Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Tuja scena
  New Posts New Posts RSS Feed - djerv
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

djerv

Post Reply Post Reply
Author
Newbie
Newbie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HerrApfelStrudl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: djerv
    Posted: 28.Aug.2010 at 16:41
tole mi je tako všeč in novo, da mora bit skor nova tema

http://www.myspace.com/djervmusic

neposredno pri stvari, brez bullshita

z odličnim ženskim vokalom - IMPRESIVNO

malce kopi-pejst: se močno strinjam s temle delom

Angry Metal Guy

Djerv // Headstone EP
Rating: 3.5/5.0 — Highly entertaining and pretty unique
Label: Katapult Music (Indie Distro)
Websites:
myspace.com/djervmusic
Release Dates: August 3rd, 2010

"I can say with all certainty that this isn’t something that is going to appeal to everyone, but from the opening notes of the title track “Headstone”, I was pretty much hooked. The music is like a combination between the punk rock female fronted bands of the 80s, vaguely gothic undertones and trad rock with a black metal sensibility to it. To be honest, I’ve never heard anything quite like it before—but I can say that I’m not a big fan of any female fronted rock bands these days (that I can think of off the top of my head), so Djerv is pretty groundbreaking for me."

Selbstgespräche
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Aug.2010 at 17:05
Po tem ko sem preposlušal pesmi z linka ki si ga priložil mi ni 5% jasno kje je black metal sensibility tu noter. :)

Na podobno mešanje nemetal zvrsti (čeprav v drugačnem stilu in z drugačnimi vplivi) s ščepcem metala stavijo tudi The Devil's Blood. Sprobaj, če slučajno ne poznaš. Uh pa še boljši ženski vokal imajo - za moje pojme vsaj.

Edited by rožica - 28.Aug.2010 at 17:11
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
HerrApfelStrudl View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HerrApfelStrudl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29.Aug.2010 at 18:48
Originally posted by rožica rožica wrote:

Po tem ko sem preposlušal pesmi z linka ki si ga priložil mi ni 5% jasno kje je black metal sensibility tu noter. :)

Na podobno mešanje nemetal zvrsti (čeprav v drugačnem stilu in z drugačnimi vplivi) s ščepcem metala stavijo tudi The Devil's Blood. Sprobaj, če slučajno ne poznaš. Uh pa še boljši ženski vokal imajo - za moje pojme vsaj.

haha, tukaj sem pa na tankem ledu, ker se glesbeno ne znam ravno izražat, pa še zelo nerad primerjam, še manj pa definiram, kaj je "bm" sensibility

toda, če privzamemo, da je satyricon bm, potem je na momente v obeh komadih na linkih mogoče vsaj podobne kitarske zvoke s plate age of nero razločit - upam, da je to res in ni zgolj plod moje podzavesti, ker je viktor bradt prisoten pri tem projektu; sicer pa who cares kakšna sensibiliti je - men je slišat kul in čakam na cd

PS: thx za tipp TDB ;-)

Edited by HerrApfelStrudl - 29.Aug.2010 at 19:04
Selbstgespräche
Back to Top
HerrApfelStrudl View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HerrApfelStrudl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Sep.2010 at 12:53

http://www.side2.no/underholdning/article2965061.ece

malce igranja z online prevajalcem - kvaliteta prevoda zagotovljena :-) oziroma: nauči se norveško v 1 minuti

Publisert 26.08.10 15:20 | Sist oppdatert 26.08.10 15:34
"nova super Norveška-band

- Čudno, če ljudje ne skrbi, "pravi Djerv vokalist.
(SIDE2): - To ni nenaravno, da band sestavlja znanih člani dobili pozornost in dobiti nekaj nazaj, za kaj so storili že prej? Bilo bi čudno, če ljudje ne skrbi, "pravi Agneta Kjølsrud za Side2.

Lansko poletje, odločil nekdanji živali Alpha pevec in bobnar Erlend Gjerde (od Stonegard) odločila, da ustanovi glasbeno skupino. Skupaj z Stian Kårstad (suženjstva), je bila Djerv to - in še preden je bend imel veliko dela, razen za oglaševanje svojega obstoja, se je začel govorice, da vrtite in časopisi pišejo o norveškem super band.

Od takrat je bilo nekaj pesmi na MySpace, demo in Øyafestivalen in več drugih. Tukaj lahko dobite malo bolje seznanili z njimi:

Share49

Kdo je Djerv
Glasba opisuje način - temno in groovy, vendar z kætsji strankami.

- Od suženjstva, smo se hladno black metal Korda, od Stonegard je naravnost naprej in groovy izražanja, medtem ko Agnete razlikovalnega izražanja od živali, "pravi Erlend.

Z njim živi, pa tudi trenutno Stamos Koliousis znanih Mencea in Victor Brandt iz pokopan in Satyricon - so bili izbrani za dopolnitev band v živo kontekstu.

Največji tystnad
Obstaja veliko načrtov za prihodnost band, ampak kaj se bo zgodilo v prihodnosti, je še vedno zavito v skrivnost.

- To je dirka za prihodnost z bendom, vendar ne moremo reči veliko še. Mi lahko izbere bodisi eno ali drugo partner, in kako se stvari zgodi, da pridejo za poravnavo malo, ki smo na koncu on. Stvari niso čisto odločiti še. Vendar bi morali vsaj igra disk, potem se bodo stvari spadajo v mesto na koncu, "pravi Erlend.

Sodelovanje treh članov skupine iz, je lažje reči.

- Pišemo pesmi vsak za nas, bomo poslali na drug drugega. Tako smo ga v vaji sobi, pesmi so bolj ali manj jasno, ko se srečamo.

Uradni sprostitev album je še vedno na konec februarja prihodnjega leta -, vendar sta kažejo, da lahko spremenite načrt. Izraz na albumu bo nekaj drugačnega, da živi, mislim Agnete.

- Verjetno smo si bolj punk živi od tega, kar se bo na zapis. Poleg tega sem zelo navdušen velikih korpakker, zato mora, "pravi Agneta, ki misli, da zapis bo nastala v času, ko v studio.

Najnovejše iz Side2? Preverite sprednji strani tukaj!

Napake
Dva Člani skupine menijo, Djerv imajo dobre možnosti za preživetje kot bend - so se naučili iz svoje preteklosti:

- V prejšnjih pasovih, nismo razpravljali o vprašanjih, ki se pogosto pojavi, ko postane bolj resno. Z Djerv urejen tako, da so vse te stvari so bile očiščeno ceste. Smo bili vsi vnaprej dogovorijo o tem, kako bomo to storiti, in to je tisto, kar moramo vlagati v nekaj časa, "pravi Erlend.

- Ugotovili smo, da ne bomo samo nas tri, smo izvedeli iz naših napak. Lažje je, da odločitev potem, in smo boljši, dokler kaj, ko smo več. In vendar je šel gladko, "pravi Agneta.

O drugih pasovih
Stonegard so razpustili leta 2008, je skupina v Evropi in večjih tujih organizatorjev potovanj. Ambicioznosti članov skupine niso enake. Živali Alpha na njihovi strani so se odmor za nedoločen čas, po več letih dela z bendom.

- To je bila laž. Kaj je naredil, je storil, ne morem se moti, da imajo pol dve ekipi. Kot v Stonegard ni bilo vse v živalski Alpha pripravljeni za tisto, kar bi lahko na poti, in nekateri lahko tudi hrepenela stabilno gospodarstvo. Zdaj je Djerv, ki šteje, "pravi Agneta o primeru.

Ime Djerv
Ime Djerv je opredeljeno v različnih slovarji na naslednji način: bold ukrepov, močne in enostavne, s sinonimi odločni, krepko, krepko, drzno, fripostig, junaška, lep, Muškobanjast, pogumni, odločni, pogumni, neustrašni, neustrašna.

In prav tu leži veliko razlogov za ime - po Erlend je star norveški besedo z veliko pozitivnih pomenov.

- Niti nekaj storiti, da lahko ljudje z imenom mislite o tem, kje prihajamo, "pravi Agneta ..
Bližnji prihodnosti
Poleg studio, je želja, da igra bolj živo prevelika.

- Upamo, da igrajo na hrup, pokaži nam do industriji in igrajo več lokacijah. Upamo tudi festivali poleti prihodnje leto, tako doma kot v tujini.

Obstajajo tudi načrti za krog na Norveškem, v jeseni, tako sam in skupaj z drugo skupino - vendar do sedaj ni nič iz kamna.

Zabava
Erlend pravi band bo, dokler je zabavno, tudi če ne gre kot je bilo pričakovati. Agnete pa je, ni tako navdušena, da igrajo samo zase.

- Ne želim, da le igrati za svoj del, jaz ne pojejo pod prho enkrat, je vzkliknila, in se sprašujem, na kateri starosti ste, da izrežemo na pustošijo kovinske scene.

- Ne, ti boš bang na sceni ni več zabavna. Ali ni to dovolj potem?, Wonder Erlend.

Države in ovratnik poljih
Agnete vztraja, da je na Norveškem zelo pomembno in da je v obdobju živali Alpha, je bilo super, da igra po vsej državi.

- Toda z našo zvrst glasbe ni mogoče živeti tukaj, "pravi Agneta in Erlend dodaja.

- Študij v tujini, je cilj, bomo delovali v smeri, vendar je malo prezgodaj še.

- Ena od stvari, smo se dogovorili, ko sva se srečala za pogovor o novi band je bil, da vsakdo moral paket ovratnik polju in pustite, če imajo priložnost se predstavlja. Touring je cilj, bomo igral največ, "pravi Agneta.

- To je tisto, kar je velik približno Stian - poleg tega, da kvalificirane kitarist, låtskirver in prijazen fant, tako da dobite vse, kar jih ima krče v majhen kovček, režal Erlend.

Poleg tega, da bi mogli oditi za krajše ali daljše obdobje, vsi trije dogovorili tudi o tem, kakšno glasbo so lahko, in ki občinstvo je njihov namen proti.

- Ampak to je seveda nobenega zagotovila, da bo nekdo nam všeč, ali da bomo na koncu na svetovno turnejo, točno. Vendar mora vse biti pripravljen staviti, in smo se dogovorili, da če imamo dobre povratne informacije, zato moramo pripraviti prostor za to, "pravi Erlend.

- Do zdaj je šel dobro."

Edited by HerrApfelStrudl - 13.Sep.2010 at 13:15
Selbstgespräche
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.188 seconds.