|
Drugače Dejzi. Kar se Varga tiče je tako: on je moral nekaj hudega doživet v času otroštva. In prav ne more se tega otrest. Prav vidi se kako to vnaša v vse kar dela in reče. Drugače v osnovi je pa inteligenten, pameten, razgledan, poučen, zabaven, smešen in močan. Zaradi tega je drugačen - iz vidika manjvrednih ljudi. Vrednote veš kaj so in pol tudi veš kaj pomeni, da je nekdo manjvreden. In ravno zaradi tega iz osebnega vidika in razloga ne maram njega ker utruja. Lej. Lahko bi bil z njim močan kolega sam ga ne bi dolgo prenašal. Niti mu ne bi znal pomagat, da ga spremenim, da prebrodi to kar je doživel v otroštvu. Gledal sem njegove slike iz otroštva na www.burzum.org in se vidi nekaj. V bistvu se marsikaj vidi.
Težek je. Dolgočasen. Njegova glasba je depresivna. Jaz kot mlad nisem poslušal take glasbe. Niti je nisem poznal. Ko mi je kolega prinesel MC ali CD z Burzum glasbo jaz tega nisem maral. Potem. Kasneje. Čez nekaj let. Ko sem se začel spreminjat na slabše. Zaradi določenih faktorjev. NAjveč so k temu prispevali moji kolegi, ki sem se jih prav sistematsko vsakega posebej otresel. Ker se gredo, da so nekaj več. ... Sem full vzljubil njegovo glasbo. In prav na pogosto močno izrazil, da mi je najboljši band v metal svetu. Dejansko pa, če se spomnil, če pomislim, jaz te glasbe nisem rad poslušal. Saj sem mnogokrat poslušal njegove albume v celoti. Vendar sem vedno ob tem nekaj počel. Nikoli nisem bil skoncentriran samo na njegovo glasbo. Ima pa Varg nekaj ekstremno dobrih skladb, ki sem jih pa poslušal ala na način dedicated time. To sta na primer skladbi War in Jesu Dod. Ko mi veliko pomenita. Ki sta mi še danes zelo dobri.
Tako subjektivno gledano mi je drek. Objektivno gledano je pa svetski čovek.
...
Jaz potem tistega dokumentarca nisem gledal. Niti si nisem potem nikoli časa vzel, da bi si ga ogledal. Sem pa kasneje pogledal nekaj videov na YouTube, ko je bil intervjuiran v zaporu. In je prav v redu mi ga bilo gledat in poslušat. Je faca. Kot sem rekel v osnovi. Tako za občasno pogledat je cool. Da bi pa skoz to gledal pa no go. Torej, da bi se z njemu družil in pogovarjal.
Vidi se na primer po njegovi hoji, ko ga je kazalo v enem od teh intervjujev, ko je bil v zaporu, da mu je težko. Da mu na veliko težijo. Da ga provocirajo. Če ne očitno pa na subtilnem nivoju. To kar se skoraj vsi gredo. Ampak ljub temu mi je cool človek.
...
Pa saj v bistvu nema veze. Doma imam procentualno gledano nekje 50% reduced na dobre komade albumov, 50% pa full albume. Približno 400 full albumov pa 300 reduced albumov. In med temi 50% reduced albumov so Vargovi albumi.
The fuck. Edini band od katerega imam skoraj vse albume razen enega so Immortal. In vsi ti albumi so v folderju full. Hehe. Ja Abbath je faca, lejga. No sej. Če veš, da se je Varg družil z njim potem bi ti moralo biti jasno. In zakaj je rekel, da ne mara pravljičnih vsebin implementiranih v glasbo. Zato je rekel, da ne mara Immortal glasbe. ... No. Kar se tiče tega slednjega napisanega nisem 100% siguren, da je tako rekel. Lahko pa kdo preveri ali potrdi oziroma ovrže.
Abbath pač ni imel te težave v otroštvu. Medtem, ko Varg jo je pa mel. Sem 100% prepričan. In zato sta v osnovi podobna in sta se družila. Samo očitno Varg ljubosumi/foušira glede svobode psihe do Abbatha in je tako rekel. Saj se ve zakaj je ubil Euronymousa. Med razlogom je bila Vargova punca. Al' nekaj takega. - Bral včasih na internetu intervjuje narejene z njim. Oziroma dejstva o Vargu. Zato se ve, da je Varg občutljiva oseba. Zato ne tolerira pravljic, kao. Je v zgoraj omenjenem intervjuju rekel, da on aplicira iz knjige Lord Of The Rings mnoge stvari zaradi določenega razloga.
Drugače pa še to. Ne dolgo nazaj sem bral uradno izjavo Immortal banda glede Abbatha. Ko sem to prebral sem takoj vedel pri čem je Abbath. Tudi njega jebejo na veliko. Na subtilnem nivoju.
Sta Varg pa Abbath ta prava. Samo sta imela veliko smole. In očitno je Abbath mnogo močnejši od njega.
Jaz full zamerim Vargu, da nadaljuje to ne ekstremno glasbo v smeri še bolj drek/depresivno. Sedaj že celo žalostno glasbo dela. Kurac pol. In sem žalosten glede tega. Sam kaj naj? Dolgo časa sem upal, da se bo pobral in zaživel. Pa kakor izgleda ne bo tako.
------------- https://soundcloud.com/rising-night-wave" rel="nofollow - Rising Night Wave https://www.deviantart.com/ijus-666" rel="nofollow - Ijus-666
|