![]() |
DEATH METAL |
Post Reply ![]() |
Page <1 616263 |
Author | |
Cajhen ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 28.Aug.2020 Status: Offline Points: 679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RUIN iz Amerike so lansk let izdal svojo tretjo plato z nadvse primernim naslovom ''Spread Plague Death'' in zravn dodal še totalno odfukano naslovnco, da bi se čimbl prbližal totalno sprevrženi muski
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cajhen ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 28.Aug.2020 Status: Offline Points: 679 |
ESOCTRILIHUM - francoski one-man-band s talentom in idejami za tri dobre bende skp ![]() ![]() ![]() Ta bend glih ne paše točn v eno zvrst al pa dve ... loh bi ga dal tud v black metal debato ... al pa doom, al pa simfonično ![]() ![]() Važn je, da je ful filinga v vsakmu komadu, melodije so jebeno epske in dost unikatne, energije in žlehtnobe je tud v izobilju ... za piko na i je pa še zlo catchy vse skp narjen, kljub zlo ambicioznim idejam ![]() |
|
![]() |
|
Švedski manijaki se vračajo po 17ih letih ... DEFLESHED bojo čez en mesec izdal svojo novo plato ''Grind Over Matter'' ... komad trga gate na vseh možnih nivojih
![]() Edited by Cajhen - 20.Sep.2022 at 20:13 |
|
![]() |
|
Poli ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 10974 |
Res je! ![]() Fantje doslej še nikoli niso razočarali, tule pa je komad, ki je izšel lansko leto in ga ne bo na novi plati. |
|
![]() |
|
Poli ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 10974 |
Kolega z Danske me je spomnil na tale prvenec njegovega kolega (kitarista). Morda ni ravno moja skodelica čaja, ampak ni pa povsem napačno, dejansko obeta. Aja, bejba na vokalu. Defacing God - The Resurrection of Lilith (2022) (mislim, da ne sodi povsem v black predalček, zato sem pripopal sem) |
|
![]() |
|
CORPSESSED iz Finske so letos vn vrgl svojo treto plato ''Succumb To Rot'' ... in spet so dostavl ultra težke in zlobno-groovy komade ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Američani DISMA so se letos vrnil z odličnim EPjem ''Earthendium'' ... mislm, da so mel neki cajta probleme s politično korektnimi metal-levičarji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
SOCIOCLAST iz Amerike so lansk let izdal svojo prvo samonaslovljeno plato ... najprej me je prtegnla kul naslovnca in hud logo, pol me je pa še muska odpihnla ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
TEMPLE OF VOID iz Amerike so letos izdal svojo četrto plato ''Summoning The Slayer'' in me spet začaral s svojim kvalitetnim death metalom, k je prežet z angleškim doom metalom iz 90ih
![]() ![]() |
|
![]() |
|
CONSTANT TORMENT je frišn one-man-band iz Amerike in lansk let je izdal svoj prvi EP ''Embrace The Hexagon Sun'' ... in ratal mu je nardit jebeno mojstrovino ![]() ![]() Pa še ful huda naslovnca poskrbi za tapravo atmosfero ob poslušanju ![]() |
|
![]() |
|
VRENTH iz Kalifornije so letos izdal svojo drugo plato ''Succumb To Chaos'' in me čist navdušl s svojim tradicionalno-metalskim pristopom do death metala ![]() ![]() |
|
![]() |
|
že 4. album old school DM teh dveh Švabov Slaughterday - Tyrants of Doom (2022) |
|
![]() |
|
(((OdiumNostrum ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29.Nov.2007 Status: Offline Points: 3100 |
Škoda, da je tole tako kratko. Prava kombinacija frantičnih rifov, slama in (kanček) disonance.
Gnilo in razpadajoče, to je lahko samo frišn Cabinet album. |
|
![]() |
|
tile iz kabineta so pa res gnijoči... :D zanimivo, moram se še vprašati, če bi jih ponovil, ter ali morda še in še, ali samo še kdaj |
|
![]() |
|
BLOODBATH - švedsko/angleška ''superskupina'' je letos izdala ubijalsko plato ''Survival Of The Sickest'' ... sami nalezljivi komadi, ampak vsen totalno divji in morbidni
![]() ![]() |
|
![]() |
|
PHRENELITH iz Danske so lansk let izdal svojo drugo plato ''Chimaera'', k je odlično nadaljevanje njihove ta prve fantastične plate ''Desolate Endscape'' iz 2017 ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mrtupevc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12.Jan.2008 Location: Bangladesh Status: Offline Points: 1751 |
nič groova, samo čista morbidnost direkt intravenozno.... Kar pa ostane, pa direktno skozi očesno votlino direkt v možgane.
|
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
sej so ga pohal na polno takrat, sam jebenti, da mi prva plata še zmer bistveno bolj sede, ampak res bistveno raj mam kvačkanje tipa Ulcerate na zadnji plati, čeprav "melodično", a hkrati še zmer temačno, no pa res je tut, da produkcija naravnost orgazmira.... eeem, pa mam tut tole Gorguts plato skupi z ostalimi v zbirki in čeprav je posebna, mi na žalost ne klikne kot prva (al pa tut druga) no hard feelings, just my 5c itak je z okusi tko k z... :D in se ne ocenjujejo oz. kvalificirajo |
|
![]() |
|
PERDITION TEMPLE iz Amerike je bend pod vodstvom Gene Palubicki-ja (iz mogočnih Angelcorpse) in letos so izdal novo plato ''Merciless Upheaval'' ... v bistvu je bl mini plata, ker so gor sam štirje novi komadi in pa šter priredbe ultra-metal klasik od Morbid Angel, Pestilence, Infernal Majesty in Shub Niggurath ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mrtupevc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 12.Jan.2008 Location: Bangladesh Status: Offline Points: 1751 |
Zanimivo. Tudi tole z okusi - pa men je to fajn v bistvu, ker tako dobim recimo feedback od nekoga, ki čist drugače vidi stvari, kot jih sam. Mene je, zanimivo, precej medlega pustila FWTH plata, pa ne vem, zakaj. Mogoče sem ji naredil krivico in ji namenil premalo časa? ![]() Sicer sem že od kar nekaj ljudi slišal, da najbolj čislajo CD plato, a meni je še vedno uno "jebi si vse, to je to" plata TEOS ![]() Mogoče tut zato, ker so na tej zametki njihove future na Obscuri? (s tem mislim njihove "izlete v neznano", ki pa men delujejo res za popizdit dobr, vem, moja šalca čaja, ki pa očitno zgleda ko una vrečka zelenga čaja, ki si jo pozabil ven vzet in je spustila že ohoho taninov, da je vse grenko za žile rezat ![]() Sej pomoje bom mim ustrelu, ampak probi Hufnaglovo Dysrhythmio (v bistvu je frontman banda, kjer basira Colin Marston, ki je tudi pri Gorgutsih, tak kot Hufnagel): Edited by Mrtupevc - 16.Oct.2022 at 01:13 |
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
stari, sam tole lah rečem... sicer ni nekega kvačkanja tu, sam straight into your face old school DM, ampak kakšen! kakšen! ajde, pa "inštrumentalc" je tole, brez vokalov... sam ker komad yiiiiiha! :D |
|
![]() |
|
Gašper Fatur ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18.Nov.2007 Status: Offline Points: 10782 |
Kot ne-poznavalec Gorguts sm zdej za foro poslušal mal Obscura posnetek in primerjal s prvima dvema albumoma. Obscura zveni kot kaki mal bolj zblojeni/naprogani Gorefest iz Soul Survivor obdobja, prva dva pa bolj klasičen DM (vsekakor bolj po mojem okusu).
|
|
FUCK THE WORLD
|
|
![]() |
|
Točno tako, kot si napisal! ![]() Da se ne bi slučajno razumel, kot da mi prva plata ni zakon, daleč od tega. Ampak... AAARGH!!! Se počutm ko uni spektator v rimskem koloseju, ki se je drl "KILL! KILL!" Zdaj, ko sem malo razmišljal, mi je na pamet padel en hec. Namreč, tudi pri Monstrosity imam podobno štorijo - ID je top plata, ampak Millennium... "MILLEEENIUUUUUUUM!" Prav slišim zdaj Corpsegrinderja za mojim hrbtom, ki mi hoče bobniče razsut ![]() In na omenjeni plati FoR... Đizs in njegova mt, kok je pa to težek komad ![]() |
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
Ja, ja, itak da Obscura ni na prvo žogo. Še sebe se spomnim, ko sem Čopu v Kra-kraju en pondelk ob peru razlagal, češ, da kaj ga Luc piha z violino (na 2. komadu, Earthly Love). Samo po n-tem poslušanju (ampak res poslušanju, ne unem ob pisanju domače naloge za kemijo
![]() ![]() |
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
Exhumed - To The Dead (2022) |
|
![]() |
|
Defleshed - Grind over Matter (2022) |
|
![]() |
|
Na današnji dan pred 17. leti je v 41. letu starosti umrl Hiro Takahashi (10. 8. 1964 - 4. 11. 2005), avtor naslovnice najboljše Suffocation plošče. Ja, najboljše! ![]() Poleg že omenjenega albuma "Pierced From Within" je Takahashi naredil naslovnice še za Motörhead, Outrage in Sorrow. ![]() |
|
![]() |
|
SOULCARRION je frišn Polski bend s frišno prvo plato ''Infernal Agony''... ratal jim je nardit evil death metal plato s filingom in to kljub sprogramiranim bobnom ![]() ![]() |
|
![]() |
|
DEVILPRIEST iz Polske so pred kratkim fuknl audio-bombo v obliki njihove druge plate ''In Repugnant Adoration'' ![]() ![]() Plata od začetka do konca ne špara na ubijalskih catchy rifih, hudih solažah, militantno pompoznih bobnih in pa surovih vokalih - neki najbolšga letos ![]() |
|
![]() |
|
TRIUMVIR FOUL iz Amerike so letos izdal svojo tretjo plato ''Onslaught To Seraphim'' ... čist v njihovmu stilu te kuj fuknejo v eno zatohlo jamo globok pod zemlo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
FINAL ATOMIC BATTLE iz Amerike je frišn bend in letos so izdal svoj prvi EP ''Magick And Artillery'' ... zlo primeren naslov za njihove okultne vojne himne ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sovdat ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 14.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 998 |
Leto je skoraj naokoli in tule je meni daleč najboljša plata leta :) Za fene progresivnega death metala ala '91 Death, Atheist, Pestilence ...
![]() |
|
![]() |
|
(((OdiumNostrum ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29.Nov.2007 Status: Offline Points: 3100 |
Nekaj naslovov, ki so končali na mojem letošnjem AOTY seznamu in so v tej temi bili spregledani oz. premalo poudarjeni: Grenadier - Trumpets Blare in Blazing Glory (Arghoslent klon? Me ne moti oz. mi je malo mar, še vedno je plata izjemno zapomnljiva in trdno stoji na lastnih temeljih) Desecresy - Unveil In The Abyss (uničujoč, nalezljiv in temačen death metal, sem v manjšini, ki je bolj naklonjena Desecresy kot Slugathor) |
|
![]() |
|
Garv ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 26.Mar.2020 Location: Laško Status: Offline Points: 19 |
Melodic death/black iz Italije. Zelo catchy intro
![]() |
|
I follow from a distance, I follow from afar
|
|
![]() |
|
novi DT |
|
![]() |
|
Nucky ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 02.May.2014 Location: Piece of Mind Status: Offline Points: 31 |
Švedski tech death preseneča. Tole je vrhunsko |
|
![]() |
|
Kako si pa dvopičje pobrisal ven iz linka, a imensko je prikazan - pod črto, link ne dela tole si želel, kajne (brez točne sekunde) https://youtu.be/fxBBaM7iP_Q |
|
![]() |
|
Nucky ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 02.May.2014 Location: Piece of Mind Status: Offline Points: 31 |
Zajebal zgleda z linkom, se opravičujem.. Album je pravi ja..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Moram rečt, da sem zadnji dni/tedne kar nekajkrat obredel čez tole plato in sam tole ![]() Tisti zlati mastni finski death rifi, melodični, ampak ne na usran Gothenburg način. Če poslušaš bolj potihem (em, sobna jakost) lahko spregledaš vokal, ki res ni v ospredju, pa tut ni ravno nek tipičen način "petja", bolj kot eno extra glasbilo, skratka inštrumentalno vse skup. ![]() |
|
![]() |
|
ZeroTolerance ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19.Mar.2008 Status: Offline Points: 1072 |
CORDURA - 0.1.3. Messiah iz prihajajočega EPja Nibiru X. |
|
https://www.facebook.com/CorduraOfficial
http://www.reverbnation.com/timdraksler http://www.youtube.com/user/nopainmoregain?feature=mhee |
|
![]() |
|
Kar optimalen povzetek njihove
zvočne podobe ja. Četudi kakšna njihova plata ni ravno presežek, lahko vedno računaš
vsaj na zapomnljivo melodiko in temačnost. Kdaj bova to gledala v živo Poli? Dava vsak polovico in jih na lastne stroške pripeljeva v Šiško? Počasi mi bodo res začele po glavi rojiti kake nore ideje o crowdfundingu. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 616263 |
Tweet
|
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |