Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Tuja scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Roky Erickson
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Roky Erickson

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Davorin.L. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Roky Erickson
    Posted: 15.Apr.2012 at 20:22
No, nič kaj konkretnega še ni bilo povedanega o tej živi legendi psihedelike. Človek je začel svojo pot z bendom 13th Floor Elevators, nato pa se podal na solo glasbeno pot, vseskozi pa ga spremljajo tudi umobolnice in shizofrenija. Človek še vedno živi in je od leta 2010 tudi sorazmenrno glasbeno aktiven. Zaminivost Rockyja je po moje ta, da se ga da dojemat iz več zelo nasprotujočih si stališč... Mislim, zadnje čase se ukvarjam s postmodernizmom in najdem ogromno metafikcije v njegovih besedilih. Pa ne vem če je tip kaj posebej izšolan o književnosti (čeprav dobro; metafikcija in shizofrenija sta na neki ravni praktično ista stvar ).

Njegov verjetno najbolj znan komad: night of the vampire

Ali pa tole: i walked with a zombie

Ter tole: John Lawman

Skratka vaša mnenja... začnemo lahko s tem če kdo tole sploh pozna (no, kdo bi se moral najti verjetno).

Edited by Davorin.L. - 15.Apr.2012 at 20:23
I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.
Back to Top
lord_morthron View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lord_morthron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Apr.2012 at 17:05
Ta komad mi je tak... lušten :D

http://www.youtube.com/watch?v=50k-dCwV6SU

Pa preden se pojavi kakšen pametnjakovič, JA, poznam ga zaradi The Devil's Blood. Pa kaj.  Big smile
Back to Top
N.J.C. View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote N.J.C. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Apr.2012 at 17:44
http://www.youtube.com/watch?v=yM_AJb4JXhE&feature=related

!!!
TWO IN THE PINK, ONE IN THE STINK!
Back to Top
Davorin.L. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Davorin.L. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Apr.2012 at 11:34
Ja, saj sem ga tudi jaz spoznal prek njih. Pa dolgo časa sem mislil, da so White Face njihov komad, ampak mi je bilo čudno, ker je malo izstopal iz EP-ja.
Je gledal kdo dokumentarec o Rokyju, You're gonna miss me? Ke zanimiva reč, čeprav se nekam patološko usmerja na njegovo mamo (katera bi, če mene vprašate, rabila vsaj ene toliko psihiatrične oskrbe, kot jo je bil deležen Roky)
I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.
Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lord_morthron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Apr.2012 at 11:20
Bom pogledal.
Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lord_morthron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.May.2012 at 16:18
Evo, sem pogledal dokumentarec, hvala za priporočilo, definitivno je stvar vredna ogleda. 
Kar se Rokyjeve mame tiče sem pa dobil občutek, da je dokumentarec osredotočen nanjo predvsem ker je bil Roky bolj ali manj nedostopen, vsaj tako mi je deloval skozi celoten film (čeprav se proti koncu že vidi, da mu gre precej na bolje). Če recimo za primer vzamemo del, ko pride na obisk tip, ki piše knjigo o 13th Floor Elevators, ga Roky takorekoč ignorira. Po mojem so se ustvarjalci ravno zato pač najbolj osredotočili na osebo, ki je z Rokyjem preživela največ, se pravi na njegovo mamo. 

Kakorkoli že, fino je videti, da je možakar spet aktiven (še sploh po ogledu dokumentarca, kjer vsaj na začetku Roky izgleda precej klavrno), če bi ga pa komu uspel pripeljat na koncert nekje v bližini, bi blo pa vse skupej že preveč zakon... :D

Edited by lord_morthron - 02.May.2012 at 16:19
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.May.2012 at 12:46
Uf njega že poznam kr nekej cajta. Ampak prvo sm za njega slišov, zanimivo, ne prek The Devils Blood ampak prek Nergala (in njegvoega facebooka haha). Kasneje sm pol šele slišov omembe njega z ust TDB :) The Evil One je odlièna plata, morm pa še kej ostalim posvetit èasa.
You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
Back to Top
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lord_morthron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.May.2012 at 16:09

Originally posted by Nerthag Nerthag wrote:

The Evil One je odlièna plata, morm pa še kej ostalim posvetit èasa.

Men je pa najnovejša (True Love Cast Out All Evil) mogoče celo boljša, je pa res, da sem jo poslušal šele pred kratkim, tko da sem še precej pod vtisom... Najbolj me fascinira dejstvo, da tipo s petimi akordi (ali manj) še vedno lahko dela musko, ki zveni bolje in precej bolj sveže od vseh kompozicijsko zahtevnih del današnje dobe. Po vseh teh letih je Roky s svojimi petimi akordi bolj prog kot... prog, no... :D

Edited by lord_morthron - 03.May.2012 at 16:23
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.148 seconds.