Edguy
Printed From: Paranoid Metal Webzine
Category: Bandi
Forum Name: Tuja scena
Forum Description: Debata o tuji sceni in bandih
URL: https://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=786
Printed Date: 11.Oct.2026 at 23:16 Software Version: Web Wiz Forums 12.08 - https://www.webwizforums.com
Topic: Edguy
Posted By: Mighty Hammer
Subject: Edguy
Date Posted: 30.May.2008 at 08:47

Tobias Sammet - Vokal
Jens Ludwig - Kitara
Dirk Sauer - Kitara
Tobias Exxel - Bas kitara
Felix Bohnke - Bobni
--------------------------------------------------------------------------
Zame eden izmed najboljših bandov!
Njihov najboljši CD: Hellfire Club, takoj za njim pa Rocket Ride!
Najboljši komad? Huh, jih je enostavno preveč ... V bistvu so tako vsi zakon!
--------------------------------------------------------------------------
So pa Edguy veseljaki, kar je razvidno tudi iz njihovih tekstov, ki so vsaj meni zakon! 
No, tukaj sta še linka od "studio reporta" snemanja plate Hellfire Club (smeh zagotovljen ):
http://www.youtube.com/watch?v=sr0lhHxHasg - Edguy - Hellfire Club (Studio Report) Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=tN-WMFWRc0Y - Edguy - Hellfire Club (Studio Report) Part 2
|
Replies:
Posted By: Madafaka
Date Posted: 30.May.2008 at 09:57
Kul bend, ki je vse pokvaru s tazadno plato Rocket Ride . Sveta trojica Vain Glory Opera, Theatre of Salvation in Mandrake pa je še zmeri pojem v power metalu.
------------- Raul artista, siempre Madridista!
|
Posted By: Jovo
Date Posted: 30.May.2008 at 12:26
Mandrake mi je zakon album, ostalega pa nism kej grozno prevec poslusou razn tu pa tam ksn komad.
------------- Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™)
NEW AGE!!!!!!!!!!!!!
Fru-fru muškarac.
|
Posted By: Real
Date Posted: 30.May.2008 at 14:05
Men je dobrih nekaj komadov
------------- Nomen est omen.
|
Posted By: Atheist
Date Posted: 30.May.2008 at 14:19
Madafaka wrote:
Kul bend, ki je vse pokvaru s tazadno plato Rocket Ride . Sveta trojica Vain Glory Opera, Theatre of Salvation in Mandrake pa je še zmeri pojem v power metalu. |
V power metalu? TO NI POWER METAL!!!
Sammet ne zna peti...
|
Posted By: Šujo
Date Posted: 30.May.2008 at 14:56
rocket ride in hellfire club sta mi nekej najbolšga kar je izšlo po 1995....rocket ridea nisem dal iz avta ene dva mesca po tem k sm ga dal notr, pol so mi ga pa skril :/
------------- Fuck you and the horse you rode in on
|
Date Posted: 30.May.2008 at 16:16
Atheist wrote:
Sammet ne zna peti...
|
Je power metal ja! 
Pa še to. Če tebi Tobiasov vokal ni všeč, še ne pomeni, da ne zna peti! 
|
Posted By: Person-man
Date Posted: 30.May.2008 at 16:49
Ti mater, se jih spomnim, ko so igrali na campu. To ni bil koncert, to je bla jebena fešta :D
------------- http://www.facebook.com/otorinolaringolog - KiborgSpužva Büking™ FB pejđ
http://www.profanity.si/ - Profanity fuckzine
I party with lemons
|
Date Posted: 30.May.2008 at 17:01
Mighty Hammer wrote:
Atheist wrote:
Sammet ne zna peti...
|
Je power metal ja! 
Pa še to. Če tebi Tobiasov vokal ni všeč, še ne pomeni, da ne zna peti! 
|
Ne zna peti. Če pevec hoče peti vibrato, mora to privabiti iz grla, ne pa delati to zavestno. In točno to dela ta bedak...
Edguy nimajo nobene veze z power metalom, z prvinskim power metalom zakon bendov...
Če pa govoriš o pravljičnih bandih, gay zgodbicah ipd. govoriš o gay bandih, ki nimajo nobene veze z power metalom...Verjetno so v tvoji "zbirki" Stratovarius, Rhapsody, Freedom Call ipd...
|
Date Posted: 30.May.2008 at 17:52
Haha
Kok pa ti veš, če so gayi? Tole mi je malo sumljivo ... 
Drugače se pa požvižgam na tvoje mnenje!!!
|
Posted By: Jera
Date Posted: 30.May.2008 at 18:04
|
Ni ravno najboljsi pevec vseh casov, je pa dalec od tega da bi bil slab.
|
Posted By: engl
Date Posted: 01.Jun.2008 at 16:30
Person-man wrote:
Ti mater, se jih spomnim, ko so igrali na campu. To ni bil koncert, to je bla jebena fešta :D
|
se strinjam,..... drgač pa je sammet pravi šminker in prau rad nauči druge narode nemških kletvic na koncertu 
|
Posted By: Guests
Date Posted: 01.Jun.2008 at 16:56
men so bli dobri, zakon band so mi pa postal z ROCKET RIDE.
sicr nimam rad teh svabskih preserancij, sam pr edguy energija cist poseka vse
|
Posted By: rožica
Date Posted: 01.Jun.2008 at 17:13
Mighty Hammer wrote:
Haha
Kok pa ti veš, če so gayi? Tole mi je malo sumljivo ... 
Drugače se pa požvižgam na tvoje mnenje!!!
|
O, lepa slovenska fraza.
|
Date Posted: 23.Jul.2008 at 14:10
Edguy bodo novembra izdali nov album z naslovom Tinnitus Sanctus!!! 
Glede na to, da sta bila zadnja albuma Hellfire Club in Rocket Ride (tudi ostali so seveda zelo dobri) vsaj meni zakon, nekaj podobnega pričakujem tudi od Tinnitus Sanctus!
------------- Into Glory Ride!
|
Posted By: Norther
Date Posted: 23.Jul.2008 at 14:15
Edgay majo ene par dobrih komadov,sam kaj mi gre njihov pozerski stil tok na zivce,slaba verzija glam-power benda:) Sam avantasia mi je pa zakon.
------------- Beer sells...........and I'm buying
|
Posted By: Helldragon
Date Posted: 23.Jul.2008 at 18:42
Meni so p Edguy totaln zakon!!
Novega albuma se ze veselim, naj bi pa bil bolj resen od Rocket Ride in nekoliko bolj heavy
|
Posted By: danzig
Date Posted: 23.Jul.2008 at 18:50
|
Meni je najboljši album (-rocket ride-) in (-hellfire club-), saj tudi ostali niso slabi....
|
Posted By: Monxster
Date Posted: 11.Sep.2008 at 18:03
Norther wrote:
Edgay majo ene par dobrih komadov,sam kaj mi gre njihov pozerski stil tok na zivce,slaba verzija glam-power benda:) Sam avantasia mi je pa zakon.
|
neprimerne besede za nekoga k se stalno šopiri s svojimi mišicami
|
Posted By: Prophet
Date Posted: 11.Sep.2008 at 19:17
Monxster wrote:
Norther wrote:
|
|
it takes one to know one.
------------- Never allow yourself to be used as an instrument of another man's hatred
www.profanity.si
|
Date Posted: 11.Sep.2008 at 20:25
|
Ali ve kdo če ima ta bend,izdan kakšen best of ali live??????
|
Posted By: Prophet
Date Posted: 11.Sep.2008 at 20:28
danzig wrote:
Ali ve kdo če ima ta bend,izdan kakšen best of ali live??????
|
best of zelo težko, ker bi zato rabil vsaj en dober komad :>
------------- Never allow yourself to be used as an instrument of another man's hatred
www.profanity.si
|
Posted By: Person-man
Date Posted: 11.Sep.2008 at 20:29
Ma oboje. (-Burning down the opera-) je live, (-Hall of flames-) pa je grejtest hits ^^. (-priporočam-) -------------------------------------------------------------------------------------------------
------------- http://www.facebook.com/otorinolaringolog - KiborgSpužva Büking™ FB pejđ
http://www.profanity.si/ - Profanity fuckzine
I party with lemons
|
Posted By: izzy
Date Posted: 12.Sep.2008 at 14:46
Person-man wrote:
Ma oboje. (-Burning down the opera-) je live, (-Hall of flames-) pa je grejtest hits ^^. (-priporočam-) |
Hall of flames zajema plate, ki so jih posneli pod okriljem AFM ... tazadne dve, ki so jih posneli pri Nuclear Blast pa nista zajeti (sicer pa mislm, da Rocket ride še ni bil zunej ko je ta best of izšel)
------------- Music is the gate, it's an opening to our fate, it's a feeling that binds us strong
|
Date Posted: 22.Oct.2008 at 20:32
14.11.08 bo izšel novi dolgo pričakovani album z imenom (-tinnitus sanctus-),ali limited edition 2CD-digipak(incl. live-cd-Edguy-live in Los Angeles) *začetna turneja 23.01.09 Filderstadt 24.01.09 Kaufbeuren 25.01.09 Pratteln CH 27.01.09 Oberhausen 28.01.09 Koln 30.01.09 Osnarbruck 31.01.09 Bamberg 01.02.09 Hamburg 07.02.09 Fulda
|
Posted By: Luciferion
Date Posted: 29.Oct.2008 at 19:40
Hočmo jih tud v SLO !!! Organizatorji dejte jih zrihtat!!!
------------- Buildings burn, people die, but Metal is forever !
|
Date Posted: 29.Oct.2008 at 19:43
Date Posted: 01.Nov.2008 at 17:05
Še 13 dni do izida novega albuma Tinnitus Sanctus! 
Na YouTube sem že slišal komad Ministry Of Saints! Če bo cel album v takem stilu, bo zakon! 
Tudi datumi za turnejo so že znani. Škoda, ker ni nič v naši bližini. Niti v Avstriji ne.  Razmišljam
pa, da bi šel na katerega izmed koncertov v Nemčijo ali pa v Milano. Če
bo še kdo zainteresiran, bi lahko šli skupaj! 
Pa še naslovnica novega albuma:

|
Date Posted: 01.Nov.2008 at 19:16
|
Res je če bo komad kot Ministry of saints bo album vsekakor boljši kot pejšnja dva !!
|
Date Posted: 03.Nov.2008 at 17:20
http://de.sevenload.com/sendungen/EDGUY/folgen/eGURCx5-Edguy-Ministry-Of-Saints - TUKAJ si lahko ogledate nov spot za skladbo Ministry Of Saints!
|
Date Posted: 11.Nov.2008 at 14:23
evo jst pa tanov album poslušam od učer. zaenkrat mi je pač ured zadeva, ampk po parih poslušanjih bom zihr zasvojen, kot ponavad pr edguy
|
Posted By: Šujo
Date Posted: 14.Nov.2008 at 10:11
ma bi bil res že skrajn čas da jih kdo prpelje v slovenijo na en konkretn špil ker oni so mi nadzakon.
------------- Fuck you and the horse you rode in on
|
Date Posted: 14.Nov.2008 at 19:24
Kaj pravite na novi album (-tinnitus sanctus-) ?? Meni je O.K.,na albumu je 11 odličnih komadov,najboljši je začetek,ki štarta z pesmijo -ministry of saints-... Kupil sem Limited Edition 2CD-Digipak,incl. * live-CD EDGUY live in Los Angeles* za darilo pa podarili EDGUY (-the singles-) !! !! V Trstu so zelo radodarni,samo moraš trefit glih na uraden dan izida albuma!! Pri nas kaj takega,po mojih izkušnjah skoraj ni mogoče.....!!!!! Važno da so EDGUY naredili dober album !!
|
Date Posted: 15.Nov.2008 at 02:27
Monxster wrote:
Norther wrote:
|
|
Ja sam jst sm pozer sam pr imiđu ne pa pr muski:))) Muzika ne trpi zarad mojga poziranja.
|
Posted By: moser
Date Posted: 15.Nov.2008 at 08:18
kašn imiđ že?
-------------
|
Date Posted: 15.Nov.2008 at 11:05
|
Avantasia so najslabši live bend EVER.
|
Posted By: Tinck
Date Posted: 15.Nov.2008 at 15:56
|
Zanima me ali gre kdo na koncert v Milano. Oziroma, kje je možno najlažje kupiti karte za Rolling Stone-Milano.
|
Date Posted: 17.Nov.2008 at 12:36
Atheist wrote:
Avantasia so najslabši live bend EVER. |
Kaj pa je tebe pičlo?
|
Date Posted: 17.Nov.2008 at 14:14
Saj poje Sammet pri Avantasii, ne? Intermezzo pač.
|
Date Posted: 17.Nov.2008 at 15:15
mhm, Sammet je Avantasia. Samo mi ni blo jasno, kdo je tebe tak sprovociral, da si moral prit ven kar iz lepega s tako neumestno (glede na tvoje poste o Avantasii po Wacknu)... Pač se ti niso zdeli kul... moraš zdaj zato še Edguy temo smetit s svojim mnenjem?
|
Date Posted: 17.Nov.2008 at 15:39
Jst sm jih gledal letos na Masters od Rock in morm rect da so bli kr fajn u zivo. Bols k 70% ostalih bendov.
|
Posted By: Janchk
Date Posted: 17.Nov.2008 at 18:52
moser wrote:
kašn imiđ že?
|
PWNED!!!  
|
Date Posted: 19.Nov.2008 at 14:45
Posted By: moser
Date Posted: 19.Nov.2008 at 15:24
hehe legenda:D
-------------
|
Date Posted: 20.Nov.2008 at 17:56
|
Ta nova plata je bl eno bruhanje. Res, da sm jo poslušu sam enkrat, sam ne vem, no. Speedhoven my ass!
Poudarjam, da je to sam prvi vtis, sam tale Sammet se je res zgubu. Ministry of Saints je kt en mal hitrejsši Lost in Space pa tut cela plata mi vleče na Scarecrow, jebemliga.
Po drugi strani pa je Live bonus disk zadetek v polno, sam res ne vem kaj je Sammet lezu Američanom v rit z vsemi glam komadi...(ki sicer niso slabi) Lavatory, Fuckin' with Fire pa Catch of the Century
|
Date Posted: 20.Nov.2008 at 19:00
|
sej te komade so tut na kempu odšpilal...
|
Posted By: aarseth
Date Posted: 25.Nov.2008 at 16:26
The Savage Poetry: Hallowed, Misguiding Your Life, Key To My Fate, Eyes Of The Tyrant Vain Glory Opera: Vain Glory Opera, Hymn Mandrake: All The Clowns, Painting On The Wall Hellfire Club: Mysteria, Down To The Devil, King Of Fools, Under The Moon, Lavatory Love Machine, Navigator Rocket Ride: Sacrifice, Catch Of The Century, Superheroes, Fucking With Fire
evo moja izbira najboljsih kumadov (po albumih) . ne se jezat to je moje mnenje... za vs pa ne vem... k ma vsak drugacn okus...
|
Date Posted: 29.Nov.2008 at 14:18
aarseth wrote:
The Savage Poetry: Hallowed, Misguiding Your Life, Key To My Fate, Eyes Of The Tyrant Vain Glory Opera: Vain Glory Opera, Hymn Mandrake: All The Clowns, Painting On The Wall Hellfire Club: Mysteria, Down To The Devil, King Of Fools, Under The Moon, Lavatory Love Machine, Navigator Rocket Ride: Sacrifice, Catch Of The Century, Superheroes, Fucking With Fire
evo moja izbira najboljsih kumadov (po albumih) . ne se jezat to je moje mnenje... za vs pa ne vem... k ma vsak drugacn okus...
|
Kašna mona, kako so ti lohk teli komadi naj, ne me jebat... 
|
Date Posted: 29.Nov.2008 at 14:29
Šala
Pa še po večkratnem poslušanju mnenje o izbljuvku po imenu Tinnitus Sanctus...
Melodije so lepljive, da jih kar ne morš pozabit, sam vse je preveč posladkano, metala pa ni nikjer.
Ministry of Saints ostaja najboljši komad, Sex, Fire, Religion može da prođe (Missionary position?), Pride of Creation hoče nekej na silo bit Edguy po starem, Dragonfly ima neverjeten refren (popolnost!) nalepljen na Takoj se dava dol riff, Wake up Dreaming Black je OK na Scarecrow način, Dead or Rock pa je kar OK s preveč pussy refrenom za tak komad. Ostalo je pozaba. Še najboljši je uvod v Aren't you a Little Pervert too (This one's for our troops, beat the shit out of bad people.... and their families).
V glavnem, žalost. To niti ni sellout, ker tega Tobi ne bo mogu nikomur prodat, starim fanom sploh ne, Bon Jovi fani pa majo, well, Bon Jovija, ne?
|
Date Posted: 19.Dec.2008 at 13:34
Edguy potrjeni za Metalcamp!!!
|
Date Posted: 22.Dec.2008 at 11:50
to je mal čudn...na official še nč ne piše pa tut tobi je reku da naj letos nebi festou igrali. no upajmo na najbolš
|
Date Posted: 06.Apr.2009 at 10:39
http://www.youtube.com/watch?v=hWR1yzUnaGE - Edguy Feat. Michael Kiske - Judas At The Opera
Tale komad je čist preveč fajni! Besedilo je zakon! 
Edguy + Kiske = 
|
Date Posted: 19.Apr.2009 at 15:37
EDGUY – “FUCKING WITH F*** - LIVE” DVD
On May, 2nd EDGUY will release their first Live DVD, “Fucking With F*** - Live”. |
http://www.youtube.com/watch?v=GB5SQSppFb4 - TRAILER
Komi čakam! 
|
Date Posted: 19.Apr.2009 at 19:02
hahaha to bo zakon
|
Date Posted: 19.Apr.2009 at 19:25
Jp.  Že tist studio report na Superheroes DVD-jčiču je en sam smeh! 
Po ogledu trailerja pa sem prepričan, da bo tole res nadzakon DVD!
More than 190 minutes run time - "Live in Brazil" - Documentary - Video clips
All Hit Songs All Hymns Lots of Sex And Even More Rock’N’Roll
Fak ej!  Res komi čakam, da tole vidm! 
|
|