnodnevne buke pri sosedih (Fehtarji, čefurjada, štanc, Modrijani,.....) 

Band je mrtev, metal živi. Vsa kar lepo napolnjena gala pravi tako, torej bo že res.

Edited by devlin - 07.Sep.2025 at 12:10
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Sep.2025 at 12:03
Luštn, čustven event. 
Sem reku, gremo mal prej na vlak da še kkšno rečemo, da bi bilo dovolj časa pogledat oba banda pa... se srečaš pol z ljudmi, ki si jih na tem mestu nazadnje videl 10 let nazaj, pa... 
Ensanguinate sem bogovom debatništva žrtvoval. 

Prigonil v dvoranco ko je band ravno odpiral svoj set za plahto... malo sem bil pod gasom tako da mi je naslednja ura in pol minila v parih momentih. Spredaj sem si skušal zvočno malo pomagat s slušalkami/čepki, pa nikakor nisem uspel slišat najboljš. 
Precej polno je blo, tko da se je blo potrebno kar malo skomolčit spredaj.
Prečupal cel set skupaj z Arturjevim tamalim. 

Goflje smo potem zunaj vrteli še naslednji 2 uri in malo obujali spomine na vse, kar smo doživeli z bandom in drugimi. Lepo. 

Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Sep.2025 at 15:41
@Devlin - si včeraj nosil majico od Morbid Angel?

sicer pa...po prihodu na Metelkovo je ta bila že napolnjena z različnimi osebki, ki s(m)o v glavnem silili v Galo halo (tu enkrat mi je tudi mrknil telefon. zakaj je pomembno? to pride par vsrtic nižje). a predhodno zbiranje in druženje naše ekipe mi je bilo tako fajn, da mi sprva sploh ni bilo do koncerta. nekak mi ni dišalo zlobno metalsko izražanje, še naprej se mi je kolcalo po smehu in sproščenem druženju. po kratkem obhodu Metelkove, ki me je neslo do Menze, kjer mi je ob pogledu na zbrano klientel sploh minilo, da sem šel tako daleč, sem v Jalli zagledal dva znana obraza, s katerima sem sklenil preživeti čas, ko Ensangunate v GH nažigajo. Ko sem zaznal, da je dvorišče pred GH dokaj polno, sem se vrnil. ker sem bil brez telefona, ura v Jalli je pa ves čas kazala isto (ali pa pač nisem bil zmožen te pravilno prebrati), sem imel občutek, da sem padel v nek časovni vakuum. jao, kak dober občutek. čas - brezčasnost. in če to raztegnem na koncert Dekadent, so v meni vladali taki občutki. 18 let je minilo od krstnega nastopa v K4, 19 let od prvega stika z albumom Manifestation, vsa ta leta so minila ne vem kdaj. in tako je tudi minil koncert. nekdo je rekel ali napisal, da naj bi koncert trajal uro in pol - resss??? se mi zdi, da je band igral samo 15 minut, tako hitro je minilo vse skupaj. noben komad me ni dolgočasil, noben komad ni bil odveč, vse se je lepo zlivalo in prelivalo, hitri in grdi deli so prehajali tekoče v mirne in romantične ter obratno. wow! Dekadent so se več kot dostojno poslovili. če me spomin ne vara, so imeli najboljši zvok kdaj koli, zagotovo pa dosti boljšega kot takrat v K4.

in ja...znani obrazi. leta 2007 sem s Fox in Blackdawn obiskal koncert, in glej ga zlomka, kdo je nepričakovano tudi bil tam. super večer s super družbo in odlično glasbo. poleg tega pa je bila razrpodaja mercha tudi prijetna za denarnico, ki je na koncu kljub vsemu (beri: nizkim cenam) prišla povsem suha domov.

Edited by Dejan - 07.Sep.2025 at 15:43
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Sep.2025 at 17:40
Nope, nisem bil jaz tisti.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2025 at 09:31
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2025 at 10:57
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.171 seconds.