METALLICA VS. MEGADETH
Printed From: Paranoid Metal Webzine
Category: Ostalo
Forum Name: Ostalo
Forum Description: Vreme, šport, ...
URL: https://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=3623
Printed Date: 10.Oct.2026 at 00:01 Software Version: Web Wiz Forums 12.08 - https://www.webwizforums.com
Topic: METALLICA VS. MEGADETH
Posted By: Mitja M.J.
Subject: METALLICA VS. MEGADETH
Date Posted: 31.Jul.2010 at 12:09
Da oživim ta stari večni boj sem se odločil postavit nasljednji vprašalnik. Oba banda sta doživela svoje vzpone in padce. Skozi vsa ta leta so si pridobivali nove in izgubljali stare privržence. Nekateri so jih vzljubili ponovno, drugi zasovražili za vedno. Kakšno je vaše mnenje danes? Kateri album vas vrže pokonci in kateri vam obrne želodec? Ali so se možje postarali in zgubili tisti ogenj, ki jih je gnal naprej ali pa so oplementili svoj stil in postali z leti boljši tako kot staro vino?
------------- MacGyver je zakon!
|
Replies:
Posted By: Crow
Date Posted: 31.Jul.2010 at 13:58
..itak megadeth,sej so njihove plate še vedno odlične,kar pri metallici niso že od ..and justice for all..
------------- Metal on metal Never will die
Parties and concerts
Keep it alive
|
Posted By: Gigo
Date Posted: 31.Jul.2010 at 15:49
Ah, večno vprašanje brez pametnega odgovora - kar se mene tiče, sem rastu gor z obema bendoma in so plate enih in drugih mele velik vpliv name...tko da sploh ni primerjave :)
|
Posted By: Testament
Date Posted: 31.Jul.2010 at 16:25
uf...težka. Tehnično so Megadeth veliko pred Metallico, res pa je, da se le Rust in Peace plata lahko primerja s prvimi 4 albumi Metallice. Poslušam oba benda in niti eden mi ni boljši od drugega, oba sta legendarna. Mi je pa od obeh bandov boljši Testament ;)
------------- Up the Irons!
|
Posted By: saiysoFLAMER
Date Posted: 31.Jul.2010 at 16:41
Noben !
------------- http://www.facebook.com/RoadkillBBQ - http://www.facebook.com/RoadkillBBQ
|
Posted By: Guests
Date Posted: 31.Jul.2010 at 16:41
ma kok se vam da ei
|
Posted By: Real
Date Posted: 31.Jul.2010 at 16:45
------------- Nomen est omen.
|
Posted By: Rusty
Date Posted: 31.Jul.2010 at 18:33
Zaradi prvih albumov gre moj glas Metallici, čeprav dan danes lahko rečemo, da so podn. Lani sm bil na koncertu in sem bil zelo razočaran, hvala bogu so pred njim igral Machine headi in so zažgal.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=-Tdu4uKSZ3M
|
Date Posted: 31.Jul.2010 at 18:51
|
P.S.: ta poll ni mišljen da se zdej tu neki skregamo (kot se v preveč debatah) ampak samo, da malo pokomentiramo (vsaj delno ustvarjalno) glih tako za zabijat malo čas. (Pač dolgčas mi je bilo dokler nisem začel sestavljat omare pa ni blo nobenga v bližimni da bi z njim vrgel 2 besedi).
|
Posted By: Hostage
Date Posted: 01.Aug.2010 at 12:10
|
Moj glas je šel k Metallici ker imajo za moj okus vsaj nekaj dobrih plat. Kar pa žal ne morem reči za Megadeth.
|
Date Posted: 01.Aug.2010 at 12:25
Jaz sem pa glasoval za MD . Resda si Metallica lasti prve 4 albume, ki jih bo težko prekosit (no, vsaj 2 od njih), so pa MD zato ustvarili 11 dobrih albumov (od tega 5 odličnih po mojem) . Se pa strinjam z Gigom, da so oboji pustili svoj pečat v zgodovini metala. Zato spoštujem tako ene kot druge. Mogoče pa imam Megadeth raje zgolj zato, ker sem leta '92 z njimi začel... če je temu tako, potem je moja ocena zelo subjektivna. Ampak ker sem jaz zelo fer človek, temu ni tako...
|
Posted By: Ejsi_Disi
Date Posted: 01.Aug.2010 at 14:09
Rusty wrote:
Zaradi prvih albumov gre moj glas Metallici, čeprav dan danes lahko rečemo, da so podn. Lani sm bil na koncertu in sem bil zelo razočaran, hvala bogu so pred njim igral Machine headi in so zažgal. |
Sicer so MH dobr nažigal, samo zvok je bil pa tol u pizdi, da so Metallica velik bolj zažgal.
Aja, js sm dal glas Metallici. Prvi CD, ki sem ga sploh kupil je bil ravno And justice for all.
------------- Rock n' roll ain't noise pollution.
|
Date Posted: 01.Aug.2010 at 21:17
jaz sem bil maja na Metallici v Zagrebu in so zažgali. BIl sem pa tudi na Megadeth v Lj in so ravno tako zažgali. :D
|
Posted By: Atheist
Date Posted: 01.Aug.2010 at 21:20
|
Metallica so smrdeli bolj kot govno na tleh v Zagrebu, Megadeth so bli zakon v LJ in še 200 krat boljši v Zagrebu dan kasneje...
|
Date Posted: 01.Aug.2010 at 22:52
Testament wrote:
jaz sem bil maja na Metallici v Zagrebu in so zažgali. BIl sem pa tudi na Megadeth v Lj in so ravno tako zažgali. :D |
so pa TestamenT švasali še bolj kot oboji 
|
Posted By: Rusty
Date Posted: 01.Aug.2010 at 22:53
Morm rečt, da je biu zvok res u pizdi. Jz sm biu u prvi vrst in sm sam gledu kuk tip drka kitaro, a slišu nism nč druzga k bas bobn :D Metallica je mela bolj urejen pol in pa več "šov" če lhk temu tku rečem, ampak to pač zato ker so metallica. Men osebno so bli MH tist koncert velik bolj kljub temu, da nism slišu nč.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=-Tdu4uKSZ3M
|
Posted By: Norther
Date Posted: 01.Aug.2010 at 23:30
MEGADETH......nego
------------- Beer sells...........and I'm buying
|
Date Posted: 01.Aug.2010 at 23:39
Mitja M.J. wrote:
Testament wrote:
jaz sem bil maja na Metallici v Zagrebu in so zažgali. BIl sem pa tudi na Megadeth v Lj in so ravno tako zažgali. :D |
so pa TestamenT švasali še bolj kot oboji  |
word! :D
|
Date Posted: 01.Aug.2010 at 23:41
Atheist wrote:
Metallica so smrdeli bolj kot govno na tleh v Zagrebu, Megadeth so bli zakon v LJ in še 200 krat boljši v Zagrebu dan kasneje...
|
ne bi se strinjal s tabo, playlista je bila skoraj popolna, med drugim so igrali ride the lightning in pa hit the lights, ki ju na drugih koncertih ne slišiš tako pogosto, potem zvok je bil vrhunski, hammet je odsoliral kot se šika, tudi jamesov glas je bil boljši kot prej vseh deset let ( oz. od st. anger plate dalje). Naredili so šov, res pa je, da je vreme vse skup zajebalo, nisi se mogel premaknit
|
Posted By: Ventor
Date Posted: 02.Aug.2010 at 13:59
Js sm za Coroner in any case;)
-------------
www.myspace.com/kellermetal
Hide your head or join the dead!
|
Posted By: Schmts
Date Posted: 02.Aug.2010 at 19:28
Metallica!
No, wait. The other thing...
|
Date Posted: 02.Aug.2010 at 19:52
|
metallica!
creeping death & jump in the fire is the ultimate thrash and metal double ep album. tole zadevo sem mel v mladosti, mal pred sredno pa čez sredno, dokler nisem kasete posodil enmu kolegu pa mi je pol ni vrnil jaz pa tud nisem nič težil. najbrž mu je bla kaseta všeč.
še dandanes me omenjen double ep vrže pokonc oziroma mi vrže kocine pokonc, hehe.
drugače je pa album and justice for all res nekaj posebnega iz vidika originalnosti. nek tak progressive advanced thrash metal. čist tko nekaj posebnega. saj nisem poznavalec thrash metal podzvrsti metala amapk toliko pa mislim da vem, da lahko tako rečem.
mal so ga posral pol z unim šminkerskim obdobjem z in po load plati. s tem sem jih tudi nehal in poslušat in spremljat. čeprav me več al manj vse plate pred in z and justice for all navdušijo. z prej omenjenimi tremi zadevami, ki so pa absolutne!
in ja, so se mal spilil, mal poklišejil, mal ovo, mal ono. ne bi rekel da so po load šli navzgor, za moje pojme. ne delajo več tko originalnih komadov, kar sem pol slišal. nek tak rock metal (recimo un spot k špilajo v arestu pa to). pač, ko si mlad izumljaš, ko si star delaš. recimo. upam, da sem zadel z primerjavo. mislim, ko si mlad odkrivaš svet in ti je kul vsako plato narest drugačno. pol ko odrasteš se začneš ponavljat. ampak gre nekak za to da si ratal tak. v mladosti greš skozi faze odraščanja. pol se ustališ.
ne vem če je kak heroj ki bi bil drugačen.
|
Date Posted: 02.Aug.2010 at 20:02
|
zanimivo razčlenjena Metallica. se strinjam z vsem razen s tem, da so samo malo posrali s post black album ero. to je bil po mojem kar velik polom. sej bi še nekako štimalo, samo bi se vsaj preimenovali. v karkoli pač, samo da ne umažejo imena. Od black albuma naprej bi lahko kaki Black snakes bli, pa bi po mojem obdržali marsikirega starega fana.
Iljus, kaj pa Megadeth?
|
Posted By: Person-man
Date Posted: 02.Aug.2010 at 20:32
Erm, Slayer? :D
------------- http://www.facebook.com/otorinolaringolog - KiborgSpužva Büking™ FB pejđ
http://www.profanity.si/ - Profanity fuckzine
I party with lemons
|
Date Posted: 02.Aug.2010 at 22:12
Mitja M.J. wrote:
zanimivo razčlenjena Metallica. se strinjam z vsem razen s tem, da so samo malo posrali s post black album ero. to je bil po mojem kar velik polom. sej bi še nekako štimalo, samo bi se vsaj preimenovali. v karkoli pač, samo da ne umažejo imena. Od black albuma naprej bi lahko kaki Black snakes bli, pa bi po mojem obdržali marsikirega starega fana.
Iljus, kaj pa Megadeth? |
sploh ni švoh ideja za ime "blac k snakes". zelo kul!
megadeth?
absolutno eden najboljših albumov "rust in peace". imel lihtako original kaseto, samo mislim, da je bila mađarska verzija. šli smo s starši na izlet po jugi pa smo se vmes vstavili na mađarskem, kjer sem na nekem štantu kupil to kaseto. lih tko poslušal ko nor. kasneje sem si kupil originalko LPjko. sam overall so mi metallica boljši. zelo boljši. ostali albumi megadeth so tko, prazni basa. tko, plehka muzika. ni power. je power, najbrž marsikomu, z stališča melodij, riffanja in podobno. sam men je premalo polna z bas toni. nizkimi toni.
|
Posted By: Stne
Date Posted: 03.Aug.2010 at 10:45
glas absolutno metallici!!! enostavno OBJEKTIVNO boljša na SKORAJ vsih področjih!
poln kurac mam preseravanja da je metallica bla fajna do justice. 99% ku jih to govori so old skul trešerji in je zadeva razumljiva. mogoče počakate še 10 let in bo tudi st.anger malce starejši in vam bo všečen! pa ne zagovarjam st. angerja, upam da veste kaj sm mislu....
------------- You ask me if I have a God complex. Let me tell you something: I AM GOD!
|
Posted By: Atheist
Date Posted: 03.Aug.2010 at 21:59
Testament wrote:
Atheist wrote:
|
ne bi se strinjal s tabo, playlista je bila skoraj popolna, med drugim so igrali ride the lightning in pa hit the lights, ki ju na drugih koncertih ne slišiš tako pogosto, potem zvok je bil vrhunski, hammet je odsoliral kot se šika, tudi jamesov glas je bil boljši kot prej vseh deset let ( oz. od st. anger plate dalje). Naredili so šov, res pa je, da je vreme vse skup zajebalo, nisi se mogel premaknit |
Itak, itak...
Stne: Metallica je bila čisto kul v 90-ih...zakon komadi...samo NISO bli to metal komadi... ko se pogovarja o Metallici, so tiste omenjene plate pustile velik vtis na metal sceno in metalce... ko so začeli puščati vtis na MTV_ju in vsakemu drugemu frocu, so pa metalci rekli: no go...ajde. Vsaj večina. Do delno predlani, ko se je kakih 30% zopet premislilo:D
|
Date Posted: 04.Aug.2010 at 12:19
Atheist wrote:
Testament wrote:
Atheist wrote:
|
ne bi se strinjal s tabo, playlista je bila skoraj popolna, med drugim so igrali ride the lightning in pa hit the lights, ki ju na drugih koncertih ne slišiš tako pogosto, potem zvok je bil vrhunski, hammet je odsoliral kot se šika, tudi jamesov glas je bil boljši kot prej vseh deset let ( oz. od st. anger plate dalje). Naredili so šov, res pa je, da je vreme vse skup zajebalo, nisi se mogel premaknit | Itak, itak...Stne:Metallica je bila čisto kul v 90-ih...zakon komadi...samo NISO bli to metal komadi... ko se pogovarja o Metallici, so tiste omenjene plate pustile velik vtis na metal sceno in metalce... ko so začeli puščati vtis na MTV_ju in vsakemu drugemu frocu, so pa metalci rekli: no go...ajde. Vsaj večina. Do delno predlani, ko se je kakih 30% zopet premislilo:D |
Vsake oči imajo svojega malarja sicer pa je moj glas šel Megadethom, ker so enostavno bolj talentirani.
|
Posted By: puzavnar
Date Posted: 04.Aug.2010 at 13:36
ja megadeth logično ane metallica ma sice prve 4 palte res dobre megadeth pa prvih 5 hehe youthanasia mi je pogojno všeč ostale pa zeh. metallica pa sploh fail, tko da stric dave tokrat zmaga za las
------------- taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
|
Posted By: puzavnar
Date Posted: 04.Aug.2010 at 14:12
za eno plato če smo natančni.namreč black album mi ni več všeč tko kukr mi je biu prej.in pol mi je youthanasia seveda bolša kot load in reload to bi mogli metallica izdat kr skupi pa je.double album :)
------------- taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
|
Date Posted: 04.Aug.2010 at 14:31
kaj pa The system has failed? meni je ta album prav zakon. Pa tazadnji Endgame je tudi šus. Res da ni tako srčno izdelan, je pa vseeno metal. Medtem ko je uno od Metallice bolj rock...
|
Posted By: tilen95
Date Posted: 26.Dec.2011 at 22:44
js bom reko Metadeth, ker so mi zakon plate od Killing is my buisness... pa use do Cryptic Writings. Naslednih 4ih ne poslušam pogosto, nejmajn pa Risk oz. sploh ne. Pa šti Endgame mi je zakon, Thirteen se pa tut fajn čuje.
Medtem ko pr Metallici so mi pa zakon prve 4 plate pa na Black albumu mi nista kul sm Nothing else matters pa Enter Sandman. Kar je pa naprej pa poslušam tu pa tam kak komad. Mrn pa priznat da so pa nardli fajn coverje na Garage inc. plati.
vlgavnem ]v[EGADET]-[ so za moje pojme bolš ko MetallicA
------------- Thrash 'till death? Nah, death ain't stoppin' me.
|
Posted By: grafin
Date Posted: 27.Dec.2011 at 10:33
jz sm dala glas metallici.. je res, da jih neprimerno bols/dlje poznam kot megadeath - ampak najljubse zadeve od metalice me ganejo bistveno bolj kot karkoli od megadeath..
------------- se oprasicujem za oftopik :>
|
Posted By: engl
Date Posted: 29.Dec.2011 at 01:30
Person-man wrote:
Erm, Slayer? :D
|
+666
|
Posted By: timoeruption
Date Posted: 05.Feb.2012 at 03:00
Metallica dobi moj glas...drgac pa slayer
------------- The future cries
As mother nature sheds a tear
|
Posted By: explicit
Date Posted: 05.Feb.2012 at 06:28
mislm da so bolj metal vedno bli Megadeth. Slayer pa nesejo oba benda seveda...
------------- I work for the streetcleaner
When the work day is done
I bring home some organs
For some late night necrophiliac fun...
|
Posted By: Z-A-X
Date Posted: 05.Feb.2012 at 11:17
Megadeth.... pač, ni ga čez Dejva... :)
čepru zadnje cajte je že bl bogo vse.... sploh tanova plata :S kam so šli komadi kova My Last Words (bass poka za znort :D ) in podobne... Peace Sells plata in podobni cukri ....
------------- NEVERMORE... the greatest band that alcohol ever ruined. (d. Warrel)
|
Posted By: Mraz
Date Posted: 05.Feb.2012 at 11:37
Slayer!
(drgač pa Megadeth seveda)
------------- Kitara/vokal: Doomed/Verminate Kitara: Mora
https://www.instagram.com/bonesaw.tattoo" rel="nofollow - Bonesaw Tattoo Instagram
|
Date Posted: 05.Feb.2012 at 17:50

. don get me wrong - i'm always on Dave's side - but this is funny
|
Posted By: jerrej
Date Posted: 05.Feb.2012 at 18:41
zakon strip
|
Posted By: Jan Ov Plain
Date Posted: 18.Feb.2012 at 15:39
Metallica, brez dvoma.
Mustaina ne morm več preneset, vsakič ko ta človek odpre usta, me kr zmrazi. Zadnje cajte je pa to vse skup čist prehudo postal.:S Tistim parim dobrim platam navkljub, je ta človek res postal čist prevelk kreten, da bi lah to spregledu pa sam poslušu glasbo.:S
------------- Occam's razor can leave a scar, but it can remove the cancer so often caused by the poison of liars and imaginers.
Ignorant men raise questions that wise men answered a thousand years ago.
|
Posted By: Tyrant
Date Posted: 24.Feb.2012 at 02:27
|
itak, metallica!
http://www.youtube.com/watch?v=vOYcH466Wiw&feature=related - aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr
toj tko lepo no
------------- To err is human..to arr is pirate. mjau
|
Posted By: _Erik_
Date Posted: 26.Feb.2012 at 19:13
Oboji so delali fakin jebeno muziko v svojih časih...nekaj najboljšega kar je bilo ustvarjenega v metalu...zato je meni nemogoče, in tudi nima smisla, dajat kateremu prednost.
------------- How can you die, when you've never lived?
|
Posted By: Atuin
Date Posted: 18.Mar.2012 at 19:07
Metallica.
Iz popolnoma subjektivnih neglasbenih vidikov glih tolk kot iz glasbenih. 17 let je le neka doba za prezivet ob nekem bandu :)
Megadeth so mi pa enostavno dolgocasni in prazni. Nisem kitarist, j*** ga 
------------- Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.
|
|