Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Slovenska scena
  New Posts New Posts RSS Feed - SAZAS
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

SAZAS

 Post Reply Post Reply Page  123 8>
Author
Message
 Rating: Topic Rating: 1 Votes, Average 1,00  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: SAZAS
    Posted: 25.Jul.2008 at 16:59
sicer se jeza čez to že stresa v debati grrrr pa nej bo ta tema namenjena čemurkoli u zvezi s to organizacijo in ne samo nedavnim dogodkom v kranju.
npr. če se hoče kšn bend tm registrirat al karkol že loh kle upraša une k so že šli skos ta postopek...

bom pa za začetek še kle pejstala kar se je dogajal v KR na bazenu:
Quote SAZAS ZARUBIL AKD IZBRUH v Kranju!!!

Najbogatejše slovensko društvo SAZAS, za katerega več ali manj vsi Slovenski kulturniki, avtorji, skladatelji, glasbeniki in organizatorji že leta in leta menijo, da ne deluje pošteno do izvajalcev nekomercialnih del, prav tako pa tudi do organizatorjev tovrstnih prireditev, se je 18.7.2008 obesil na račun Alternativnega kulturnega društva Izbruh. Prilastili so si 7963 evrov, ki so bili namenjeni za izpeljavo neglasbenih projektov v letu 2008. Menimo, da so lopovi odigrali dokaj grdo potezo, ki je tudi pravno vprašljiva, saj društvo ni prejelo nobenega uradnega obvestila o izvršbi odvzema premoženja. Stanje društva trenutno pa je takšno, da sedaj ne moremo plačati, za več kot 5000 evrov računov, ki so se nabrali od letošnjega leta.


AKD Izbruh deluje v Kranju že 7 let in vse od začetka prireja razne prireditve, ki ne morejo biti prijavljene kot javne, saj prostori v katerih se izvajajo le-te zaradi denacionalizacijskega postopka ne morejo biti javni, zato tudi boikotiramo SAZAS itd…Društvo v njih deluje vsa ta leta brez vode, elektrike (danes že skoraj osnovnih človekovih pravic) in kakršnihkoli pravnih pooblastil, izključno v dobro obstoju in razvoju alternativne kulture v Kranju, na Gorenjskem, Sloveniji. Naša dejanja podpira več kot 3000 občanov Kranja ter več tisoč somišljenikov širom Slovenije in celega sveta. Izbruhov kulturni bazen je eden izmed zelo aktivnih in večjih kulturnih centrov v Sloveniji. Od drugih se razlikujemo po tem da naše delovanje temelji na prostovoljni, brezplačni, minus profitni, družbeno koristni osnovi, katero finančno podpirajo predvsem podporniki in podpornice, člani in članice, tovariši in tovarišice, ki se strinjajo, da Kranj kot tretje največje mesto v Sloveniji, kakor tudi Slovenija sama, potrebuje tovrstne kulturne centre. V manjšem obsegu dobivamo podporo tudi preko javnih razpisov Mestne občine Kranj, predvsem za razne projekte (delavnice, izobraževanje, itd.), najem agregata in nafto za izpeljavo raznih drugih prireditev.


Naše prireditve vključujejo nastope nekomercialnih glasbenih skupin, ki se na noben način ne strinjajo, še manj pa potrebujejo združenja SAZAS, kakor tudi ne obstoječe zakonodaje o avtorskih pravicah. Vsa njihova dela so NO COPYRIGHTS, bendi pa so še veseli, če jim kdo zapeče 100 cdjev, njihovega dela ter ga razdeli med prijatelji itd.. Ti koncerti so včasih obiskani z 10. ljudmi in komaj zberemo bendu, da ima za nekaj litrov bencina. Za Sazas pa je to javna prireditev, ovrednotena isto kot Bijelo Dugme v Beogradu, in zakon pravi da je treba plačati tudi njemu.


Organiziramo tudi koncerte glasbenih skupin, ki so člani tega združenja, (saj je v Sloveniji pri založbam, distribucijam, proizvajalcam cdjev(Racman) pogoj to članstvo, nemoreš se izogniti temu.) in kateri prihajajo nastopat zgolj v podporo obstoju in razvoju kulturnega centra Izbruh, ne pa polnjenja računa redkim priviligiranim na Sazasu, saj so tudi te skupine v slabih odnosih z njimi, ker jih SAZAS ne izplačuje in ko mi organizatorji izplačujemo honorarje njim, jih izplačujemo neposredno po koncertu direktno avtorjem v roke ali prek banke.


Davkoplačevalski denar, ki nam je bil s strani SAZASA na agresiven in sleparski način zaplenjen ob pomoči sodnega aparata, je bil namenjen javnim družbeno koristnim projektom,(AKADEMIJA IZBRUH-brezplačno izobraževanje, itd…) katerih izvedba je sedaj vprašljiva, če ne že onemogočena in kako lahko država to dopušča, da bo zdaj neko brezplačno izobraževanje za ljudi viselo na nitki, medtem pa bo SAZAS s tem denarjem izplačal plače, delavcem, da bodo lahko uživali nekje na morju.


Menimo da se morajo začeti odštevati SAZASovi dnevi in če smo vsa ta leta nekomercialni kulturniki, kulturnice, avtorji, avtorice, organizatorji itd,…pljuvali po njemu je zdaj zadnji čas, da stopimo skupaj in na radikalen način, konkretno že odpravimo to nadlogo v naši državi, tako da nas pustijo na miru, kot da nas ni.


Sami pa naj se naprej ukvarjajo in tržijo eure z Rebeko Dremelj, Turbo Angels, Heleno Blagne in podobnimi.


Za 8000 evrov (za kolikor je bil AKD oškodovan) povprečen državljan/ka Republike Slovenije dela približno eno leto, nekateri tudi dve. AKD Izbruh bi za ta denar lahko izpeljal vsaj 100 brezplačnih kulturnih prireditev.


To kar se je nam zgodilo, se dogaja tudi drugim kulturnikom, vprašanje pa je koliko časa bomo še dopuščali tem barabam, lopovom in sleparjem, da nas tlačijo v isti drek kot zabavljače in tiste organizatorje prireditev, katerim je na prvem mestu zaslužek!?

Pozdrav iz Bazena-Kranja, smrt fašizmu in sklic za boikot SAZAS-a. v dobro še boljšem in večjem razvoju alternativne kulture v Sloveniji, katero nebo oviral SAZAS.


ALTERNATIVNO KULTURNO DRUŠTVO IZBRUH
21.7.


2008
akd_izbruh@yahoo.com


še video intervju z darčijem in sazasom (za ogled rabte najnovejši flash player)
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/335932
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10741
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jul.2008 at 17:29
http://www.dnevnik.si/video/1587

jst sm itak že vse pregledal... res, res, res upam, da bodo nekomu tok na žulj stopl da bo naredu kj groznega. sicer bomo mogl žrebat:)
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jul.2008 at 18:19
ma men ni jasn kako loh zahtevajo plačilo za neki kar sploh ni evidentirano. sej nimajo nobenih podatkou kere pesmi je ker bend špilu ipd. nemorjo pol kr zahtevat plačilo. kaj če je bend pršu, so hotl špilat pa je zmankal elektrike?? kr neki. kreteni blesavi
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
BudZpencer View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 4504
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BudZpencer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Jul.2008 at 10:15
mislim da če nisi prijavil in nisi poslal unih papirjev, k morjo bendi izpolnt, majo avtomatično neko ful drago 'kazensko' ceno. Jst se kr mal bojim, kaj sem poslal in kaj nisem... mah že tko je vedno minus, pol ti pa še te hočjo pobrat kar je ostalo od plače. Mogl bi narediti na SAZASU razrede... alternativni bendi, lokalno večji bandi, pa bendi, ki nafilajo Halo tivoli.
Sej ni panike, da bi dal na špil recmo 20 eurov, sam da pa zahtevajo 10% od kart je pa mal huda. Če se bo to povsod uvedlo, bodo pač koncerti za 10% povsod dražji.
http://www.dirtyskunks.org - underground stormtroopers of death platoon 666 - kicking ass since 2002

Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10741
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Jul.2008 at 10:25
to mi ni jasno, kako sploh lahko zahtevajo procente od kart na event, kjer ni nastopajočih, ki bi bli pod okriljem sazasa. ker argument je, da oni zaračunavajo izvajanje avtorske glasbe, ki je nastala pod/se priključila njihovemu posredovanju, lokalom, ki od predvajanja ob strežbi živijo, služijo. ampak če je ta glasba nezaščitena, tudi če uvedejo razrede, stvar še vedno ostane skregana z logiko.

nekateri lokali so se odločil za izklop avdio naprav, ampak s tem si nekako prikrajšan tudi za radijski program, tist neglasbeni del. mal si poglejte prispevk, kolk oni vložijo v tožbe. zupan je menda kranjčan, če ga srečam v mestu mu ušesa navijem!

Edited by frogstomp - 26.Jul.2008 at 10:27
Back to Top
PiWi View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Russian Federation
Status: Offline
Points: 6061
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PiWi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Jul.2008 at 16:19
mislm, che ti ne nekje legalno zashchitsh svojga avtosrtva, pol nimajo nobenga vzvoda za kakrshnokoli zashchito... ne vem, bi mogla it brat zakon o avtorskih pravicah... da bi sploh vidla kje je izvorni greh... sej kul, da hochjo zadeve urejat, sam pismo... tipichno slovensko... togi u trikrasne... sistem bi mogu bit fleksibiln, se prilagajat realnim razmeram... ne pa, tipichno po nashe, namest, da bi bil zakon v sluzhbi drzhavljanov, so drzhavljani v sluzhbi zakona.. pri chemer po mozhnosti luknjo zvoha nek tretji zhnj... in pristavi svoj lonchek ... ne, to bi blo treba neki zachet pisart na pristojna ministrtva pa tezhit, argumentirat, pa u medije.. to je pach napaka v sistemu, ki jo je treba popravt... in konc... mislm, kr res ne vem kaj je cilj tega ... zjebat celo mladinsko sceno al kaj... preprechit folku, da dela muziko... iz svojga (nekomercialnega) veselja... sej pol se ne chudm zgodbicam, ko so bli tujci chist paf k so prshli k nam pa obiskali MC-je ipd. ne vem.. a hochjo spet ilegalo... pa u kleti propadajochih bajt folk zbumbat... in strazho na vrata, da ne bo racije... pismo... muzika je kriminal stari ej... za to se placha... kjra posploshevanja.. kaj pa che bi organizatorji zacheli zbirat uradno podpisane izjave chlanov/zastopnikov benda, da so pach njihove avtorske pravice krite zhe s plachilom bendu in ne zahtevajo dodatnih procentov od sazasa... ma ne to je bedno... pach, izjavo, da v primeru igranja tega pa tega koncerta, za tega pa tega organizatorja, na ta pa ta dan bla bla, odstopajo od svojih avtorskih pravic, pa jebte se 

Edited by PiWi - 26.Jul.2008 at 16:26
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
Back to Top
PiWi View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Russian Federation
Status: Offline
Points: 6061
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PiWi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Jul.2008 at 16:35

PA KAJ MAJO SPLOH AVTORSKE PRAVICE S KESHM, DOKLER TE NISO KRSHENE!!! PISMO!!! DOKLER JE AVTOR TISTI, KI IZVAJA KOMADE IN NE NEK ZHNJ! KER OCHITNO, TUDI CHE AVTOR IZVAJA SVOJE KOMADE, GA MORA SAZAS SHCHITIT, KER POL EDINO OCHITNO NI VECH AVTOR LASTNIK SVOJE GLASBE, AMPAK JE LASTNIK GLASBE AVTORJA SAZAS!!! edino tle vidm logiko... pogodba s hudichem. mah beda... molzne krave... vsi, ki kdajpakdaj magnemo s prstom, smo ene molzne krave... za neke parazite sistema... kapitalizem futra parazite in ne une k delajo... matr sm rabla, da pridm do tega kar je blo znano zhe v 19. stol. jp. ej, ostane sam ilegala. che se ne bo folk poshteno zabunu. che ne druzga zarad zadoshchenja, da se ni tako zlahka dal. osebno menm, da bi blo chist zadost, da bi se med organizatorjem koncertov pa avtorji podpisala pogodba s klavzulo o varstvu avtorskih pravic. men se zdi, da bi blo tako vsem pravicam zadoshcheno.Edited by PiWi - 26.Jul.2008 at 16:38
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 01:09
mah men ni logičn kako loh sazas zarubi neki o čemer nimajo evidence? k če uni niso napisal kere pesmi špila ker bend pol nimajo uni nč. mislm k loh bi tut štroma zmankal pa koncerta sploh neb blo.
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
doda24 View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 23.Mar.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote doda24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 12:36
Mi mso tud dobil 4000e  za klub zakon na vrhniki.Vendar smo ji poslal evidenco vseh bendov ki so igrali,točno po datumov,kjer ni blo njihovih zmišljenih.So bli kr datumi august pa juli k je klub zaprt .
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 15:09
wtf?? kako pa loh dobiš za plačat koncerte k jih sploh ni blo?? kreteni debilni.
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
doda24 View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 23.Mar.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote doda24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 15:43
Tud jest se to sprašujem.Pač bedaki.Plačat so jim mogl pa enkrat 200e za to ker so peli karaoke.A pol oni kao dajo iron maidnom denar hehe.Aja pa ne sam to,čeprav bend sploh ni pr Sazasu,moreš plačat kao ja sej enkrat bojo WTF?
Back to Top
saiysoFLAMER View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1507
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saiysoFLAMER Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 16:43
Pomoje mislijo da so slovenski bendi, vsi taki ko priredbe igrajo; prokleti peki jebeni

Edited by saiysoFLAMER - 27.Jul.2008 at 16:44
Back to Top
Lunik View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1981
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lunik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 18:55
A obstaja kakšn način da bi seto svojat imenovano SAZAS uničlo oz. vsaj omejilo njeno delovanje in monopol na SLO glasbeni sceni? Pa valjda mam v mislih normalne rešitve, ne atentatov in sličnega... Big%20smile
Back to Top
Božo IV View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Botswana
Status: Offline
Points: 1960
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Božo IV Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 19:23
Originally posted by Lunik Lunik wrote:

A obstaja kakšn način da bi seto svojat imenovano SAZAS uničlo oz. vsaj omejilo njeno delovanje in monopol na SLO glasbeni sceni? Pa valjda mam v mislih normalne rešitve, ne atentatov in sličnega... Big%20smile
 
Normalne rešitve? Kua je že to? LOLLOLLOL 


http://www.myspace.com/sergejskofljanec
http://www.ironmedian.si
http://www.myspace.com/requiemslo
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 19:24
to se tut marsiker drug glasbenik sprašuje in skuša dosežt....sej so zdej že gonje proti sazasu...sam tok hitr to nažalost nebo šlo.
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
saiysoFLAMER View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1507
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote saiysoFLAMER Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jul.2008 at 20:14
fuknemo dnar na mizo pa kake profiče najamemo pa to
Back to Top
HomoEyes View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 746
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HomoEyes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Jul.2008 at 10:00
Jaz pa cisto podpiram SAZAS, kar naj odirajo slovenske bende, SE BOLJ, naj se slovenskim bendom pokaze red odiranja.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10741
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Jul.2008 at 10:12
ane! kako smo hitr strasni v udrihanju po sceni, s katero nimamo nobene veze!
Back to Top
Božo IV View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Botswana
Status: Offline
Points: 1960
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Božo IV Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Jul.2008 at 10:19
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

ane! kako smo hitr strasni v udrihanju po sceni, s katero nimamo nobene veze!
 
Ja kua se pa pol obremenjuješ, če nimaš nobene veze s tem? Big%20smile


http://www.myspace.com/sergejskofljanec
http://www.ironmedian.si
http://www.myspace.com/requiemslo
Back to Top
PiWi View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Russian Federation
Status: Offline
Points: 6061
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PiWi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Jul.2008 at 10:56
pa kaj se ti sekirash, che mash vezo al nimash... a b hotu bit stranka v postopku al kaj... drzhava smo ljudje... jz zmjr povem kaj si mislm, pa she fajn upijem zravn, pol pa vsaketolk dobim fajn po glavi... end d stori gouz on :)))))))))))))))) JIPIIIIIIIIIII... Nikoli vech se ne bom ostrigu, nikoli vech ne bom peku kremshnit!!! :))))
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Jul.2008 at 18:05
Quote Osmi glasbeni festival Socha Reggae Riversplash se je končal predčasno in v dokaj nepojasnjenih okoliščinah, kot je videti, pa tudi obeti za prihodnost niso ravno spodbudni. Kot pravi organizator festivala, je vzrok predvsem denar, saj Socha Reggae Riversplash že več let posluje negativno, dokončni udarec pa jim je zadalo avtorsko združenje SAZAS, ki je nenapovedano odreklo pričakovana finančna sredstva, kar je povzročilo spore med gostujočimi glasbeniki in organizatorjem.

Ena od skupin, ki so nastopile ob Soči in so neposredno občutile finančne težave organizatorjev, je tudi mehiška zasedba Leones Negros. Zaradi finančnih zagat so obtičali v Sloveniji, zdaj pa s koncerti zbirajo denar za vrnitev domov. V četrtek so nastopili v Menzi pri koritu na Metelkovi, sodelovali so tudi nekateri domači DJ-i, ki so se odpovedali honorarju.

jemljejo keš tm kjer nimajo nobenga dokaza da jim ta keš pripada, tm kjer bi ga pa rabl pa nepodprejo. odlično združenje za pokopavanje glasbe in glasbenikou ne pa za njihovo varovanje. ni kej. svinje.
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
vulgaris View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1811
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vulgaris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Jul.2008 at 18:58Back to Top
Božo IV View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Botswana
Status: Offline
Points: 1960
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Božo IV Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 07:51
Originally posted by vulgaris vulgaris wrote:


 
O fuj, kako sta oba sluzasta...Sta kot bratca (topla)...Big%20smile


http://www.myspace.com/sergejskofljanec
http://www.ironmedian.si
http://www.myspace.com/requiemslo
Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1472
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 10:21
Nic...probat se eno zadevo, da se jim malo ponagaja:

Kjer se ve, da je klub placal SAZAS-u denar (ceprav se bend, ki nima nobene veze s sazasom, odpove avtorskim pravicam, ker naj bi jim jih organizator izplacal ze v honorarju - sazas vseeno pokasira), naj bend poklice gospoda MZ Hectorja in predlozi spisek svojih koncertov ter zahteva SVOJ denar. Mar ni SAZAS neprofitna organizacija? :)
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10741
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 10:23
sej se ne rabš odpovedat avtorskim pravicam, pač pa posredništvu sazasa. trik je v tem, da se ne moreš, ker je članstvo zakonsko obvezno.
Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1472
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 10:33
Glej...jaz sem lahko za svoje avtorske pravice in jajca tiskanje CDjev pooblastil kaksno drugo organizacijo v tujini, da sciti moje interese. SAZAS ima pac zakonsko pravico v Sloveniji, da v mojem imenu pobira denar od organizatorjev koncertov, tudi ce sem podpisal, da bi je bil avtorski honorar ze izplacan skupaj s honorarjem koncerta. Nekaj let je slo, zdaj so se spomnili, da to ne gre in da mora klub vseeno placati SAZAS-u. OK. Klub placa in potem? POTEM JAZ ZAHTEVAM OD SAZASA SVOJ DENAR :)
Bomo vidli, kako bo slo...oz. izgovor, zakaj jaz tega denarja ne bom videl.
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
Einherjar View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13.Nov.2007
Status: Offline
Points: 400
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Einherjar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 11:08
Ta ideja bo delala samo, ce bo tvoj spisek odigranih koncertov enak tistim, ki so tudi placali sazasu za tvoj nastop. Ce pa bos vztrajal, da si vse to odigral, bos moral pa podati seznam odigranih komadov na vsaki lokaciji in bojo potem pojebal klube, ki niso prijavili teh koncertov... 
Non Serviam

blog
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Vatican City State
Status: Offline
Points: 7480
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 12:05
http://www.mladina.si/dnevnik/27-07-2008-reggae_ob_soci_zamira/
Saj sem že prilimal ampak vseeno...
Ali ni ta Mz protektor kranjčan?
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
vulgaris View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1811
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vulgaris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 12:16
Originally posted by Lunik Lunik wrote:

ne atentatov in sličnega... Big%20smile

kaj pa bi lahko blo bolj normalno?

ne vem.samo bi bil čas da se neki ukrene.
čepraw bolj težko, ker ta sazas super ugaja raznim saškam lendero ipd.
trik je v tem, da je SAZAS zrihtal ta zakon o domači glasbi...torej govorim o zakonu, ki pravi da se mora na radiu predvajat 60% domače (slovenske) glasbe in le 40% tujih izvajalcev. seveda ta zakon nima nobene veze s tem kako bi dvignili ugled in raven slovenske glasbe saj se teh 60 % itak odvrti v nončnem terminu v enem šusu direkt. fora je samo v tem da sta pod večino aranžmajev ipd. podpisana patrik greblo (jedigovnaboyjebemanikohorvatvrit) & mz hektor boy, ki imata pod taktirko na sazasu vse bisere a la saša lendero ipd.
torej vsakič ko se eden od teh mojstrskih komadov odvrti ponoči na vseh čudovitih komercialnih radijskih postajah (ki so zaradi zakona primorane odvrteti tolko teh pesmi) se njim na bankomatu poveča znesek.
v glavnem od tega oni bogatijo. cela slovenska estrada bogati na ta račun. tako se ustvari iluzija da full ljudi posluša to. v času ko se nosilci zvoka sploh ne prodajajo oni kar fletno služijo na račun zakonov, ki so si jih oni izmislili.
tako da res...razen kakšnega atentata si težko predstavljam da se bojo pustili uničit.


Back to Top
Bifröst View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Yugoslavia
Status: Offline
Points: 530
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bifröst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 12:31
Originally posted by devlin devlin wrote:

http://www.mladina.si/dnevnik/27-07-2008-reggae_ob_soci_zamira/
Saj sem že prilimal ampak vseeno...
Ali ni ta Mz protektor kranjčan?


Ma ja, vcasih je bil se moj sosed. Sedaj je pa najbrz sel stran od svoje mami sitne profesorice biologije zivet s svojo punco, ki je zapecena kot Kentucky fried chicken. Aja no, Kranjcan je. Kalifornija Star
You're an inspiration for birth control.
Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1472
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 14:00
Einherjar...sej sam ves, ce je koncert origran v klubu, SAZAS takoj zvoha, ce ne drugace tako, da mu posreduje podatke policija (kjer naj bi bila pac javna prireditev prijavljena). Resijo se samo res najbolj obskurni squati, ki nimajo naslova, da jim SAZAS poslje racun :)
Kar pomeni, da razni pajzli ala Mostovna, MKC, Orto, studetski klubi vsi placajo tudi za avtorje, ki niso podpisali SAZASu pooblastila (ker pac zakon tako veleva), tisti denar pa do avtorjev pac ne pride. Pa tudi ce je to le 87 eurov na koncert (ne vem tocno, koliko naj bi slo izvajalcem/avtorjem). Pac princip. Ti pokasiras v mojem imenu, torej mi izplacaj!

P.S.
...in klubi dobivajo racune tudi za nazaj, zadeve na zastarajo. Placujejo pa se tudi obresti na zapaslost racuna (ne na avtorske pravice).
Dokler se (zanje na kozo perfektno napisan) zakon ne spremeni, SAZASu dejansko nihce nic ne more. Zato bi lahko vsaj ta drobiz za pivo izterjali od njih, ce ga ze oni od organizatorjev teh koncertov.
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
Einherjar View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13.Nov.2007
Status: Offline
Points: 400
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Einherjar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 15:11
valuk: ne vem sicer ce je res vse v vednosti sazasa... ce pa je temu res tako pa se zmenimo slo metal bandi in picimo na sazas tezit... mi mamo cca 150+ koncertov za sabo, tko da bi kar moralo bit kaj denarja....
Non Serviam

blog
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Vatican City State
Status: Offline
Points: 7480
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 17:32
DAJTE TO NAREST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŽE VIDIM KAKO BI MZ DRISKNIL PO 2 MINUTNEM POGOVORU Z USEM ALI PA ŽE KO BI VIDEL PAR DESET METALCEV PRED VRATI!!! Pa še medije poklicat!!!
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 17:48
eh težka. dvomm da bi se ustrašu glede na to da ga je učash z metalci še piu.
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Vatican City State
Status: Offline
Points: 7480
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 18:00
Unhappy
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10741
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 18:21
eh.. jst se te svinarije še s palco nebi dotikal...
Back to Top
lucho View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23.Nov.2007
Location: Bhutan
Status: Offline
Points: 565
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lucho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 21:18
ah komplicirate

99% bandom ki igrajo v nasem klubu damo za podpisat izjavo s katero podari avtorske pravice za tisti vecer nam. band izpolni papir na katerem napise katere komade je igral, kdo je besedila napisal in kdo glasbo. ce sazas pritrka na nasa vrata mu pod nos pomulimo te papirje, in nas pustijo. v treh letih odkar se to pocne so prisli dvakrat, vedno odsli dolgih nosov, ceprav ne recem da bojo kdaj nasli nacin in nas zasili.
potem pa bo veljalo dejstvo:
keep it ug, keep it neprijavljeno v domacih kleteh!
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Vatican City State
Status: Offline
Points: 7480
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 21:42

Blind Guardiane ne boš v domačo klet pripeljal.

The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
lucho View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 23.Nov.2007
Location: Bhutan
Status: Offline
Points: 565
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lucho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 21:59
Originally posted by devlin devlin wrote:

Blind Guardiane ne boš v domačo klet pripeljal.ne vidim razloga zakaj bi kdorkoli kjerkoli zelel delat/gledat blind guardiane. vecje bande gres lahko pogledat do dunaja, ce so ti dobri mislim da bo stiriurna voznja najmanjsi problem.
in mislil sem da se tukaj govori o majhnih bandih, ki neko evropsko touro sfurajo s 1000 evrskim primankljajem iz svojih zepov
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Vatican City State
Status: Offline
Points: 7480
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Aug.2008 at 23:47
...in ostanejo tu ker jim bo SAZAS nadaljnih 1000 pobral Smile.

Edited by devlin - 01.Aug.2008 at 23:48
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Jan.2008
Location: Bangladesh
Status: Offline
Points: 1541
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Aug.2008 at 04:42
Matr jim cigfanske nešolane, ka s jse majo oni zažtult tam, kjer ni teba....
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1472
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Aug.2008 at 09:02
lucho...tistih izjav so se vsi posluzevali in nekaj casa je delovalo, zdej pa ne vec. So se spomnili, da se tega ne da :)
Sicer pa se avtor ne more odreci pravicam, kot sem razumel. Tisti papirji so bolj v smislu, da je bil avtorski honorar ze izplacan v koncertnem. Vendar pa je moznost prenesti avtorske pravice na drugega - kot to pocnejo npr. neznani bendi, ko izdajo prvi CD, potem pa jih cez 10 let za mastne pare spet odkupijo od zalozbe. Ce to npr. podpisejo bendi vam, je vas klub takorekoc lastnik avtorskih pravic vseh teh komadov :)

Tuji bendi pa itak ne vidijo tega denarja, tudi ce ga klub placa. Primer: zadnjic je Rambo Amadeus z velikim veseljem podpisal vse papirje in dodal izjavo "meni SAZAS se ni v zivljenju nic izplacal"...tako da...
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10741
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Aug.2008 at 12:07
če se gredo neko zaščito avtorjev oz. gonjo proti bandom, ki igrajo priredbe in tako služijo na račun avtorjev me zanima, kako za vraga se sme 50x na dan rolat obupno izvedena priredba bonnie tyler - total eclypse of the heart, in ali ona dobi ta keš? mogoče mi bo zaprlo klun če bom vidu kkšn uradn dokument, ki to potrjuje. zanima me samo 100% prenesen znesek, ker če je sazas neprofitna organizacija, tudi za posredništvo ne more kasirat procentov. če se te dve stvari poklapata je pa res čas, da sodstvo zapre vse skupi.
Back to Top
vulgaris View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1811
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vulgaris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Aug.2008 at 20:54

Združenje SAZAS je pred približno pred mesecem dni osemnajst let delujočemu koprskemu Društvu prijateljev zmernega napredka z Markom Brecljem na čelu poslalo predlog sklepa sodišča za rubež materialnih sredstev v višini 10.000 evrov pod pretvezo delovanja mimo zakona o avtorskih in sorodnih pravicah prejeli predlog.

Breceljeva reakcija je na ogled tu.Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Scotland
Status: Offline
Points: 7706
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Aug.2008 at 22:16
hehe teli so kr prow povedal
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
Back to Top
Atuin View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 749
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atuin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Sep.2008 at 15:49
Spregledov, da je blo ze objavljeno... Pardon Embarrassed


Edited by Atuin - 16.Sep.2008 at 16:10
Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 19.Nov.2007
Location: Pitcairn
Status: Offline
Points: 2117
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Sep.2008 at 00:30
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

če se gredo neko zaščito avtorjev oz. gonjo proti bandom, ki igrajo priredbe in tako služijo na račun avtorjev me zanima, kako za vraga se sme 50x na dan rolat obupno izvedena priredba bonnie tyler - total eclypse of the heart, in ali ona dobi ta keš? mogoče mi bo zaprlo klun če bom vidu kkšn uradn dokument, ki to potrjuje. zanima me samo 100% prenesen znesek, ker če je sazas neprofitna organizacija, tudi za posredništvo ne more kasirat procentov. če se te dve stvari poklapata je pa res čas, da sodstvo zapre vse skupi.


Se strinjam. Njen komad Holding on to a hero je mnogo boljši. :D
Never allow yourself to be used as an instrument of another man's hatred
www.profanity.si
Back to Top
doda24 View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 23.Mar.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote doda24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29.Oct.2008 at 17:24
Evo vam.

http://www.gorenjskiglas.si/novice/gorenjska/index.php?action=clanek&id=23603


Drugače sm dobil pa ravno od kluba zakon tle kjer sm mel 2 koncerta

cau...
 
bi se dobi u sredo al pa cetrtek popoldne/zvecer za koncerte...
 
bi se moral predvsem zment okrog sazasa ker nam hoce vzet 6000 eur in smo obili od sodisca zahtevo za rubez.. tako da se zmenmo kako se bomo o tem menli za naprej in za nazaj za bende..
 
pa mogoce mal da se se zmenmo okol programa in teh stvari...
 
tak od dajte mal sporocit kdaj mate cas.. pa dolocimo dan/uro ko nas ma najvec cas..
 
cau
 
domen


Back to Top
Solata View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10.Nov.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Solata Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Nov.2008 at 23:07
Kar jst razumem če ti prijaviš prireditev oz koncert npr 3 bendou ki imajo svoje komade niso izdale cd oz demo moreš ti plačat sazasu da lahko ti umiri spiš?

Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Nov.2008 at 23:09
sazasu morš plačat tut če sploh ni nobenga koncerta k si kr zmisljo da je biu in ti dajo račun...ti bo doda najbol o tem povedu :S svinje požrešne oderuške.
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 8>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,156 seconds.