Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Festivali > Domači festivali
  New Posts New Posts RSS Feed - 2020/12/11 INTERCEPTOR / 30th Anniversary @ Orto
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2020/12/11 INTERCEPTOR / 30th Anniversary @ Orto

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Dejan View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 18.Oct.2011
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1446
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 2020/12/11 INTERCEPTOR / 30th Anniversary @ Orto
    Posted: 03.Dec.2019 at 10:53
Interceptor še niso rekli zadnje besede:Znani so vsi nastopajoči za Fuck Off Commercial Festival, ki se bo 25. aprila 2020 prvič odvijal v Orto Baru v Ljubljani. Na kultnem festivalu, katerega začetki segajo v leto 1988, bodo tokrat nastopili Interceptor, Sarcasm, Mist, Marax, State Of Fiction in Quad Damage.


Najstarejši slovenski metal festival, ki se je rodil leta 1988 in dobil svoje bratce v letih 89’, 90’, 91’, 94’, 98’, 07’, 09’, 13’ in 18’ ni predstavljal le enega izmed mnogih koncertov. Po svojih glasbenih, kot tudi idejnih smernicah, se je močno razlikoval od poplave narodno zabavnih in gasilskih veselic. Letošnja edicija tega KULTNEGA metal festivala bo nekaj posebnega, saj se bodo ob 30. letnici ponovno združili legendarni slovenski težko mentalni prvaki INTERCEPTOR, ki so pustili neizbrisan pečat na slovenski glasbeni sceni. Ob tej priložnosti bodo pri založbi Dallas Records izdali CD & DVD (LIVE IN 666EŠČE), ki je bil posnet 28.4.2018 v Šeščah. Nastop v ORTO BARU je posvečen vsem, ki so vsa ta leta verjeli v reinkarnacijo in nesmrtnost izgubljenih duš in tistim, ki še ne vedo, kaj je PRAVI SLOVENSKI GRAVEYARD METAL.

HELL IS COMING… WELCOME TO HELL!


Edited by Dejan - 09.May.2020 at 18:55
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Status: Offline
Points: 10416
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Dec.2019 at 18:23
Škoda, da ne bo raje na odprtem. Sicer pa - ve se, gre se. Star
FUCK THE WORLD
Back to Top
Dejan View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 18.Oct.2011
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1446
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Dec.2019 at 07:58
tole pa zna biti zanimivo: "BARON KLARIĆ (Devil Doll)...spešl gest Interceptor"
Back to Top
M.O.D. View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20.Apr.2009
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 414
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote M.O.D. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Jan.2020 at 10:56

INTERCEPTOR

Graveyard Metal

 

Jedro skupine sta vseskozi kitarist, avtor glasbe in MASTERMIND benda MARJAN PADER, nekoč član legendarnih EPIDEMIC ZONE, ter MASTER ČULK pevec, maskota in mojster za medijske provokacije.

 

Leta 1993 v samozaložbi izdajo kaseto THE BEGINNING, ki kasneje doživi ponatis pri PAN RECORDS. Poleg brutalnih avtorskih izbruhov, za katere je socialno osveščena besedila prispeval SERGEJ VUČER, se je na kaseti znašla še ZADNJA ŽRTEV, priredba legendarnih EPIDEMICOV.

 

Z vztrajnim nabiranjem koncertne kilometrine si pridobivajo zvesti krog poslušalcev, ki se navdušujejo tako nad izredno uigranim drvečim zvočnim zidom, kot vratolomno podivjanim scenskim nastopom hropeče rjovečega Čulka.

 

Pri kranjski PANIKI leta 1995 izdajo kaseto FADE, leto kasneje pa še CD. Glasbeni napredek je očiten in tudi produkcija je precej boljša. V tem obdobju doživijo svoj prvi vrhunec na Novem Rocku 95’.

 

Največ medijske pozornosti pritegne skladba UNIČIMO TABUJE, ki jo posnamejo skupaj z DEJO MUŠIČ in spomladi 1997 postane celo popevka tedna na VAL-u 202.

 

MORA končno izide pri založbi CORONA novembra 1998 in je dejansko plod osemletnega dela in izkušenj. Njihova godba je še vedno dovolj trda, ostra in temačna, da ne bo razočarala starih oboževalcev.

 

Nastop v ORTO BARU je posvečen vsem, ki so vsa ta leta verjeli v reinkarnacijo in nesmrtnost izgubljenih duš in tistim, ki še ne vedo, kaj je

 

PRAVI SLOVENSKI GRAVEYARD METAL.

 

SARCASM

Metal Legende

 

Zgodovina skupine sega v leto 1987, ko so jih po prvem koncertu zmotno označili, da igrajo neko vrsto mehkega metala.

 

Maja 1988 se jim pridruži pevec in po nekaj tednih, v studiu Boruta Činča, posnamejo prvi demo, analogno, na magnetni trak in brez računalnikov, ki bi jim omogočali popravljanje.

 

Recenzijo posnetkov je objavilo veliko jugoslovanskih tiskanih medijev. Kritike so bile v glavnem pozitivne, skupina pa je dobila dodaten zagon za nadaljnje delo.

 

1989 so bili predskupina Motorheadom.

 

V studiu Boruta Činča posnamejo debitantski albumu Crematory. Ta kaseta je danes prava redkost.

 

Leta 1989 sta, zaradi vojaške obveznosti, oba kitarista zapustila skupino. Sledijo koncerti po Jugoslaviji (Novi Sad, Zagreb... in YU metal fest v Sarajevu.

 

Aprila 1992 so v dvorani Kodeljevo nastopili kot predskupina Sepulturi.

 

1998/1999 je bila znova formirana originalna zasedba iz časov Crematory, Blaznik, Dolinar in Kacin. Na vokalu se jim je pridružil Easy Mucy. Leta 2003 je bil izdan album Divja kri.

 

Leta 2006 posnamejo Revolt. Ob 20-letnici skupine Nuclear War izda album Crematory na vinilu. Album SMTB izide leta 2011 in naslednje leto nastopijo na največjem festivalu v regiji, na Exitu. Decembra 2013 posnamejo album Thrash.

 

Po nepreštetih spremembah se Sarcasm ne da. Tokrat vokal prevzameta Blaznik in Renko. V pripravi je novi studijski album, ki bo za vse sladokusce dobrega zvoka izšel na vinilu, predvidoma v začetku aprila 2020.

 

MIST

Doom Metal

 

Mist bodo na festivalu predstavili svoj debitantski albuma ‘Free Me Of The Sun’, ki je izšel pri nizozemski založbi Soulseller Records. Posnet je bil ob dobri hrani, močni kavi ter v neverjetnem vzdušju pomirjajoče narave, ki obkroža studio Ork v Jevnici. Za produkcijo in miks je bil ponovno zadolžen Benjamin Kic, medtem ko so mastering tokrat zaupali Patricku W. Englu (Candlemass, Pentagram, Darkthrone, Exodus…) iz studia Temple Of Disharmony. Čarovnik in čarovnice so s tem albumom našli tisti pravi Mist zvok, ki se zareže v kosti.

 

MARAX

Symphonic Black Metal

 

Naslednji nastopajoči so Marax, ki združuje člane iz različnih glasbenih skupin (Cvinger, Cordura, Morana, Kholn, Seventh Station). Skupina je nastala pozimi leta 2017. Decembra so izdali prvi singel, The Relinquishment of Existence, z EP-ja The Abyss of Illusions, ki je izšel 28. aprila 2018 in ki so ga premierno predstavili istega dne na festivalu Fuck Off Commercial v Šeščah.

 

STATE OF FICTION

Prog Metal Rock

 

Bend, ki ga nikakor ne smete spregledati, je bil formiran oktobra 2009. Od samega začetka delajo na avtorskih komadih. V njihovi glasbi lahko zasledimo vplive različnih stilov. Po nekaj rošadah pride do prelomnice v februarju 2011. State of Fiction so spet v polni zasedbi, močnejši kot kadarkoli prej in pripravljeni, da vam servirajo debitantski album, ki bi naj izšel na dan festivala.

 

QUAD DAMAGE

Gejmerji & Filmojebci

 

Iz pogorišča Cerberona je Doomslayer zbral padle bojevnike, ki so se borili za svojo svobodo. Rodil se je guild Quad Damage. Za svoj obstanek so začeli prirejati epic soundtrack coverje v true metal verzije. Ko RNGesus delivera pa priletijo tudi iz Cerberona na naš planet.

Back to Top
M.O.D. View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20.Apr.2009
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 414
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote M.O.D. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Feb.2020 at 09:20
NAGRADNA IGRA v sodelovanju s koncerti.net (aranžma po izbiri "karta & prevoz...vrednostni bon 120€")

Med vsemi, ki boste...

1. potrdili svojo udeležbo na dogodku.

https://www.facebook.com/events/401900647154900/

 
2. delili objavo na svojem zidu
3. v komentar, pod objavo, napisali svoje ime in priimek
4. in kupili vstopnico v predprodaji (EVENTIM.SI)

bomo izžrebali nekoga, ki bo dobil aranžma za koncert v tujini (karta + prevoz)

EARLY BIRD 10€ + GRATIS CD
EARLY BIRD 18€ + CD & DVD (Interceptor – Live in 666EŠČE) + GRATIS CD

Na CD-ju bodo neobjavljeni posnetki nastopajočih skupin
CD-je in DVD-je boste prejeli na dan koncerta
Nagradna igra se zaključi konec Februarja
Žrebanje bo 25.4. v Orto baru

🍀 Srečno 🍀

Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Status: Offline
Points: 10416
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Feb.2020 at 19:30
Dejte nagradno igro raje na Paranoid, nimam FB. Drugače se pa vidimo tudi 22.2., lahko bi se odprla tema tudi za februarski koncert. Star
FUCK THE WORLD
Back to Top
Dejan View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 18.Oct.2011
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1446
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Feb.2020 at 08:12
video report iz Šešč:


Back to Top
M.O.D. View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20.Apr.2009
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 414
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote M.O.D. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Mar.2020 at 17:10
Zaradi resnosti situacije je Fuck Off Commercial Festival pod vprašanjem. Kot vse kaže na to, bo 30. Obletnica Interceptor prestavljena. S Tinkaro Kovač bomo, v teh kriznih časih, vseeno posneli in izdali re-make uspešnice iz devetdesetih, Uničimo tabuje 20/20 in s tem na svoj način širili pozitivno sporočilo med ljudi. Prav tako bomo, da se vam približamo, oziroma pridružimo v dnevni sobi, izdali CD & DVD / Live in 666EŠČE. Verjamemo, da se bo situacija kmalu umirila in da se čim prej srečamo na kakem dobrem koncertu. Do takrat pa, pazite nase in na svoje najbližje…METAL UNITED.
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Status: Offline
Points: 10416
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2020 at 14:28
Thumbs Up Koncert pa ko bo pač...
FUCK THE WORLD
Back to Top
M.O.D. View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20.Apr.2009
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 414
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote M.O.D. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2020 at 13:01
Da se vam v teh kriznih časih vsaj malo približamo, oziroma pridružimo v dnevni sobi, je pred vami posnetek iz prihajajočega DVD-ja (April/Maj/2020) INTERCEPTOR - Live in 666EŠČE...
 


Edited by M.O.D. - 20.Mar.2020 at 13:06
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Status: Offline
Points: 10416
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2020 at 14:54
...boste vi sami, hahahahahahahahaaaaaaa! Star
FUCK THE WORLD
Back to Top
Dejan View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 18.Oct.2011
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1446
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Apr.2020 at 07:04
Originally posted by Gašper Fatur Gašper Fatur wrote:

Originally posted by Dejan Dejan wrote:

Intervju z Master Čulkom, ki brez dlake na jeziku govori o različnih prigodah na sceni in delovanju Interceptor znotraj te:


Kar jezen intervju, končno nekaj nemlačnega pri nas. Čakamo na novo verzijo Uničimo tabuje in seveda nov datum za Fuck Off Commercial festival, upam da bodo bendi ostali isti ker je bil obetaven lineup...ekola, nov datum:
https://www.facebook.com/events/254155415570837
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Status: Offline
Points: 10416
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Apr.2020 at 19:36
Upam da se ta obdrži. Primanjkljaj ĐĐĐja se že močno čuti...
FUCK THE WORLD
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,234 seconds.