Knjige!
Printed From: Paranoid Metal Webzine
Category: Ostalo
Forum Name: Ostalo
Forum Description: Vreme, šport, ...
URL: https://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=114
Printed Date: 09.Oct.2026 at 23:57 Software Version: Web Wiz Forums 12.08 - https://www.webwizforums.com
Topic: Knjige!
Posted By: Godpuppy
Subject: Knjige!
Date Posted: 21.Nov.2007 at 20:21
Morm spet obudit debato.
Skratka, trenutn morm prebirat študijsko literaturo. Socialna psihologija je odlična knjiga. Da se jo brati tudi v temi, ker tko al tko nima nobenga smisla 
Drgače pa se bom kmal lotu kakšnih sci/fi knjig, recimo Petra Hamiltona. Kdo že kej bral od njega?
------------- You can never be too Specialized!!
|
Replies:
Posted By: devlin
Date Posted: 21.Nov.2007 at 20:35
Eh prehitel za par minut!!!
Dokončal sem Čarovnice: Predstave, procesi, pregoni v Evropi in Sloveniji od Marjete Tratnik Volasko in Matevža Koširja. Kar v redu, sploh sodni zapisniki... Mater bolano.
------------- The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence. https://postimages.org/" rel="nofollow">
|
Posted By: .Hel.
Date Posted: 22.Nov.2007 at 12:49
Godpuppy wrote:
Socialna psihologija je odlična knjiga. Da se jo brati tudi v temi, ker tko al tko nima nobenga smisla 
|
Kdo je pa avtor? Mi smo morali tudi prebrati eno tako, ki smo jo potem samo gledali in nikoli brali ... Ker res ni imelo smisla :D
------------- Garth, marriage is punishment for shoplifting in some countries!
|
Posted By: Ivan
Date Posted: 22.Nov.2007 at 13:25
|
Oj, Puppies - ti bom posodil A Tribute To Lovecraft - The Children Of Chtulhu... super macabre stories!
Peter Hamilton - o čem piše? Ne poznam, žal.
------------- DICKLESS TRACY ERUPTION
|
Posted By: Kali
Date Posted: 22.Nov.2007 at 16:51
zj berem Lilith...fiction novel...dobro, zlo, demoni, magija, itd. :)
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: Asha Greyjoy
Date Posted: 22.Nov.2007 at 16:56
Jst sam še čakam. Na Dance with Dragons GRR Martina in na Last Argument of Kings -Joe Abercrombie.. Vsi k ste bral Martina, berte tut The Sword Itself !
------------- We do not sow
|
Posted By: Guests
Date Posted: 22.Nov.2007 at 17:06
|
Za tiste, ki imate radi slikce:
Meksikajnarji (zdaj v Mladini izhaja drugi zvezek) so me spodbudili, da sem preveril še naslednje stripe Zorana Smiljanića:
1945 - trije četniki na begu pred partizani počnejo pizdarije po Gorenjskem. Avtorjev obračun s podobo 2. svetovne vojne, kakršno so mu prikazovali v mladosti.
Hardfuckers - padec komunizma v Sloveniji, boj komunističnih mogotcev z vsemi ostalimi. In teh med sabo.
1943 - vestern v času NOB.
|
Posted By: Atuin
Date Posted: 22.Nov.2007 at 17:25
Kdo bere Pratchetta? Jest koncujem The Fifth Elephant, prej sm dokoncav Reapper Mana, se prej Feet of Clay...Skratka kupim in preberem vse, ki mi pridejo pod roke. Z fotrom delava zbirko Discworld romanov in sva..hja nekje na pol poti. Drugac za tiste, ki ne poznate..Visoka fantazija, polna humorja (inteligentnega, ne v smislu nasih Nasa mala klinika jodlarjev), z veliko besednih iger, in res, res odbitimi idejami. V vecini romanov so situacije, v katerih se pojavljajo karakterji zelo dobre karikature resnicnega sveta in so na ta nacin zelo dobro kriticno "okrcane"... Obvezno v anglescini, s prevodom se zgubi ves car bogatega jezika pisatelja....
Se 1x... odbito. Ne berem v javnosti, ker me preveckrat zgrabi panicen smeh 
LP
------------- Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 17:39
O Diskvorlda se splača prebrati samo The fifth continent in Eric(Faust). Vse druge so mi bile dolgočasne in neumne. Če bi se radi nasmejali čemu kar se lahko vsakemu zgodi si preberite raje Ringo star in Ringo potepuh od Branka Hofmana. Jaz sem dosti sebe našel notri, mogoče se boste tudi vi.
Ko smo že pri risankah: Dylan Dog .
------------- The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence. https://postimages.org/" rel="nofollow">
|
Posted By: polopoklip
Date Posted: 22.Nov.2007 at 17:51
Tonckow wrote:
Hardfuckers - padec komunizma v Sloveniji, boj komunističnih mogotcev z vsemi ostalimi. In teh med sabo. |
Ta strip ima nekaj genialnih momentov, vendar se zgodba malo preveč zatika za moj okus. Se vidi, da se je avtor sproti zmišljeval potek dogajanja in da mu je včasih šlo na tesno, da je lahko ulovil roke za vsakotedensko objavo v Mladini. Hmmm. Ali pa tudi ne. :]
p.s. Kje bi lahko dobil ostale omenjene stripe ?
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 18:14
Prebral sem večino knjig iz Discworld serije, vendar nisem nikoli zares dojel genialnosti Pratchettovega humorja, ki ga rulja tako obožuje. Očitno spadam v kategorijo 'gledalec Naše male klinike'.
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 18:28
Hmmm, zanimivo :) No ja, vsakemu svoje pravjo Devlin, obrazlozi malo svojo sodbo. Do zdaj nisem spoznau se nobenga, ki mu Discworld nebi bil fantasticen. In zdj v parih minutah kar 2! 
polopoklip wrote:
Prebral sem večino knjig iz Discworld serije, vendar
nisem nikoli zares dojel genialnosti Pratchettovega humorja, ki ga
rulja tako obožuje. Očitno spadam v kategorijo 'gledalec Naše male klinike'.
|
Haha, sj nism reku, da tisti ki ne razume ali pa mu ni vsec spada v to kategorijo. Samo humor tega tipa mi je res beden 
------------- Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 18:28
polopoklip wrote:
Tonckow wrote:
Hardfuckers - padec komunizma v Sloveniji, boj komunističnih mogotcev z vsemi ostalimi. In teh med sabo. |
Ta strip ima nekaj genialnih momentov, vendar se zgodba malo preveč zatika za moj okus. Se vidi, da se je avtor sproti zmišljeval potek dogajanja in da mu je včasih šlo na tesno, da je lahko ulovil roke za vsakotedensko objavo v Mladini. Hmmm. Ali pa tudi ne. :]
p.s. Kje bi lahko dobil ostale omenjene stripe ?
|
Ja, tudi Smiljanić je mnenja, da je vse skupaj v preveliki vnemi zastavil preveč na široko (preveč dogajanja, ki je nepovezano, premalo motivirano, liki se nimajo časa razviti, vzporedne zgodbe zahtevajo časovne in krajevne preskoke...). Zgodbo je načrtoval vnaprejm, vsakotedenska objava pa je svoj davek terjala bolj pri kvaliteti risbe, se mi zdi (je pa res, da je moral paziti na to, da se na vsakih dveh straneh "nekaj zgodi").
Stripe sem dobil v kranjski knjižnici, za kak teden ti jih lahko posodim (večinoma sem v Kranju in Ljubljani, dostava v te kraje možna (skoraj) vsak dan).
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 18:41
tonckow: ahh, ni treba. Bom sam malo pobrskal po knjižnicah in ni hudič, da ne najdem zadeve. Vseeno hvala za ponudbo.
|
Posted By: Lunik
Date Posted: 22.Nov.2007 at 18:47
Tonckow wrote:
Meksikajnarji (zdaj v Mladini izhaja drugi zvezek) so me spodbudili, da sem preveril še naslednje stripe Zorana Smiljanića:
1945 - trije četniki na begu pred partizani počnejo pizdarije po Gorenjskem. Avtorjev obračun s podobo 2. svetovne vojne, kakršno so mu prikazovali v mladosti.
Hardfuckers - padec komunizma v Sloveniji, boj komunističnih mogotcev z vsemi ostalimi. In teh med sabo.
|
Meksikajnarji so biser našga stripa, komej čakam na drugi del (Buch pravi da bo do konca leta... Upam!) Kje je šele zadnji zvezek... 
1945 je tud HUUUD strip, 1943 ne vem če sm bral, Hardfuckers variira... A pozna kdo 1991, ka se en JNA soldat zbudi, pa je kasarna prazna, pol pride TO, itd. Hud strip!
Pa ne vem če je v tem al kerem drugem še dodan strip, ki predstavlja eno sceno iz prihodnosti, ko v SLO divja državljanska vojna med belimi in črnimi. Pol pa tko sred LJ, na tromostovju skupinca črnih odbija cele valove belih. Pa nega majo u povoje zavitga, ka se izkaže da je nek tujec, ki ne ve kje je... Tak mal čudn ampak kul strip.
Ni jih pa čez Bosanske basni, ene so prov sick!
|
Posted By: Play2kill
Date Posted: 22.Nov.2007 at 18:49
Godpuppy wrote:
Morm spet obudit debato. Skratka, trenutn morm prebirat študijsko literaturo. Socialna psihologija je odlična knjiga. Da se jo brati tudi v temi, ker tko al tko nima nobenga smisla Drgače pa se bom kmal lotu kakšnih sci/fi knjig, recimo Petra Hamiltona.Kdo že kej bral od njega?
|
če je to od uletove se kr strinjam, dolgčas...čeprov predmet je pa ql(vsaj na fdv)
------------- Life is all in vain, for only ashes will remain
|
Posted By: grafin
Date Posted: 22.Nov.2007 at 19:05
|
"Dokončal sem Čarovnice: Predstave, procesi, pregoni v Evropi in Sloveniji od Marjete Tratnik Volasko in Matevža Koširja. Kar v redu, sploh sodni zapisniki... Mater bolano."
mam doma, sam se nism uspela do konca prebrat..
------------- se oprasicujem za oftopik :>
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 19:51
Zanimive so mi bile predvsem stvari v zvezi z Mandragoro in drugimi halucinogenimi rastlinicami in glivicami v moki. Saj sem vedel da te rženi kruh v pravih pogojih lahko dobro zadane ampak še vse ostalo zraven.... Folku je dogajalo bolj kot danes... Da verske vzhičenosti in možganskih bolezni sploh ne štejem.
|
Posted By: grdksmrt
Date Posted: 22.Nov.2007 at 21:16
grafin wrote:
"Dokončal sem Čarovnice: Predstave, procesi, pregoni v Evropi in Sloveniji od Marjete Tratnik Volasko in Matevža Koširja. Kar v redu, sploh sodni zapisniki... Mater bolano."
mam doma, sam se nism uspela do konca prebrat.. |
A to delaš kaksno seminarsko?....
|
Posted By: Kilroy
Date Posted: 22.Nov.2007 at 21:52
Lunik wrote:
Tonckow wrote:
| Meksikajnarji so biser našga stripa, komej čakam na drugi del (Buch pravi da bo do konca leta... Upam!) Kje je šele zadnji zvezek... 1945 je tud HUUUD strip, 1943 ne vem če sm bral, Hardfuckers variira... A pozna kdo 1991, ka se en JNA soldat zbudi, pa je kasarna prazna, pol pride TO, itd. Hud strip!Pa ne vem če je v tem al kerem drugem še dodan strip, ki predstavlja eno sceno iz prihodnosti, ko v SLO divja državljanska vojna med belimi in črnimi. Pol pa tko sred LJ, na tromostovju skupinca črnih odbija cele valove belih. Pa nega majo u povoje zavitga, ka se izkaže da je nek tujec, ki ne ve kje je... Tak mal čudn ampak kul strip.Ni jih pa čez Bosanske basni, ene so prov sick! |
Od Smiljaniča maš štir strip albume... Družinske zgodbe/Railroad Crossing, 1945/1943, Hardfuckers 1/2/3, 1991/Zadnja Vojna. Tip je drgač totalna faca, sm bil pred na eni njegovi predstavitvi, nm je pokazu taprve original skice za Meksikajnarje :)))) Bosanske basni so tud zakon, mam osebn izvod z Lavričevim posvetilom notr :)))) Od njega se splača prečitat tud Ratmana, Ekstremne športe pa Slepo sonce, ki je za moje pojme nekj najbolšga kr je do zdj izdau. Sj te zadeve se najde tud u kšni knigarni, za mejhn dnar...
------------- The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 21:55
Atuin wrote:
Skratka kupim in preberem vse, ki mi pridejo pod roke. |
Kar je tud za prčakvat od tipa z nickom Atuin :)))))))))
------------- The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 22:04
Drgač so mi pa Discworldi najbol do "Guards! Guards!" Od te knjige naprej je začela za moje pojme kvaliteta mal nihat, nikol ne veš kaj boš dobu... Kul je bla tud trilogija Kamionarji-Kopači-Krila.
|
Posted By: grafin
Date Posted: 22.Nov.2007 at 22:14
grdksmrt wrote:
grafin wrote:
mam doma, sam se nism uspela do konca prebrat.. |
A to delaš kaksno seminarsko?....
|
a to ti men?
if: ne, dobila v dar ze davno nekoc..
drgac pa matevz kosir dela v arhivu rs..
------------- se oprasicujem za oftopik :>
|
Posted By: Nordy Nuš
Date Posted: 22.Nov.2007 at 22:18
Od Pratchetta sem glih prejšnji teden prebrala The light fantastic. Saj je kul za brat, ampak se mi zdi, da je bolj za otroke :D Potem sem prebrala živalsko farmo (po priporočilu pijanega filozofa), ki me je čist napsihirala :0 :) Trenutno- Jules Verne: Potovanje v sredino zemlje
Joj, pa ne more mi it iz glave ena kratka zgodbica- George R.R. Martin: Peščeni kralji (Sand kings). To sem čisto slučajno najdla v zbirki ZF: Trgovina z lepoto Pa še neko short muvi verzijo tega sem gledla nekaj časa nazaj. V glavnem en tip z gnilim karakterjem si omisli neke alien hišne ljubljenčke... nakar začnejo stvari uhajat iz kontrole.. u know the song :)
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 22:43
Kilroy wrote:
Atuin wrote:
Skratka kupim in preberem vse, ki mi pridejo pod roke. |
Kar je tud za prčakvat od tipa z nickom Atuin :))))))))) |
Hahaha ja...mas prov Guards Guards je legendarna, prva k sm jo prebrav u bistvu, tko da ma se posebno sentimentalno vrednost Use z Samuelom Vimesom so men osebno najbolse pa z nocno strazo, kasneje mestno strazo.... Najmn mi pa odgovarjajo tiste z Granny Weatherwax.
Se pa strinjam, da so novejsi bol sumlivi...Dobri, ampak bol je resn ratu. Ni vec tistih odbitih fint notr. The Truth recimo...
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 23:06
Kilroy wrote:
Od Smiljaniča maš štir strip albume... Družinske zgodbe/Railroad Crossing, 1945/1943, Hardfuckers 1/2/3, 1991/Zadnja Vojna. Tip je drgač totalna faca, sm bil pred na eni njegovi predstavitvi, nm je pokazu taprve original skice za Meksikajnarje :)))) Bosanske basni so tud zakon, mam osebn izvod z Lavričevim posvetilom notr :)))) Od njega se splača prečitat tud Ratmana, Ekstremne športe pa Slepo sonce, ki je za moje pojme nekj najbolšga kr je do zdj izdau. Sj te zadeve se najde tud u kšni knigarni, za mejhn dnar... |
Ja, kot kaže sm prebral vse 4 strip albume, sam se 1943 ne spomnem...  Poznam tud Ekstremne športe pa Ratmana, samo Slepo sonce mi ni znano. Lahko na kratko poveš kej o slednjem zvezku?
P.S. U Bosanskih basnih ga zmaga una prva, ko si z mirovnim sporazumom tip obriše rit, he he... Pa una s kanarčkom tud ni švoh! 
|
Date Posted: 22.Nov.2007 at 23:26
|
polopoklip: Alrighty then!
Nordy Nuš wrote:
Potem sem prebrala živalsko farmo (po priporočilu pijanega filozofa), ki me je čist napsihirala :0 :) |
Heh, poglej, kaj vlada v Burmi štanca po časopisih:
|
Date Posted: 23.Nov.2007 at 09:37
Hehehehe ... Coelho! Zakon! Čeprav včasih zveni malce naivno. Grafin - ti lahk še jaz eno knjigo o čarovnicah sposodim. Umberto Eco - obvezno Foucaultovo nihalo! Insane!!!
Juler Verne - 20.000 milj pod morjem - mega!
Eva Pacher - Čudoviti klon - keepin' it fuckin' sick!
|
Date Posted: 23.Nov.2007 at 09:49
Od Verna je najboljše tisto ko nabašejo tri tipe v top in jih izstrelijo proti luni . Ampak Verne ne bi bil Jules če ga ne bi postavil na Cape Carneval itd,... Je kul, samo ne brati Otroka kapitana Granta ker se vam bo priskutil do konca.
|
Date Posted: 23.Nov.2007 at 09:57
Je od Verna kdo prebral Skrivnostni otok? Frecej spehnata knjiga in ful zanimiva...potegne notr. Na koncu se pojavi se kapitan Nemo...samo ne povem kaksno vlogo igra in kaj se zgodi, da ne pokvarim veselja ksnemu potencialnemu bralcu
|
Date Posted: 23.Nov.2007 at 11:50
Sem gledal nadaljevanko in je bila zelo kul. Po Vernovi predlogi seveda. Drugače pa so vsaj tri knjige z istim naslovom od različnih avtorjev pa še par nadaljevank.
|
Date Posted: 23.Nov.2007 at 12:02
devlin wrote:
Sem gledal nadaljevanko in je bila zelo kul. Po Vernovi predlogi seveda. Drugače pa so vsaj tri knjige z istim naslovom od različnih avtorjev pa še par nadaljevank.
|
Sj je tak naslov, da ga je dost lahko uporabit ja :) Nadaljevanka obstaja? Hm hm to bi blo pa zanimivo vidt..pa tud knjigo prebrat se 1x, ker je od tega ze velik vode preteklo... 
|
Posted By: grdksmrt
Date Posted: 23.Nov.2007 at 12:59
|
kako to da Stockerjeve Drakule še ni noben omenu-men se zdi zlo fajn.
|
Date Posted: 23.Nov.2007 at 13:12
Kaj pa Stephen King? Meni so zakon It, The Stand, Insomnia, Needful Things ipd.
Pa seveda H. G. Wells - Časovni stroj, Vojna svetov, tisti dve zbirki kratkih zgodb...
Edgar Alan Poe!
H. P. LovecrafT!!!
|
Date Posted: 23.Nov.2007 at 13:31
Noben ni še omenil Kiberpunk generacije pisateljev:
- Philip K. Dick - Asimov - Arthur C. Clarke - William Gibson
pa še se jih najde;)
|
Date Posted: 24.Nov.2007 at 11:02
Atuin wrote:
Hahaha ja...mas prov Guards Guards je legendarna, prva k sm jo prebrav u bistvu, tko da ma se posebno sentimentalno vrednost Use z Samuelom Vimesom so men osebno najbolse pa z nocno strazo, kasneje mestno strazo.... Najmn mi pa odgovarjajo tiste z Granny Weatherwax.Se pa strinjam, da so novejsi bol sumlivi...Dobri, ampak bol je resn ratu. Ni vec tistih odbitih fint notr. The Truth recimo... |
Samuel Vimes ni dost. Morjo bit zravn še Nobby, Carrot, Detritus... kompletna ekipa, hehe :) Drgač pa ja, glih The Truth sm meu prej u mislih.
|
Date Posted: 24.Nov.2007 at 11:17
Lunik wrote:
Ja, kot kaže sm prebral vse 4 strip albume, sam se 1943 ne spomnem... Poznam tud Ekstremne športe pa Ratmana, samo Slepo sonce mi ni znano. Lahko na kratko poveš kej o slednjem zvezku?P.S. U Bosanskih basnih ga zmaga una prva, ko si z mirovnim sporazumom tip obriše rit, he he... Pa una s kanarčkom tud ni švoh!  |
Najbrž mislš uno ta tretjo basen, "Muha", kjer nj bi Lavrič notr upodobu novinarja Štandekerja, Milharčiča in Huppena, striparja iz Belgije (Jeremiah). Drgač pa Slepo sonce... so kratke sci-fi zgodbe iz življenja na planetu po ekološki katastrofi... mal manj realističen risarski slog kt sicer, sam zakon branje. Mal prekratko na konc :(
|
Date Posted: 25.Nov.2007 at 08:45
|
Še en legendaren strip je Goražde. The name says it all...
|
Posted By: Kipar
Date Posted: 25.Nov.2007 at 12:54
Godpuppy wrote:
Morm spet obudit debato.
Skratka, trenutn morm prebirat študijsko literaturo. Socialna psihologija je odlična knjiga. Da se jo brati tudi v temi, ker tko al tko nima nobenga smisla
|
To bereš od Uletove?
Jst sem moral to knjigo celo zlo podrobno naštudirat lani za en izpit...glede na to da ma ful droben tisk in cca 500 strani, zelo kompleksno nanizanih raznih podatkov je kr zoprno...in ja... res nima nič kej dost smisla 
U glavnem jst mam najraje vojne romane ( avtorji John Lee, Hans Helmut Kirst in pa Erich Maria Remarque ) in večino del Ernesta Hemingwaya. Včasih paše tud kak Dostojevski...
Trenutno sem pa kr bolj kot ne zatopljen v študijsko literaturo in mislim da bo še kr nekij časa tak... mah jebat ga.... sam da se mamo fajn 
------------- You're just a mindless shell, staring brain numb in a square pulse of illusions.
|
Date Posted: 25.Nov.2007 at 14:23
Ja prov Uletovo berem, ki mi je tut predavala. Ampak mi je kokr tok berljivo. Drgac pa morm se eno njeno prebrat, in sicer Psihologijo komuniciranja. Jao:(
|
Date Posted: 25.Nov.2007 at 16:51
Ali ima kdo strip Magna Purga? Mnogo ljudi kuje v zvezde to zadeve, vendar je nikjer ne najdem in se mi že malo zdi, da je to urbani mit. :]
|
Date Posted: 25.Nov.2007 at 17:11
Magna Purga, slovenska klasika :))))... mamo en izvod doma... Original iz leta 1977. Deset let nazaj, 1997, je izšel še ponatis ob 20-letnici. Skorej nemogoče najt... mogoč slučajno še u kakšni knjigarni... če kdo zve kje, nej sporoči :))))
|
Date Posted: 26.Nov.2007 at 19:18
Atuin wrote:
Je od Verna kdo prebral Skrivnostni otok? Frecej spehnata knjiga in ful zanimiva...potegne notr. Na koncu se pojavi se kapitan Nemo...samo ne povem kaksno vlogo igra in kaj se zgodi, da ne pokvarim veselja ksnemu potencialnemu bralcu
|
men je biu skrivnostni otok zakon...čeprov sm ga brau že precej dolg nazaj
aja pa absolutno priporočam Georga Orwella predvsem 1984
|
Date Posted: 27.Nov.2007 at 09:14
Godpuppy wrote:
Ja prov Uletovo berem, ki mi je tut predavala. Ampak mi je kokr tok berljivo. Drgac pa morm se eno njeno prebrat, in sicer Psihologijo komuniciranja. Jao:(
|
Psihologijo komuniciranja... To mam jst predmet letos v prvem semestru in ravn tak morm predelat to knjigo. A si ti FDV-jevc?
Play2Kill wrote:
aja pa absolutno priporočam Georga Orwella predvsem 1984
|
Tud jst priporočam... zlo dober avtor, 1984 je pa super knjiga.
------------- You're just a mindless shell, staring brain numb in a square pulse of illusions.
|
Posted By: Person-man
Date Posted: 02.Dec.2007 at 08:28
|
Jaz sem trenutno nehal brati od Richard Dawkinsa knjigo Bog kot zabloda, zelo nadvse priporočujoč sem jo. Zdaj pa sem začel brati od George R. R. Martina Igro Prestolov... tale stvar ma čez 800 strani :S
|
Date Posted: 02.Dec.2007 at 10:02
Kilroy wrote:
Atuin wrote:
Hahaha ja...mas prov Guards Guards je legendarna, prva k sm jo prebrav u bistvu, tko da ma se posebno sentimentalno vrednost Use z Samuelom Vimesom so men osebno najbolse pa z nocno strazo, kasneje mestno strazo.... Najmn mi pa odgovarjajo tiste z Granny Weatherwax.Se pa strinjam, da so novejsi bol sumlivi...Dobri, ampak bol je resn ratu. Ni vec tistih odbitih fint notr. The Truth recimo... |
Samuel Vimes ni dost. Morjo bit zravn še Nobby, Carrot, Detritus... kompletna ekipa, hehe :) Drgač pa ja, glih The Truth sm meu prej u mislih. |
No absolutno se strinjam. Evo ravno zdj sm se enkrat prebrav Guards! Guards! (u enem dnevu...nimas kej druzga pocet na vlaku 8 ur ). Prov zabavno je blo brat kasna zguba je biv Vimes se takrt....Pa Detritus k je biv se splatter (like a bouncer - only trolls hit much harder haha )v Mended Drumu... Mogoce ves kje bi nasu use knjige po kronoloskem razporedu pa z opisi kdo je glavni karakter? *Edit* Sm se spomnu da Wikipedia obstaja...Pa se zlo dobr je narjen - pregledna razpredelnica 
|
Date Posted: 02.Dec.2007 at 12:32
Kipar wrote:
Godpuppy wrote:
|
Psihologijo komuniciranja... To mam jst predmet letos v prvem semestru in ravn tak morm predelat to knjigo. A si ti FDV-jevc?
|
Hja, jz mam tut ta predmet :D Sm tut na fdv-ju. Zdj mormo neke prispevke delat za metko kuhar. Kr neki. Drgac pa ga Mirjana itak zmaga. Na predavanjih se sploh ne more ustavt govort;)
|
Date Posted: 02.Dec.2007 at 13:02
Godpuppy wrote:
Kipar wrote:
Godpuppy wrote:
|
|
Hja, jz mam tut ta predmet :D Sm tut na fdv-ju. Zdj mormo neke prispevke delat za metko kuhar. Kr neki. Drgac pa ga Mirjana itak zmaga. Na predavanjih se sploh ne more ustavt govort;)
|
Zakon. Kir program pa si? Ja tisti prispevki so kr nekij...dolgcajt pač. Mirjana mi pa kot pedagoginja ni najbolj všeč...ful preveč dolgočasna predavanja ma za moje pojme. Pa ne trudi se jih kej preveč popestrit. Čeprav najbrž je težko tako snov nardit kej pretirano zanimivo...
|
Posted By: rožica
Date Posted: 04.Dec.2007 at 15:34
|
Bere kdo stripe Heavy Metal??? Neki sm že dobo u kremlje se mi ne zdi lih slabo...
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 16:32
Kipar wrote:
Godpuppy wrote:
Kipar wrote:
Godpuppy wrote:
| Psihologijo komuniciranja...To mam jst predmet letos v prvem semestru in ravn tak morm predelat to knjigo. A si ti FDV-jevc? | Hja, jz mam tut ta predmet :D Sm tut na fdv-ju. Zdj mormo neke prispevke delat za metko kuhar. Kr neki. Drgac pa ga Mirjana itak zmaga. Na predavanjih se sploh ne more ustavt govort;) | Zakon. Kir program pa si?Ja tisti prispevki so kr nekij...dolgcajt pač. Mirjana mi pa kot pedagoginja ni najbolj všeč...ful preveč dolgočasna predavanja ma za moje pojme. Pa ne trudi se jih kej preveč popestrit. Čeprav najbrž je težko tako snov nardit kej pretirano zanimivo... |
kar se predavanj na fdvju tiče, antropologinje posekajo vso konkurenco glede zanimivosti, duhovitosti itd. (so pa zato izpiti jebanje ježa , ampak ok )
|
Posted By: Nordy Nuš
Date Posted: 04.Dec.2007 at 16:47
Speaking of... a pozna kdo profesorja, ki predava književnost na filo faksu - dr. Janez Vrečko? Js sem ostajala ob petkih v MB sam zarad teh predavanj, so bla čist drugačna od ostalih. Ojdip & stuff. Pa nekaj knjig je izdal, sam še nisem prebrala
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 17:43
Ojej, ja ... Jaz se topim ze samo, ko pomislim nanj, pa imam ze dobra tri leta njegov izpit pod streho 
Sam mi smo ga imeli ob ponedeljkih zvecer ... Pa se je res splacalo ostati.
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 18:22
Play2kill wrote:
Kipar wrote:
Godpuppy wrote:
Kipar wrote:
Godpuppy wrote:
| Psihologijo komuniciranja...To mam jst predmet letos v prvem semestru in ravn tak morm predelat to knjigo. A si ti FDV-jevc? | Hja, jz mam tut ta predmet :D Sm tut na fdv-ju. Zdj mormo neke prispevke delat za metko kuhar. Kr neki. Drgac pa ga Mirjana itak zmaga. Na predavanjih se sploh ne more ustavt govort;) | Zakon. Kir program pa si?Ja tisti prispevki so kr nekij...dolgcajt pač. Mirjana mi pa kot pedagoginja ni najbolj všeč...ful preveč dolgočasna predavanja ma za moje pojme. Pa ne trudi se jih kej preveč popestrit. Čeprav najbrž je težko tako snov nardit kej pretirano zanimivo... |
kar se predavanj na fdvju tiče, antropologinje posekajo vso konkurenco glede zanimivosti, duhovitosti itd. (so pa zato izpiti jebanje ježa , ampak ok ) |
Maš prav ja Sem mel lani Šterkovo in so bla res najbolj svetovna predavanja. Spoh zabavno je bo hodit k njej na govorilne, kjer si se lepo usedel v njeno pisarno, ti je ponudla čik in pol sta ob čiku debatirala o tvoji seminarski. Izpit je bil pa kr jeba... čeprav sem ga na srečo pol v prvem nardil z 8 in mel zarad desetke pri seinarski predmet zaklučen 9 
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 18:47
jst sm jo meu tud lani, izpit padu 2x, potem pa spacau za 8...letos mam pa godino, tudi super predava, baje je izpit še težji, ampak se že zarad predavanj splača
|
Posted By: Electric soul
Date Posted: 04.Dec.2007 at 19:26
Kaj vse berete. Najbrž bom šla kasneje malo pobrskat za stvarmi o katerih prvič slišim. JaA Nordy Nuš.. Živalska farma je tudi meni pustila močan vtis. Tudi Huxleyev Krasni novi svet. Ne vem zakaj.. pa ne prečikam Alamuta in pika. Uletovo sem poslušala kot podiplomka druge fakultete in mi je nudila en drugačen pogled na to kar počnem. Fajn¤ Od njene študijske literature mi je bila všeč Baumanova Tekoča moderna. Je kar fajn zraven brati še kaj manj storilnostno naravnanega. Brez rokov in izpitov. Pravkar sem dala iz rok Walscheve Pogovore z Bogom.. pa prej Bankerjevo Ramayano. In bi se prileglo kaj manj poduhovljenega. Kwabikwabi??
------------- Stories never end.. ends are new beginninings..
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 20:02
|
Če ti je bla Živalska farma všeč, si moraš obvezno prebrat Gospodarja muh... Te dve knjigi sm prebral eno za drugo, pašeta skupi k rit in srajca. Farma pod vodstvom živali v eni, otok z naplavljenimi (u bistvu 'naletelimi' se mi zdi) otroci na drugi strani. Zakon.
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 21:48
Antiteza Robinsonu. Robinson uleti, je ves plemenit, civiliziran, uredi si lajf, udomači divjaka, obračuna s pirati.... V resnici lajf funkcionira bolj v smeri Lord of the flies - samo je res da je večja gmota primerkov na kupu.
Kata beri indijanske pravljice. So čudovite. Pa pusti razne George RR Martine pa Prachette pa Harrye Potterje ki nimaš nič od njih.
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 22:12
Pismo, Gospodar muh je res cist huda knjiga ... Barbarstvo vs. "civilizacija", predstavljena skozi razmisljanje in dejanja otrok (ki so za razliko od odraslih vec ali manj nepopisani listi). Vsec mi je povezava naslova z vsebino, pa sam pomen zveze Gospodar muh ...
Sicer obstajata baje ene dve filmski verziji te zadeve ... Zanima me, kako so predstavili problem.
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 22:17
Baal zebub. .
Jah, če imaš več ljudi na kupu so konflikti čisto neizbežni. Kako se bodo reševali je odvisno od folka in ekstremnosti okolja v katerem eksistirajo. Zelo realistična knjiga. Na Discoveryu je bila enkrat serija dokumentarcev o najpomembnejših knjigah stoletja, mi je ful žal da jih nisem ene par posnel, ker o Gospodarju je bilo še ful stvari ki so mi ušle povedanih.
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 22:48
devlin wrote:
Antiteza Robinsonu. Robinson uleti, je ves plemenit, civiliziran, uredi si lajf, udomači divjaka, obračuna s pirati.... V resnici lajf funkcionira bolj v smeri Lord of the flies - samo je res da je večja gmota primerkov na kupu.
Kata beri indijanske pravljice. So čudovite. Pa pusti razne George RR Martine pa Prachette pa Harrye Potterje ki nimaš nič od njih.
|
Men se je bolj kot Robinzon dopadu Skrivnostni otok od Verna, ko si lih omenu... Sicer je malce bolj... hm, nerealna, ampak se mi je priljubla v otroških letih in jo mam še kr ful rad... prav tko določena ostala Vernova dela...
Glede Gospodarja muh pa še sam to... ena najbolj srhljivih zadev kar sm jih kadarkoli bral.
Se pa že nekaj časa hočem spravit na stripe... Uprašu bi (spet) če ma kdo kake dobre/slabe izkušnje z ameriško striparsko revijo Heavy Metal... mam ene par številk doma in so notr še kr v redu nekateri stripi... in če mate kej za priporočat (po možnosti da ni težko za dobit pa da ni lih predrag, tolk za začetek)...
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 23:08
Ne. Jaz imam dobre striparske izkušnje z Asterixom, Dylan Dogom, Garfieldom ta novi Alan Fordi fejst suxajo...), Srečnim Lukom itd...
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 23:11
Jaz sem skoraj vse letnike Heavy Metal revije posnel iz eMule. Stripi so skenirani, vendar se vseeno da brati. Blazno kul zadeve.
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 23:18
devlin wrote:
Pa pusti razne George RR Martine pa Prachette pa Harrye Potterje ki nimaš nič od njih.
|
Sicer kolk odneseš od njega ne vem, ampak Martin je pisunski genij, tko da ne vem če bi ga kar odsvetoval... Kar se fantazijske literature tiče je gotovo no. 1. Sam po drugi strani se fantasy literature ne bere zato da bi kej odnesu od njega, prej da te razbremeni, tk da...
No ja, sej že sami veste...
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 23:28
devlin wrote:
Baal zebub. .
|
Ja, vem, ampak [SPOILER OD TU NAPREJ :D] v mislih sem imela tisti prizor, ko Simonu, enemu redkih "civiliziranih", tista glava (ki jo namenijo posasti v dar a kaj ze), ki jo obmetavajo muhe, torej Gospodar muh ali Belcebub (se pravi Zlo), razkrije, da je zver prisotna znotraj cloveka, ne pa izven njega. Tist je prav scary ... Se ko se spomnim na to, dobim kurjo polt ... Ajt, spet bo treba to prebrat :)
Sicer mi je vsec to v nekaterih knjigah, ko nekje cisto na random sele dojames, od kod naslov, in ko ima naslov, ceprav se le malo pojavi, res ogromno tezo. Quo Vadis je tudi taka :)
|
Date Posted: 04.Dec.2007 at 23:38
Jp, glava je dar "zveri" da bi jih pustila pri miru, tip pa zaradi šoka, utrujenosti, dehidracije, strahu, bolezni,... halucinira. Kul. To je branje ne pa eni Pullmani pa ne vem kaj še.
|
Posted By: Electric soul
Date Posted: 06.Dec.2007 at 11:51
|
Hvala rožica -§- potem pa Gospodar muh. 
------------- Stories never end.. ends are new beginninings..
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 14:35
[/QUOTE]
Ja, vem, ampak [SPOILER OD TU NAPREJ :D] v mislih sem imela tisti prizor, ko Simonu, enemu redkih "civiliziranih", tista glava (ki jo namenijo posasti v dar a kaj ze), ki jo obmetavajo muhe, torej Gospodar muh ali Belcebub (se pravi Zlo), razkrije, da je zver prisotna znotraj cloveka, ne pa izven njega. Tist je prav scary ... Se ko se spomnim na to, dobim kurjo polt ... Ajt, spet bo treba to prebrat :)
Sicer mi je vsec to v nekaterih knjigah, ko nekje cisto na random sele dojames, od kod naslov, in ko ima naslov, ceprav se le malo pojavi, res ogromno tezo. Quo Vadis je tudi taka :) [/QUOTE]
Quo Vadis je mene cist posrku...na zacetku ene 50 strani sm mal dvomu v priporocilo, ki sm ga obu, potem pa...Odlicno! Vsekakor knjiga, ki jo bo treba se 1x prebrat kmalu. Sm pa zdj prebrav Alkimista od Coelha. V 2h vecerih...in ga bom su kr takoj se 1x. Zdj k sm prsu skoz in dobu celotno sliko bi rd se 1x sprocesiru besede, ker vem, na kere vcec poudarka dajat, da bom resnicno kej odnesu od te knjige.
|
Posted By: Jovo
Date Posted: 06.Dec.2007 at 16:16
Berem trenutno od Stephena Kinga - Hearts In Atlantis, caka me se roman Na Cesti in pa Bog Kot Zabloda (za sociologijo morm prebrat).
Pratchett se mi gabi, ne morm niti ene knjige njegove prebrat do konca. Totalno butast mi je njegov nacin pisanja, sploh mi nikakor ne potegne.
Scott Lynch je zakon in njegov roman Lies of Locke Lamora, meni osebno bols od Abercrombievega The Blade Itself romana.
Drugace sm pa lih koncou z Ime Rože pa tko, dobra zgodba sam prevec umesnega nakladanja, ki je res nepotrebno. Upam, da Fukaltovo nihalo ni napisano na ist nacin :(
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 16:38
|
Quo Vadis... res vredno branja ja. :D
Ime rože pa tudi... lahko se bere kot kriminalka, kot zgodovinska knjiga... noro delo. Baudolino sem še od Eca prebral, je sicer zanimiva knjiga, sicer pa me ni tolk navdušla kot Ime rože...
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 17:44
Hel, če misliš da je Gospodar muh knjiga ki te presune preberi Steklino Borislava Pekiča. Ne spomnim se da bi kdaj tako užival v branju, poleg tega je izredno dober psiho/socialni opazovalec ljudi v izrednih razmerah.
Atuin, ne vzemi tega kot kak napad ampak Alkimist je meni osebno ena od knjig ki v rangu fuknjenosti kotirajo pri vrhu. Slog je reven in na ravni osnovnošolca, zgodba, nauki so brezveze. Mislim, če si nekaj resnično želiš stremi vse stvarstvo k temu da bi to dosegel. Koliko bolj neumne te kvaziintelektualne knjige lahko še postanejo? Imaš lahko jasno in vročo željo pa te na avtocesti spešta kamion brez da bi se vse ostalo stvarstvo kaj dosti sekiralo.
Baje da je Veronika se odloči umreti vseeno kar zanimiva, pa še v Ljubljano jo je dal. Ampak po poraznem vtisu ki mi ga je pustila prejšnja knjiga dvomim da se je bom lotil.
Aja, poleg Stekline sta moji dve najljubši knjigi Ukana ki temelji na resničnih dogodkih, je bolj tragična kot Romeo in Julija, pa še po krajih kjer se je dogajala lahko hodim. Ena glavnih (anti)junakinj se je rodila v Mostah cca 6km od mene - in Sklati zvezde z neba Paula Brickhilla. Sem jo prebral večkrat in se vsakič narežal do solz. Je življenjepis Douglasa Baderja, zelo izjemnega človeka z jekleno voljo s katero je dosegel na videz nemogočo stvar.
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 18:02
|
Ej... neki povej... si mislu delo u 4 knjigah z naslovom 'Ukana' in se dogaja pri nas, čeprav najbrž niti ne po resničnih dogodkih... Ali si pa mel v mislih neko knjigo 'Ukana ki temelji na štirih dogodkih'? :D
Me confused very very...
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 19:09
Ukana je roman v 4 delih. Napisal ga je Tone Svetina - Vojko, Prešernovec in kasneje član jurišnega bataljona. Je roman in ne zgodovinski fakt čeprav veliko stvari iz njega drži. Glavni osebi sta na pol izmišljeni, več je resničnih. Izmišljena je recimo tudi bitka kjer jurišni bataljon na krasu uniči nemško kolono. To je v bližini Komena izvedel drugi partizanski sestav. V Mostah se je rodila gostilničarka Doris. Lahko greš gledat prestreljene čelade k hotelu Lovec na Pokljuki. In še marsikaj. Ti kar sprašuj, z veseljem ti bom odgovarjal. Ker je bil Tonček pač družinski prijatelj.
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 21:11
|
Ahaaaa... pol si to bral. :D Jest tut... Mal sm bil glede naslova zmeden, pa je že vse jasno... Na žalost sm sicer nardil ful vlko pavzo nekje na sredi 3. knjige in se mi nekak še danes ne da spravit vsega skup prebrat do konca... Zakon knjiga (tisto kar sm pač prečital...)
A pol je dejansko tudi Anina zgodba vsaj delno realna??? Sm si že sam skapiru, da se je z bitkami in podobnim mogu opirat na resnične dogodke, kaj pa zgodbe junakov? OK, zgodovinsko ozadje je vsekakor, ampak so tudi nekater osebne 'podzgodbe' kolkrtolk resnične... ?
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 21:23
Čaki... a ni Ukane pet knjig? Jz sm tud obtičal nekje sred tretje :)
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 21:34
4 knjige. Konec tretje je zanimiv ker zajema tudi poboj domobrancev.
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 21:35
Kilroy wrote:
Čaki... a ni Ukane pet knjig? Jz sm tud obtičal nekje sred tretje :) |
In šel nazaj brat Kosmatega Lončarja .
|
Date Posted: 06.Dec.2007 at 21:37
rožica wrote:
Ahaaaa... pol si to bral. :D Jest tut... Mal sm bil glede naslova zmeden, pa je že vse jasno... Na žalost sm sicer nardil ful vlko pavzo nekje na sredi 3. knjige in se mi nekak še danes ne da spravit vsega skup prebrat do konca... Zakon knjiga (tisto kar sm pač prečital...)
A pol je dejansko tudi Anina zgodba vsaj delno realna??? Sm si že sam skapiru, da se je z bitkami in podobnim mogu opirat na resnične dogodke, kaj pa zgodbe junakov? OK, zgodovinsko ozadje je vsekakor, ampak so tudi nekater osebne 'podzgodbe' kolkrtolk resnične... ? |
Anin lik je sestavljen iz dveh oseb. Gestapovske agentke in partizanke. Sicer pa če greš brati zgodovino Prešernove brigade imaš notri poglavje "Tudi lepota ji ni pomagala." 
|
Date Posted: 07.Dec.2007 at 01:10
devlin wrote:
Atuin, ne vzemi tega kot kak napad ampak Alkimist je meni osebno ena od knjig ki v rangu fuknjenosti kotirajo pri vrhu. Slog je reven in na ravni osnovnošolca, zgodba, nauki so brezveze. Mislim, če si nekaj resnično želiš stremi vse stvarstvo k temu da bi to dosegel. Koliko bolj neumne te kvaziintelektualne knjige lahko še postanejo? Imaš lahko jasno in vročo željo pa te na avtocesti spešta kamion brez da bi se vse ostalo stvarstvo kaj dosti sekiralo.
|
Se strinjam glede sloga in naukov...Jest vidm cist neki druzga notr, kar men osebno neki simbolizira Zato mi je knjiga usec. Drugace pa ja, ni nek biser pisateljstva...
LP
|
Date Posted: 07.Dec.2007 at 09:29
.Hel. wrote:
Pismo, Gospodar muh je res cist huda knjiga ... Barbarstvo vs. "civilizacija", predstavljena skozi razmisljanje in dejanja otrok (ki so za razliko od odraslih vec ali manj nepopisani listi). Vsec mi je povezava naslova z vsebino, pa sam pomen zveze Gospodar muh ...
Sicer obstajata baje ene dve filmski verziji te zadeve ... Zanima me, kako so predstavili problem.
|
Glej staro verzijo (1963, se mi zdi). V novi iz devetdesetih so kar nekaj stvari naredili po svoje... sicer ne vem, zakaj me to moti, kajti film NI knjiga. Drugače mi tudi novejša varianta ni bila toooolk napačna, je pa že preteklo nekaj vode, odkar sem jo videl, bi bilo treba še enkrat.
Ko smo že ravno pri remakih knjig, ki jih omenjate - zelo dober se mi je zdel film 1984, Živalska farma je bila pa posneta kot risanka, meni je bila prav tako zakon.
|
Date Posted: 07.Dec.2007 at 23:06
|
Živalska farma kot risanka???
Čaki a ni bil to pač film u katerem so igrale živali??? Js sm to neki časa nazaj gledu, spomnem se, da je celotna pripoved pripovedovala psica... Bil mi je noro nori film... Ful se spomnem prizora, ko je mel Napoleon ali mogoče še Major govor in so ga preletavale gosi v formacijah... noro...
|
Date Posted: 08.Dec.2007 at 02:16
|
Imdb pravi, da obstaja oboje - risanka (1954) in film (1999). Haha, pa Snowball ima Frasierjev glas, Napoleon pa Jean-Luc Picardovega.
|
Date Posted: 11.Dec.2007 at 21:14
devlin wrote:
4 knjige. Konec tretje je zanimiv ker zajema tudi poboj domobrancev.
|
5 knjig je blo. Poglej v COBISS:
Ukana 5 (Enigma Alfa); Ljubljana: Feniks, 1987.
Drgač pa... tretja knjiga mi bla ni več tko berljiva kt une dve prej. Kar naprej neka zasliševanja in konspiracije, kdo bo koga in kdo dela za koga. In tudi če nekdo pravi da dela za koga, dela v resnici za nekoga drugega, v naslednjem poglavju pa spet ne dela več zanj. Tkrt sm vmes za en tedn nehal brat in padu vn. Okj, nj komentira kdo, ki jih je vse prebral, sam mislm da Svetina prve knjige kasnej ni presegu.
|
Date Posted: 11.Dec.2007 at 21:25
devlin wrote:
In šel nazaj brat Kosmatega Lončarja . |
Ne vem od kje ti to, sam očitno si s kosmatim lončarjem mal obseden. To pa ni dobr
Marcel Štefančič je dve leti nazaj izdal eno zanimivo razmišljanje z naslovom Zakaj so knjige tako debele. Tm notr maš obdelano in Ukano in Lončarja na isti način...
|
Date Posted: 11.Dec.2007 at 21:25
Meni so pa vse tri enako cool, pa tudi povojna je zanimiva. Nasprotno pa menim da se ves čas ve kdo je kdo. Pa še Trst, zadnje letalo iz Slovenije izleti iz Lesc, škof Rožman, smrad iz brezen,... Mater petka tudi??? To bi pa utegnilo biti vseeno malo preveč. Mislim da bom štiri romane ohranil v lepem spominu, in jih še kdaj prebral, čeprav jih znam že praktično na pamet in sem jih zaplenil babici ter postavil na častno mesto v svojo sobo(kamor potterji, pračeti, pulmani,... nikoli ne bodo našli poti. No offence ).
|
Date Posted: 12.Dec.2007 at 21:39
Point pr Ukani niti ni biu u tem, kdo je kdo, ampak kaj je kdo...
Btw, če bi biu tvoj "no offence" na konc iskreno mišljen, pol tistga u oklepaju sploh napisu ne bi .
Nč, grem jz naprej brat mojo Ekologijo.
|
Date Posted: 12.Dec.2007 at 21:55
Dobra knjiga? Jaz se še vedno s Krščansko cerkvijo in spolnostjo dajem.
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 18:40
Pa ej take it izi, saj ne mislim da je s komerkoli ki bere fantazijo kaj narobe - razen zblojenega okusa(joke). Ampak tudi sam sem tam ene 10 Karlov Mayev prebral.  Pa prva bukla je že davno pustila zadaj drugo in šopa naprej . Meni je pač Heri leglo vsega zla(to še zdaleč ne pomeni da je najslabši ker sem od takrat v imenu informiranosti pomolil nosek v par stvari ob katerih mi je zares šlo na bruhanje) ker je sprožil copycat evforijo in se utapljamo v škart literaturi. Kako to vpliva na mlade glavice.... ma recimo da na nekatere pozitivno na večino pa ne ker ne bodo nikoli vzeli zahtevnejše bukle v roke. Domače branje pa itak večina splonka. Sicer pa še nisem ravno bral kaj si bolj priznani kritiki mislijo o vsem skupaj ker mislim da vem. S slogom začenši . Sicer pa si lahko mislite da ko bo pogovor nanesel na fantazijo, pretirano konzumacijo alkohola in drog, Metallico ( ), Da Vincijevo šifro, Kvazizgodovinske spektakle,... ne bom utihnil dokler ne bom izbruhal vsega zla ki tli v meni . Samo je pa res da Potterja nisem bral in resnično kar malo težko verjamem da je tako zanič kot Dan Brown.
Štefko je res oboje stlačil v špeh, samo po poteh Ukane in njenih likov sam hodim že kakih 10 let, medtem ko partije quidditcha še nisem imel priložnosti odigrati, pa tudi z zmajem se še nisem bodel...
Ah, The gentle art of making enemies...
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 19:29
|
Potter ni zanič... zadeva je po mojem mnenju vredna, da jo enkrat prebereš, potem pa lahko mirno pozabiš. Ni neka umetnost, se pa dokaj v redu bere.
Izmed fantazije je mene najbolj pritegnu Tolkien s svojimi deli... Noro. Je vsekakor pustil v men en lep in velik pečat.
Gospodar... epska pripoved o tem kako lahko tudi krojijo usodo sveta...
Hobit... Najboljša pravljica vseh časov po mojem mnenju. :)
Silmarilion... Kraljuje nad vsem in obe knjigi postavi v svet - Ardo, s svojo zgodovino, bogovi,... noro.
Unfinished Tales pa zadevo še malce bolj poglobi, pa obstaja še dosti virov... Finančni zalogaj za zbirko History of Middle Earth je zame na žalost še malce prevelek, ampak še zmeraj upam...
Children of Hurin pa še morm nabavt, skrajni čas je že.
Do fantazijskih knjig kot si jih ti naštel, devlin, sicer ne gojim nekih posebnih čustev, jih mam pa načeloma rad. Gospodar je izjema, sploh pa je po mojem mnenju v malce drugi kategoriji kot knjige Rowlingove, Pulmanna, Paolinija...
|
Posted By: (=cegu=)
Date Posted: 13.Dec.2007 at 19:51
čez tolkiena ga ni->>>>>>absolutni genij, kar se tiče poterja je pa to: filmi so za pobruhat in rit brisat knjige so pa ful v redu un martin je pa v redu sam sm neki cata rabu d sm notr padu...drgač kr fletne knjige od slovenskih so mi pa najbol bobri 1,2 in 3
-------------
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 19:53
rožica wrote:
Potter ni zanič... zadeva je po mojem mnenju vredna, da jo enkrat prebereš, potem pa lahko mirno pozabiš. Ni neka umetnost, se pa dokaj v redu bere.
Izmed fantazije je mene najbolj pritegnu Tolkien s svojimi deli... Noro. Je vsekakor pustil v men en lep in velik pečat.
Gospodar... epska pripoved o tem kako lahko tudi krojijo usodo sveta...
Hobit... Najboljša pravljica vseh časov po mojem mnenju. :)
Silmarilion... Kraljuje nad vsem in obe knjigi postavi v svet - Ardo, s svojo zgodovino, bogovi,... noro.
Unfinished Tales pa zadevo še malce bolj poglobi, pa obstaja še dosti virov... Finančni zalogaj za zbirko History of Middle Earth je zame na žalost še malce prevelek, ampak še zmeraj upam...
Children of Hurin pa še morm nabavt, skrajni čas je že.
Do fantazijskih knjig kot si jih ti naštel, devlin, sicer ne gojim nekih posebnih čustev, jih mam pa načeloma rad. Gospodar je izjema, sploh pa je po mojem mnenju v malce drugi kategoriji kot knjige Rowlingove, Pulmanna, Paolinija... |
se strinjam čeprou unfinished tales je ful v redu kjniga sam povest od turina in njegovih kompanjonou se mi ne zdi nwem kwa in po mojem mnenju so children of hurin le še ena druga verzija, še bolj razpotegnjena, od tiste iz unfinished tale in silmarilliona
toda vseeno...tolkien je biu car
-------------
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 19:55
|
Filmi so pač... prilagojeni in predelani da so všeč občinstvu... :/ Knjige itak da so miljaužnkrat bolš.
Bobri ja! =)
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 20:03
Ja, Gospodar prstanov je bil tudi meni všeč, ker se po njem lahko u izi išče paralele z mitologijami in mi je to dogajalo . Silmarillion mi je kot poskus "modernega" epa ok, čeprav bi za kaj takega bolj sedlo kiberpunk okolje . Hobit mi ni kul .
So mi pa kul Indijanske pravljice(ZAKON), Ernest Thompson Seton in njegova dela, Beli očnjak, Lučka na daljnem severu(ZAKON!!!! DAJTE SI TO PREBRAT),...
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 20:43
devlin wrote:
Ja, Gospodar prstanov je bil tudi meni všeč, ker se po njem lahko u izi išče paralele z mitologijami in mi je to dogajalo . Silmarillion mi je kot poskus "modernega" epa ok, čeprav bi za kaj takega bolj sedlo kiberpunk okolje . Hobit mi ni kul .
So mi pa kul Indijanske pravljice(ZAKON), Ernest Thompson Seton in njegova dela, Beli očnjak, Lučka na daljnem severu(ZAKON!!!! DAJTE SI TO PREBRAT),...
|
sicr mi ni jasn koko tomislš moderni ep ker men se sploh ne zdi kot enkat sm brou ene pravlice iz etiopije pomoje pa so ful zakon pa vinetuja smo spustil...zakon kjniga je rekel vinetu preden se je skril v mišjo luknjo ki jo je vedno nosil s sabo v ta namen ^^ pa prigode dobrega vojaka švejka so zakon
-------------
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 20:54
|
Vinetu... sej je omenju Karl Maya... podobno kot Harry Potter... Prebereš enkrat in je v redu pa je to to. Sam da je vsega od Karla Maya hudičevo vlko več od Potterjev... Kara Ben Nemsi Efendi aka Old Shatterhand z medvedarco pa pukšo... pa Hadži u puščavi pa Vinetou drugje kot tabolša prjatla če se še prav spomnem. 8D.
Švejka si morm pa še obvezno nekje nabavt. Carsko.
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 20:59
Saj, nekaj sem jih prebral, Kara ben Nemsi me nikoli ni potegnil, v bistvu mi je vse kar ni imelo veze z Indijanci šlo na živce. Edino tista ki govori o Robertu Surcoufu(resnična oseba po Mayevsko zapretiravana) mi je bila interesantna. So me pa njegova dela motivirala da sem si prebral kar nekaj de facto knjig o rdečekožcih in njihovih navadah. No ja, vse je lahko za nekaj dobro I guess.
|
Date Posted: 13.Dec.2007 at 22:48
[/QUOTE]
sicr mi ni jasn koko tomislš moderni ep ker men se sploh ne zdi kot
[/QUOTE]
Mislim kot poizkus napisati ep v današnjem času na "star" način kar se pripovedovalnega načina tiče - moderno je to da je v prozi in da pač ne izvira iz davnih časov.
Ja Švejk je kul. Ko so tičali v ruskem ujetništvu in so poklicali vojaškega komisarja da bi na pragu razpada carske Rusije pel hvalo cesarju. Tip naklada in naklada kaj je dobrega naredil zanje, nazadnje pa: "Vodko nam je pa cesar prepovedal, mat jevu job!" 
|
Date Posted: 14.Dec.2007 at 16:26
Uspelo mi je položiti tace na knjigo Andya McNaba Bravo two zero(tip piše pofl romane, samo tale je po njegovem resničnem podvigu). Komaj čakam da iz prve roke izvem kako je moral prebežati Irak s pol njihove armije za petami.
|
Posted By: Phil
Date Posted: 16.Dec.2007 at 13:01
|
Čez dan v službi študiram strokovno literaturo, tko da mi zvečer paše nek easy branje kake fantazije, tko da kak martin al pa goodkind al pa clo herry so odlični. Pred spanjem rad kej veselga oz zanimivga preberem, tko da kake drame ali kake teške filozofije mi ne pašejo.
|
Posted By: Stratocaster
Date Posted: 20.Dec.2007 at 19:59
|
morm si prov enkat vzet cajt pa izpisat kšne kul knjigce. pa jo mahnt spet v knjižnco. da bo mal prednovoletnga branja. zanimivo.
|
Date Posted: 26.Dec.2007 at 19:19
Ratal mi je dubit Asimovga, sicer sm dubu le drugi in tretji del serije Foundation. Ostale bom mogu pa prek neta naročit, ker pr konzorciju čakaš celo večnost preden pridš do želenih knjig.
|
|