Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Metal šole i.t.d.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Metal šole i.t.d.

Post Reply Post Reply
Author
Groupie
Groupie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zupan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Metal šole i.t.d.
    Posted: 07.Apr.2010 at 17:05
Zadnje čase opažam d se pojavljajo neke šole al podobne zadeve za igranje metal kitare,bobnov. Men kot samouku se to zdi mal bedn,kva bodo bodoče metal grupe na note igrale al kaj ? ... kaj si drugi mislte o tem ?< id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Status: Online
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2010 at 17:24
Jaz mislim da je ful okej če ti kdo lahko pomaga. Sploh za folk ki nima neke močne frendly mreže ki bi mu včasih kaj pokazala pa časa pa energije da bi ful probaval nekaj kar mu nekdo drug v 10 min. razloži.!!!Kvalitetna!!! izobrazba nikomur ne škodi.

http://www.youtube.com/watch?v=uNxBeJNyAqA&playnext_from=TL&videos=Is9e1evWBqM
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2010 at 17:44
men se tud zdi brezveze, ker maš VSE ampak res VSE na internetu zastonj. note so pa itak brezveze, se nism nikol učiv niti nikol rabu, izguba časa.

oz šola je za tiste, ki so preleni da bi googlali LOL

Edited by Vraan - 07.Apr.2010 at 17:51
The real monsters are often just people.
Back to Top
Gigo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gigo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2010 at 18:07
Meh, js sm se učil igrat ko niti računalnika nisem mel, o internetu so pa tko al tko takrat samo blazneži sanjali; takrat bi bil pomoje kr vesel, da bi mi kdo ponudu kej tazga, zihr bi ne porabu več let da bi prišel do določenih zaključkov...

Meni je ok, da je možnost, za tiste ki želijo seveda, da lahko pridejo v konstruktivno okolje, med ljudi ki so pripravljeni dat svoje znanje naprej (predpostavka seveda, da je ustanova kakovostna!) itd.

Še mene kdaj zamika, da bi se vključil v kakšno bolj ekstenzivno lekcijo...če ne drugega bi vidu ta al to ni zame ali pa bi dobil inspiracijo, sigurno tudi kakšno uporabno informacijo.

Je pa tudi res kaj vsak sam pri sebi želi, lahko si zadovoljen z znanjem ki ga maš, nekateri pa v kitari in glasbi vidijo daleč naprej in si tudi želijo pridobit veliko znanja...vaja v živo in pa primerjava z youtube-om je pa na srečo še vedno prevagana na stran osebnega kontakta -> poleg znanja dobiš kle tudi veliko socialnih izkušenj in vrednot, ki jih žal folk danes zaradi dejstva, da ima vse pred nosom spregleda...

my two cents.

Edited by Gigo - 07.Apr.2010 at 18:09
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2010 at 18:59
se popolnoma strinjam z Gigotom. jz sm se tudi "učil" kitaro pred internetom in s tem "mučil" marsikoga. lekcije pri kitaristu so mi dale kar močen zagon, voljo, pa obzorje ti malo razširi (še posebno če si totalen začetnik in samo power chorde žagaš)... in tako narejen je bil majhen korak za človeka in velika muka za sosede Big%20smile

Danes ko na utubu dobiš vse možne tehnike, taktike in ko ti petrucci in gilbert povesta kako se izdelajo arpeggioti se je seveda lažje kitarsko izobrazit (seveda pa, če ne vadiš je vseeno, ker glih tako ne bo nič). Je pa sigurno boljše, če te en ki zadevo obvlada posluša in gleda, ker te lahko usmeri in ti pokaže kake napake delaš...
MacGyver je zakon!
Back to Top
Buco View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buco Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2010 at 21:02
Vsaka šola je kul, samo mora učenc vedet kaj bi rad in učitelj vedet kako ga tja usmerit.

Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Status: Online
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2010 at 22:36
Itak. Šola je bergla, hodit pa moraš sam. Ti si nazadnje vedno edini pravi faktor ki šteje.
Ampak na lastnem primeru vidim da bi mi ful pomagalo če bi lahko hodil. Kot pravim nimam ravno šans da bi dnevno/tedensko uletaval komu morit, pa tudi nabavil sem cel kup nekega sranja ki ga v bistvu ne nucam prav preveč (sploh ker zaradi problemov s časom verjetno ne bom nikoli bistveno več od brenkača). Je kul da lahko s kom diskutiraš pa ti pomaga pri izbirah, tehnikah, motivaciji,...
Sploh res za ljudi ki želijo biti ful tehnični je kaj takega že kar malo obvezno po mojem. Za tipe ki so Kirk Hammet, želijo pa biti Alexi Laiho : D.

The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Zupan View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zupan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2010 at 19:04
Pa ne vem no,men se zdi da ni nobene tehnike,al pa magične lestvice da bi jo parkrat zaigral pa obvladal. js se učim tko,d če mi je neki kul drkam pač dokler ne zveni dokaj vredi. tm ti pa vrinejo 200 000 enih lestvic pa vaj k si jih prisilen igrat in preden se zavedaš ne igraš več iz veselja ... ne vem no nikol nism maral šole,takšne al pa drugačne. 
Back to Top
Zmešnjavca View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zmešnjavca Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2010 at 20:34
Jest mam v bistvu precej razdvojeno mnenje. Po eni strani se mi zdijo glasbene šole vredu stvar, če ne drugega saj za začetek, ker pomojem dobiš več motivacije (če je vredu okolje) pa tut fajn je ker ti povejo kje in kakšne napake delaš. Pa mislim da nobenmu ne škodi če ve vsaj mal osnovne teorije, ki jo vrjetno vsak čez čas spozna, samo da malo dlje časa traja predn jo spozna. Tako da za neke osnove in sam uvod se mi stvar ne zdi tok napačna, čeprov sam nism hodu na nič takega, razn tečaj kjer smo se učili akorde in peli "nedelja prokleta nedelja" Big%20smile

Po drugi strani se mi pa zdi da te šole dostkrat ubijajo ustvarjalnost. Ker velik teh nadrkancov pol dela musko precej mehansko, ker točno vedo katera lestvica kam paše kateri toni se imajo "radi" itd. Al pa poznam primer ko so se eni kolegi spravl nardit nek progressive band (vsi do neke mere šolani) in pol so komadi nastajal tko "kaj pa če tm dodam še eno 16inko da bo 13/16 takt al pa da dodamo sam piko pa bo ne vem kakšn takt ratov itd"... Pač zdi se mi da velik glasbenikov potem zapade v neke okvire teorije in se jih ne zna otrest... Med tem ko nešolan glasbenik pa ne ve kaj je "prov" in kaj "narobe" in nardi tist kar se mu zdi vredu pa čeprov je teoretično čist zgrešeno z logiko... Pa ne posplošujem to na vse sam je pa precej takih pomojem... Sej tut nešolani glasbeniki v bistvu špilajo na podlagi teorije do neke mere, samo da se tega ne zavedajo, npr. 1x sem "pogruntov" eno lestvico k mi je bla ful zakon in pol mi en kolega, k je teoretik, reče "ja to je pa ta pa ta lestvica v tem pa tem tonu itd itd"...

Če si samouk ti vse skup res vzame več časa, samo mislm da na koncu se ti lahko to prijetno obrestuje.
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Apr.2010 at 01:01
glazbena šola za električno kitaro,kjer bi preigraval skoz same metal hite
ja sir where can i sing in?
to bi men čist preveč blo dobr
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Apr.2010 at 03:30
Originally posted by Zmešnjavca Zmešnjavca wrote:

Jest mam v bistvu precej razdvojeno mnenje. Po eni strani se mi zdijo glasbene šole vredu stvar, če ne drugega saj za začetek, ker pomojem dobiš več motivacije (če je vredu okolje) pa tut fajn je ker ti povejo kje in kakšne napake delaš. Pa mislim da nobenmu ne škodi če ve vsaj mal osnovne teorije, ki jo vrjetno vsak čez čas spozna, samo da malo dlje časa traja predn jo spozna. Tako da za neke osnove in sam uvod se mi stvar ne zdi tok napačna, čeprov sam nism hodu na nič takega, razn tečaj kjer smo se učili akorde in peli "nedelja prokleta nedelja" Big%20smile

Po drugi strani se mi pa zdi da te šole dostkrat ubijajo ustvarjalnost. Ker velik teh nadrkancov pol dela musko precej mehansko, ker točno vedo katera lestvica kam paše kateri toni se imajo "radi" itd. Al pa poznam primer ko so se eni kolegi spravl nardit nek progressive band (vsi do neke mere šolani) in pol so komadi nastajal tko "kaj pa če tm dodam še eno 16inko da bo 13/16 takt al pa da dodamo sam piko pa bo ne vem kakšn takt ratov itd"... Pač zdi se mi da velik glasbenikov potem zapade v neke okvire teorije in se jih ne zna otrest... Med tem ko nešolan glasbenik pa ne ve kaj je "prov" in kaj "narobe" in nardi tist kar se mu zdi vredu pa čeprov je teoretično čist zgrešeno z logiko... Pa ne posplošujem to na vse sam je pa precej takih pomojem... Sej tut nešolani glasbeniki v bistvu špilajo na podlagi teorije do neke mere, samo da se tega ne zavedajo, npr. 1x sem "pogruntov" eno lestvico k mi je bla ful zakon in pol mi en kolega, k je teoretik, reče "ja to je pa ta pa ta lestvica v tem pa tem tonu itd itd"...

Če si samouk ti vse skup res vzame več časa, samo mislm da na koncu se ti lahko to prijetno obrestuje.

wau!
nebi se mogel bolj strinjati s tem! taki grejo men resnično na živce in me njihova muska sploh ne zanima, ker je že neke sorte matematika, ne pa tista od srca Smile

šolan kitarist: žge babo s kamasutro v roki in dela točno tako kot piše LOL
The real monsters are often just people.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.