Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Slovenska scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Dokumentarec - Slovenski Black Metal
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Dokumentarec - Slovenski Black Metal

Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Organizator
Organizator

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 09:10
1) Fajn je sovražit vse...čeprav to ni poanta blackmetala. Niti sneg, orkester in razne "nočne atmosfere" po gozdovih...nimajo veze z BM samim, razen kot deformirana različica glasbe in idej...
2) Zgodbice so bile, vendar niso javno znane in naj take tudi ostanejo. Če bi imel kdo interes povedat, bi že.
3) Imeli smo black metal bende pred Noctiferio (Lupus prišli so kasneje kot projekt, grdksmrt...kar vem)
4) MetalSix...ne vem, kakšno raziskovalno nalogo skušaš napisat, ampak kar te očitno zanima, je bolj na nivoju Lady kvant in zdej samo še pričakujem tvoj članek o tej zadevi v Indirektu ali kaj podobnega :) ...al pišeš za Družino/Ognjišče? :)

Zdej pa grem geekat naprej in vas pustim v prijetnem nakladanju :)
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
MetalSix View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 10:06
cepo: če mi daš kako smernico kje bi dobil strokovno literaturo o black metalu bom vesel:) lol

Valuk: ja a pol po 50 postih mi ne zna noben napisat bistvo black metala?

Lej, predstavljaj si da bi moral opisat black metal osebi ki nima pojma kaj je to, to jst hočem predstavit običnim ljudem in zato sem vprašal javnost na paranoidu če bi mi podal nekdo razlago - v kolikor v slovenskem black metalu nekega "javnega" ozadja ni.
Back to Top
Mad Butcher View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mad Butcher Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 10:10
...ČE PA NOBEN NČ NE VE...
NAJRAJE NA SVETU IMAM SERĐOTA!! IN BRIGA ME...
Back to Top
Tommy View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tommy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 10:22
Originally posted by MetalSix MetalSix wrote:

cepo: če mi daš kako smernico kje bi dobil strokovno literaturo o black metalu bom vesel:) lol

Lej, predstavljaj si da bi moral opisat black metal osebi ki nima pojma kaj je to, to jst hočem predstavit običnim ljudem in zato sem vprašal javnost na paranoidu če bi mi podal nekdo razlago - v kolikor v slovenskem black metalu nekega "javnega" ozadja ni.

Spraševat si začel o slovenskem black metalu, zdej bi rad vedel o black metalu na splošno in folk ti je odgovarjal za slo BM... če bi od začetka hotu vedet na splošno o BM, bi dobival drugačne odgovore.
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 10:27
hmmm,vedno bolj posaja zanimivo tole...
eh,fuck that shit and make some noise!!!
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 10:35
siph-jasno sem napisal da ima vsak pravico do svojega mnanja...jst svoje-ti svoje,sam ne mlati prazne slame...pa misli si ali govori kar hočeš...
Back to Top
MetalSix View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 11:01
/Tommy/ - od postov sem razumel da v slovenskem black metalu ni bistva, je pač glasba in tle se konča. Torej ne sprašujem več o temu, al sem narobe razumel? V kolikor sem narobe bi te prosil da mi razložiš.

Zato sem prišel na black metal posplošeno in ne slovensko omejeno.
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 11:43

torej obnova:

- Slovenski black metal nima ozadja, je samo glasba
(torej trditev kateri mnogi uporabljajo da black metala ni brez ideologije ne trdi, saj v Sloveniji ne?)

- Ko sem ustno govoril z kolegi so mi tut omenili Somrak, pa da pevec je v resniči (uporabljam njihove izraze) čist nek pussy pa da je v Kopru na nekem koncertu dobu fejst po pički pa zob izgubu, a je to res? Torej je samo korajžen na odru s to krvjo ali kako?

Torej spet povedano laično, ne poznam toliko scene vendar po svetu je dosti zasedb k majo ekstremno krute šove, zakaj noben v Sloveniji to ne uporablja?

/Person-man/ torej sovraštvo do ene skupina ni enako jemano kot sovraštvo do druge? Naprimer sovraštvo do židov se lahko loči od sovraštva do črncov. Torej kot sam gledam naokoli zakaj je sovraštvo do židov enačeno s rasizmom? (pa pustimo ww2 debato)

pa ka to je spet kaka vonklinkerhofenstil stava al kaj?
Back to Top
grdksmrt View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grdksmrt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 12:19
preberi si uvod od: a-z of black metal (v poštev pride samo uvod) in pa preberi si knjigo Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal
Underground. Če bi se pa rad osredotočil na našo sceno pa si sposodi zbornik z nasslovom: Urbana plamena. 

Edited by grdksmrt - 20.Mar.2009 at 12:20
Back to Top
grdksmrt View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grdksmrt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 12:40
no in ker je bil prvi BM band pri nas?
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 12:54
se mi zdi da je krst pri savici še najbližje
al pa perun
ne poznam pa tok
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
Back to Top
plegueangel View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 13:41
Originally posted by puzavnar puzavnar wrote:

se mi zdi da je krst pri savici še najbližje
al pa perun
ne poznam pa tok

Ufff, je Črnobog prej obstajal se men zdi, pa skor Praslovan tudi, sam ne vem a so že uporabljali ta imena (spomnem se da vse drugo je bilo - zapuščena stara babičina hiška na poti v hribe ki je služila kot plac za vaje in še za kaj drugega, prava glasba, "pravilno" obrnjeni križi, kresovi...najmanj 14 let nazaj). Pa Triglav...
Sej pravim, grozno dolgo je tega kar sem bil v srednji šoli, sam sem takrat gulil bolj death, trash... black metalci so se mi zdeli skorajda smešni:)

Mitja, tebi pa priporočam da greš na par koncertov, če ti bo všeč, se pa pomeni pol z izvajalci, pa izlušči kaj.
Pa zgodbice tudi so, nekaterim nekaj pomenijo, drugim nič, nekateri se le strašansko zabavajo ob spominih na njih in tako je prav, naj se jih spomnejo tisti, ki so jih delali.

Edited by plegueangel - 20.Mar.2009 at 13:44
Faggot.... mislim fagot, pa flavta...
Back to Top
Fenriz_D View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fenriz_D Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 13:46

Črnobog so nastali tam nekje 1997/98 , Triglav nekje 1997 kolko vem...hm leta 1996 so v Bistrici nastali Unholy Horde, samo niso nekaj dolgo igrali, no so mogoče prvi al eni zmed prvih

Edited by Fenriz_D - 20.Mar.2009 at 13:48
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 13:49
Originally posted by Fenriz_D Fenriz_D wrote:

Črnobog so nastali tam nekje 1997/98 , Triglav nekje 1997 kolko vem...potem leta 1996 so v Bistrici nastali Unholy Horde, samo niso nekaj dolgo igrali, no so mogoče prvi al eni zmed prvih

Sem 100% da so Črnobog bli že prej, sam ne vem a pod tem imenom, tista leta mojega življenja so zelo zmazana... bom mogu Vetra malo povprašat naslednjič ko ga kje vidim.

Edited by plegueangel - 20.Mar.2009 at 13:50
Back to Top
Gamroth View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gamroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 14:40
Originally posted by plegueangel plegueangel wrote:

Črnobog so nastali tam nekje 1997/98 , Triglav nekje 1997 kolko vem...potem leta 1996 so v Bistrici nastali Unholy Horde, samo niso nekaj dolgo igrali, no so mogoče prvi al eni zmed prvih

Sem 100% da so Črnobog bli že prej, sam ne vem a pod tem imenom, tista leta mojega življenja so zelo zmazana... bom mogu Vetra malo povprašat naslednjič ko ga kje vidim.

Jaz sem tudi skor ziher, da so Črnobog nastali že prej... Praslovan je bil kasneje... Poznam pa tudi jaz zgodbice o hišici v gozdu in z njo povezani koncerti (Triglav, Črnobog)...

Good Guys Wear Black
Back to Top
Play2kill View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Play2kill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 16:19
Originally posted by BOCO BOCO wrote:

playtokill...ti zgrešuješ bistvo...kot praviš sam-si premlad.

ne vem zakaj....po mojem mnenju je BM v samem bistvu individualistična glasba, ne pa neka kvazi skupinska gverilsko-partizanska akcija. z dojemanjem spreminjaš sebe ne pa posegaš v druge, ker je to bebavo. na kurac mi grejo ljudje ker mrcvarijo druge zaradi tega ker razmišljajo drugače, se pravi so mi enako primitivni skini ki prefukajo nekoga ker je črn, kot čefurji ki prefukajo nekoga ker je čupav, kot kristjani ki hodijo težit na BM koncerte (evo to se je v slo. že zgodilo), kot BM skandinavska 'srenja' ki se je šla požigalce. vse isto sranje.

sicer pa glede na to da je individualistična, je 100 ludi 100 čudi. če bi vsi fural isto ideologijo bi blo bedno.

torej obnova:

- Slovenski black metal nima ozadja, je samo glasba(torej trditev kateri mnogi uporabljajo da black metala ni brez ideologije ne trdi, saj v Sloveniji ne?)

napačno dojemaš ideologijo
ideologija je skupek idej, razmišljanj, dojemanj...in to slovenski bendi izražajo preko muske. tako da ideologija absolutno je. če pač ne kurimo cerkva še ne pomeni da o njih nimamo mnenja. je pa kot že rečeno dobesedno dojemanje besedil brez smisla.
u glavnem preveč površno posploševanje se mi zdi da bi od katerihkoli bendov zaradi zvrsti pričakoval da se med sabo koljemo v bendih al pa da kurimo cerkve

sicer je pa debata že bila enkrat načeta o bistvu BM....poglej pod tujo sceno->black metal verjetno nekje bol pri začetku

Edited by Play2kill - 20.Mar.2009 at 16:26
Life is all in vain, for only ashes will remain
Back to Top
Play2kill View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Play2kill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 16:21

Črnobog so nastali tam nekje 1997/98 , Triglav nekje 1997 kolko vem...hm leta 1996 so v Bistrici nastali Unholy Horde, samo niso nekaj dolgo igrali, no so mogoče prvi al eni zmed prvih

hmmm kokr se spomnim mi je žile enkrat govoru da bo dobil kaseto od enega prvih slo BM bendov, ki je začel že v začetku '90....samo možno da je bil kdo od naju pjn tako da ne garantiram v resničnost
Life is all in vain, for only ashes will remain
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 16:32
Originally posted by Play2kill Play2kill wrote:

ne vem zakaj....po mojem mnenju je BM v samem bistvu individualistična glasba, ne pa neka kvazi skupinska gverilsko-partizanska akcija. z dojemanjem spreminjaš sebe ne pa posegaš v druge, ker je to bebavo.

Lepo povedano...
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 16:33
execrated death-"the collage of hanged" live demo 31.10.86-okolica gorice.na kaseti komadi kot axe or hell,march of death,angel ripper,fucker guy,pa koverji od venom,sodom...that's the shit hehe 
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 16:41

se mi zdi da je krst pri savici še najbližjeal pa perunne poznam pa tok
Ufff, je Črnobog prej obstajal se men zdi, pa skor Praslovan tudi, sam ne vem a so že uporabljali ta imena (spomnem se da vse drugo je bilo - zapuščena stara babičina hiška na poti v hribe ki je služila kot plac za vaje in še za kaj drugega, prava glasba, "pravilno" obrnjeni križi, kresovi...najmanj 14 let nazaj). Pa Triglav...Sej pravim, grozno dolgo je tega kar sem bil v srednji šoli, sam sem takrat gulil bolj death, trash... black metalci so se mi zdeli skorajda smešni:)Mitja, tebi pa priporočam da greš na par koncertov, če ti bo všeč, se pa pomeni pol z izvajalci, pa izlušči kaj. Pa zgodbice tudi so, nekaterim nekaj pomenijo, drugim nič, nekateri se le strašansko zabavajo ob spominih na njih in tako je prav, naj se jih spomnejo tisti, ki so jih delali.

Najbolj mi je hecno, ker če prav dojemam je Burzum naci, Gaahl pa fura en kvazipogan-hočem-bit pristop.. Mi je pa kul v Global metal ko en iz Izraela piše Vargu, pa mu tip bombo pošlje nazaj : ). Anyways to ni debata o tem...
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
matos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote matos Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 17:06
pomoje se je splošno o black metalu najlažje poučiti s pomočjo knjige Black metal za telebane (Black metal for dummies)
. . .
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Mar.2009 at 09:57
Originally posted by devlin devlin wrote:

Ufff, je Črnobog prej obstajal se men zdi, pa skor Praslovan tudi, sam ne vem a so že uporabljali ta imena (spomnem se da vse drugo je bilo - zapuščena stara babičina hiška na poti v hribe ki je služila kot plac za vaje in še za kaj drugega, prava glasba, "pravilno" obrnjeni križi, kresovi...najmanj 14 let nazaj). Pa Triglav...Sej pravim, grozno dolgo je tega kar sem bil v srednji šoli, sam sem takrat gulil bolj death, trash... black metalci so se mi zdeli skorajda smešni:)Mitja, tebi pa priporočam da greš na par koncertov, če ti bo všeč, se pa pomeni pol z izvajalci, pa izlušči kaj. Pa zgodbice tudi so, nekaterim nekaj pomenijo, drugim nič, nekateri se le strašansko zabavajo ob spominih na njih in tako je prav, naj se jih spomnejo tisti, ki so jih delali.

Najbolj mi je hecno, ker če prav dojemam je Burzum naci, Gaahl pa fura en kvazipogan-hočem-bit pristop.. Mi je pa kul v Global metal ko en iz Izraela piše Vargu, pa mu tip bombo pošlje nazaj : ). Anyways to ni debata o tem...

Res ni prava debata, Varg (Burzum kot glasba - prvi albumi - mi je všeč) in Gaahl sta včasih kot  mala izgubljena fantka, je pa res da sta si s svojimi večkrat debilnimi dejanji naredila ime... Slednjega pa zaradi zadnjih pizdarij ne prenesem več.

Sam Devlin, kaj ima pa moj zgornji komentar s tem?

Edited by plegueangel - 21.Mar.2009 at 09:58
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Mar.2009 at 09:59
Originally posted by matos matos wrote:

pomoje se je splošno o black metalu najlažje poučiti s pomočjo knjige Black metal za telebane (Black metal for dummies)

LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

Ne, sam res, če bi napisal to knjigo, bi bila po moje v hipu razprodanaBig%20smile

Edited by plegueangel - 21.Mar.2009 at 10:00
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Mar.2009 at 11:38

Originally posted by devlin devlin wrote:

Res ni prava debata, Varg (Burzum kot glasba - prvi albumi - mi je všeč) in Gaahl sta včasih kot  mala izgubljena fantka, je pa res da sta si s svojimi večkrat debilnimi dejanji naredila ime... Slednjega pa zaradi zadnjih pizdarij ne prenesem več.

Sam Devlin, kaj ima pa moj zgornji komentar s tem?

kerih pa?Embarrassed
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
Back to Top
Orias View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Orias Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Mar.2009 at 12:21

Sm to povem, pa nč več. Prav smešno je, da hočeš met definicijo al bistvo za black metal... vsepovsod so neki klišeji in skupni imenovalci, sam definirat, kaj black metal predstavlja točno je pa skoraj nemogoče. Pa ne mi zej kvazit s satanizmom, pa corpsepaintom itd... ker je black tolk več kot to. Zakaj? Ker za vsakega posameznika lahko black metal predstavlja nekaj povsem svojega. Tako da naredi intervju, al pa preberi intervjuje s člani bendov (jih je dost na netu) in izlušči skupno bistvo al pa eno splošno idejo.
Druga stvar pa glede prvega slo black benda. Aimas, so bli, pa še eni tu blizo iz Šentjana, ko se ne spomnem imena zej so bli okrog 1993/94, pa skor 100% sem, da so bli Črnobog pred '98, bom baro Jureta, pa mislim da sem gledal Triglav na Metalizaciji '97 v Kotljah (nisem ziher, dauč nazaj, ve Impaler točno leto pomoje) drugač pa naša Slovenj Graška Xenophobia je mislim da začela okrog '88 al '89! čeprav niso black so bli pa ekstrem za tist čas v slo prostoru! Men noctiferia ne pomeni nič, pa jo lahk mate za nevem kake začetnike. Njihov odnos je za bruhat. Sem bil zravn na koncertu, ko so cel špil podjebavali bende na odru, jim metali piksne pira na oder in jih špricali, pa še folku neki težili, ko nas je blo tam vlko zarad njih (dali so vn glih Per Aspero in so bli očitno že "mega zvezde"), pol na koncu pa lepo popokali in skenslali nastop in spizdli, ker nismo bli vredni njihovega nastopa. Kdor je bil takrat na Ivarčkem točno ve o čem govorim. Pol ti pridejo pa Sear Bliss na oder in si priča enemu najboljših koncertov v življenju in se čudijo fucking Sear Bliss kako to da lahko domač bend spizdi iz špila takrat, ko bi mogli it na oder?!?! Pač zvezde noktiferia. Tako da, Xenophobia so za SLO za mene alpha in omega našega začetnega ekstremnega metala.

Edited by Orias - 21.Mar.2009 at 13:14
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Mar.2009 at 13:20

kerih pa?Embarrassed

Mah sodišč pa itak njegovga odnosa do poslušalcev.

Drugač pa ja, točno definicijo BM boš zelo težko zvlekel iz samo enga al dveh intervjujev, dopušča pa BM ogromno svobode, škoda ker folk zaj vidi BM in takoj pomisli: Norveška, Mayhem, požigi, satan pa tako.
Back to Top
Ventor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ventor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Mar.2009 at 14:37
A wise man (na paranoidu) once told me ...

"Če hočeš razumet black metal moraš bit izbran".

Tko da po tej teoriji se ti res bolj splača kej pokukat tudi k drugim zvrstem, ne samo h blacku :))

www.myspace.com/kellermetal

Hide your head or join the dead!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.