Print Page | Close Window

13/05/2012 - Metallica @ Udine, Stadio Friuli

Printed From: Paranoid Metal Webzine
Category: Koncerti
Forum Name: Tuji koncerti
Forum Description: Kje ste bili, kam greste...
URL: https://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=6030
Printed Date: 10.Oct.2026 at 19:56
Software Version: Web Wiz Forums 12.08 - https://www.webwizforums.com

Topic: 13/05/2012 - Metallica @ Udine, Stadio Friuli
Posted By: SphynX
Subject: 13/05/2012 - Metallica @ Udine, Stadio Friuli
Date Posted: 23.Jan.2012 at 21:20
uf to se pa zna zgodit da gremBig%20smile

-------------
We don't need their laws together we destroy. If it's not in your blood you will never understand

Replies:
Posted By: konan
Date Posted: 23.Jan.2012 at 22:46
nej slabu tole

-------------
smrt fašizmu, babe u kjewdr

Posted By: Mitja M.J.
Date Posted: 24.Jan.2012 at 13:15
Sem že skoraj tam :) čakam samo odgovor ali bo v parterju več ringov.
Koncerti.net namreč ponujajo sledeče http://www.koncerti.net/k_concerts/viewConcert/2400 - http://www.koncerti.net/k_concerts/viewConcert/2400
če je na razpolago le zadnji "ring" v primeru, da jih je več, bom šel sedet.

edit:
Dobil odgovor. Pravijo, da je samo ena karta za cel parter. Tako da sem sedaj v dilemi al jih bom gledal stoje, al sede Smile

edit2.)
http://www.udine20.it/metallica-udine-10-000-biglietti-venduti-nelle-prime-10-ore/ - http://www.udine20.it/metallica-udine-10-000-biglietti-venduti-nelle-prime-10-ore/
pravijo italiani da so prodali 10.000 kart v manj kot 10ih urah! od tega 5000 v tujini (slovenija, hrvaška, avstrija)

-------------
MacGyver je zakon!

Posted By: cheguevara
Date Posted: 24.Jan.2012 at 18:52
za black album pa se splača it pogledat,ker od leta 94 naprej zame niso več oni...ku v best cajtih

-------------
bastard nation

Date Posted: 24.Jan.2012 at 20:47
Agent:
Ja gremo s koncerti.net. Ko smo bli v Udinah na Bon Jovi, nam je zelo prav prišlo. Ko se je 40.000 ljudi usulo vn in so hoteli vsak s svojim avtom domov, smo bli tam zabasani še kake3/4 ure. Nobenmu od nas se takrat nebi dalo jebat za pridet vn iz tistega kaosa. Tako smo lepo sedeže dol in debata o utrinkih iz koncerta. Potem pa so še naredili nek koridor za buse, tako da smo še prej vn šli. Šofer je poznal kraj, pa je zavil na neko staro temno pot, ki je peljela vzporedno z AC kjer so še kilometre avti stali na mestu... Daš tistih 25eur več in te boli k. za vse skupaj...

sm bral, da bojo poleg BA odigrali še ostale zimzelene hitove Wink

najbrž sem spada tudi gimm' fju  gimm' faja gimm' jabadabaza Smile

-------------
MacGyver je zakon!

Posted By: dingo
Date Posted: 25.Jan.2012 at 14:15
Kje se da sam karte kupit?

Date Posted: 25.Jan.2012 at 19:39
99ega leta jih nisem šel v Lj pogledat, češ kaj mi bojo svirali tisto Wiskey sranje... ko so kolegi prišli po koncertu in povedali kaj in kako so igrali, sem "abstinenco" obžaloval do zdaj... 2x pa ne bom ostal brez praznih ušes Smile 
tako sem takoj kupu karte. Ziher je ziher...

-------------
MacGyver je zakon!

Posted By: mati zemlja
Date Posted: 25.Jan.2012 at 21:05

oooooooooooooo, mitja :)))) ku si pa to... kuko bi rekla... nekako s srcem powedal in zdej je neizogibno, da povem eno zgodbico Embarrassed 
mhm... v ljubljani je bilo res lepo tedaj... pa četudi je en prjatu iz klapce med koncertom zgubil čevelj, ta drugega so na poti domov pretepli, mu sezuli oba čevlja in ju odnesli neznano kam, tko da je mogel it potem bos naprej... zdi se mi, da so odnesli tudi ganjo :( ahhhhhh...  zdej... se ne spomnim lih setliste, ampak se pa spomnim, da sem bila izjemno vesela, ker je blo kup starih in potem smo vsi zadovoljno cepetali, ker whiskeya sploh niso igrali... tja sem šla z ne-true (khm) metalci, ki niso bili tuk obremenjeni z novim materialom, ven pa smo odšli... wuhu, zadovoljni ku sama strela ! al pa še bolj :-)
od nekdaj ne maram velikih koncertov z mnogo ljudmi, tudi na tega nisem tela it, pol mi je pa en prjatu, k sem tam neki cmerala, da to pa že ne, k me bojo poteptali, rekel: `a weš kaj andreja, te bomo pa na tribuno postavli ! pejdi še ti z nami !` in sem šla... in je bilo zakon... pa tudi na tribuno nisem pobegnila :D

upam, da se boš imel pa ti zdej ... po cca 13 letih taku fajn... ok, fajta ti ne želim, kraje čevljev in droge tudi ne, vse ostalo pa Thumbs%20Up weediš, kuko fajn, da si počakal ;-) in si metallico ogledal na stara leta Evil%20Smile LOL

aja... in naslednji dan je bila na naslovnici novic velika fotka in do danes nisem pozabila naslova prispevka, ker mi je bil pač ammmm... no, takle je bil: `shod črnomajčnikov` !!! LOL wiu wiu  

-------------
~      V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo.      ~

Posted By: Gašper Fatur
Date Posted: 26.Jan.2012 at 01:28
Metallica '99 v LJ je bil kar zakon koncert, jep. Škoda mi je samo to da sm zamudil Mercyful Fate in moral gledat smrdlijive Monster Magnet.

-------------
FUCK THE WORLD

Posted By: cheguevara
Date Posted: 26.Jan.2012 at 09:07
vse ok ampak leta 99 v milanu na gods of metal-ni blo tapravo,tako da sm bil kar razočaran nad njihovim nastopom...

-------------
bastard nation

Posted By: timoeruption
Date Posted: 31.Jan.2012 at 18:47

1999 ljubljana, kokr se spomnem je newstead igral my friend of misery intro potem pa kr v fight fire with fire,spomnem se memory remains, fuel pa reLOAD jajca, na konc enter sandman z nekimi raketami k mi je skor u glavo prletela, ful je blo naglas, one je bil mensezdi predzadn pa helikopter je letu cez stadion, pa spomnem se da smo na njih cakal skor eno uro.......pa takrat mercyfullov se nisem niti poznal po komadih-kar je skoda,ker kokr se spomnem so bli odlicni pa en psihopat za mano plesast z ocali se je vse lyrice drl na pamet u nulo:)

jp monster magnet sucks!

-------------
The future cries
As mother nature sheds a tear

Date Posted: 31.Jan.2012 at 19:47
ja takrat je blo zakon Big%20smile

Mercyful fate so res potrgal, Metallica pa tut.

Setlista od Metallice je bla taka:

breadfan
master of puppets
of wolf and man
the thing that should not be
fuel
the memory remains
bleeding me
the four horsemen
for whom the bell tolls
king nothing
wherever I may roam
one
fight fire with fire
nothing else matters
sad but true
creeping death
die die may darling
enter sandman
battery

turneja se je imenovala the garage remains the same Big%20smileBig%20smile

-------------
We don't need their laws together we destroy. If it's not in your blood you will never understand

Posted By: doda24
Date Posted: 01.Feb.2012 at 05:33
Mercyful fate so igrali:

Intro Lucifer
Evil
into the coven
corpse without soul
curse of the pharaohs
Doomed by the living dead
Come to the Sabbath

Blo je kratko in sladko.

V Prvi vrsti so noreli eni čist usrani od kešapa pa majoneze.

En je vrgu supergo kingu na oder.

Najboljši del je bil pri doomed by the living dead,ko je King Kazal fuckiča v nebo.Pol je iz žepa potegnu srebrni križ in si ga zapiču v trebuh in padu na kolena

Posted By: mati zemlja
Date Posted: 01.Feb.2012 at 08:01
če nismo mi en zborček nostalgikov :) lepo Embarrassed 

-------------
~      V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo.      ~

Posted By: Centurion
Date Posted: 02.Feb.2012 at 13:40
Karta je že doma , dol se gre brez nekih pričakovanj, pustimo se presenetit. Pri Metallici sta 2 opciji, al naletiš na ful gnil, al pa na ful zakon koncert.

-------------
see you in the next revolution...

Posted By: ConcertFreak
Date Posted: 03.Feb.2012 at 10:00
Originally posted by Mitja M.J. Mitja M.J. wrote:

Agent:
Ja gremo s koncerti.net. Ko smo bli v Udinah na Bon Jovi, nam je zelo prav prišlo. Ko se je 40.000 ljudi usulo vn in so hoteli vsak s svojim avtom domov, smo bli tam zabasani še kake3/4 ure. Nobenmu od nas se takrat nebi dalo jebat za pridet vn iz tistega kaosa. Tako smo lepo sedeže dol in debata o utrinkih iz koncerta. Potem pa so še naredili nek koridor za buse, tako da smo še prej vn šli. Šofer je poznal kraj, pa je zavil na neko staro temno pot, ki je peljela vzporedno z AC kjer so še kilometre avti stali na mestu... Daš tistih 25eur več in te boli k. za vse skupaj...

sm bral, da bojo poleg BA odigrali še ostale zimzelene hitove Wink

najbrž sem spada tudi gimm' fju  gimm' faja gimm' jabadabaza Smile

to lahko prevedeš v: vsi vodiči koncerti.net so dobili navodila, kako čim hitreje ven iz gužve po stranskih poteh in so se jih pač držali. po ene 10ih ogledih na tem stadionu menda že vemo kakšno "cako".

in ja, res se je užitek peljat po avtocesti 100 na uro in gledat 5 km dolgo stoječo kolono poleg sebe! Smile

Date Posted: 24.Mar.2012 at 10:14
OPPA!

vidim, da je plakat malo spremenjen! Dodan Machine Head logo!!!

-------------
MacGyver je zakon!

Posted By: sajmon
Date Posted: 24.Apr.2012 at 18:31
od sodelovca kolega prodaja 1 karto, aranzma, parter, odhod iz TC primskovo kranj, cena 100e. . kdo zainterisiran ?

-------------
live for metal,die for metal !!!

Posted By: Rider666
Date Posted: 08.May.2012 at 14:46
Rabim dve karti če kdo prodaja!!!!

-------------
Razlika med tetovirano osebo in tisto ki nima tetovaž je v tem da je tetovirani osebi vseeno ali ste tetovirani ali ne!

Date Posted: 09.May.2012 at 14:53
Meni se pa ne zdi tako slaba... nasprotno! Moram rečt, da je prav po mojem okusu. Če bo tako, bo OK... Še mašin hed, da odsvirajo večino BME albuma, bo veselje 100%. Gojira pa nekako ni moj stil...

-------------
MacGyver je zakon!

Posted By: Vitoslav
Date Posted: 09.May.2012 at 18:33
Originally posted by Rider666 Rider666 wrote:

Rabim dve karti če kdo prodaja!!!!

Glede kart ti ni treba nič bat.. stadion je ogromen in Metallica ga sigurno ne bo razprodala, pa tudi če bi ga, se da zunaj na tako velikih koncertih VEDNO kupiti karte...

Posted By: Lunik
Date Posted: 10.May.2012 at 15:39
Hm, zakaj pa naj bi bila obupna setlista? Meni je prav fajna, glede na to da ni izključno samih zlajnanih traparij, ampak jih je zgolj nekaj - Master, Bells, Battery, One in Seek & Destroy. Torej celih 5 komadov. Tisti z Blacka pa tako ali tako pašejo v sklop turneje... Da so zraven komadi kot npr. Shortest Straw, s katerim prek cele kariere niso ravno pretiravali je tako ali tako odlično, da pa igrajo celoten Black album je pa logično, če je pa celotna turneja posvečena le-temu. Big smile

EDIT: Dokler pa ni na setlisti Creeping Death, pa je to že takoj 30 točk + za koncert. Ta je šele zlajnan... Big smileBig smileBig smile

Še vedno so se pravilno odločili, da odigrajo celoten album, ki je tudi sicer čisto dober, poleg tega pa imaš na ta račun priložnost slišati vsaj tri komade, ki jih niso igrali nikoli poprej, in sicer Don't Thread on Me, My Friend of Misery in pa Struggle Within. Že samo to je vredno ogleda, namesto da bi vedno znova zehal zgolj na bedarije kot so zlajnani komadi, ki jih gonijo že desetletja. Glede tega so Metallica doktorji za npr. Mejdne, ki se pa še zlepa ne dajo in menijo, da Trooperja ali pa Iron Maiden še ni slišalo dovolj oboževalcev po svetu in jih nikakor ne bodo skenslali s setliste.

Naj bo kakor če bit, v nedeljo bo pokalo in komaj čakam na to. Smile

Date Posted: 10.May.2012 at 15:46
Kakorkoli obrnete, bo folk na kocertu ob zvokih Battery, Master ipd. še najbolj ponorel. To so njihovi paradni konji in je po mojem prav, da jih odsvirajo. Ravnotako kot Maidni svoje in Megadeth svoje legendarne hite... 

-------------
MacGyver je zakon!

Date Posted: 10.May.2012 at 20:14
lunik ClapClap
mogoče se vidmo kj na koncertuBig smile
pomoje bo fajn sekal
setlista mi je pa tut zakoooon

-------------

Posted By: Vader69
Date Posted: 10.May.2012 at 21:06
izbor komadov odličen \m/

Date Posted: 13.May.2012 at 10:27
Setlista se vsak dan spreminja pri komadu št. 5 (Blackened, Fight Fire with Fire, Battery, Hell and Back) in pa občasno na komadu št. 3 (Shortest Straw, No Remorse) ter 18. (Fuel, Creeping Death, Battery) Včeraj so kot peti komad igrali Hell and Back, komad s singla Beyond Magnetic, ki je bil igran šele DRUGIČ! Danes je torej kot naročena priložnost za kakšn nov rarity! Cool

Hohoho, še par uric pa gremo na razmočeno travo Friulija! Smile

Date Posted: 13.May.2012 at 12:58
po navadi postavijo podlago na travo, tako da ne bi smelo bit pretirano mokro.

-------------
MacGyver je zakon!

Posted By: Mirage
Date Posted: 13.May.2012 at 13:17
pizda! upam da bo shortest straw!! nemejebat

Date Posted: 14.May.2012 at 11:06
A sem res prvi vstal?

No, pa da začnem post koncertno debato:
1. Gojira: 
Možje so imeli smolo, pokvaril se jim je Bus (drugič naj pridejo s koncerti.net LOL). Zato so zamudili in zaradi tajmninga igrali le 25 minut. Ker je bilo vse na brzinonarejeno, se je na mojem koncu (leva stran) slišala samo ena kitara in bobni. Kljub temu so možje pokazali ogromno energije. Če bi poznal komade, bi mi bilo najbrž zelo všeč!

2.) Machine head:
Nekako me niso prepričali. So večji vtist name naredili Gojira kljub slabemu zvoku in kratkemu času. Nekako se mi je vleklo, nisem mogel past not. Big screeni so bili še izklopljeni, tako da so bili tudi majhni... najbrž sem imel večja pričakovanja od tistega kar sem dobil...

3.) Metallica:
 Pričakoval sem enga zmatranega Ulriha, enga Hetfilda, ki nima neki volje do življenja, enga Hemeta, ki stoji tam in kaj pofuša in enga energičnega Trujiljota. Sem si mislil pač možje so dali svoje skozi, pa so pač prišli še malo dnarja pokasirat na račun stare slave. Bom pa vsaj lahko rekel, da sem jih videl no...

In potem? Zadel sem samo Trujiljota! Ostali trije so bili TOTALNO PRESENEČENJE! Meni je bilo TOTALNO NADZAKON! Performance, zvok, set lista (razen tistega iz EP-ja, ki pa konec koncev tudi ni bil takooo slab)! Boljše si nebi mogel zamislit! Še tisti laser show, ki bi me sicer ful zmotil, kr na metal koncertih mi pač nekako niso vmesni, me ni tolko motil. Aja, pa pirotehnika! Ta prv šus pri Enter Sandman! UAU! Sej pol ko sm jih nekako pričakoval, ni bilo več takega efekta, ta prvi ruker pa moram rečt, da je naredil vtis name... 

Hetfild me je tudi vokalno presenetil, kr sm mislil da bo več "javkal", pa sploh ni! Pa tresli so brez kompromisov cel cajt (za razliko od Mašin hed, kjer so morali bit tisti monologi prisotni...). Tudi ostali so bili skakali pridno naokoli, pa po tisti pisti sem pa tja. 

Kot celota, je bil nastop lepo zasnovan. Na začetku par udarnih hitov, potem malo BA (ni ravno moj najljubši album, je pa bilo nekao za pričakovat, da bo največ komadov iz tega, ker je bil to smisel obletnice Stern Smile), potem, ko je stvar malo stagnirala BUM ognjemet (potem sem razumel, zakaj so tako vestno pometali oder pred njihovim nastopom in zakaj so tiste lepilne trakove po tleh lepili - za safe zone) in dalje na ves gas! 

Skratka, splačalo se je it na ta z energijo nabiti nastop. Zdej pičim malo v službo, če se še kaj spomnim napišem kasneje...

-------------
MacGyver je zakon!

Date Posted: 14.May.2012 at 11:50
Se kar strinjam z napisanim, sicer pa je bila popolna zmaga ne samo koncert, temveč celoten izlet v Udine. Česa tako lepega že dolgo nisem doživel! Aja, pa Hell and Back smo slišali, SO COOOL! Fantje pa tudi še ne delujejo utrujeni na odru, to je pa izjemno podoživet! Cool

Pozdravi vsem, ki ste bili tam, pa tudi če se nismo srečali, še posebej pa gorenjskim stricem z busa, Urši, Alešu in kakopak Marinetu! Cheers co. Big smile

Posted By: Scum
Date Posted: 14.May.2012 at 14:41
Originally posted by Mitja M.J. Mitja M.J. wrote:

A sem res prvi vstal?

No, pa da začnem post koncertno debato:
1. Gojira: 
Možje so imeli smolo, pokvaril se jim je Bus (drugič naj pridejo s koncerti.net LOL). Zato so zamudili in zaradi tajmninga igrali le 25 minut. Ker je bilo vse na brzinonarejeno, se je na mojem koncu (leva stran) slišala samo ena kitara in bobni. Kljub temu so možje pokazali ogromno energije. Če bi poznal komade, bi mi bilo najbrž zelo všeč!

2.) Machine head:
Nekako me niso prepričali. So večji vtist name naredili Gojira kljub slabemu zvoku in kratkemu času. Nekako se mi je vleklo, nisem mogel past not. Big screeni so bili še izklopljeni, tako da so bili tudi majhni... najbrž sem imel večja pričakovanja od tistega kar sem dobil...

3.) Metallica:
 Pričakoval sem enga zmatranega Ulriha, enga Hetfilda, ki nima neki volje do življenja, enga Hemeta, ki stoji tam in kaj pofuša in enga energičnega Trujiljota. Sem si mislil pač možje so dali svoje skozi, pa so pač prišli še malo dnarja pokasirat na račun stare slave. Bom pa vsaj lahko rekel, da sem jih videl no...

In potem? Zadel sem samo Trujiljota! Ostali trije so bili TOTALNO PRESENEČENJE! Meni je bilo TOTALNO NADZAKON! Performance, zvok, set lista (razen tistega iz EP-ja, ki pa konec koncev tudi ni bil takooo slab)! Boljše si nebi mogel zamislit! Še tisti laser show, ki bi me sicer ful zmotil, kr na metal koncertih mi pač nekako niso vmesni, me ni tolko motil. Aja, pa pirotehnika! Ta prv šus pri Enter Sandman! UAU! Sej pol ko sm jih nekako pričakoval, ni bilo več takega efekta, ta prvi ruker pa moram rečt, da je naredil vtis name... 

Hetfild me je tudi vokalno presenetil, kr sm mislil da bo več "javkal", pa sploh ni! Pa tresli so brez kompromisov cel cajt (za razliko od Mašin hed, kjer so morali bit tisti monologi prisotni...). Tudi ostali so bili skakali pridno naokoli, pa po tisti pisti sem pa tja. 

Kot celota, je bil nastop lepo zasnovan. Na začetku par udarnih hitov, potem malo BA (ni ravno moj najljubši album, je pa bilo nekao za pričakovat, da bo največ komadov iz tega, ker je bil to smisel obletnice Stern Smile), potem, ko je stvar malo stagnirala BUM ognjemet (potem sem razumel, zakaj so tako vestno pometali oder pred njihovim nastopom in zakaj so tiste lepilne trakove po tleh lepili - za safe zone) in dalje na ves gas! 

Skratka, splačalo se je it na ta z energijo nabiti nastop. Zdej pičim malo v službo, če se še kaj spomnim napišem kasneje...

Čist res je blo tako! Zakon! SmileClap

-------------
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.

Posted By: Tokio
Date Posted: 14.May.2012 at 14:47
Spet je blo super in spet me vse boli.
Pa še vreme nam je blo reeeees naklonjeno. TOP!Heart

-------------
Metal je muska za grde.

Posted By: Dejan
Date Posted: 14.May.2012 at 15:27
res nepozaben koncert:  http://www.moski.si/scena/glasba/metallica-razstrelili-videm/" rel="nofollow - http://www.moski.si/scena/glasba/metallica-razstrelili-videm/

Posted By: Mirage
Date Posted: 14.May.2012 at 15:28
lepo je blo ja... se kar strinjam z zgoraj napisanim. edino škoda za shortest straw :/ ... jebeš dobro je blo :)

Date Posted: 14.May.2012 at 20:26
pa to je bil prov najbol zakon možn koncert. prčakvov nism kej dost, dobil sm pa totaln šus iz strani Metallice. TOTALNO PRESENEČENJE. Žurka čez cel nastop. Vse je blo zakon. James je pa res v SUPER vokalni formi, no tut ostali mu zlo sledijo, po energiji. Res so bli vsi ful dobr razpoloženi!!! dons sm komi oddelu šiht k me vse boli od skakanja, čupanja, prerivanja... ConfusedLOLClapClapClap

gojire nism spremlu, machine head me pa niso prepričal. pomoje zato k so bli še podnev, pa itak je blo vse pač podrejen metallici, pa sm raj pol tist cajt mal izkoristu za kšn pir pa scanje LOLLOLLOL

aja o italjanih pa raj nbenga komentarja LOL ole ole ole ole pizda sam to znajo Star

drgač se pa v celoti strinjam s postom od Mitja Clap lepo napisan

LOL

-------------

Posted By: Profanity Zine
Date Posted: 15.May.2012 at 13:03
Reportažo s koncerta si lahko preberete tukaj: http://www.profanity.si/reportaze/metallica-osvojila-friuli%20" rel="nofollow - http://www.profanity.si/reportaze/metallica-osvojila-friuli

-------------
PROFANITY - METAL IN HC WEBZINE

WWW.PROFANITY.SI
info@profanity.si

Za razliko od drugih si drznemo iti globlje!!!

Date Posted: 15.May.2012 at 21:57
40.000 obiskovalcev... Od tujcev je blo menda 9000 Avstricev, 6000, naših in 3000 hrvatov. 

-------------
MacGyver je zakon!

Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08 - https://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net