Queensryche
Printed From: Paranoid Metal Webzine
Category: Bandi
Forum Name: Tuja scena
Forum Description: Debata o tuji sceni in bandih
URL: https://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=7293
Printed Date: 10.Oct.2026 at 13:43 Software Version: Web Wiz Forums 12.08 - https://www.webwizforums.com
Topic: Queensryche
Posted By: Helldragon
Subject: Queensryche
Date Posted: 19.Apr.2013 at 16:21
Sem iskal temo in je seveda ne našel, pa me prav čudi vse skupaj. Vem, da je po Sloveniji ogromno fanov tega banda (no, predvsem EPja in prvih 4 plat), in mi je res nenavadno, da se na paranoidu ne govori več o tem, sploh glede na aktualno dramo, ki se dogaja z Tateryche/Toddryche trenutno.
Obe različici banda sta posneli nove plate in moram rečt, da sta mi taprva singla od obeh plat kul. Tateryche - Cold je super komad z heavy riffom, spevnim refrenom in prijetnim klavirjem, je pa res, da niti slučajno ni več vokalnega razpona, ki je bil v Queensryche prisoten takrat, ko je Tate še znal pet. Žal mi sampli preostale plate delujejo nič kaj boljši od zadnjih plat banda in Tateove solo plate... Mnja, pustimo se presenetit, itak pride zadeva (naslovljena z Frequency Unknown) ven čez 4 dni.
Toddryche so pa izdali za pokušino komad Redemtion, ki me nekako po stilu bolj spominja na tastare klasike, čeravno nekaj malega na vsem skupaj manjka, ne znam povedat, ampak Queensryche magija mi je v tem komadu napol prisotna. Zgleda, da je Cold najboljši komad iz Tateryche plate, upajmo da je Redemption najslabši iz Toddryche variante.
Paranoid, let the arguing begin!!! :D
------------- #2 is the first loser ;)
|
Replies:
Posted By: doda24
Date Posted: 19.Apr.2013 at 16:30
|
No Eršta,da ne zna peti je mal smešna.Tate je bil v obdobju ep/warning/rage for order eden najboljših,če ne najboljši vokalist v metal sceni(saj zame).Zdej v teh pop komadih tud nekega razpona ne moreš slišati.
Glede Todda dober vokalist,ampak Tatteju iz omenjenega obdobja ne seže do kolen.Komada mi nista nč posebnega:):). Bomo pa vidl,kaki bojo s toddom na rock hard festivalu:).
Je pa fenomenalen pri Crimson glory.Tko,da upam nebojo trpeli zarad queensrychov,ker ke pa res paše.Na drugem posnetku hočejo bit neki Empire stilu,sam jim ne ratuje najbolj:):).
|
Posted By: Atheist
Date Posted: 19.Apr.2013 at 22:33
|
Doda, LaTorre že 3 mesece ni več v Crimson Glory, je šel ven, ker so lenobe totalne in niso nč napisali v tem cajtu (čeprav je on hotel, en komad, ki je zunaj je skoraj cel sam naredil itd.) komadov, niti ga niso kontaktirali kaj redno, da bi se dobili za vaje itd...in mu je šlo čez rob in je šel... Sem videl oba v živo, Tatea 2krat, LaTorreja s Crimson Glory, in oba Tate QR špila sta bila slabša od tistega genialnega Crimson Glory špila, ki je bil čaroben, takrat smo mislili, da je Midnight uletel iz neba, tak občutek je bil...Cela Frequency je v pizdi, celo tam, kjer je Locicero delal zraven komad...nima tip duše, za metal se sili (zdaj, nevem zakaj, ko je 20 let govoril, kako on "širi obzorja" in da ga bk za metal) in ni fore...za LaTorre verzijo bomo pa videli, koliko je ura, ko bo več komadov:)
|
Posted By: doda24
Date Posted: 19.Apr.2013 at 22:50
|
Sej ti pravim pri crimson glory je,ko orginal.Tu po posnetkih mi pa ni neki.Tate,ko si ga gledal je mel b50 al pa več.
Glede Tate ga moram zagovarjat tudi,če je kreten,ampak tle me je prepričal preveč
http://www.youtube.com/watch?v=ZuaDOC6zXVU" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=ZuaDOC6zXVU
|
Date Posted: 19.Apr.2013 at 23:03
Todd ni več v Crimson Glory:)... glede Tate in posnetka (tu so imeli solo špil, ko so bili ravno pred začetkom od World Slavery toura z Maideno no, saj v Evropi niso bili predgrupa so bili Accept, Wasp itd. so bili pa v Ameriki pol, world slavery tour, ki se je začel 4 dni po tem koncertu:) pa normalno, tu so mu bili blizu oz. v isti ligi samo Dickinson, Dio, Halford, Meine, King Diamond, kak Dokken v teh letih od res znanih (in še kak), in še par junakov od underground bandov ala Cyriis itd. (ki je vse vokalne linije na S.A. spremenil, potem ko je slišal Tate-a in jih na novo naredil in posnel), tip je bil GENIJ v teh letih, itak je vplival na tisoče pevcev...samo pač, vsakemu se enkrat izteče ura in njemu se je zadnjih 3, 4 leta sploh...
|
Posted By: pestilence.
Date Posted: 22.Apr.2013 at 16:58
Helldragon wrote:
Sem iskal temo in je seveda ne našel, pa me prav čudi vse skupaj. Vem, da je po Sloveniji ogromno fanov tega banda (no, predvsem EPja in prvih 4 plat), in mi je res nenavadno, da se na paranoidu ne govori več o tem, sploh glede na aktualno dramo, ki se dogaja z Tateryche/Toddryche trenutno.
| Razlog je preprost. Drame so pointless, in ni nekih razlogov da bi se sploh pogovarjal o tem, nov material pa ni za poslušat.
------------- "En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
Date Posted: 22.Apr.2013 at 18:24
Pa vendar je to Paranoid, bi človek kar pričakoval obešanje na dramo in prerekanje zarad praznega niča ;)
|
Posted By: Vitoslav
Date Posted: 02.Jul.2013 at 23:19
22. oktobra Queensryche (z La Torrejem) v Gradcu, bo treba spet v Orpheum po enem cajtu!
|
Posted By: KILL YOUR IDOLS
Date Posted: 02.Jul.2013 at 23:24
|
Cetudi je Toddryche plosca neprimerljivo boljsa od Taterychove, sem ostal malo razocaran. Govorilo se je o nekem povratku, in glede na to, da je Todd bil tudi v Crimson Glory, sem naivno upal v nek The Warning s primesmi Rage for Order... nic dlje od tega, smo blize neki Empire, vendar brez komadov, ki bi izstopali.
Slabo ni, a vem, kako se bo zakljucilo: poslusal ga bom 1 krat in pol in gre v hladilnik.
|
Date Posted: 03.Jul.2013 at 00:38
|
Tudi jaz ne bom govoril o superlativih, je boljša plata od vsega po Promised Land (Promised Land je ODLIČEN album, res odličen), ni pa oh in sploh. Je pa nekaj res: besedila so zares odlična in...smiselna, res se je Todd izkazal z liriko, preberite ob poslušanju, če še niste...vse to nakazuje na res zakon naslednjo plato (kar je čudež, da lahko to rečeš za naslednji QR album:) , ampak zdaj na srečo lahko)
|
Date Posted: 23.Apr.2014 at 17:34
... drama se zaključuje. Zgleda da dobijo Queensryche pravico do imena, Tate pa obdrži svoj glas (kolikor mu ga je pač še ostalo :P )
|
|