![]() |
2025/11/8 - KAMRA Release Show - Kavarna Cukrarna |
Post Reply
|
| Author | |
dole
Senior Member
Joined: 20.Apr.2009 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1058 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: 2025/11/8 - KAMRA Release Show - Kavarna CukrarnaPosted: 03.Nov.2025 at 11:14 |
|
KAMRA "Unending Confluence" Release Show w/ special guest MALORSHIGA Karte so že na voljo preko On Parole: https://www.on-parole.com/.../7793-kamra-malorshiga... Tickets are available via On Parole: https://www.on-parole.com/.../7793-kamra-malorshiga... »𝕷𝖎𝖋𝖊 𝖇𝖚𝖗𝖓𝖘 𝖎𝖓 𝖙𝖍𝖊 𝖗𝖆𝖎𝖓 𝖔𝖋 𝖋𝖎𝖗𝖊 / 𝖆𝖓𝖉 𝖔𝖓𝖑𝖞 𝖙𝖍𝖊 𝖕𝖊𝖙𝖗𝖎𝖈𝖍𝖔𝖗 𝖗𝖊𝖒𝖆𝖎𝖓𝖘«Tako pojejo 𝔎𝔞𝔪𝔯𝔞 v skladbi Unlightment, in tako tudi začenja dihati njihov novi album 𝔘𝔫𝔢𝔫𝔡𝔦𝔫𝔤 ℭ𝔬𝔫𝔣𝔩𝔲𝔢𝔫𝔠𝔢. Ne le kot niz skladb, temveč kot prostor, kamor stopiš in se morda nikoli več ne vrneš.Tri leta po Cerebral Alchemy 𝔎𝔞𝔪𝔯𝔞 razprostira drugo kožo. 𝔘𝔫𝔢𝔫𝔡𝔦𝔫𝔤 ℭ𝔬𝔫𝔣𝔩𝔲𝔢𝔫𝔠𝔢, ki je 19. septembra izšel pri založbi Avantgarde Music je nekakšen čustven izbruh, ki vonj gnijočih trupel meša z opojnim vonjem jutranje kave in cigaret. Album je mentalno nestabilen, a natančno izbrušen. In ravno v tem je lepota, da ne veš, če stopaš v sanje, v nočno moro ali v oboje hkrati. Zasanjano natančno, duhovito zlomljeno. 𝔎𝔞𝔪𝔯𝔞 tudi tokrat ponuja temačno, vendar prefinjeno arhitekturo; kamro, ki namesto vrat ponuja portal v svet, iz katerega ni povratka.Black metal iz devetdesetih je bil tukaj zgolj seme … 𝔎𝔞𝔪𝔯𝔞 ga je raztrgala, gnila jedra prelila z esenco death metala in pustila, da vse skupaj cveti v blaznosti.In zdaj je vrata svoje kamre black metalu odprla 𝐂𝐮𝐤𝐫𝐚𝐫𝐧𝐚. Tista stavba, ki ji je Ivan Cankar pravil »veliko poslopje, črno in tiho, samotna velika hiša, mrtvašnica živih zavetišče umirajočih.«Nekoč je bila polna spolzkih stopnišč in temnih hodnikov. Zdaj sicer ni več taka, se bo pa svojih nekdanjih dni gotovo spomnila 𝟖. 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚, ko se bo na odru Kavarne 𝐂𝐮𝐤𝐫𝐚𝐫𝐧𝐚 obhajalo 𝔘𝔫𝔢𝔫𝔡𝔦𝔫𝔤 ℭ𝔬𝔫𝔣𝔩𝔲𝔢𝔫𝔠𝔢 in bo vonj po plesni spet prežel vsak kamen v tej sladki kamri.Prav na kamnu, istrskem kamnu, pa je zraslo še eno bitje. 𝔐𝔞𝔩𝔬𝔯𝔰𝔥𝔦𝔤𝔞, istrski ethno black metal kolektiv, v svoji glasbi tke olje in vino, morje in sol. Pripravljajo se na izdajo drugega albuma, naslovljenega 𝔙𝔢𝔫𝔱𝔬, ki ga bo ljubljanska publika prvič slišala prav v 𝐂𝐮𝐤𝐫𝐚𝐫𝐧𝐚. Nov material prinaša novo potenco: sodelovanje z mojstrom istrske ljudske glasbe Marinom Kranjcem in dalmatinsko klapo Semikanta.Tako boste 𝟖. 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 priča dvojnemu obredu. 𝔎𝔞𝔪𝔯𝔞 se bo poklonila z 𝔘𝔫𝔢𝔫𝔡𝔦𝔫𝔤 ℭ𝔬𝔫𝔣𝔩𝔲𝔢𝔫𝔠𝔢, 𝔐𝔞𝔩𝔬𝔯𝔰𝔥𝔦𝔤𝔞 pa prvič prinaša dražilnik svojega drugega celovečerca. Dve sili, dva toka, dve roki, ki režeta iste rane.
|
|
![]() |
|
Nerthag
Newbie
Joined: 02.Nov.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 384 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.Nov.2025 at 14:01 |
|
Pa če koga zanimajo viskiji:
Zbor: 17:45 Začetek: 18:00 Prijave na e-mail: cukrarna@stow.si (zadeva: Viski tasting) Cena: 25 eur (s karto) / 35 eur (brez koncerta) Poračuna se na blagajni lokala pred začetkom dogodka.
Spoilers (to se bo pil): - Arran Sauternes cask - Bruichladdich Classic Laddie - Glen scotia Victoriana - Kilchoman Loch Gorm - Laphoraig Lore Cask |
|
|
You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12341 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Nov.2025 at 10:15 |
|
Mikavno! Seveda v prvi vrsti Kamra release, sem si pa mal zavrtel Malorshigo, nism poznal nič... ma tole prov seče
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Nov.2025 at 12:29 |
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Joined: 18.Oct.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3314 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Nov.2025 at 07:33 |
![]() |
|
Speadge
Senior Member
dežurni aktivist Joined: 22.Jul.2015 Status: Online Points: 2647 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Nov.2025 at 00:23 |
|
Precej sproščen večer z bandoma... in pa simpatičen ta plac. Sem bil prvič tu.
Upam, da se prime in postane še ena lokacija metalskih koncertov v LJ.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Nov.2025 at 09:16 |
|
@Speadge, hvala za tole objavo, tok sm navdušen nad Malorshigo da sm si parkrat poslušal že včeraj. Sm vesel, da nekaj pristane za daljše obdobje na YT namesto na te brainrot caner storyje.
Po oktobrski eskapadni premnogih koncertov zarad katerih sem se potem spričo kapljice preveč časa slabo počutil je bil tole moj tretji 0.0 koncert in v svojem love-hate odnosom z alkoholom, ko sm v hate fazi kot sedaj v tej sicer prijetni kulturno naravnani ljubiteljsko sceni z okušanjem viskijev višjih redov.. vidim eno hudo pretnjo.. ker ko človek za gušt uzame šnopc nivo destilatov, je to kar enosmerna v zariplost in tresavico. Upam da se motim, ne bi privoščil seveda. Eni pravijo sicer, da se viski počasi liže, včasih ure in ure en sam kozarc. Slava mu, komur to uspe. Kakorkoli, koncert. Prijetno potiho je bil moj prvi vtis, kar soliden zvok in atmosfera, čeprav bas bobna nisem slišal ne pri enem ne pri drugem bandu nič. Nedefinirano, brez peaka, komaj malo subtilnega nizkofrekvenčnega ropota. Škoda, zamujena priložnost. Fen Kamre sem že vsaj od izdaje najnovejšega albuma, Malorshigo sem pa prek teh intervjujev vzljubil nedavno in morm rečt da že nekaj časa nisem bil tako globoko ganjen nad samo zasnovo banda. Tisto oljčno vejevje in volovska vprega na odru zgleda genialno - bi si želel da bi ostalo za časa obeh bandov, magari kar postal standard vseh dvoran.. res prijetno zašumljeno. Uglanem.. glasba... oh.. kakšni lepi kitarski dvoglasni leadi, kakšni fini rifi, strukture, buildup.. za novo plato sem že v vrsti. Po tem nastopu sem si mislil da bo Kamra težko ostala na vrhu kot glavni večera. Pa je bilo ravno tako vrhunsko v vseh pogledih.. dbest muska, bobni, ta ----x--x-----x-- --x----x--x----- x--x----x--x---- raba poudarkov na hihatu, vsi te mikrodetajli.. noro... "Where do I sleep? Where do I sleep? Where do I sleep?" top. Dole je res riffmaster par excellence. Res sm fen produktivnosti tega človeka. Oba banda sta med komadi publiki namenila točno 0 besed, tudi zanimivo. Kok nas je blo, kakšnih dobrih 100? Dvorana je kr kul, mogoče malo podobna Cirkusu. Balkon je hitro nažokan zaradi mešalke na sredini. Šesto ploščico smo tokrat nekako premagal, ljubljansko zadržano ampak smo jo. Zmaglil sme 6 minut po koncertu, plan je bil še na rave v Kranj pogledat, pa se na čisto glavo taki podvigi kar ne izzidejo. Ob 11h sem že ležal in do 4h zjutraj risal oljke. Edited by frogstomp - 09.Nov.2025 at 09:17 |
|
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 10.Nov.2025 at 06:53 |
![]() |
|
Nerthag
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 10.Nov.2025 at 14:22 |
|
Vsake
toliko prekinem svoj status tihega opazovalca, vedno me veseli pogledat na
forum, pa dejmo dons še kej zapisat. Kava je fejst zagrabla, vtisi prihajajo
notr, duša še kr nemirna od vikenda. Med šihtom kar nekaj nasmehov, da je zares
ratalo to kar je.
Pišem seveda iz perspektive organizacije in nastopanja in ne gledalca, ampak to je bilo res noro. Cukrarna je edinstven prostor in ta prostor smo upali, da se bo zapolnil. Po izredno polnem oktobru ni bilo nobenega zagotovila, da bo pa ta event opažen ali zadovoljivo obiskovan. Čakanja od konca septembra, da ta album odigramo v živo tudi pri nas, je bilo dovolj in 8.11. je bil edini logičen datum. Bomo lahko nadaljvali kar so začeli Srd in Siderean? Dan se je začel zgodaj, treba se je bilo spravit iz gorenjske v Ljubljano po opremo, spokat stvari in začet s pripravami. Do viskijev je vse potekalo utečeno in, ko smo zaradi manjše zamude z zadnjo tonsko, začeli s prvim kozarcem viskija zunaj, je nekako dogodek zares štartal. Viski del se je preselil v zgornji del dvorane za mešalno mizo, olja in kruh pa smo dali spodaj k vhodu. S kakšnim hlebcem kruha več bi bilo bolje, ampak vseeno... Viskiji so navdušili, potem se je dvorana začela polnit, pa še preden so vsi lahko pokazali karto je Malorshiga štartala. Zdaj pa gre zares… Kako izjemen band. Oder, zvok sploh pa glasba in njena izvedba. Večno jim bom hvaležen, da so si bili pripravljeni delit ta dogodek z nami. Noro, kako močno metal sceno imamo ta trenutek. Vsaj na področju kvalitete bandov. Da ne pride do prehude de-mistifikacije, bom izpustil doživljanje lastnega koncerta, omenil bom pa dejstvo, da smo zamujali par minut zaradi absolutno najbolj kaotičnega iskanja bobnarskih palčk, ki so med changeoverjem izginile. Drugo pa to, da planiranega prihoda nazaj na oder ni bilo (tudi zaradi časovne omejitve). Vrnili smo se zaradi nepričakovanega neumornega klicanja Kamre in pa pobudo lastnika kavarne. Hvala za to! Zadnjo sekundo smo se odločili kaj bomo igrali in zaključili večer minuto pred zadnjo dovoljeno uro. Pod črto ena najboljših izkušenj. Odzivi in dobri občutki tekom dogodka, takoj po dogodku in tudi sedaj, ko se je že malo streznilo. Hvala @Speadge za posnetke! Odlično, da se ujame kaj v večnost. Hvala @Dejan za reportažo! @frogstomp, viski ni tak bavbav, menda ga ljudje pijejo do svojega stotega leta s pozitivnimi učinki. Je pa catch, kot drugje, da ga ne spiješ preveč. Spilo se je največ 1dcl viskija – 5 kozarcev z merico 2ml – in to počasi! Se popolnoma strinjam s tabo glede Malorshige, noro. Smo pa v Kranju že enkrat imeli vejevje na odru (iglavce – mogoče obudimo to), pol manj kot Malorshiga pa vseeno. Je bilo mikavno pustit, pa nismo. In res ni lahko stopit na oder po tako popolnem nastopu. Vsa čast. Za informacijo je pa bilo nekje 140 prodanih kart. Lepo napolnjena dvorana. |
|
|
You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Nov.2025 at 10:09 |
|
Podpiram, da si častil še svoje videnje dogodkov... verjetno boš čez 10 let rad prebral tedaj sveže vtise, medtem ko bo spomin maličil čas in se krušil ob nova izkustva.
Oba banda bom probal še prestrežt v živo ker je blo fantastično tole. Na to mističnost neki ne palim ampak v tem kontekstu sta oba banda res odlično izvedla vse skupaj. Zgodaj sem razvil močno averzijo do te specifike black metalske maškarade, kjer glasba in izvedba odstopi prostor šminki.. ampak tole je bilo nekaj drugega. Ta občutek teatralnosti, ki sem jo med drugim gledal med sprego Dekadent in gledališča je bil tudi tukaj močno prisoten. Ubistvu me vrne dogodek spet ravno k pokojnim Dekadent sploh s tem viski ritualnom na tist dogodek v kinu Dvor... če pokombiniram notr še etnološko naravo Malorshige in to obujanje izginjajočih jezikov... me prov presune ta black metalski intelektualizem. Navdušen. Kar se pa viskijev tiče ti pa vrjamem. Moj pogled je izkrivljen ker sm bil prevečkrat nakrivljen in ko se od tega malo oddaljim se mi zagabi. Sicer pa čisto podpiram someljejski pristop do pitja. |
|
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Nov.2025 at 07:06 |
|
še galerija: https://www.paranoid.si/galerije/kamra-malorshiga
|
|
![]() |
|
Nerthag
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Nov.2025 at 11:44 |
|
Frogi, to, da vrjamemo v večnost tega foruma, daje tut neko vrednost tem zapisom. Zadnjič na primer sem lahko obudil točno zaporednje dogodkov koncerta v Javi Lesce, menjav bendov, drame z lastnikom itd.
Mističnost v mojih očeh je boljša, ko je subtilna (že skoraj po definiciji). Mističnost ni tam, da na njo "pališ". Mističnost, teatralnost in šminka. Vse to ima svoj namen in svoje omejitve, dokler je organsko ali pa vsaj daje tak občutek je super. Z več šminke in več teatralnosti je zelo velika verjetnost, da presežeš mejo dobrega okus. Razen, če je to seveda namen (...biti "over-the-top").
Evo pa sm se zataknil še nazaj v času: ''Jebeš to je bm'' je isto kot ''jebeš čej pocen še vseen prbije''. Sej vsi pijemo kdaj neokune pijače da se ga nalijemo ne? Efekt nam je pa obupno všeč. Isto je pri marsikerem black metalu. Se mi zdi, da če je band za en drek bo to folk reku. Pač eni bandi ne rabjo bit okusni, da 'prbijejo' in večkrat izraz 'Jebeš to je bm' pomeni: 'bmk ne da se mi stabo ukvarjat, men je kul' (o tem da mamo različne okuse smo mislm da že dost napisal :) ) Izjava, ki že od takrat vleče smernice dobrega in slabega alkohola hahaha s šminko in kvaliteto black metala. Noro. Še danes me malo peče, da sem zgrešil dekadentno Antigono. Priznam. Uglavnem, me že cel teden veseli, da je dogodek dal komu kaj več in ni samo še en koncert toka iz oktoberske poplave. |
|
|
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Nov.2025 at 09:33 |
|
Malorshiga me je napalila da sm probal na telefon prignat koncertni prizor v animacijo
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |