![]() |
kam sodijo kolesarji? |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Author | |||
Mitja M.J. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4644 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ja in to zaradi takih kot si ti, ki igrajo to loterijo
![]() |
|||
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
Sid Ninja ![]() Senior Member ![]() ![]() V termah Banovci za 1 leto Joined: 22.Jul.2016 Location: Rhodesia Status: Offline Points: 5452 |
||
![]() |
|||
Vraan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1757 |
||
Ljudje so neumni, to se jaz ves čas trudim povedati, zato pa je tako kot je. ![]() Edited by Vraan - 19.Oct.2016 at 22:22 |
|||
The real monsters are often just people.
|
|||
![]() |
|||
frogstomp ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11313 |
||
confimation bias propaganda:
|
|||
![]() |
|||
Dejan ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 18.Oct.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2398 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Sid Ninja ![]() Senior Member ![]() ![]() V termah Banovci za 1 leto Joined: 22.Jul.2016 Location: Rhodesia Status: Offline Points: 5452 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Vraan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 17.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1757 |
||
The real monsters are often just people.
|
|||
![]() |
|||
Mitja M.J. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4644 |
||
U sranje! Mater smo pa res v dreku... Mi smo kot mladoletniki pretepali vse kar se je gibalo in nas ni jebal noben 5%! Dobesedno nihče se ni na to obregnil! Pa bi nas morali kaznovat! Tako mene, kot celo bando čefurjev s katerimi sem se takrat družil! Ne, potrebno je bilo počakat, da zrastejo in da jih je danes 1/2 v zaporu oz. domačem priporu zaradi hujših kršitev...
Tu pa neko punco in njeno mamo maltretira cela horda uradnikov, ki krade bogu dneve v pisarni in troši naš denar zaradi VOŽNJE S KOLESOM PO NAPAČNI STRANI?!?!?
Ta naš birokratski aparat je totalno v kurcu! |
|||
MacGyver je zakon!
|
|||
![]() |
|||
frogstomp ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11313 |
||
delno povezano, sicer s 4kolesniki, mal pozitive: http://www.zurnal24.si/sam-bog-je-poslal-policijsko-provido-clanek-281610
neki dni nazaj sm mel tud sam nadvse prijetno izkušnjo s policisti, in kot sem razbral iz skoraj uro trajajočega pogovora in zadnjih izkušnjah, kjer sm tudi za kolesarske prekrške dobil le opozorilo - se zadnje čase zelo aktivno spreminja notrnja politika izvrševanja zakona. precej stvari se tolerira, 90%+ izrečenih ukrepov naj bi bili ustni opomini - sami povedo, da tega žal ni v nobeni statistiki zajeto na kar sem opozarju pri zaključevanju krivdnega postopka ob prisotnosti alkohola - enostavno ti pol statističnih podatkov tu odpade... in podpira, da se tudi tovstne zadeve dajo v statistiko - tako si lahko zmanjšaš bias glede delovanja aparata.. tisto iskušnjo s policisti bi opisal podobno kot zgoraj - mel sm opravka s kolegialno sorto ljudi in ne birokratskim strojem. policija žal na momente trpi s temi normami in vidnim deležem slabega kadra.. vsaj moj občutk pa je, da gre na bolje.
|
|||
![]() |
|||
Lif. ![]() Paranoid crew ![]() Joined: 20.Mar.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1657 |
||
Ravno včeraj brala prispevek, kako je nek fotograf na podzemni v Moskvi v parih urah posnel ene 100+ fotografij naključnih ljudi in jih je brez težav z open source programi poiskal na vkontakte (ruska različica Facebooka) in izbrskal vse možne informacije o njih.
Dobro je vsaj to, če res pošiljajo samo opozorila in ne globe (ker niso bili fizično na licu mesta in nimajo zakonske podlage za izdajo kazni). |
|||
![]() |
|||
||
V amsterdamu sm se mel česa nagledat :D |
|||
![]() |
|||
||
Amsterdam odstranil 10k pakirnih mest. Ta kanal mi je prov dbest |
|||
![]() |
|||
||
V sosednji knjižnji temi sem že pisal o čtivu iz katerega sem počrpal podatek o temle zanimivem mostu. V strogo avtocentrični kulturi se kakšne ideje slišijo nore, neprizemljene, naprimer to, da je uzakoniti obvezno čelado lahko škodljivo (za usešnost prepričevanja množice, da raje sede na bicikel kot v avto)... kakorkoli, zanimiv mi je podatek, da so tudi v Amsterdamu svojo prihodnost obravnavali na seji mestnega sveta 1970, po anti detemornem protestu (cca 3k povoženih kolesarjev letno, med njimi mnogo otrok na poti v šolo) in so se odločili za dat prednost kolesom z enim glasom razlike (22:23). Sledila so leta protestov voznikov avtomobilov in trgovec, ki so se bali upadca prometa... ampak se je zgodilo nasprotno.. in na naslednjem glasovanju je bilo le že 7 glasov proti. Malo težka protireklama za demokracijo. Sej bi tudi protikadilski zakon padel, če bi šel na glasovanje. Kakorkoli, luštno čtivo! Edited by frogstomp - 24.Jan.2023 at 12:44 |
|||
![]() |
|||
Pero ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3736 |
||
Pri NM se je porušil strop na velodromu, tako da toleriramo kolesarje na cesti cca pol leta, pol naj pa pokajo nazaj
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Kaj pa imajo športni kolesarji veze z ljudmi, ki raje izberejo kolo za prevoz po opravkih kot pa dvotonsko smrdljivo mašinerijo smrti? Ok, je tudi dvosledno vozilo brez umetnega pogona, tu pa se konča.
Nazadnjaške neumnosti. Edited by frogstomp - 24.Jan.2023 at 12:58 |
|||
![]() |
|||
Pero ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3736 |
||
Športni rekviziti pašejo na cesto tolk k trobente v metal.
|
|||
![]() |
|||
||
Mestno kolo je lih tolk športni rekvizit kot je avto. Rally in formula vrjante so en majhen podvzorec tega.
Ubistvu ko pogledaš malo izven vtečenega vzorca se zdi kar pošastno, da rabiš za prepeljat eno osebo iz Kr v Lj presmrdet tok pa tok nafte, še bolj pa, zasest 1.5x5m. In pomnožit to z 100k (cela Slo). ![]() Edited by frogstomp - 25.Jan.2023 at 10:49 |
|||
![]() |
|||
Poli ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 10977 |
||
mislm da te Pero mal zeza, lih nazadne sm ga vidu pedala gont na Franji ;) |
|||
![]() |
|||
||
Ta kanal je res za popizdit dobr :) 8:10+ "This is a picture of Huston in the 1970s.No, it was not bombed. They did it to themselves." |
|||
![]() |
|||
||
Leta nazaj so se v okolici Kranja pojavile take ceste (skozi Hrastje proti Trbojam, pa po drugi strani Drulovka-Mavčiče)... kjer so čez noč zbrisali sredinsko črto in ob straneh narisali kolesarske.
google maps street view
Takrat se mi je to zdela slaba rešitev, stran metanje evropskega keša, kot voznik imaš težavo ocenit, če si dovolj na robu al boš kresnil nasproti vozeče vozilo s stranskim ogledalom... Hkrati so to postale ene izmed mojih najbolj pogosto uporabljenih kolesarskih poti. To, da kot voznik težje oceniš svojo pozicijo na cesti glede na nasproti vozeče vozilo je končni namen take ceste. Jezik cestnega dizajna, ki te posredno informira o tem, kakšno vedenje se od voznika pričakuje. Da zmanjšaš hitrost, ker je tebi tako bolj udobno. In za to ne rabiš nobene table, ki te opominja na vedenje, ne rabiš paranoično gledat na števc, če si v skladu s predpisom - dizajn ceste vse to opravi namesto tebe.
Edited by frogstomp - 25.Feb.2023 at 11:16 |
|||
![]() |
|||
||
Res dbest kanal, ki ni samo o biciklih ampak nasplošno o načrtovanju mest in spremljanju razvoja trendov v prometu. V tej epozodi identificira "policy loophole", ki je v USA povzročil, da so SUV terenci, mišljeni za teren... postali dominantna vrsta v mestnem in primestnem okolju. Profilira tudi vrsto voznikov. Izredno nevarna transportna vrsta. Ta trend se žal seli tudi v Evropo. To niso terenci, kot smo jih do zdaj poznali iz naših cest. Enkrat sm se peljal s sodelavcem, ki si je od fotra sposodil RAMa. Kakšna vulgarna potratna pošast je to. Dimenzij in zvoka kot tank. Žre cca 25 litrov na 100. |
|||
![]() |
|||
||
Par kolesarskih/transportnih misli in opažanj od danes:
Se mi zdi, da je prelomen dan, količina kolesarjev v prometu proti prejšnjim dnem od konca toplih dni prejšnjega leta nekje 1:20. Spričo tega je tudi čutiti zgoščeno mržnjo predvsem voznikov prevelikih osebnih vozil na delu ceste, kjer kolesarska infrastruktura ne obstaja in se zato zakonito vozimo ob robu desnega pločnika, in se izogibamo jaškov, crkovine, povoženih kolesarjev... Vseeno se mi zdi, da je to nekaj, kar bo šlo v pozabo kot en beden zabojen segment zgodovine, kritična masa kolesarskega transporta se približuje. Po večih lokacijah v Kranju nas letos na prisotnost kolesarskih poti oz. deljenih poti (izbris centralne črte in vris primerno širokih kolesarskih ob straneh) opozarjajo rdeči znaki z podobo kolesarja, in oddaljenosti destinacij (Tržič, Jesenice, Ljubljana, Preddvor). Razumem jih kot nek spodbujevalnik v smislu... "ej, sej do tele destinacije imaš samo 11km, to je slabe pol urce normalne, neprešvicane vožnje." In hkrati opozarja voznike, da na cesti niso sami. Ko, da to ni samoumevno. Seveda ni. Sej so tudi na avtocesti oznake za varnostno razdaljo.. in glede na pogosta verižna trčenja sklepam, da je povprečen voznik pre...nekaj nekaj... da še če mu narišeš slikico, ne doume. Kakorkoli. Dela pred nami je še veliko, avtocentrizma je še na pretek. Šel sem v Big Bang po vrečke za sesalec. Kolo sem moral priklenit na žleb. Ker je 500 parkirišč za avte in 0 za kolesarje. Kot, da ob vsakem nakupu tehnične trgovine odneseš ven pralni stroj pa hladilnik. Ta trend trgovskih centrov z ogromnimi parkirišči in pripadajočo mentaliteto smo tudi fasali od Američanov. Tretja reč pa... Mestna občina Kranj se je v nedavnem zapisu tule (https://www.kranj.si/bolj-prijazno-preckanje-cest-s...) pohvalila, da so preprogramirali semaforje tako, da kolesar več ne rabi pritisnit gumba za prosjačenje, da se mu sočasno z avtomobili odpre semafor. Žal ugotavljam da je takih semaforjev, ki delujejo po starem še vedno preveč.. Kar pomeni, da čakaš čisto na vsakem semaforju, če nimaš te sreče, da tam pred teboj že nek nesrečnik ni drkal tega blesavega gumba in čaka zdaj pol tretji cikel. |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Tweet
|
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |