Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Koncertno "fehtanje"
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Koncertno "fehtanje"

Post Reply Post Reply Page  <1 234
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Aug.2014 at 20:10
glej dec, men bi blo najbolj zakon, da bi se men in vsem ostalim državljanom lahko povrnilo zaupanje v to službo. 

kot sm reku, dobi osnovno spoštovanje kot človek, prijaznost, etc, posebi sm napisal to. 
samo po koncu postopka dobi od mene še vprašalnik, če mu je ušeč njegova služba in če bi sam kaj drugače razporejal naloge, zakaj? men ni namen, da doživljenjsko tulim "zafukani židi", ampak bi rad slišal njihovo zgodbo in vzpostavil dialog, da ne bomo več pregledoval žepov kolesarjem in meril tam kjer ni treba, pač pa se odzival na klice takrat ko je treba in opravili nalogo v skladu z enimi moralnimi načeli, ne pa do prve položnice. 

a vidva sta prepričana, da storijo vse kar je v njihovi moči, ko je to potrebno in da ne prekoračijo pooblastil, ker ima nekdo slab dan kot omenjaš Atuin? mislm da se je pred kratkim zgodilo, da je en dec ubil ženo.. ki je pred tem večkrat klicala policijo, pa so ji mal manj kot da rekli "poklič, ko boš mrtva, nč ne mormo"... torej, da, človeku spoštovanje, sam naj sleče uniformo, če se v njej misli zgovarjat na zakon, ki mu onemogoča narest kar je prav.. kar je prav ni vedno isto kot kar je pravilno. 

kakorkoli, a ni upravičeno, da si skeptičen, če prideš v stik s človekom, ki po pol letnem tečaju dobi strelno orožje in praktično pravosodno oblast (da, za prekrške, ki si pri nas ovrednoteni z izgubo listine, ki ti denimo, omogoča vožnjo do izvedbe naloge, ki ti daje kruh + nekaj tisoč evrov minusa.. ne pride niti do sodnika več, če se ne pritožiš, ampak zapisano direktno obvelja), kjer njegova beseda avtomatsko velja več kot tvoja? mislm da zdrav človek kle more mal cviknit, da se v tej situaciji lahko zaradi neke muhavosti tvoje stanje zelo zelo poslabša. kot sm omenil, false pozitives se dogajajo...

kar se tiče offtopica.. men je kul.. ravno ta izzivanja kontradikcij prisilijo človeka, da dobro premisli vse skupi.. vsaj men sede tak  slog debate, izzivanja.. noben nima vseh odgovorov. 

Edited by frogstomp - 25.Aug.2014 at 20:18
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Aug.2014 at 20:18
Moj point, da sem to objavil, je bil predvsem ta, da ti dokažem, da se tudi sam ravnaš predvsem po slabih izkušnjah. In se je kar lepo izkazalo, da si zgolj in le en dvoličen nakladač z dvojnimi merili, ki v resnici zelo previdno izbira komu in kaj.

Tvoj point je predvsem, da bi sami postali boljši, ne glede na to kaj se dogaja. Torej bi v zvezi s tem pričakoval predvsem to kar trdiš - torej tudi če ti policaji po tvojem delajo krivico, bi moral biti ti boljši. To je tvoj nauk namreč...

Zato te vnaprej prosim, da mi ne očitaš ničesar več. Jasno?

Edited by Vraan - 25.Aug.2014 at 20:21
The real monsters are often just people.
Back to Top
Atuin View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atuin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Aug.2014 at 20:25
Tukaj se pa obrni na tiste, ki zakone pisejo. Policija, kot pravi Vraan, ma se premalo pooblastil. Mnogokrat sem slisal od policistov, da ja, pac ne morjo nic, ker tako pac pise v zakonu. Ne dolgo nazaj se je zgodil primer, ko je specialna enota, prvic v njihovi zgodovini, morala v 72h urah istega cloveka it prijet. Zaradi idiotske zakonodaje. Ker so tisti, ki postavljajo pravila idioti, ne tisti, ki jih potem morajo izvrsit in ubogat.

Tudi danes sem v clanku prebral, da je tisti, ki je v petek ustrelil policista pod nadzorom, pripor pa so morali prekiniti. Je to normalno? Potem pa koncno enemu od policije poci filem, pa spet najebe on. Vedno so na fronti iz vseh strani, ce opravljajo poklic jih ne mara ljudstvo, ce grejo preko zakona jih preganja drzava...

Kot pravim, jih veliko poznam, med drugim tudi bivsega sefa specialne enote itd. in predobro poznam tudi njihvo plat zgodbe. Zato me pac zmoti to "najstnisko" mahanje z kurcom, ker se pac ljudje ne znate obnasati in so potem krivi vsi drugi.

Tvoj vprasalnik pa zelo vrjetno zveni kot provokacija, se 1x, pomisli koliko pametnjakovicov na dan morajo obravnavati. Misils, da mu je po vsem tem do tega, da tebi zaradi tvojih svetovljanskih nazorov odgovarja na tvoj kviz? Imajo forume in strani kjer lahko postavljas ta vprasanja, ko pa je on na delovnem mestu pa za take traparije pac nima casa.

Pa se to, kot kolesar si ravno tako udelezenec v prometu. Prej ko bos to dojel, prej bos imel manj problemov. Spet si v manjku informacij ocitno ti.

Mene so, ko sem imel 6 let za pol ure zaprli v marico. Mislim, da bi to morali narest z vsakim, sem do konca zivlenja dobil odpor jezikat policiji in se kdaj bit tam notri.

Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Aug.2014 at 23:28
Originally posted by Vraan Vraan wrote:

Moj point, da sem to objavil, je bil predvsem ta, da ti dokažem, da se tudi sam ravnaš predvsem po slabih izkušnjah. In se je kar lepo izkazalo, da si zgolj in le en dvoličen nakladač z dvojnimi merili, ki v resnici zelo previdno izbira komu in kaj.

Tvoj point je predvsem, da bi sami postali boljši, ne glede na to kaj se dogaja. Torej bi v zvezi s tem pričakoval predvsem to kar trdiš - torej tudi če ti policaji po tvojem delajo krivico, bi moral biti ti boljši. To je tvoj nauk namreč...

Zato te vnaprej prosim, da mi ne očitaš ničesar več. Jasno?

hvala za ta prispevek. in se kr strinjam, našu si moj krč. lahk rečem, da mam neki od debate. samo malo bi te dopolnil. 

glede nakladača z dvojnimi merili: 

pustmo za trenutek kam vse je ta tema zavila, ker kot je reku KYI, se je z obeh/vseh strani začelo gledat črnobelo...

moja ideja o fehtanju darovanju je nekako šla v to smer: predvsem med metalci me je zanimajo, kako gledajo na svoje, v tistem momentu, ko gredo sami užiti zvočno čudovitost, če jim je kaj do tega, da potalajo med "svoje", ko so že ravno sami v procesu iskanja tovrstne potešitve... zanimal me je predvsem, če lahko sami računate na sometalce 

sprejmem vse argumente od "rajš dam komu drugemu, bolj potrebnemu pomoči/meni bolj simpatičnemu". proti tovrstni selektivnosti se sploh ne repenčim. uprašanja so se začela pojavljat, ko je šla racionalizacija v smer "delat naj gre", ampak pustmo to... hočem rečt, nikol pa se ne spomnim, da bi prbil, da zagovarjam idejo da vsi zdej dajejte vsem vse kar mate, v nasprotnem primeru boste dvolični. in ne dovolj dobri.

nato smo naletel na argumente o slabi izkušnji, je tako? no, tam je jovo želel tehnično navodilo, kolkrat se moraš pustit naplahtat da si lahko upravičeno nezainteresiran za pomoč drugim.. zato sem samo podal v razmislek tezo, da si tako pustimo, da dobro počasi ugaša. da nas medijsko poročanje spravlja v zelo čudno voljo. men se zdi da je to res, in kot vidiš, tudi sam se ujamem v past.

torej, očitam ti težko še kaj, ker ti nič nisem :)

ušeč mi je to razmišljanje, k si ga navedu, boljši od tega, ki dela krivico, to je nekako point ja. in če me že ustavijo, čist prijazno potipam, kako je biti na tisti strani postopka, če policiju sede to... da vidim še sam, zakaj je tako. to ni provokacija. štekam, da so na svetu gadne budale, in da če bi policija za en tedn razglasila "zapiramo tole, ne da se nam več, ni nadzora",

da bi stopit čez vrata ratalo zelo neprijazno. hitr se pokaže krhkost družbenega reda, če je tako. 
ampak nekako zavračam idejo, spet, da more zaradi teh najhujših primerov, kontrolo, po možnosti še slučajno nadrkanega policaja, trpet 100% folka. prej sm vam linkal musarjevo, kjer si lahko pogledate trend, v katerega gre nadzor. vsakič, ko bo en bedak naredu pizdarijo, bo več tega. in kle mislm da je čas, da mal ustavmo konje, pa mal probamo kljubovat trendu.

najboljš mi je blo, k je policija stavkala. k so rekl, pun nam je kurac drkanja države in tega minimalca, s katerim dobimo lih najslabši kader... in tega da se komande postavljajo v smislu "tkole je fantje, pršla direktiva, da mormo notr prnest 2 miljona iz naslova prometnih kazni"... to, da greš potem merit hitrost v neko vas, kjer sta 2 kmetiji 300m od ceste, kjer tekom vožnje zaradi okolja pozabiš, da si v naselju... pa te zaradi par kilometrov v odseku, kjer nikdar v zgodovini ni blo niti blizu prometne... dajo na kol... to se mi zdi daleč stran od vzpostavljanja varnosti. in zdej plenjenje bilk po vrtovih.. medtem ko.. je že Atuin omenil.. spustijo napačne.. ker je tak zakon.. tud jst bi rad čimveč teh zgodb zajel v svoje dojemanje, in tako bolje filtriral. 

ampak, pravila so eno in postopek ima tudi človeški obraz; včasih s težnjo po dobroti in ukvarjanja s prav namesto s pravilom, drugič pa v drugo smer; izraba položaja, zloba, po liniji najmanjšega odpora... da, moj krč izhaja iz tega, da sem vidu dostikrat, kako se ni kaj dosti podvizalo, ko bi bilo treba, kjer se je pa dalo hitro pokasirat pa.. no uglavnem, dosti je primerov, na katere policija, ne more bit ravno ponosna, ja? in spet, tu dajem prostor, da Vraan slavi bodisi večno zmago, al pa to, da si bom jst zdej še mal glavo razbijal, kako se bom zdaj lahko boljš naštelal glede te stvari, kjer sm v krču :)

torej, reku sm da zelo podpiram, da policija stavka, in da si izbori pot, kjer bodo lahko odklanjali naloge, ki nimajo veze z varnostjo. policiji bi zelo rad vidu kot prijateljsko, pa da se ne razumemo narobe, od une nesrečne metalmanije nimam enega prekrška, niti nisem sam tist kolesar, ki bi delal zgago na cesti, se pa razburajam zarad prizorov, k sm vidu policijo pisat kazni 70 letni mamci na kolesu, k je šla v napačno smer.. ker če pomisliš.. v določenih situacijah terja od tebe pravilo, da se prvo pelješ v nasprotno smer, do semaforja naravnost čez križišče, nato preko, in spet prek istega semaforja nazaj, da si prov obrnjen... sej se potrudiš it čez na prvem ki ti pride naproti no... še zdaleč pa se mi ne zdi tak problem, da bi moral posebi za to odmerjat sredstva za pregon.. :S 

če pogledate komentarje v novicah folk ploska "kazni, kazni kazni!!!" za vse, udeležence v prometu, podjetnike, ma vse skupi že na težek sadizem spominja, in kle bi spet  lahk mal ustavl konje in rekl.. čaki no... a je to edini način? 

Atuin, predlagaš, da bi bilo fajn, če bi policija jih še par zmetala takole v kible? veš, men se mal upira ta misel.. zato ker so se skozi zgodovino tudi na tem ozemlju že dogajale stvari, kjer se je v imenu "samo služba" tako teptalo po težko izborjenih človeških pravicah, da se mi zaradi negativnih zgodb mal nespametno jih zdi zdej kolektivno oddati. 

že ta odnos, da se vzpostavlja način avtoritete, da ena odrasla oseba drugo kaznuje, kot majhnega otroka... nezrelo se mi zdi, oz.  na račun težkih delikventov, da moramo vsi čez ta bullshit.. da se drugače... o tem kako.. pa morda v kkšnem drugem postu :)

Edited by frogstomp - 25.Aug.2014 at 23:32
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Aug.2014 at 00:23
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

torej, očitam ti težko še kaj, ker ti nič nisem :)
Sej gre za to, da si bil nekako mnenja (tudi pri ostalih), da teptamo ta planet z mrkimi pogledmi in da smo v nekem negativnem krču... To me je zmotilo, ker smo ugotovili, da v določenih primerih prej napisano sploh ne drži. Nekateri ene stvari sprejemamo veliko bolj pozitivno kot drugi.

in spet, tu dajem prostor, da Vraan slavi bodisi večno zmago, al pa to, da si bom jst zdej še mal glavo razbijal, kako se bom zdaj lahko boljš naštelal glede te stvari, kjer sm v krču :)

Ne gre za nobeno tekmo kjer se zmaga ali bodisi kaj. Sem pa hotel postaviti še kakšno ogledalo.

kakorkoli, a ni upravičeno, da si skeptičen, če prideš v stik s človekom, ki po pol letnem tečaju dobi strelno orožje in praktično pravosodno oblast (da, za prekrške, ki si pri nas ovrednoteni z izgubo listine, ki ti denimo, omogoča vožnjo do izvedbe naloge, ki ti daje kruh + nekaj tisoč evrov minusa.. ne pride niti do sodnika več, če se ne pritožiš, ampak zapisano direktno obvelja), kjer njegova beseda avtomatsko velja več kot tvoja? mislm da zdrav človek kle more mal cviknit, da se v tej situaciji lahko zaradi neke muhavosti tvoje stanje zelo zelo poslabša. kot sm omenil, false pozitives se dogajajo...

Haha, moja prva asociacija ob tem so bili moji srednješolski profesorji in ne policaji. LOL

Zdej pa, da še temo probam vrniti nazaj, ker sem jo nekoliko zmotil... Mislim, da nikogar zares ne moti, če se nekomu random da kakšen evro za karto. It's your fucking money do what you want. Moti pa marsikoga, da je označen za negativnega, če sam pač tega ne bi prakticiral oz. se komu zdi trapasto. Zato je ratal cirkus in povraten ogenj.

Edited by Vraan - 26.Aug.2014 at 00:27
The real monsters are often just people.
Back to Top
Jovo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jovo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Aug.2014 at 09:43
Originally posted by Vraan Vraan wrote:

Zdej pa, da še temo probam vrniti nazaj, ker sem jo nekoliko zmotil... Mislim, da nikogar zares ne moti, če se nekomu random da kakšen evro za karto. It's your fucking money do what you want. Moti pa marsikoga, da je označen za negativnega, če sam pač tega ne bi prakticiral oz. se komu zdi trapasto. Zato je ratal cirkus in povraten ogenj.
This. 
Cheeseburger eating motherfucker!

Ma jebi se ti(jovo™)

NEW AGE!!!!!!!!!!!!!

Fru-fru muškarac.
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Aug.2014 at 13:30
Originally posted by Jovo Jovo wrote:

@teta grafin: sej, precenis stoparja, situacijo. tudi sam sem dosti stopal, super izkusnje, ko pa sem se vedno imel avto v lasti sem tudi z veseljem pobiral stoparje, ce se je le dalo. 

ampak a je zdej treba "obsojat" nekoga, ki ga je ena slaba izkusnja (ukradena denarnica je malo vecji problem kot meti nekega tezaka pol ure v avtu) odvrnila od pobiranja stopanjev; ki mu je ena slaba izkusnja pretehtala 100 dobrih? 

zato tudi sprasujem, kolikokrat bi se clovek moral pustit peljat na led, da bi bile slabe in dobre izkusnje v ravnovesju? frogi tukaj nam vsem moralizira in ocita, da smo takoj prestraseni/nevemkaksnevsepickematerine in da takoj pustimo, da nam ena slaba izkusnja pokvari vseh 100 dobrih. 

reku mi je teta.. vseckam.. :)

ne gre za obsojanje.. nikogar ne obsojam.. pac vsak deluje v skladu s svojimi trenutnimi zmoznostmi (ali pac kibici avtoritet :>) in dojemanjem realnosti, ki je posledica lastnih izkusenj in dolocenih predvidevanj, pricakovanj.. tut jst vprasanje, ce v tem trenutku pretecem maraton, ne da bi pustila pljuca ob stranpotju, a stekas.. ce se je enmu prsmradlo, da je nekomu naredu uslugo in bil za namecek pljunjen direkt v faco, se mu pac je.. skoda, da se mu pol prsmrad vse po spisku.. skoda predvsem zanj.. bi rekla..

ta splosna negativisticna drza tut meni disi po neki paranoji.. ta prav nic ne koristi nam, paranoikom, ampak ampak bolj ko ne samo tisti pescici/sistemu, ki imajo moznost in zeljo izkoriscati.. paranoicn svet je laze obvladljiv svet.. deli in vladaj.. imas nema sto nema primerov na to temo v filmih, literaturi in drugi raznih ne pretirano ideolosko obremenjenih rekonstrukcijah lajfa.. da ne bo pomote, tudi strah ima svojo pozitivno vlogo za prezivetje.. samo, spet - zmernost.. ni mi vsec, ce preplavi vse skupaj..

kaj pa, ajd, da damo gnar na stran..? bi pomagali nakljucnemu z gumidefektom zamenjat gumo.. bi pomagal cloveku, ki ga nekdo pretepa? bi se oglasil frendu, ki te klice ob 3h zjutraj? bi cuval sosedu psa za 14 dni.. brez poracuna.. kar tako, na lepe oci? bolj od nekega kategoricnega odgovora - ja, itak, da bi, ce bi zadeva bila idealna, nekonfliktna in fer.. je zame tu kljucno vprasanje.. kako se ti pocutis nagovorjenega - tudi v luci nekih intuitivnih zaznav.. in kaj bi si zelu, ce bi bil ti v kozi prosilcev?

zanimivo, kako vsak od nas ob kratkem opisu dolocene situacije dobi skoraj vizuelno podobo.. te pa se gotovo zelo razlikujejo.. zato tudi toliko razlicnih odgovorov.. glavno vprasanje pa je, v kakem svetu si zelis ziveti.. in kako lahko prispevas h svojemu idealu..
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
KILL YOUR IDOLS! View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KILL YOUR IDOLS! Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Aug.2014 at 19:47
ne bom vam delal psihanalize, potrjujem pa, da vidim sliko, kjer prihajamo (ajde, govoril bom v prvi osebi mnozine, da ne bo izpadlo, da vas gledam od zgoraj) v to ali drugo temo polni se necesa drugega poleg tega, kar pisemo in neko potrebo, vidim na splosno, dajanja v glave in usta in v poste drugemu ta ali oni ali tretji kamen spotike... zato da se mu nalozi nek para-argument poleg tistega glavnega in dobesednega.

Ne bom zdaj hodil nazaj brati vseh frogijevih postov in niti drugih oseb, pa vendar dve-tri prosnje bom tu izpostavil, ce lahko:

1) frogi, ce te res zanima, kaksna druzba bo ratala, ce se bo posplosevalo po slabih primerih, ki koga opecejo, raje kot start from zero vsakic, ko se koga novega sreca (pa ceprav ta novi lahko se kako priklice slab spomin zaradi kake analogije s slabim primerom)... torej kaksni bomo ratali, ce bomo presojali po 101. stoparju prascu tatu raje kot po prvih 100 dobrih dusah...

odgovor imas ze izpred odprtja te teme... tvoje vprasanje je dejansko in v osnovi retoricno, z emotivnega pogleda je vprasanje super, z racionalnega-analiticnega je najstnisko: druzba bo ratala za en kurac in to dobro ves in ocenjujem, da to oceno delijo tudi tisti, ki sem jih opredelil za "oprezno-radodarne"... mislim, da se vsi strinjamo, da druzba, kjer vsakdo misli o vsakem, da ga bo brez vazelina, ne bo srecna in v njej ne bodo srecni (ali tudi samo zadovoljni-umirjeni) niti posamezniki.

2) vsem: in ni, da ker se tako izrazim kot zgoraj, zivim v neki idili "mi se imamo radi"... kot ne verjamem v neke zelo siroke, mnozicne bratovscine sinjega galeba, tako tudi ni prav, da kdo koga ima za idiota, ki si dela utvare, samo ker se pritozi o padajoci krivulji spostovanja/zaupanja/radodarnosti, pa cetudi samo kot nek feeling-emocijo, ki jo obcuti.

2) spet frogi, ce skoraj vsakic, ko nekaj napises, se dvigne prah iz vec strani, da moraliziras, NE GLEDE na to, ce je res ali ne, torej ne glede na to, ali to res delas ali drugi gledajo nate s predsodkom... ti pa zelis postaviti samo neko sociolosko vprasanje-> menjaj pristop, find a better way, presaltaj na kaj drugega.

3) malo vsem: otresimo se potem te navade, da prilepimo neke svoje makrokategorije in krajsnice, ki nas privedejo vedno na iste tire po skoraj vedno istih smereh in se koncajo vedno na isti otrocji nacin... da se razumemo, nekaj primerov o tem, kar mislim, tako, z rokava:

- nekdo ne sprejme burzumovih sklepanj in nakladanj, ker marsikdaj ignorirajo nek del zgodovine, ne upostevajo protiprimerov in izjem, radikalne so dokler se splaca Burzumu samemu itd... 
rezultat: drugi ga ocenijo za levaka, komunista, pro-Juda, pro-crnca.
resnica: ne, enostavno Burzum najstnisko izpeljuje in izvaja iz pizdarij po pizdaristicni poti neke pizdarije in ni treba biti komunisti, vsakdo je lahko komod kaj drugega, da to lahko vidi in se s tem lahko strinja...

- simetricno: drugi rece da nima nic proti vzhodnjakom in juznjakom, da pa je statisticno res, da v njegovem okolisu pretepe povzrocajo navedeni...
rezultat: fasist, ksenofob, in blablabla zaprt itd. itn.
resnica: ne, podatek je bil naveden zgolj statisticno in ne s predsodkom.

Ce ze ima za bit ta igrica vlacenja v komod-kategorije prisotna v vsaki sleherni temi, si lahko skrajsamo pot in strani in ni jih treba 5, vzigalico v bencin zna spustiti tudi bebec tudi takoj.

4) glavni problem: nekdo je odprlo paralelno temo o monetarnem sistemu.
Poteza je kljub skepsi nekaterih bila zelo umestna.
ZAKAJ?
Prav zato, da ne bi tako zlahka vlekli premice po samo nekaj besedah, ki jih drugi rece, samo zato da ta ali oni cim prej ejakulira svojo razsodbo o pripadnosti nekoga v enega od dveh obicajnih polov, ki jih navajam pod tocko 3)... KOLIKO nas je tam ostalo v temi, koliko ljudi je poskusilo prenesti zadevo na malo bolj ASEPTICNO raven ali se vsaj skusalo izogniti temu spravljanju sogovornika v komod-skatlico-komod-funkcionalen pridevnik?

Se vrnem na zgornje in na v tisti temi izpostavljeno vabilo:
- antiparanoiki naj se malo omejijo v svojih provokacijah, ki se marsikdaj zreducirajo na retoricna vprasanja a la "kaj ne bi blo boljse, ce bi se bolj ljubili?" ... ja seveda, potemtakem zakaj se ne vprasamo, ce bit siti je bolje kot bit lacni in da ce je sonce je kul, mora pa tud mal dezevat, da ni susa, in bolje zdravi kot z drisko... kar zveni tavtolosko, potemtakem se lahko direkt vprasamo "kaj ne bi blo boljse, ce bi blo boljse?" in je fertig...
vabilo je torej obravnavanje z nekoliko bolj (morda) znanstvenim pristopom, ali vsaj statisticno osnovanim, da je radodarna ekonomija brez pretiranega izkoriscanja rentnega polozaja a) mogoca b) tvorna c) trajnostna d) se splaca tudi skeptikom
- paranoikom (a so taki?... ne vem... opreznega cloveka ne bi opredelil se za paranoika!) pa bi svetoval malo gledanja v naprej, kam privede zakrcena drza... v prihodnosti... pa brez kritiziranja, da je ta drza za en kurac... pravim samo, vprasajmo se, kateri je next step tovrstne druzbe, kjer opravicujemo napredek in tekanje s skrbjo pred nevarnostmi (kuga, jug, drzava, sosed, vojna, potres, energetska kriza...)...

Odgovor pa naj bo dan v tisti temi.

Edited by KILL YOUR IDOLS! - 26.Aug.2014 at 19:55
On tue un homme, on est un assassin. On tue des millions d'hommes, on est un conquérant. On les tue tous, on est un dieu.

J. Rostand.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Aug.2014 at 09:56
spet, tak post k nimam kaj dodat (ni za razumet, kot da se ne strinjam).. ker je cel miš maš s tematiko, bi nadaljeval z nečem delno povezanim, sicer pa gre za naključni dogodek, pa da najprej povežem z vsem kar smo že obdelali.

torej, stvar je v tem, da za vsako situacijo lahko rečeš "odvisno, kako gledaš na to".. in na nek način je to klasična pesimist/optimist in pogled na kozarec tema..

vemo, da so eni ljudje downerji, ne le zase, ampak zvlečejo zraven še vse ostale... prtiskanje svojega negodovanja do izbruha prepira, in pol so vsi kreteni... men je ušeč ciljno orientiran pristop, vsaj to naj bi bila lastnost človeka, naša pot naj bi bila sestavljena iz rezultatov sposobnosti reševanja problemov. torej, tudi če pogovor ali dogodki stečejo v smer, ki ti ni najbolj všečna, da znaš izmotat ven.. brez nepotrebnih žrtev etc.. torej povsod kjer se da, preko krča v rešitev. 

to je zdaj ideja, ki pa ni vedno povsem uresničljiva, oz. povedano drugače, določeni dogodki tudi mene zvlečejo na ta nivo. nivo gostilniškega ranta in sarkazma, se kesam. ampak dajmo se za trenutek spet dotaknit dela policije... 

za kolegom se je učeri policist iz marice zadrl "kr čez rdečo, frajer?!"... da, lahko se komu sproži misel "kaj pa hodiš čez rdečo, to je nevarno!!!" ampak ti v tem primeru manjka podatek, da v kranju na glavni cesti, če pridete po avtocesti iz ljubljane vzdolž celotne dolžine mesta, v smeri vodovodnega stolpa... na semaforjih za pešče vedno gori rdeča luč, oz. so neki random eventi, kjer se pri pravilni konstalaciji nebesnih teles upali zelena. 

zdej, lahko bi žebral o tem, ampak sm pomislil na cilj - to je treba poštimat.. in sem pisal na občino.. dobil sem tak odgovor, da mi preostane samo še žebranje al pa narest medijsko afero.. 

odgovor v smislu "sistem deluje, vendar ga ljudje ne štekajo - v pravem trenutku je potrebno pritisniti gub, a žal ne preberejo navodil".. torej, vidim da je tendenca establišmenta, ki ga plačuje ljudstvo, da daje na plano neučinkovite rešitve.. avti bremzajo pred zeleno, ker jim rdeča za pešče daje mislit, da se zelena za njih izteka. kljub temu da ne dela zadeva, ali pa je zelo nepraktična..  olicija vseeno lovi "prekrškarje"... kot, da se namenoma vzdržuje boj med civilisti in uniformiranci... ampak hej.. "saj je samo služba". 

Edited by frogstomp - 28.Aug.2014 at 09:58
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Sep.2014 at 12:03
naslednji vikend in vikend po njem se bodo v kranjskem trainstation squatu zvrstili dogodki podporne narave za ohranitev tega prostora. karta je načeloma 5e... zdej pa... denimo da ne bo prevelika gužva.. daš v prispevke malo več, če ti stanje dopušča.. recimo 10e.. ampak s tem še kolega, ki nima notr potegneš.. hočem rečt, ne zatret razmisleka pri "s tem se samo podpira lenobo. ".. ne, človk bo reš šel notr, brez lastnega vložka.. ampak podprli ste nekaj drugega s tem. tako prostor/društvo/band kot kolektivno demonov odrešujočo čago!  skratka vidmo v velemestu nasledn vikend :)
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2014 at 16:14
morda s to zgodbo povežem zadevo od začetka... 
konc mesca se grem za par dni igrat turista v prago. ja, turistične knjige in forumi/portali nudijo eno sliko mesta... mene zanima kako bi si življenje tam čimbolj prilagodil svojemu okusu, to je, zvit pred spanjem eno debelo žberlo recimo... in za to rabim eno okno v svet tam, nekoga, ki ga bom stvari kot so kje dobit in kje vrž v zrk lahko direkt uprašal brez mišmašanja gor in dol... večkrat, ko sm bil v tujini sm dobil ta filing, kot da je znotraj lokalne metal scene reinkarnacija naše... iste face in karakterji z malenkost vzhodnjaškim prihidom, načeloma pa direkt padeš notr in se vklopiš.. .e, to je tista družinskost, kakršno sm od nekdaj dojemal pri tej zvrsti/sceni... jst dajem v sklop tega, da lahko enga snameš z ulce, sam zato k je metalc, da ti razkaže naokoli in pove kaj o temni strani mesta še to, da lahko brez sramu rečeš "pizda, nimam za karto zdele, a lahk ldje mal prskočte na pomoč".. in da ni kle nekih vprašanj, podvpršanj in ekonomskih napotkov, kako si že prej vedel etc.

sam povem, morda bo še kdo deležen servisa, zdaj ko ve, da obstaja :D. 
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 234

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.129 seconds.