Smargroth
Printed From: Paranoid Metal Webzine
Category: Bandi
Forum Name: Slovenska scena
Forum Description: Debata o domači sceni in bandih
URL: https://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=1590
Printed Date: 10.Oct.2026 at 23:44 Software Version: Web Wiz Forums 12.08 - https://www.webwizforums.com
Topic: Smargroth
Posted By: smargroth
Subject: Smargroth
Date Posted: 22.Feb.2009 at 17:35
Slovenski black metal band Smargroth
http://www.smargroth.com/ - http://www.smargroth.com http://www.myspace.com/smargroth - http://www.myspace.com/smargroth http://www.facebook.com/smargroth - http://www.facebook.com/smargroth
|
Replies:
Posted By: awbl
Date Posted: 22.Feb.2009 at 19:52
|
Nice. Komadi imajo celo point za razliko od ostalih slovenskih bm smeti. Dober sound, dobri vokali, dobra melodika. 1A morm rect.
|
Posted By: rožica
Date Posted: 22.Feb.2009 at 20:17
|
No, meni tole nevemkoliko originalno in 'netipično' ne deluje, deloma prej obratno, mogoče zaradi vokala ... Sicer pa če to dam na stran pa je okej, čeprav mi ni tak stil nevemkaj pri srcu. Posneto je fino pa nekaj komadov dobro izpeljanih. :)
Še malo poslušam, Legions je res spodoben šus. Pa Fantasia Infernale ma prov sitn začetek ampak pol presenetljivo dobro zaštarta.
|
Posted By: Atheist
Date Posted: 22.Feb.2009 at 22:04
smargroth wrote:
Vidim, da se tukaj predstavlja veliko bendov... pa bom še jaz. Tole je moj glasbeni projekt, ki ga večina od vas najbrž že itak pozna:
|
Od kje naj bi "večina" od nas to poznala, lol? Sicer pa je zadeva, glede na to, da ne poznam 2nd wave blacka, razen Immortal, kar všečna .
|
Posted By: Everlost
Date Posted: 22.Feb.2009 at 22:21
Hopsasa blek metl 
-------------  http://www.facebook.com/endeavoured" rel="nofollow - www.facebook.com/endeavoured
|
Posted By: gribbo
Date Posted: 23.Feb.2009 at 12:15
Posted By: BOCO
Date Posted: 23.Feb.2009 at 12:54
dobra zadeva.škoda da ni original bobnov kr bi ful bolj sekalo.meni je všeč.rabiš bobnarja?
------------- eh,fuck that shit and make some noise!!!
|
Posted By: Prophet
Date Posted: 23.Feb.2009 at 13:05
Jst sm pa za to, da prepustimo delanje bm-ja norvežanom. Nič ni bolj smešnega kot, da v takih zvrsteh nekdo piše in poje o stvareh, ki jih niti približno ni doživel. Ledenik obupa.
------------- Never allow yourself to be used as an instrument of another man's hatred
www.profanity.si
|
Posted By: engl
Date Posted: 23.Feb.2009 at 13:12
men je pa zadnje čase Poljski black najbolši. Saj res da so Norvežani velesila, takoj za njimi pa Švedi, ampak glede novejšega materiala mi nekak Poljski black najbolj leži.
glede Smargroth pa lahk rečem da je na trenutke preveč melodično. Je pa tu sam reku da ni tipičen bm.
|
Date Posted: 23.Feb.2009 at 13:49
Vau, se je pa nabralo jih nekaj :)
rožica wrote:
No, meni tole nevemkoliko originalno in 'netipično' ne deluje, deloma prej obratno, mogoče zaradi vokala
|
Ja, se mogoče res najdejo meni podobni bendi. Jih pa ne poznam, zato bi jih rad spoznal. Če te spominjam na koga, mi povej, bom vesel. V vsakem primeru je pa drugačen stil kot kaki Darkthrone ali Mayhem, ki so kao neka osnova za večino slovenskega BM
Atheist wrote:
Od
kje naj bi "večina" od nas to poznala, lol?
|
Ker se dosti reklamiram po myspace, pa večina slo black metalskih bendov me pozna. No, očitno pa ne čisto vsi 
gribbo wrote:
0 posebnega!
|
0 hudega 
BOCO wrote:
dobra zadeva.škoda da ni original bobnov kr bi ful bolj sekalo.meni je všeč.rabiš bobnarja?
|
Že imam sešn bobnarja, hvala vseeno. Stvar bo v kratkem zaživela s koncerti. Na plati bodo pa vseen ostali sintetični, ker drugače to ne bo one-man band projekt.
Prophet wrote:
Jst sm pa za to, da prepustimo delanje bm-ja norvežanom. Nič ni bolj
smešnega kot, da v takih zvrsteh nekdo piše in poje o stvareh, ki jih
niti približno ni doživel. Ledenik obupa.
|
Haha No, besedila komadov na tem konceptualnem albumu govorijo o nekem posebnem fantazijskem svetu, ki nima veze s Norvežani sploh. Prej bi mogoče kdo povlekel vzporednice s Tolkienom (že kar vidim komentarje na tole ) Glacier of Despair je razmišljujoč, introvertiran komad, naslov pa je metafora. Nikjer v besedilu se ne pojavi kak konkreten ledenik.
engl wrote:
men je pa zadnje čase Poljski black najbolši. Saj res da so
Norvežani velesila, takoj za njimi pa Švedi, ampak glede novejšega
materiala mi nekak Poljski black najbolj leži.
glede Smargroth pa lahk rečem da je na trenutke preveč melodično. Je pa tu sam reku da ni tipičen bm.
|
Aha, se strinjam, poljski Mgla, pa Graveland (ki ga osebno sicer ne maram) itd... so res med najboljšimi. Melodično je precej, ja, in sicer namenoma, ker ne maram uniformiranja in tega "tr00", "kvlt" in podobnega sranja... Vem, da bom zato imel manj poslušalcev, ampak meni je važno da delam to kar je meni všeč, ne nujno pa tudi drugim.
Hvala za konstruktivne komentarje, sem zadovoljen.
|
Posted By: puzavnar
Date Posted: 23.Feb.2009 at 14:11
men se tud ne zdi nč posebnega mrbit se sam teb tko zdi oz bi rad zadewa mi je po enem poslušanju všeč,bi mi pa bla zlo všeč če bi bli bobni bl naglas kr kitare so čist prenaglas,bobni pa nek v ozadju a nemaraš bobnarja?
------------- taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
|
Posted By: Buco
Date Posted: 23.Feb.2009 at 15:58
|
Js tud ne slišim kaj je tle tok netipično, je pa res da nism nek stručnjak za black metal. Drgač pa ok, je kr prijetno uhom.
|
Posted By: Bwaze
Date Posted: 23.Feb.2009 at 17:02
Hm, povprečni Slovenec precej lažje pride do ledenika kot pa Norvežan, tako da Glacier of Despair (kljub zemljepisni širini) lahko kamot ostane. Zaenkrat. Ko bo pa global warming dosegel svoje na Julijcih, bo pa pač fantazijski komad. 
Men je tudi kar poslušljivo, precej vpliva melodic death, pa res točno takšnih black metalcev jaz ne poznam. Ampak bi pa tudi jaz raje poslušal prave bobne, one-man projekt gor ali dol. AMpak za prvi "masterpiece" je kar v redu. 
------------- Pezzer Ritter Wenne Knecht!
|
Posted By: zamorc
Date Posted: 23.Feb.2009 at 17:33
Prophet wrote:
Nič ni bolj smešnega kot, da v takih zvrsteh nekdo piše in poje o stvareh, ki jih niti približno ni doživel. Ledenik obupa.
|
ti si genij LOOOL.. nakak se mi zdi da George Fisher še nikogar ni z nožem posilu, Dave Mustaine se tud še ni mrtev zbudu. Tom Araya tud še ni krvi pucal z dežnika.. vsaj meteorne ne...
|
Posted By: matos
Date Posted: 23.Feb.2009 at 21:33
zamorc wrote:
Prophet wrote:
Nič ni bolj smešnega kot, da v takih zvrsteh nekdo piše in poje o stvareh, ki jih niti približno ni doživel. Ledenik obupa.
| ti si genij LOOOL..nakak se mi zdi da George Fisher še nikogar ni z nožem posilu,Dave Mustaine se tud še ni mrtev zbudu.Tom Araya tud še ni krvi pucal z dežnika.. vsaj meteorne ne... |
a ni bil to Chris Barnes ?
Aja Atheist, ne vem zakaj ti je tok smešno da ne poznaš tega projekta res da ga ne poznajo vsi, a po drugi strani tudi ti sam ne predstaljaš večine.
Drugače pa Smargroth; z moje strani so kritike/pohvale po večini že znane, razn če je od poletja nastalo že kaj novega ?
------------- . . .
|
Date Posted: 23.Feb.2009 at 21:39
Ja ravno v tem je fora!!! Barnes je to doživel večkrat, Fisher pa ne in vseeno z ansamblom prepeva to vižo res je obupen no... tako vsaj pravijo tisti ki se spoznajo.
|
Date Posted: 23.Feb.2009 at 21:49
puzavnar wrote:
a nemaraš bobnarja?
|
Res je, bobnar na plati je en smotan kreten... še dober da sm dobu pravega bobnarja za na koncerte Pač jst, kot kitarist, dajem poudarek na kitari, bobni so pa pač za zrawn, nujno zlo 
|
Date Posted: 23.Feb.2009 at 21:50
matos wrote:
razn če je od poletja nastalo že kaj novega ? |
Ja, od poletja sem plato dokončal, iščem založbo (nekaj se celo obeta, neverjetno), in počasi bomo začeli tudi igrat v živo.
|
Posted By: Kataklysm
Date Posted: 23.Feb.2009 at 23:24
Ej....jst sem pa prav navdušen!!! RES JE ZAKOOONNN!!! :D:D
------------- idi vidi drek na zidi!
|
Posted By: plegueangel
Date Posted: 23.Feb.2009 at 23:49
Date Posted: 24.Feb.2009 at 00:10
smargroth wrote:
puzavnar wrote:
a nemaraš bobnarja?
|
Res je, bobnar na plati je en smotan kreten... še dober da sm dobu pravega bobnarja za na koncerte Pač jst, kot kitarist, dajem poudarek na kitari, bobni so pa pač za zrawn, nujno zlo 
|
jah ni važn sam sound porihti.kr tole me je odvrnilo žau.
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
|
Date Posted: 24.Feb.2009 at 16:05
plegueangel wrote:
Jeap, kar fina zadeva. Prophet, a ti misliš da lahk sam norvežani delajo BM? Norvežani naj delajo norveški BM, s tem se polna strinjam.
|
on se spozna na BM tako da veš! ostali nimamo pojma.
|
Date Posted: 26.Feb.2009 at 17:04
Date Posted: 05.Mar.2009 at 23:47
puzavnar wrote:
jah ni važn sam sound porihti.kr tole me je odvrnilo žau.
|
Hja, jebiga en "fan" manj (še vseen jih je pa 999 ostalo )
No, v resnici sem zvok te dni nekolk predelal (in je že na myspace), težko je miksat če nimaš primerne opreme (= studijskih monitorjev). Vseeno mislim, da je zdaj zvok boljši od prej. Bobnov pa glasneje žal ne morem dat, čeprav, Jordan, spoštujem tvoje mnenje.
Za info, kmalu bomo začeli tudi koncertirat. 
|
Date Posted: 05.Mar.2009 at 23:55
sej sm reku da mi je kr všečno sam zvok je pač  vživo bo pa itak drgač an?
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
|
Posted By: awbl
Date Posted: 06.Mar.2009 at 16:02
|
Smargroth...to lahko popravis. Kupis skoraj nic rabljene monitorje M-Audio BX8a? :D
|
Date Posted: 06.Mar.2009 at 19:38
awbl wrote:
Smargroth...to lahko popravis. Kupis skoraj nic rabljene monitorje M-Audio BX8a? :D
|
Hehe, to že to, samo moraš pa met tud dovolj prizanesljive sosede, če že živiš v bloku Pa moraš imeti tudi dobro akustično sobo (česar žal nimam )
Sicer moram posnetke dati še v mastering, kar je pa odvisno od založb, če imajo kake posebne zahteve. Takrat bo tudi boljši zvok.
Je pa zanimivo, kako folk v Sloveniji omalovažuje in trivializira mastering. Večina bendov kar samih kao "masterizira", ponavadi kar na slušalkah, ali pa računalniških zvočnikih :) (s tem da se jim ponavadi še sanja ne, kaj mastering sploh je). Glede na moje izkušnje (sem poslal nekaj primerov v razne studie za demo mastering) dvomim, da je Sloveniji kak primeren mastering inženir za black metal. Sam se sicer že več kot 15 let ukvarjam z zvokom, sem se naučil vsaj to, da nikoli sam masterizirat, ampak zaupat nekomu, ki se na to dobro spozna.
|
Posted By: Nerthag
Date Posted: 06.Mar.2009 at 22:38
Mal spremljam ta topic. Sej smargroth smo si že izmenal besede, lahko pa še tuki povem. Zadeva zlo vredu zamišlena kot izpeljana. Čuti se pomankanje 'pravih' bobnov, sam potem ni one man band. btw: tudi zanimiv pristop k grafičnim podobam.
smargroth wrote:
Hehe, to že to, samo moraš pa met tud dovolj prizanesljive sosede, če že živiš v bloku Pa moraš imeti tudi dobro akustično sobo (česar žal nimam )
Sicer moram posnetke dati še v mastering, kar je pa odvisno od založb, če imajo kake posebne zahteve. Takrat bo tudi boljši zvok.
Je pa zanimivo, kako folk v Sloveniji omalovažuje in trivializira mastering. Večina bendov kar samih kao "masterizira", ponavadi kar na slušalkah, ali pa računalniških zvočnikih :) (s tem da se jim ponavadi še sanja ne, kaj mastering sploh je). Glede na moje izkušnje (sem poslal nekaj primerov v razne studie za demo mastering) dvomim, da je Sloveniji kak primeren mastering inženir za black metal. Sam se sicer že več kot 15 let ukvarjam z zvokom, sem se naučil vsaj to, da nikoli sam masterizirat, ampak zaupat nekomu, ki se na to dobro spozna.
|
Glede masteringa... smo pa že tut kšno rekl na to temo, in sam delno odstopam od tega mnenja, ker jes sm primer ko sm s tem da sm sam skušou nrdit mastering (ob nekaj pomoči oybla) prdobu ful znanja in sposobnosti kar se tiče muske. Mi je vdihnlo neki kr mi neb mogl če bi dau nekomu drugmu. Izdelk je nastov pač kakršen je in še noben se ni lih prtožvou glede slabosti masteringa. Tko da jes bi reku, če se že lotiš masteringa (kdorkol) pošl enmu k ma kej pojma od tega da dobiš konkretno mnenje.
------------- You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
|
Date Posted: 06.Mar.2009 at 23:20
Nerthag wrote:
btw: tudi zanimiv pristop k grafičnim podobam. |
Hehe, hvala, rad rušim stereotipe.  Namenoma nikjer v artworku nimam kakih pentagramov in obrnjenih križev (sicer osebno jih imam rad, pentagram tudi nosim na verižici). Naj bo nekaj samosvojega, nestandarnega. No, resda je uporabljena tudi lobanja, ampak v kontekstu .
Ja, pa logo sem namenoma naredil povsem enostaven, stiliziran, brez nepotrebne navlake. Mogoče ni ravno najboljši in najlepši logo, je pa en redkih, ki se ga da izdelat tudi kot obesek za verižico (Še vedno pa se ne da prebrati, kaj notri piše, torej se enega stereotipa vseeno držim )
Nerthag wrote:
Glede masteringa... |
Z Oyblom tudi sam sodelujem, on se zelo spozna. Ampak vseeno...
Glede masteringa je res več vidikov, odvisno od tega kar želiš doseč. In noben ni napačen . Lahko imaš čisto lo-fi zvok, ki ga overkompresiraš in limitiraš do amena, lahko imaš pa kristalen zvok, ki pa je vseeno maksimiziran brez preveč slišnih artefaktov. Za mastering v teoriji rabiš čimbolj verodostojne monitorje, akustično sobo, in zelo dobra in izkušena ušesa. V praksi pa je bolj zapleteno. Mastering ni samo eq, stereo widening, warmer, exciter, reverb, limiter, dithering, ... ampak so pri tem važni tudi taki fini detajli, kot recimo fazna zakasnitev zaradi fazno nelinearnega filtra, kar res malokdo sliši. Itd.
Sam toliko vem o teoriji zvoka (dolga leta študija in izobraževanja), da vem, da nisem sposoben napravit masteringa, četudi bi imel primerno opremo . Pred 10 leti in več pa sem mislil, da sem sposoben, hehe.
Sicer je to že offtopic, pa se lahko tole prestavi v drug thread A že obstaja kak na temo masteringa?
|
Posted By: Oybl
Date Posted: 12.Mar.2009 at 13:24
|
Dejte mer, jst pojma nimam:D
|
Date Posted: 22.Apr.2009 at 13:13
Evo, nov uradni sajt je postavljen. Music player pride še v bližnji prihodnosti
http://www.smargroth.com - http://www.smargroth.com
|
Posted By: riry
Date Posted: 22.Apr.2009 at 15:03
ful estetska! všeč
|
Posted By: rožica
Date Posted: 22.Apr.2009 at 16:16
|
Brez zamere, ampak a se zavedaš/zavedate, da vaš artwork deluje bolj kot screenshoti iz neke igrce? Še kar kul stran sicer. :)
|
Date Posted: 22.Apr.2009 at 16:55
rožica wrote:
Brez zamere, ampak a se zavedaš/zavedate, da vaš artwork deluje bolj kot screenshoti iz neke igrce? Še kar kul stran sicer. :) |
Hvala za pohvalo.
Ja, se zavedam tega da je kot iz igrice, in to je tudi bil moj namen :), saj se s tem (poklicno) ukvarjam. Marsikomu so všeč, marsikomu pa tudi niso, kar me ne moti. V bistvu je v slikah dosti simbolike, povezane z vsebino in zgodbo komadov.
Na sploh ne maram (in se borim proti) stereotipov, češ da če je black metal, da potem mora biti pa črno belo, ročno narisano, drevje, pentagrami, obrnjeni križi, folk s corpse paintingi.... Napravil sem svoje komade, svoj artwork, ki so meni všeč. Če so še komu drugemu tudi, toliko bolje, če pa ne, pa ima vsak to pravico. Zakaj bi se torej ravnal po tem, kaj je drugim všeč, če pa meni ni? Sploh pa, kdo pravi, da računalniške igre ne morejo biti estetske? ;)
Ampak v resnici imam namen v bližnji prihodnosti napravit tudi računalniško igro :)
|
Posted By: Ulverbite
Date Posted: 22.Apr.2009 at 17:03
Smargroth je za poklicnega programerja nadvse talentiran computer graphic umetnik! Redki so tisti, ki obvladajo oboje...
------------- Aliud Ex Alio Malum.
|
Date Posted: 22.Apr.2009 at 18:52
smargroth wrote:
Ampak v resnici imam namen v bližnji prihodnosti napravit tudi računalniško igro :) |
a res?
Hudo a bo taka da boš notr ob zvoku black metala sekal glave in nabiral XP :P, jest bi to! dej nared pol jo pa lohk tko kot eni prodajajo limited dvd in šaro zaravn albuma, ti prodajš zravn plate. Pomoje bi jest to kupu, no al pa saj dol potegnu (pa brez zamere )
------------- . . .
|
Date Posted: 22.Apr.2009 at 20:24
Posted By: Vraan
Date Posted: 22.Apr.2009 at 22:54
špili so zakon, npr keep of kalessin majo tud vse isto kot Oblivion špila na tanovi plati... ubistvu je identicno... pri smargroth pa je lastna domislija tko da...
------------- The real monsters are often just people.
|
Posted By: Helldragon
Date Posted: 22.Apr.2009 at 23:53
smargroth wrote:
rožica wrote:
Brez zamere, ampak a se zavedaš/zavedate, da vaš artwork deluje bolj kot screenshoti iz neke igrce? Še kar kul stran sicer. :) |
Hvala za pohvalo.
Ja, se zavedam tega da je kot iz igrice, in to je tudi bil moj namen :), saj se s tem (poklicno) ukvarjam. Marsikomu so všeč, marsikomu pa tudi niso, kar me ne moti. V bistvu je v slikah dosti simbolike, povezane z vsebino in zgodbo komadov.
Na sploh ne maram (in se borim proti) stereotipov, češ da če je black metal, da potem mora biti pa črno belo, ročno narisano, drevje, pentagrami, obrnjeni križi, folk s corpse paintingi.... Napravil sem svoje komade, svoj artwork, ki so meni všeč. Če so še komu drugemu tudi, toliko bolje, če pa ne, pa ima vsak to pravico. Zakaj bi se torej ravnal po tem, kaj je drugim všeč, če pa meni ni? Sploh pa, kdo pravi, da računalniške igre ne morejo biti estetske? ;)
Ampak v resnici imam namen v bližnji prihodnosti napravit tudi računalniško igro :)
|

|
Date Posted: 03.Aug.2009 at 17:56
Zdaj so kompletno na novo napisani in zmiksani bobni, thanks to Oybl Še v tem tednu gre verjetno v mastering, nato pa v tisk.
Komadi so tudi že uploadani na http://www.myspace.com/smargroth - myspace .
|
Posted By: frogstomp
Date Posted: 03.Aug.2009 at 18:55
snare se ne sliš nč:o
------------- https://www.youtube.com/channel/UCcJiE4QChjMCnC4ryPFMqbw/" rel="nofollow - KRIVE SPOHE - risana serija https://frogstomp.itch.io/crisix-pizza-ep" rel="nofollow - CRISIX online game
|
Date Posted: 03.Aug.2009 at 19:24
frogstomp wrote:
snare se ne sliš nč:o |
Myspace mi total fenta sound (ker mam zelo odprtega, myspace ma pa težave z nyquistom). Na CD bo bolj kvalitetno. Snera je v resnici celo skor preveč.
|
Posted By: Ruda
Date Posted: 03.Aug.2009 at 23:27
Muzika mi ni ne vsec. Artwork je pa fakin majka! Totalno dobro.
------------- www.rkc.si
|
Posted By: Wulf
Date Posted: 04.Aug.2009 at 09:00
|
nyquist sucks donkeyballz.
|
Posted By: Jovo
Date Posted: 04.Aug.2009 at 09:27
Ruda wrote:
Muzika mi ni ne vsec. Artwork je pa fakin majka! Totalno dobro. | Men pa artwork ni. Ideja mi je sicer kul, ampak bi mi blo bol fajn, ce bi blo al kul rocno narisano al pa usaj mal bol kvalitetno racunalnisko, ker tole men deluje totalno poceni.
------------- Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™)
NEW AGE!!!!!!!!!!!!!
Fru-fru muškarac.
|
Date Posted: 04.Aug.2009 at 11:03
Jovo wrote:
..ce bi blo al kul rocno narisano al pa usaj mal bol kvalitetno racunalnisko, ker tole men deluje totalno poceni. |
Kakorkoli, ročno risanje je meni čisto brezveze in "že 1000x videno" (če bi želel, imam še pa še kandidatov ki so se mi ponujali za risanje), za bolj fotorealističen CG artwork pa nimam ne časa ne računalniških zmogljivosti. Je pa to vseeno natančno to, kar sem želel doseč.
Sicer pa, vsake oči imajo svojega malarja. Se ne sekiram :) Veliko ljudem je ta artwork zelo všeč, odvisno pač od osebnih preferenc in okusa.
|
Posted By: danzig
Date Posted: 10.Aug.2009 at 23:48
Res odlična zadeva, vokal odlično
|
Posted By: InfernalK
Date Posted: 11.Aug.2009 at 09:45
|
smargroth: jaz menim takole...
Smargroth bi ločil in siciral na 4 dele: grafika, muzika, logotip, tematika
grafika kar se tiče grafičnega izgleda je odlična, muzika mi osebno sede, logotip kar se tiče grafičnega izgleda je spet odličen, tematika ni zame..
point vsega? Iz mojega vidika so stvari dane skupaj ki ne sodijo skupaj katere pa so posamezno odlične... sicer pa kot si sam reku, rad razbijaš stereotipe!:)
Pohvalno!
-------------
Bleeding Fist
www.bleeding-fist.com
www.myspace.com/bleedingfist
29.9.2009 - Bestial Kruzifix666ion out on Moribund Records
|
Posted By: Guests
Date Posted: 14.Aug.2009 at 00:04
|
ti, zadnjo tretjino postov se mi ni dalo več brat. je že skoraj polnoči.
AMPAK!
tole, kar si naredil, je pohvalno. komad Below na yourspace profilu je fuuul bomba! vmes se en kanček zgubiš, ko mal zabluziš, mapak ostali del komada presega meje slabega dela. oceno dam 4/5. ostali komadi so, zdej, ne me ostali tepst, netipični slovenski. mislim, cela zadeva je nekak rešena tega tipičnega slovenskega pristopa. tko govorim zato, ker men ta lovenski vokal pa podobne zadeve v metal muski ful sucks. ne vem, tak nagnusen odbijajoč zvok. rottendel je tud d'best! zelo dinamičen komad. in se vidi, da uživaš v njem.
web page je pa tko. vidi se, da imaš smisel, sam si se kr kmal zadovoljil. pa res, obvezno dodaj kak free player.
hočem tudi povedat, da to, da imaš računalniške bobne, se sploh ne opazi tolk.
codex of tyranny je tud špica!
sam a veš kaj mi ni kul, pri tej tvoji muski? to, da je premalo udarna. premalo brutalna. premalo seka. preveč je mehkužna. to mislim z... čak, kako se naj zdej izrazim?... note pa struktura komadov je v redu, ampak sound je preveč pussy. ne vem, ko poslušam tole tvojo stvaritev, vidim, da si precej energičen tip, tak pester v sebi. sam predstavil si pa zadevo kot nek sisi vijak. pardon, vojak. hehe ;).
dej mal navij base - bobne in bas kitaro!
ne sam re... triumphant legions je majka! ne vem, tak oldschool black metal. cela zadeva mi je oldschool! tale komad vmes spominja na enslaved - frost album! tisto skakanje po vratu na kitari gor pa dol.
za konec:
men tale zadeva ni originalna v nobenem vidiku, sam je pa DOBRA kopija old school bendov iz 90'ih.
|
Date Posted: 14.Aug.2009 at 16:48
SMARGROTH .... želim jim v prihodnje, da si najdejo kakšno (dobro) založbo in normalno, da bi uspeli prvo doma in potem kot si vsak bend želi uspeti v tujini.... navijam za vas SMARGROTH
|
Date Posted: 17.Aug.2009 at 17:39
Hvala vsem za dobre želje in konstruktivne komentarje. Bomo imeli koncerte, zdaj počasi se nam končno odpira.
Ijus, res je, zvok je nekak pussy To pa zato ker mam slabo opremo in se dobesedno ne "upam" dat več basov (prej sem jih mel, pa je ponekod potem samo butalo, bum bum bum), zato se zanašam, da bo mastering pomagu, tam majo normalno opremo in bojo loh poskrbeli za polnost, energijo in base. Sem že naročen naslednj mesec.
Free player pa je planiran v kratkem, samo zarad pomanjkanja cajta ga še ni. In fotogalerije, ko bodo koncerti, in napovednik koncertov. Ampak trenutno še pač nič ni, ker še nič ni koncertov.
Infernal, imaš čisto prav. Ampak, po svoje, kaj skup paše, je lahko tudi stvar pričakovanj in "vzgoje" . Jst sem poskusu skup povezat dve stvari, ki sta mi všeč: fantazijske zgodbe in black metal (fora je, da ne znam delat klasičnih introvertiranih besedil, ker sem premal žalosten in preveč srečen). Res pa ne vem, če je kdo razn mene že to nardil in če je to prav. Mogoče je pa to nova smernica za prihodnje bende?
|
Date Posted: 20.Aug.2009 at 20:28
Evo, kot ste želeli: na sajtu http://www.smargroth.com - www.smargroth.com sem dodal mp3 music player za nekaj komadov (spodaj na dnu strani).
|
Date Posted: 20.Aug.2009 at 22:32
Smargroth wrote:
V bistvu me pa zanima vaše mnenje, s katerimi bendi bi lahko potegnil vzporednice? Torej malo Enslaved, malo Windir, malo Marduk, slišu sem tud Behemoth, pa Satyricon, pa Naglfar, pa celo Dissection... Vsak namreč pove čisto svoj bend. Sam pa (razn v detajlih) ne najdem glih podobnega benda.
|
Meni predvsem Marduk (recimo Fantasia Infernale) pa ponekod malo Dark Funeral...pa še to samo na trenutke
|
Posted By: InfernalK
Date Posted: 25.Aug.2009 at 10:29
|
začetki in počasni "trgaj mi dušo s nožom" deli od komada Fantasia Infernale spominjajo full na nove Mayhem... ordo ad chao pa chimera...mislim bol ordo ad chao...
-------------
Bleeding Fist
www.bleeding-fist.com
www.myspace.com/bleedingfist
29.9.2009 - Bestial Kruzifix666ion out on Moribund Records
|
Date Posted: 30.Aug.2009 at 20:00
No, zdej je uradno potrjeno, da 20.11. igramo zraven Nargaroth 
http://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=2192 - http://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=2192
------------- http://www.smargroth.com - http://www.smargroth.com
http://www.facebook.com/smargroth - http://www.facebook.com/smargroth
|
Date Posted: 20.Sep.2009 at 18:43
Evo, album je končno masteriziran, s pomočjo Carla Saffa (www.saffmastering.com). CDje damo tiskat še ta teden, komadi pa so že tudi na http://www.myspace.com/smargroth - Myspace , http://www.facebook.com/pages/Smargroth/51919703026 - Facebook in http://www.smargroth.com - www.smargroth.com .
|
Date Posted: 20.Sep.2009 at 19:10
Zvok je špica
|
Posted By: Atheist
Date Posted: 20.Sep.2009 at 19:32
|
Gut posnetek, res. Par izredno zanimivih riffov...
|
Posted By: grafin
Date Posted: 20.Sep.2009 at 20:03
se ze veselim, da vas slisim 20. novembra.. pridem s slovasko ekipo.. :)
------------- se oprasicujem za oftopik :>
|
Date Posted: 20.Sep.2009 at 21:54
u matr tole se pa zdej res sliš ful bolš, mislm sj prej mi je blo tud uredu, sam ni me pa neki ne vem kva prtegnl. Zj z kompletnimi vokali pa s tem zvokom je kr supr
------------- . . .
|
Posted By: Tyrant
Date Posted: 20.Sep.2009 at 22:57
|
dobr popedenan!
ne vem a je že kje pisal, mene pa zanima kdo bo na koncertih peu?
------------- To err is human..to arr is pirate. mjau
|
Posted By: sajmon
Date Posted: 20.Sep.2009 at 23:31
Tyrant wrote:
dobr popedenan!
ne vem a je že kje pisal, mene pa zanima kdo bo na koncertih peu? | tomaz kos iz trzica, ( ex ) atrum inferum. .
|
Date Posted: 21.Sep.2009 at 15:34
sajmon wrote:
Tyrant wrote:
dobr popedenan!
ne vem a je že kje pisal, mene pa zanima kdo bo na koncertih peu? | tomaz kos iz trzica, ( ex ) atrum inferum. . |
Res je. Na tem koncertu bo le Kos.
Sicer pa hvala vsem za pohvale. Do koncerta bomo imeli tudi že CD-je posnete.
|
Date Posted: 16.Oct.2009 at 18:03
Glih zdaj mi je kolega posnel cel izdelek, oziroma album (-the arrival of necrotronian-) z enajstimi komadi, ocena mega cool odličen izdelek, ki si zasluži vse pohvale.Prebral sem vsa besedila in enostavno več kot odlična!!! Vsak komad ima svojo slikico ali logo in tudi to je fantastično in zelo izvirno...!!!Želim jim da si čim prej najdejo založbo, kjer bo izdelek izšel, od kolega sem slišal da se neka tuja znana založba zanima za njih SMARGROTH, upam da res.Zdaj pa jih komaj čakam, da jih vidimo v živo....Petek dvajsetega novembra igrajo kot predskupina z legendarnim-i NARGAROTH v Channel Zero!!Udeležba je obvezna 
|
Date Posted: 18.Oct.2009 at 20:02
Hvala Danzigu za pohvale in upam, da se spoznamo na koncertu :)
Torej, od včeraj naprej je naš album tudi uradno zunaj. Za ceno 10 evrov ga dobite po pošti ali kupite pri članih benda.
http://www.smargroth.com">
|
Date Posted: 18.Oct.2009 at 20:16
|
Pridem iskat na BLACK METAL IST KRIEG koncert :D
|
Posted By: Beast676
Date Posted: 20.Oct.2009 at 13:10
Glede tega, da si prvi združil fantazijske zgodbice in BM ne vem če drži, ker potem lahko pozabimo na 50% BM bandov.
Zadeva sama po sebi je zanimiva, samo ne razumem, kaj ti je treba iskati neke skupne točke z drugimi bendi? No ja, sicer pa slovenski bendi vedno hočemo vedno biti nekomu podobni
CD kupim na Nargaroth, samo upam da ni ista produkcija kot na Myspace-u...
Zelo zanimiva zadeva, samo vse je za mene preveč popeglano, kot bi prišlo direkt iz pralnega stroja. Bobni so čisto statični (v katerem programu si jih delal mimogrede?), vokali so čisto izumetničeni, kaj je z basom?
------------- We are all just a waste of air, go die!
|
Date Posted: 20.Oct.2009 at 13:37
Beast676 wrote:
Glede tega, da si prvi združil fantazijske zgodbice in BM ne vem če drži, ker potem lahko pozabimo na 50% BM bandov.
Zadeva sama po sebi je zanimiva, samo ne razumem, kaj ti je treba iskati neke skupne točke z drugimi bendi? No ja, sicer pa slovenski bendi vedno hočemo vedno biti nekomu podobni
CD kupim na Nargaroth, samo upam da ni ista produkcija kot na Myspace-u...
Zelo zanimiva zadeva, samo vse je za mene preveč popeglano, kot bi prišlo direkt iz pralnega stroja. Bobni so čisto statični (v katerem programu si jih delal mimogrede?), vokali so čisto izumetničeni, kaj je z basom?
|
Ah ne, itak da nismo ne prvi ne zadnji glede fantazijskih reči, je pa to redkost, saj se večina drži stereotipov. Glede podobnosti z drugimi je pa tako, da sam ne vem za prav noben bend, ki bi nam bil podoben, so pa to omenili drugi, zato me zanima koga imajo v mislih. 
Bobni so s Superior Drummerjem (z veliko ročno dodane dinamike, humanizerjem in napisani tako, kot bomo v živo igrali), Myspace zarad Nyquista pokvari zvok (ne razumem kako ne znajo tega popravit, al so neumni al pa to počnejo zanalašč), nočem pa overkompresiranih in z basi nafilanih komadov. Mi je bolj važna kvaliteta kot pa da "buta" ali pa da je low-fi. Tudi če zato zveni bolj sterilno.
Glede vokalov ne razumem najbolj kaj misliš.... tako so sproducirani, da pašejo zraven kitar, raw zvok bi se izgubil al pa bi se slišalo "dosneto" kao karaoke. Pač meni je tako bolj všeč Bas ima chorus gor, najbrž te to moti?
|
Posted By: mitja
Date Posted: 20.Oct.2009 at 20:08
ko pogledam sliko na naslovnici me mine volja da bi to reč utaknu u cd player. mogoče će bi meu playstation...
uglavnem, katastrofa
-------------
|
Date Posted: 20.Oct.2009 at 21:20
mitja wrote:
ko pogledam sliko na naslovnici me mine volja da bi to reč utaknu u cd player.mogoče će bi meu playstation...uglavnem, katastrofa
|
Pač, imaš do tega vso pravico in se ne sekiram. Zamudiš pa s tem marsikatero priložnost. Žal je tak ozek spekter čist preveč pogost v Sloveniji.
|
Date Posted: 20.Oct.2009 at 23:37
|
dj no, če ni folka z buzdovanom k so slikani v gozdu gor! fak!
drgač pa mitja, sam za xbox je... 
|
Posted By: Davorin.L.
Date Posted: 21.Oct.2009 at 08:24
zakon izjava... :) Tako pač je... imamo fantazijski, kozmični, gozdni, mestni itd... black metal. Ne moreš Shining poslušat v gozdu... in ne moreš burzuma med sprehodom po ljubljanski tržnici. There is time and place for everything... Drgač pa z zanimanjem stremim k koncertu.
------------- I kill people all day long, I sing my song, because I'm John Lawman.
|
Posted By: Davorin.L.
Date Posted: 21.Oct.2009 at 13:08
Ok, sam un prvi riff pri Triumphant Legions je pa ubijalski. Men osebno vleče na Dark Funeral. Ampak pozitivno.
------------- I kill people all day long, I sing my song, because I'm John Lawman.
|
Posted By: Kali
Date Posted: 21.Oct.2009 at 14:23
mitja wrote:
ko pogledam sliko na naslovnici me mine volja da bi to reč utaknu u cd player.mogoče će bi meu playstation...uglavnem, katastrofa
| najprej posluši pol pa kritiziri
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: Valuk
Date Posted: 21.Oct.2009 at 15:35
A naslovnice ne sme kritizirat?
------------- .:the brighter the light - the darker the shadow:.
|
Posted By: Kali
Date Posted: 21.Oct.2009 at 19:47
loh ampak iz napisanga izpade kot da zato ker mu naslovnca ni ušeč = slaba muska
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 20:03
ne, sploh ne. muzika je lahko super... komentar se nanaša na naslovnico.
bm in fotoshop slike ne grejo skupaj. pri vseh umetnikih ki komaj čakajo da kej narišejo in da dobijo zastojn cd gre dat tako skropucalo na sprednjo stran albuma.
-------------
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 20:26
mitja wrote:
skropucalo na sprednjo stran albuma. |
Kot sm že reku večkrat, okusi so različni. Zame je pa skrpucalo vsaka črnobela high-contrast naslovnca, nafilana z vejevjem, pentagrami, obrnjenimi križi, 666kami in napudranimi pandami. Ker je tega pač preveč in postaja že smešno. In je čas za nove reči. Eni pa ostajajo zvesti svojim idealom, kar niti ni nujno slabo in to spoštujem.
Vseen pa kupim tud take CDje in tud sam nosim pentič okol vratu.
|
Posted By: Isvaroth
Date Posted: 21.Oct.2009 at 20:33
|
"Čas za nove reči" ... jah, tale tvoj artwork tut men ni kej preveč prida, se mi pač tut ne poklapa z BMjem (meni osebno, če se pa tep, pa ok, važn da si ti zadovoljen!), ker mi cover zgleda ko ena zjebana PC igrca iz leta 97.
Pa upam da ne bo kkšnih zamer Sergej, k sm ti že itak povedu svoj mnenje glede tega artworka;) Še useen raj vidm da so ene napudrane pande kt pa kej tacga.
Kar se pa tiče glasbe same, mi je pa kul, to pa nimam kej rečt, pa tut tekste kar sm bral, so mi tut kr zanimivi in temačno obarvani.
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 20:57
|
Sj vem, hvala, isvaroth. Pač vsak se poistoveti z nečim. Meni je pač fantazija bližje kot pa old school BM. Pač nisem tr00 in kvlt ker mi ni do tega in mi je vseen kaj ostali mislijo. Osebno obožujem BM muzko, žal mi pa tematika misantropije ne ustreza. In sem raje napravil neko fantazijsko zgodbo in artwork povezan z njo. Če bi lahko te scene prikazal v živo in fotkal, bi jih, samo žal nimam teh finančnih zmožnosti. Tako so pač narejene računalniško, in to ne v pol ure. Itak vem da večini klasičnih black metalcem ne bo všeč, in nism to delu zanje. In ja, slej ko prej bo tud igra zun, tko da je to neke vrste reklama zanjo :D
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 21:23
Men je bla tud najprej tale naslovka čist gnila, ampak sem se navadu nanjo, zdej vidm tud, da stvar ma nek koncert in je kul umeščena v vse skup - torej kul! Muska mi je pa tud dost všeč, čeprov mi redko kdaj ker black metal sede, tko da tu tle - kul!
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 23:18
|
jah nč Sergej, se bomo očitno mogl slikat jt v gozd in pozirat v neumnih pozah da bo folku všeč. S tem se bomo pa pač pridružili približno 17216 ostalim BM bendom z enako fotografijo. yay
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 23:36
|
Fantje, delajte kar hočte, kar vam sede an...Kle smo samo eni povedal svoje mnenje o tvojem/vašem artworku, ki pač je tak kot je in nima nč veze z BMjem za moje pojme. Se vidmo 20.novembra!
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 23:42
In kakšne so veze z BM-jem?! Je kje določeno kakšen cover moraš met da ma pol vezo z BM?! wtf no... ker je meu en pac neki, morjo met pa zdj usi tko da je loh BM... sj jst kle zraven nisem imel nič, sam na kurac mi grejo izjave ("nima veze z BM")... Te veze so sam v vaših glavah dejansko, tega preprosto ni. V BM loh vpeleš ja čist vse.
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 23:56
Lej Vraan, js sm izrazu svoje mnenje in sm povedu, da to men ne zgleda dost temačn cover. In še enkrat ti povem, to je moje mnenje; če se gre o black metalu, js osebno mam rad da je stvar čimbolj obskurna, ne pa neka lobanja in meč v 3d grafiki. Če hočš, sprejmi moje mnenje, če pa ne, pa jebi ga, tvoj problem;) Pa ne bomo zdj razpravlal o BMju samem, kaj šele kregal za brezveze. Če je Sergeju kul in ga boli za to kaj drugi pravjo, zakaj bi pol vas session člane?
|
Date Posted: 21.Oct.2009 at 23:59
|
sj ni sam nate letel.... pa sj sm reku da kle zravn nč nism meu, nasplošno tud kar se drugih bendov tiče me pač take izjave motijo.
lej maš prov, sergeju je vsec, komur ni pa pac ni(sam nej ne mece butastih izjav vn).... dost smetenja teme!
sicr je pa itak muska velik velik bol važna kt pa cover...
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 00:03
|
No, no, fantje, ne se kregat, ata Smarg vas ma vse rad :D
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 00:07
|
sj se ne kregamo ;) jst pa isvaroth se mava neizmerno rada v resnici ane? :D
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 00:11
|
Hm, paradox, black metalci bi se ja morali med sabo na smrt sovražit, glede na to, da ma večina BM bendov med temami napisano 'hate' in 'misanthropy' ;)
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 00:31
|
Tako je Vraan, neizmerno!
|
Posted By: Tyrant
Date Posted: 22.Oct.2009 at 00:38
to je pa res malce drugačen black metal..govora je tudi o ljubezni.
------------- To err is human..to arr is pirate. mjau
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 00:43
|
http://freeweb.t-2.net/boyan/tr00cover.jpg -
Smargroth kot povsem običajen/dolgočasen BM:
|
Posted By: Atuin
Date Posted: 22.Oct.2009 at 01:09
Ahahahaha mogoce bi pa to mogli izdat kot limited to 3 1/2 copyes ultra kvlt eddition da bi se tapravi bols pocutl ob nakupu  Sicer pa, dokler obstaja krscanski BM je tematika in ideja za Smargroth povsem "normalna" za moje pojme...
------------- Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 10:26
Vraan wrote:
Smargroth kot povsem običajen/dolgočasen BM:
http://freeweb.t-2.net/boyan/tr00cover.jpg - |
Dolgočasen bend...???? SMARGROTH veljajo za boljši black metal bend v naši dragi državi....in kmalu bodo to dokazali na koncertu z ...... 
|
Posted By: Atuin
Date Posted: 22.Oct.2009 at 10:42
Danzig.... kako ti uspe?
------------- Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 10:44
danzig wrote:
Dolgočasen bend...???? SMARGROTH veljajo za boljši black metal bend v naši dragi državi....in kmalu bodo to dokazali na koncertu z ...... 
|
O, hvala Danzig . Sam sicer ne trdim da smo boljši od ostalih, scena mora bit čimbolj raznolika, da je bolj zanimivo.
Vraan je želel pokazal, kako bi izpadlo, če bi imel naslovnico in tematiko podobno kot majo drugi bendi, torej neopazno, kot kaplja v morju :D On nas seveda nima za dolgočasen bend, ker igra kitaro pri nas 
Seveda ne trdim da ostali počnejo narobe, obožujem klasično BM ikonografijo, tudi imidž, tematiko. Če to počnejo drugi. Ampak sam tega pač ne morem napravit, ker se ne čutim s tem. To nisem jaz in mislim, da bi bil totalen pozer, če bi ravnal tako, kot drugi pričakujejo da moram. Namen BM je med drugim tudi "provociranje" z drugačnostjo, nekonformizmom, in kot kažejo reakcije, sem tu dosegel svoj point Očitno smo postali opaženi 
Btw: pri "napudranih pandah" je potrebno imeti vklopljen sarcasm detector, da ne bo nesporazuma 
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 11:00
mitja wrote:
ko pogledam sliko na naslovnici me mine volja da bi to reč utaknu u cd player. mogoče će bi meu playstation...
uglavnem, katastrofa
|
Res škoda, da zraven uporabniškiga imena ne pišejo še leta, ker po moje več kt 20 ne moreš bit, če takšno izustiš 
Sam ne bomo zdej o infantilnosti tle debatiral right?
Kakšno mnenje o muzki mogoče? 
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 12:41
Ulverbite wrote:
...ker po moje več kt 20 ne moreš bit... |
to uzamem kot kompliment 
-------------
|
Date Posted: 22.Oct.2009 at 12:51
mitja wrote:
Ulverbite wrote:
...ker po moje več kt 20 ne moreš bit... |
to uzamem kot kompliment 
|
Ok 
|
Posted By: frogstomp
Date Posted: 22.Oct.2009 at 13:05
mene ne mot naslovnca, ideja mi je ok, ampak izvedba bi pa lahko bla boljša. kle mam v mislih predvsem rendering, sej ne rabi bit realistično samo tko.. sej si računalničar, veš o čem govorim. pomoje bi zgledal boljš če bi v google sketchup naredu pa vrgu čez noč en dobr render k jih je polhn že. nekako mi da naslovnca občutk da gre za drugorazredn izdelk, recimo če je kdo gledal 10.000bc, k je istočasno izšel en copycat film k se je tržil s podobnim imenom in uspel cel kup folka nategnit; 100million bc - fak kero sranje, uni dinozavri so pomoje in 100 trikotnikov nrjeni.
simbol je dobr vpeljan notr, nasploh mi je supr ker ma potencial da rata prepoznavna ikona banda. sploh tisto na vrhu gore, pečat pa čelada.
drgač je ok muska, nevem sicer kaj je tok drugačnega, tud malce drugačno mi ne zveni od ostalga black metala. ni watainowsko, bolj spominja na taake na določene trenutke, vsaj tonska struktura. za zvok bom pa mogu plato slišat.
------------- https://www.youtube.com/channel/UCcJiE4QChjMCnC4ryPFMqbw/" rel="nofollow - KRIVE SPOHE - risana serija https://frogstomp.itch.io/crisix-pizza-ep" rel="nofollow - CRISIX online game
|
|