Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Chickfight
  New Posts New Posts RSS Feed - Odšpikajmo kovid itd.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Odšpikajmo kovid itd.

 Post Reply Post Reply Page  123 18>
Author
Message
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Odšpikajmo kovid itd.
    Posted: 21.May.2021 at 21:51
To ni debata o flat-earthu in reptilianih. Ne rabm napotil na razne strani ala pogosta vprašanja o kovidu. Debato odpiram za tiste, ki premorejo vsaj kanček skepse pa kritičnega mišljenja o trenutni situaciji. Ni mi pomembno, če se debata ne razvije na široko. Par odgovorov rabm od tistih, ki še sodelujete na forumu... Prepričan sm, da je napačnih infomacij okrog korona tematike na spletu ogromno, še več pa je pomembnih prikritih informacij. Zanimajo me vaša mnenja o cepivih, ki so na voljo. Zanima me kolk natančno ste se pozanimal o cepivih in stranskih učinkih. Tiste, ki se imate namen cepit sprašujem, če to jemljete kot družbeno odgovornost, al je to nujno zlo, da boste lahko zaživel nazaj  'normalna' življenja? Al se greste cepit sam zato, da boste letos polet 10 dni na morju pa vam je vseen, ker je itak u 'verodostojnem' mediju pisal, da so cepiva opravla vse stopnje testiranja in da so varna ter učinkovita.

Zakaj naj bi bla ahilova peta pandemije kao 30-40% ljudi, ki naj bi bli okuženi ampak so asimptomatski? A je ta procent ljudi v resnici precej večji - se prav ljudje, ki ne zbolevajo pogosto za sezonskimi respiratornimi obolenji? A so te ljudje sploh okuženi? A so te ljudje sploh prenašalci virusa? Zakaj bi se mlad in zdrav človk moral cepit, da bi npr. lahko normalno potoval? Ja razumem in vem - s PCR testi se zadosti pogoje za vse - ampak ta rešitev je logistično in finančno naporna. Se vam zdi smiselno cepljenje otrok?https://www.bitchute.com/video/dD3KJBvC2bki/ (kopirajte v iskalno vrstico)
Edited by Kristjan - 21.May.2021 at 23:46
Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.May.2021 at 20:25
Originally posted by Kristjan Kristjan wrote:

Debato odpiram za tiste, ki premorejo vsaj kanček skepse pa kritičnega mišljenjapo mojm si zgrešil forum Big smile
Back to Top
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.May.2021 at 10:55
Back to Top
Banshee View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Novo mesto
Status: Offline
Points: 590
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Banshee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.May.2021 at 20:55
Uh ja, tale zadnji video. :( Sama slučajno jemljem hidroksiklorokin že skoraj dve leti (zaradi drugih razlogov). Lani spomladi ali zgodaj poleti sem slišala, da je to tudi učinkovito zdravilo za kovid. Oče pozna nekoga, ki je bil zaradi kovida v bolnišnici in so mu dali hidroxija in je bilo z njim vse o.k. Julija sem sem ga šla iskat v lekarno (imam letni recept) in sem ga komaj dobila, ker ga je zaradi zdravljenja kovida hitro zmanjkovalo. Potem so pa kar naenkrat ukinili hidroxija kot zdravilo, češ da ni primeren za to. V nekaterih državah so ga celo nehali prodajati. Pri nas ga ne dobiš drugače kot na recept in so ga enostavno nehali dajati na recept kovidovcem. Ti kar da misliti. :(

Drug primer je vitamin D3. Kmalu po začetku pandemije so ugotovili, da je težak potek bolezni povezan s premalo vitamina D3. Vitamin D je k sreči tudi v prosti prodaji in ga ogromno prodajo. Dobiš pa lahko tudi Plivit D3, to je pa zelo velika količina in je samo na recept. Moja mama ga je že nekaj časa dobivala na recept brez problema,  nekega dne pa ji ga je zdravnica kar ukinila, češ " ne smemo ga dajati na recept, razen če greste na pregled kostne mase in se izkaže, da je premajhna". A če te na ta pregled ne napoti zdravnik, je samoplačniško okrog 100 eur.

Izgleda, kot da namenoma prav umikajo zdavila od bolnikov, samo zato, da bi nam uturili cepivo. Če komu tukaj nekaj ne smrdi, je ali možgansko mrtev ali pa podkupljen.
Rockers of the underground, black and heavy is our sound! (Running Wild)
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 6633
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.May.2021 at 16:53
dejansko je ogromno stvari okoli kovida zelo čudnih že od samega začetka.. seveda smo čudni tudi sami homosapiensi.. eni negacionisti, drugi panični do onemoglosti - in pisana paleta rekacij vmes..  cela serija potekov bolezni - od takih ki s pozitivnim testom lahko laufajo v hrib do takih, ki jih podere in pobere..

kar mene čudi ob vsem tem, so poudarki, ki pronicajo v množična občila.. s sterilizacijo okolja, odmikanjem drug od drugega v bistvu bežimo od virusa, čeprav je po mojem skromnem vedenju (nisem iz stroke) naravni način pridobitve imunosti določena izpostavljenost tem patogenim bitjem.. s sterilizacijo vsega bežimo stran od vseh mikroogranizmov in vprašanje, kako bomo v prihodnje reagirali nanje, če ne bomo več privajeni nanje (ki imajo v sebi nagon po samoohranitvi in bodo po vsej verjetnosti vedno bolj agresivni).. ob tem, da je veliko mikroorganizmov za nas pravzaprav koristnih..

pri kovidu je po mojem ključno vprašanje imunskega sistema vsakega od nas, kar je stroka (nacionalna in nadnacionalna) nagovarjala zelo šibko.. zapiranje za štiri stene, paniciranje ipd. pač ne krepi imunskega sistema, ampak ga prej šibi.. zanima me, koliko je bilo dejansko hospitalizacij zaradi paničnih reakcij ljudi.. placebo gor al dol, psiha ima zelo močen vpliv na naše celične, telesne procese.. somatizacijo priznava velik del uradne medicinske stroke.. 

sama mislim, da sem imunsko v stanju, ko bi lahko brez večjih težav predelala ta virus.. so pa gripe vedno bolj agresivne, to zaznavam že zadnjih 10 let.. morda sem kovid vmes prebolela, tega ne vem, simptomov nisem imela.. zdjev in bolnic se izogibam v velikem loku - tam so glavna gnezda.. btw. res mi je noro,  se že vrsto let čudim, kako slab zrak je v bolnicah, ko pridem na kak obisk.. se povsem pridružujem luftarskemu mnenju, ki ga že lep čas oznanja dr. keber.. 

cepila se bom izključno zaradi logističnih zadev, ker me v bližnji prihodnosti čaka nekaj potovanj v tujino po službeni liniji.. ne bom zarad cepiva delala panike, ampak ljubše bi mi bilo, če se ne bi potrebovala cepit..

ne ukvarjam se s teorijami zarote, zelo površno sledim medijem in družbenim omrežjem.. nimam cajta ne volje za to.. ampak glede na postopanja farmacevtskih lobijev - ki niso samo za zdravili, ampak tudi za kozmetiko, prehrano in prehranskimi dodatki - od 1950s dalje, mi ne bi bilo prav nič čudno, če bi bil v ozadju pakt s politiko in želja po podreditvi folka (ki je vedno manj obladljiv in vedno bolj nezadovoljen z družbeno-političnim razvojem na globalni ravni) in po zgostitvi dobička.. 

ob tem velja pogledat tudi pred svoj prag.. nimamo pravega odnosa ne do svojega zdravja ne do svoje minljivosti.. s tem ko se bojimo umreti - kar nam bo v vsakem primeru uspelo - v bistvu prav po faustovsko podpisujemo pakt s hudičem.. 

na veliko srečo živim s folkom, ki gleda na svoj obstoj zelo zdravorazumsko.. če povzamem svojo 87-letno taščico, ko jo vprašam, kako gleda na covid: ''od nečesa je treba umret'', in se nasmehne..

fear of death does not prevent you from dying - it prevents you from living..

glede krepitve imunskega sistema bi predlagala zdravo mero gibanja, rekreiranja v naravi, dobre pape, smeha/smisla za humor, sexa, globokega dihanja, navdihujočih pogovorov, raznih oblik kreativnosti in užitkov na splošno - to je super za psihosomatski balans v telesu in je bolj ko ne zastonj..
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.May.2021 at 17:46
Back to Top
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jun.2021 at 20:34
V neki drugi temi je forumaš (((OdiumNostrum že delil povezavo na podobno temo (tist video je medtem že odstranjem z jutup) 

Neobvezen ogled:

 

video je umaknjen, bitchute link https://www.bitchute.com/video/dkLMHWXG66ye/

Se prav še pol leta kasneje morajo bit medicinski znanstveniki na družbenih omrežjih izredno previdni pri diskusiranju tematike v povezavi s tem zdravilom - ki je bolj raziskano od cepiva in se je izkazalo za pozitivno v boju proti bolezni - ampak čist po naklučju ni več pod farmacevtskim patentom in je izredno pocen za proizvodnjo, obenem pa farma-podjetja postavljajo kontre raziskavam s tem zdravilom in sočasno razvijajo nove anti covid tablete. Pro-vax propaganda pa melje še naprej - mogoče to tud v povezavi s tem, da jim emergency rollout cepiv v razvoju pade v vodo s tem, ko je na trgu alternativen način kontrole pandemije. Na kurac mi gre dejstvo, da je ta 'čorba' od situacije že predolg pogrevana in premešana - in da na konc ne bo vse skp nč ostal od okusa.

Dopuščam možnost, da so zdravniki, ki v teh videih delijo svoja sporočila, lahko politčno al finančno motivirani in sem se pripravljen v prihodnosti posut s pepelom, če se izkaže da je moj dvom zgrešen, ampak zaenkrat sm proti injekciji zase - ne zarad medicinskih razlogov (tukej loh tud neham kadit, đankfudat pa kavč surfat) ampak zarad politične pandemije. Na podlagi raznih znanstveno podprtih podatkov sem odločno proti cepljenju otrok!!! 

Da pa ne bom v duhu časa - ko so v zadnjem letu pa pol pri mnogih masovnih mediji kot odrezane padle 'maske' in kjer je poleg mind-wash propagande okol kovita še izredna promocija razkola in delitve ... ne glede na to al ste al niste al se boste al se ne boste cepl - vse dobro vsem!Edited by Kristjan - 22.Jul.2021 at 09:42
Back to Top
Banshee View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Novo mesto
Status: Offline
Points: 590
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Banshee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jun.2021 at 23:04
Jaz se tudi nisem cepila in se tudi ne bom, razen če me prisilijo (z izgubo službe, popolnim izobčenjem). Upam, da se ta norija čim prej konča. V nekaterih državah ZDA so menda že pandemijo proglasili za nateg. Pri nas bodo vlekli do konca ukrepe, do 2025, če jim rata. Confused
Rockers of the underground, black and heavy is our sound! (Running Wild)
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar
dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 1879
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jun.2021 at 12:45
Originally posted by Kristjan Kristjan wrote:

Debato odpiram za tiste, ki premorejo vsaj kanček skepse pa kritičnega mišljenja o trenutni situaciji. 
Tako zastavljena tema že apriori implicira na to, da če človek ne deli posredno ali neposredno tu izraženega in zaželjenega mnenja, ni "somišljenik" v alternativnih dejstvih, pomeni, da ne premore vsaj kanček skepse pa kritičnega mišljenja o trenutni situaciji, kar je seveda bullshit - in posledično namesto branja vredne diskusije dobiš pihanje v isti rog somišljenikov, medtem ko se večina ljudi, ki bi sicer imela kaj za povedati, predstaviti svoje videnje zadeve ob "kaj mi je tega treba" drži ob strani.

Še malce drugačen in meni bližje pogled na zadevo s strani Linus Torvaldsa, kreatorja in glavnega razvijalca linux jedra, ki ga je v odgovor teoretiku zarot delil v linux kernel skupini, pri čemer se je kljub sočnemu jeziu glede na običajno prakso, držal celo malce nazaj.

Quote On Thu, Jun 10, 2021 at 11:08 AM Enrico Weigelt, metux IT consult
<lkml@xxxxxxxxx> wrote:
>
> And I know *a lot* of people who will never take part in this generic
> human experiment that basically creates a new humanoid race (people
> who generate and exhaust the toxic spike proteine, whose gene sequence
> doesn't look quote natural). I'm one of them, as my whole family.

Quote Please keep your insane and technically incorrect anti-vax comments to yourself.

You don't know what you are talking about, you don't know what mRNA
is, and you're spreading idiotic lies. Maybe you do so unwittingly,
because of bad education. Maybe you do so because you've talked to
"experts" or watched youtube videos by charlatans that don't know what
they are talking about.

But dammit, regardless of where you have gotten your mis-information
from, any Linux kernel discussion list isn't going to have your
idiotic drivel pass uncontested from me.

Vaccines have saved the lives of literally tens of millions of people.

Just for your edification in case you are actually willing to be
educated: mRNA doesn't change your genetic sequence in any way. It is
the exact same intermediate - and temporary - kind of material that
your cells generate internally all the time as part of your normal
cell processes, and all that the mRNA vaccines do is to add a dose
their own specialized sequence that then makes your normal cell
machinery generate that spike protein so that your body learns how to
recognize it.

The half-life of mRNA is a few hours. Any injected mRNA will be all
gone from your body in a day or two. It doesn't change anything
long-term, except for that natural "your body now knows how to
recognize and fight off a new foreign protein" (which then tends to
fade over time too, but lasts a lot longer than a few days). And yes,
while your body learns to fight off that foreign material, you may
feel like shit for a while. That's normal, and it's your natural
response to your cells spending resources on learning how to deal with
the new threat.

And of the vaccines, the mRNA ones are the most modern, and the most
targeted - exactly because they do *not* need to have any of the other
genetic material that you traditionally have in a vaccine (ie no need
for basically the whole - if weakened - bacterial or virus genetic
material). So the mRNA vaccines actually have *less* of that foreign
material in them than traditional vaccines do. And a *lot* less than
the very real and actual COVID-19 virus that is spreading in your
neighborhood.

Honestly, anybody who has told you differently, and who has told you
that it changes your genetic material, is simply uneducated. You need
to stop believing the anti-vax lies, and you need to start protecting
your family and the people around you. Get vaccinated.

I think you are in Germany, and COVID-19 numbers are going down. It's
spreading a lot less these days, largely because people around you
have started getting the vaccine - about half having gotten their
first dose around you, and about a quarter being fully vaccinated. If
you and your family are more protected these days, it's because of all
those other people who made the right choice, but it's worth noting
that as you see the disease numbers go down in your neighborhood,
those diminishing numbers are going to predominantly be about people
like you and your family.

So don't feel all warm and fuzzy about the fact that covid cases have
dropped a lot around you. Yes, all those vaccinated people around you
will protect you too, but if there is another wave, possibly due to a
more transmissible version - you and your family will be at _much_
higher risk than those vaccinated people because of your ignorance and
mis-information.

Get vaccinated. Stop believing the anti-vax lies.

And if you insist on believing in the crazy conspiracy theories, at
least SHUT THE HELL UP about it on Linux kernel discussion lists.

Linus

Sam sem se cepil, ker se mi je v danem momentu to zdelo prav storiti. Mogoče niti ne toliko do samega sebe, kot do recimo mojih staršev - onkoloških bolnikov z močno oslabljenim imunskim sistemom in okolice, kjer del posameznikov nima privilegija, možnosti biti zdrav, v naboljših letih, itd ... po drugi strani, pa kaj, bomo še eno leto, dve ... za zidovi pasivno čakali, kdaj nas bodo odločevalci spustili iz hlevčkov, dovolilo da zadihamo sveži zrak, itd ... in se pizdakali, da ne cepiti pa že ne, ker zaradi tega malega bullshita, ki ga prejmeš v ramo me bo gotovo konec, yada, yada, yada ... potem pa se zadirali v kavč, odprli piksno pira in zagrizli v najbolj masten burek, kar ga mesto premore. 

Ah, kakorkoli pač že, povedal sem kako mislim o tej zadevi in temi na splošno sam, diskutiral nadaljne pa najbrž ne bom in skušal prepričane prepričati. Vsakomur svoje. Whatever ...

P l a c e h o l d e r
Back to Top
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jun.2021 at 14:16
Se opravičujem vsem in se strinjam s tabo, da je bil prvi post in povedi v njemu mal naivno in enostransko zastavljen - moj namen je bil, da se v debati ubere srednja pot, delijo različna mnenja... šlo je pa bolj za (nerodno) kontro raznim propagandam/cenzuram/sprenevedanjem/žaljivkam itd., ki so letele v eno in drugo smer v raznih debatah o temi na drugih družbenih omrežjih.

Hvala za tvoj post - vem, da je na webu ogromno ekstremnih podatkov in 'folklore' okrog cepiv; tukej ne verjamem, da je plan zadej neko načrtno omejevanje svetovne populacije in razne 'smrt zaradi cepiva v 2- 10 letih', vseen mi pa 'družbena odgovornost' in 'nagrada' po cepljenju zaenkrat ne odtehtata potencialnega rizika v primeru zapletov zarad cepiva v razvoju, sploh glede na to, da eden od polov znanosti zagovarja preventivo bolezni z že uveljavljenimi zdravili. Sej tukej izpade kot da se bojim cepiva, ne pa bolezni - priznam, da mam izredno abstrakten pogled na to zadevo, na podlagi mojih preteklih izkušenj z našim zjebanim kurčevim zdravstvom, ki ga povrh še plačujemo, do pravočasnih obravnav pa ne pridemo.

Ti si s cepljenjem ravnal odgovorno do svojih bližnjih in me veseli zate pa želim ti vse najboljše!!! Pri nas doma je rizična oseba tud cepljena in jo ne obremenjujem z raznimi 'umazanijami', ki so al pa niso v ozadju tega.

Obenem pa upam pa da ne zamerš, če zadržim svojo držo, da ta pandemija in reševanje le te že dolg časa ni samo vprašanje zdravja/preživetja ampak se zadaj skrivajo tud ostale problematike... npr. (kot je tud iz tvojga posta razvidno) represija, ki se jo opravičuje z zelo ozko usmerjenim znanstvenim blokom.

Back to Top
Banshee View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Novo mesto
Status: Offline
Points: 590
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Banshee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jun.2021 at 14:24
A si sploh pogledal Kristijanove videe, ali si samo odgovoril na vprašanje, če se boš cepil? Ogromno resnih znanstvenikov, ki načeloma niso anti v axx, ima pomisleke glede resnosti same pandemije, kot tudi samega cepiva, ki pa je še v poskusni fazi. Se ti res ne zdi nic čudno, ti prav nic ne smrdi na vsem tem, kako nas silijo v cepljenje, v to, da smo poskusni zajčki, in to za bolezen, kjer imaš 99,97% možnosti preživetja? 
Cepljenje proti kovidu tudi ni mišljeno, da kovid eliminira ( ker to ni mogoče) , ampak da olajša potek bolezni. Ti lahko še vedno fašeš in ga širiš naprej, tako da babici neke hude usluge s tem nisi naredil. 
Ampak ja, dobro, pač te je strah kovida in si se cepil, imaš pravico. Upam, da bo dobro delovalo. Želim si in upam, da pa bomo tudi mi obdržali pravico, da se ne cepimo, in ne bomo zaradi tega kakor koli diskriminirani. 
Rockers of the underground, black and heavy is our sound! (Running Wild)
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar
dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 1879
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jun.2021 at 15:00
Originally posted by Banshee Banshee wrote:

Ampak ja, dobro, pač te je strah kovida in si se cepil, imaš pravico.
O, for fuck's sake... fukcionalna (ne)pismenost in razumevanje prebranega, pa to. Confused 
Lahko bi vedel bolje. Šibam jaz ven iz te teme.
P l a c e h o l d e r
Back to Top
Banshee View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Novo mesto
Status: Offline
Points: 590
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Banshee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jun.2021 at 15:44
LOL

Še dobro, da smo v izbi Chickfight, drugače bi se še zasekirala.

Rockers of the underground, black and heavy is our sound! (Running Wild)
Back to Top
(((OdiumNostrum View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 29.Nov.2007
Status: Offline
Points: 3100
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote (((OdiumNostrum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jun.2021 at 17:38
Originally posted by Kristjan Kristjan wrote:

V neki drugi temi je forumaš (((OdiumNostrum že delil povezavo na podobno temo (tist video je medtem že odstranjem z jutup)


Ja, Ivermektin je s strani big techa že obravnavan podobno, kot je bil hidrokloroksin lani, tako da ni čudno, da so po hitrem postopku skenslali tisti podcast. Prihaja pa ven vedno več peer reviewed raziskav glede njegove učinkovitosti, tako da bo tale blackout verjetno kratkoročen. Zadeva je sicer lahko dosegljiva na Indiamartu tudi za SLO potrošnike in to precej poceni, samo vprašanje, če se bo izmuznila carini. Ima pa baje lahko prav tako blagodejen učinek za nedavno cepljene, saj naj bi blokiral spajk protein, ki pogosto povzroča resne stranske učinke cepljenja.
Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jun.2021 at 11:20
Originally posted by Banshee Banshee wrote:

Jaz se tudi nisem cepila in se tudi ne bom, razen če me prisilijo (z izgubo službe, popolnim izobčenjem). Upam, da se ta norija čim prej konča. V nekaterih državah ZDA so menda že pandemijo proglasili za nateg. Pri nas bodo vlekli do konca ukrepe, do 2025, če jim rata. ConfusedJst se tudi ne mislim cepit.

Ne morjo nas prisilit, dokler nas je zadosti.  Thumbs Up 

Z tistim delom populacije, ki so oprani ne mislim razpravljat, niti nisem dolžan nikomur ničesar pojasnjevat.  Pač - NE. Konec debate.


 

Clap
Seveda je celotna plandemija en velik nateg v katerem sodelujejo miljarderji, elite, medicina in pa naveza med farmacevtsko industrijo & vladami držav.

Še vedno čakam, da mi nekdo pojasni tole "nAkLjUčjE" :

Quote


Event 201

The Johns Hopkins Center for Health Security in partnership with the World Economic Forum and the Bill and Melinda Gates Foundation hosted Event 201, a high-level pandemic exercise on October 18, 2019, in New York, NY. The exercise illustrated areas where public/private partnerships will be necessary during the response to a severe pandemic in order to diminish large-scale economic and societal consequences.

18. Oktober 2019 Smile

Dober tale Bill Gates res! Ima ful dobro intuicijo. Mogoč bi lahko odprl vedeževalno agencijo!
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 6633
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jun.2021 at 17:58
glede cepiva - zgolj nekaj pomislekov, ki jih podajam kot (retorična?) vprašanja..

1. zakaj ni agenda, da se cepijo tisti, ki se počutijo ogroženi, kot to denimo velja za gripo - še eno smrtnonosno virusno obolenje - in ne kar vsi po spisku?

2. zakaj je od vsega začetka epidemije govora o cepivu - skoraj nič pa o lastnem imunskem sistemu (in njegovem jačanju), ki tvori glavni način ( celostno gledano zelo raznovrstnega) odziva telesa na virus?

3. zakaj se cepiti, če lahko kljub cepivu - imam par znancev, ki so šli po tej poti -  zboliš in najbrž potemtakem tudi širiš virus dalje...? 
nenazadnje izkaz o cepljenju ni dovolj, če greš v zda - potrebuješ tudi negativen test oziroma dokazilo o okrevanju.. pred nekaj tedni je bila obvezna tudi 7-dnevna karantena..

4. zakaj se je izraz prekuženost nenadoma, tekom trajanja pandemije, zamenjal z izrazom precepljenost?

5. zakaj takšna rovarjenja med proizvajalci cepljenja - da vse skupaj deluje kot težka politično-ekonomska tekma in ne kot planetarna humanitarna akcija, kot se skuša prikazovati na prvo žogo?

6. zakaj je bilo cepivo tako hitro razvito - brez pravih možnosti opazovanja dolgoročnih učinkov na cepljenca.. ?

7. zakaj toliko anti-vaccine postov izginja iz družbenih omrežij, zakaj se skeptike proglaša za nore? mene to spominja na patološke odzive v času zažiganja čarovnic..

8. zakaj se zdaj - ob poročanju lepših številk - v medijih poudarja le učinke cepiva, ne pa tudi dejanskega stanja prekuženosti ljudi in sezone, ko so respiratorne bolezni pri nas načeloma v nizkih deležih..

in še bi se lahko česa domislila..

vsa zadeva mi težko smrdi po zaslužkarstvu (Menschliches, Allzumenschliches!), zato se je mi že precej zgodaj prebudil puntar, ki meni, da lahko preživim tudi brez cepiva.. če ne pa naj vsa bedna crknem.. nimam težave z lastno minljivostjo.. 

na srečo ne poznam osebno nikogar, ki bi imel letalne učinke na cepivo, tudi če slišim precej zgodb o zdravstvenih komplikacijah.. hkrati mislim, da je moj imunski sistem dovolj močan, da bi brez večjih težav premagala covid. morda sem ga dejansko že, pa tega ne vem, ker tako malo hodim okoli dohtarjev. :D

sama sicer ne mislim komplicirat, če se bom morala cepit.. ne bojim se nekih škodoželjnih nanodelcev v cepivu - tudi če nanotehnologija dejansko lahko vpliva na naše razmišljanje in čustvovanje.. mene samo moti, da bi vase dobila nekaj, kar bi oslabilo sposobnost in veljavo mojega lastnega imunskega odziva.. pač sem jebena pehta in če se le da, se kemiji ognem big tajm..

se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Banshee View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Novo mesto
Status: Offline
Points: 590
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Banshee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jun.2021 at 19:02
Evo, točno to! Vse to se tudi jaz sprašujem in ne najdem nobenega dobronamernega odgovora. 
Tole z nanodelci pa... Res ne verjamem, da je to odvrnilo koga od nas, oz. da kdo dejansko tako misli. Saj verjetno se najde kak extremist, ampak zdaj nas vse skeptike vržejo v isti lonec z njimi. Da se nas deskreditira, imo. 
Rockers of the underground, black and heavy is our sound! (Running Wild)
Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jun.2021 at 19:30

Springsteen’s back on Broadway – but no AstraZeneca vaccine recipients allowed

Fans must show proof of US-approved Covid vaccine to see singer’s return after a year away

Quote

This means those who have had doses of the AstraZeneca-Oxford jab, which is not approved for use in the US but is popular in Canada, the UK and other countries, will not be allowed in for what the show’s producers are billing “an intimate night with Bruce, his guitar, a piano and his stories”.


https://www.theguardian.com/music/2021/jun/18/bruce-springsteen-vaccine-astrazeneca-broadwayNe samo, da si tisti, ki se niso cepili, ne bodo mogli ogledat koncertov omenjenga fosila - še točno določeno cepivo mora bit. LOL


Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jun.2021 at 19:45
Quote zakaj se skeptike proglaša za nore?


Quote

Gaslighting is a form of psychological abuse where a person or group makes someone question their sanity, perception of reality, or memories. People experiencing gaslighting often feel confused, anxious, and unable to trust themselves.Če nekdo nima argumentov, podatkov, statistike ali kakršnihkoli dokazov, je edini način za nadvlado "ad hom". Najbolje kar gaslighting, kjer se nekoga, ki zastavlja neprijetna vprašanja ali dvomi v uveljavljeno vsiljeno paradigmo, progalsi za norega.

Kot dolgoletni "teoretik zarot" moram priznat, da sem že kar sit tega, da imam vedno prav. LOL Z leti se človek navadi teh cepcev in njihovih pomilovanja vrednih osebnih napadov, ad hom poiskusov diskreditacije, sramotenja, zlorabe & gaslightinga.


Osebno niti nisem 100% nujno proti vsem cepivom ali konceptu cepiv, samo se mi debate o tem z NPC opranci - normiji gnusijo.
Mainstream se je toliko diskreditiral z njihovimi pomilovanja vrednimi verbalnimi prijemi, da jim ne vrjamem ali zaupam niti 1% več. 

Samo 1 primer. Pred leti so na dan prišla vprašanja zakaj npr. se je včasih v cepivih nahajalo živo srebro. [baje da ga v novejših ni več - BAJE. Nas so v otroštvu s tem vseeno zastrupljali].
Njihov odgovor je bil, da z konzervo rib zaužiješ več živega srebra, kot z dozo cepiva. To me spominja na tisto neumnost, da je čipiranje ljudi irelevantno, ker s seboj nosimo pametne telefone. To je tolk pomilovanja vredno zavajanje, laganje in dobesedno norčevanje iz zdravega razuma, da s tem folkom ni vredno debatirat.

Kar se tiče nano delcev. Je samo vprašanje časa in že sedaj vem, kdo bo podpiral zadevo :
https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2018/09/16/smart-dust-is-coming-are-you-ready/?sh=3ed7afac5e41Back to Top
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jul.2021 at 20:03
Kdor je kej spremlou, je morda u zadnjih parih tednih zasledu, da je kar neki zdravnikov izrazl zaskrbljenost zarad cepiv (npr. Tess Lawrie, pred kratkim tud nam blizu Krešimir Pavelić,...) Zgleda, da zdej, del medicinskih znanstvenikov, ki so pred meseci verjel v pomoč cepiv pri zaključevanju pandemije, prestopa na stran 'teoretikov zarot'. Kaj nej si človk sploh misl, k z varne razdalje z nevtralno držo proba spremlat to jebeno farso? 'Zaupajmo znanosti' je ena od puhlic, k krož že cel čas pandemije... 


Novosti pr raziskavah z Ivermectinom: Indonezija je ob trenutni krizi odobrila proizvodnjo in bo probala nazdirat pandemijo s tem zdravilom, tko, da se bo (kljub mnogim dosedanjim 'uspešnim' raziskavam) uradno kej več vedl konc septembra, oktobra... u Evropi bo raziskave z Ivermectinom nadziral eden od so-avtorjev cepiva - Univerza v Oxfordu.
Back to Top
Destroyer View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 14.Dec.2007
Location: limb predpekel
Status: Offline
Points: 299
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Destroyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Jul.2021 at 12:05
Leave no cross unturned
Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Jul.2021 at 14:59
Originally posted by Destroyer Destroyer wrote:

Iniciativa slovenskih zdravnikov:ravno tole sem hotel zdele ovjavit! Thumbs Up

Quote
Če je vrednost d-dimera v krvi večja, kot so referenčne vrednosti, pomeni, da je zvečana aktivnost trombocitov in drugih faktorjev koagulacije krvi v žilah. D-dimer je produkt razgradnje krvnih strdkov. Če je koncentracija d-dimera visoka, lahko sklepamo, da krvni strdki nastajajo v večji meri, kot je sicer normalno za vzdrževanje hemostaze v telesu

Quote
.Na strani ClinicalTrials.gov je opisana raziskava podjetja Pfizer, ki se trenutno izvaja na ljudeh (https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728). V raziskavi, ki poteka na ljudeh in bo zaključena novembra letos, bodo šele ugotovili, kdo je primeren kandidat za cepivo in kakšna naj bi bila primerna količina učinkovine v cepivu. Šele s podatki, dobljenimi v raziskavi, ki trenutno poteka na ljudeh, bodo dobili podatke o VARNOSTI, tolerabilnosti in imunogenosti cepiva. O varnosti ne vemo ničesar, mene pa ravno varnost najbolj zanima, ko gre za vas, moji otroci.

ajajaj! LOL nekaj let nazaj sem dejal, da bi nekateri skočili iz mostu, če bi jim vlada in mediji dejali, da je to dobro za njih.... LOL

Quote
Zato ne želim, da sodelujete poskusu. Niste številka. Ljubim vas in želim vas močno stisniti za roko, kot včasih, ko ste mi hotele v igri pobegniti na nevarno cesto. Ne želim srečati nobene mame, katere otrok bi bil en izmed milijona, ki je utrpel težjo telesno poškodbo zaradi eksperimentalnega cepiva, o katerem vemo premalo.


mi je kar zanimivo.

Tisti, ki se trkajo po prsih, kako podpirajo svobodo posameznika z raznimi plehkimi potrošniškimi sranji, se potem obrnejo okrog in potanejo povsem kolektivistični konformisti in čredno povsem brez kakršnekoli kritične distance podpirajo cepljenje....

Quote

Končen izkupiček poškodb po cepljenju je zastrašujoč. EuraVigilance, ki spremlja in beleži prijave neželenih stranskih učinkov zdravil v Europi, je junija poročal o 1,5 milijonov poškodb po cepljenju in 15,472 smrti. Ne gre samo za tromboze in embolije, kaže se v prizadetosti in poškodbah vseh organskih sistemov


jst mism, da pravih številk ne bomo videli nikoli!

Tako, kot so lagali o smrtnosti Corona virusa in nikoli niso povedali, da je več kot 99% umrlih za covidim trpelo za eno ali več kroničnimi boleznimi, enako sedaj ne bodo povedali koliko ljudi je v resnici umrlo ali bilo poškodovanih zaradi cepljenja.

Če je bil prej vsak srčni infarkt covid, bo sedaj vsak infarkt zaradi cepljenja, samo infarkt. LOL

"Stroka", družbena moč in status so obratno sorazmerni z resnico :)
- to je naravni zakon družbene dinamike moči / resnice na tem Planetu, žal Wink
Večina ovc seveda tripa na status in moč in to enači z "resnico".
Se pravi, kar jim govorita dr. status in moč, to je za njih "resnica".

Quote
utrpel hudo avtoimuno reakcijo po cepivu. 20-letni fant, zdrav, atlet, po maturi, se je zaradi možnosti počitniškega dela cepil z novim eksperimentalnim cepivom. 14 dni po cepljenju je N.L. iz Ljubljane najprej oslepel, bil je sprejet na oftalmološko kliniko. Stanje se mu je naglo poslabšalo z vrsto nevroloških simptomov, postal je nepokreten, njegovo telo trenutno ni zmožno osnovnih človeških funkcij, zadrževanja blata in vode. Tako huda nesreča zdravega, mladega fanta ne more biti v veselje nikomur, niti njegovim staršem in starim staršem, za katere se je žrtvoval. Zame je kriv vsakdo, ki take nesreče vidi, ve zanje in še naprej nagovarja otroke k cepljenju.


Medicine v službi vlade države in pod vplivom miljardnih farmacevtskih zločinskih organizacij ne zanima ena glava živine.
Njih zanima imunost celotne črede in ni naključje, da se ji reče ČREDNA imunost. Njih posameznik NE ZANIMA, zato jih tudi ne zanimajo takšni primeri...

Če je čreda imuna in lahko funkcionira, je to za njih uspeh. Če določen del črede umre ali je pohabljen, jih to NE zanima."Sabina Senčar, mati, dr. med., spec. gin. in por., zdravnik splošne medicine"

In še to. Vsi gate-keeperji, tisti ki lažejo, zagovarjajo mainstream, status, moč, oblast in se vedno postavljajo proti interesom ljudi, VEDNO uporablajjo cenzuro, moč in osebno diskreditacijo.
NIKOLI se ne ukvarjajo z konkretnimi argumenti, katerih je poln tale članek.

In pol bodo rekli - "ja kaj pa ta splošni zdravnik, pa neka ginekologinja ve o virusih?" "A je virolog?" In če bi bila virolog, bi jo skupnost diskreditirala in izločila in bi spet trdili - "kaj pa pa ta diskreditirani virolog, ki ga nihče ne jemlje resno ve o tem?"

Vedno ENA IN ISTA zgodba povsod.

Vedno ad hom osebni napad / diskreditacija - NIKOLI o konkretnih dokazih, argumentih, statistiki ali podatkih.

Back to Top
Destroyer View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 14.Dec.2007
Location: limb predpekel
Status: Offline
Points: 299
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Destroyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Jul.2021 at 22:07
Leave no cross unturned
Back to Top
Destroyer View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 14.Dec.2007
Location: limb predpekel
Status: Offline
Points: 299
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Destroyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jul.2021 at 15:34
V Angliji se gradi zapor v velikosti velikega mesta:

in potem se vprašaš zakaj?
Zato, ker bodo letos sprejemali zakone, da tisti, ki se ne bodo hoteli cepiti, jih bodo pod prisilo spravili v zapor/karantena (ki ni na domu), tudi če bosta oba starša proti, bodo otroke dali na csd ali rejništvo. In to ne samo tam, ampak tudi pri nas bodo v naslednjih dneh sprejeli tak zakon!
Citiram:
"Do sedaj je bilo s karanteno možno omejiti gibanje človeka le na njegov dom. Ta dopolnjen zakon ZNB C je pa uzakonil tudi možnost odvzema osebne svobode in namestitev v izolacijski center. O tem bosta odločala politika in represivni aparat in ne zdravstvena stroka. Ta je izključena iz odločanja o zdravju ljudi, ko gre za kakršnokoli nalezljivo bolezen. Politika jo lahko uporabi tudi preventivno, ko epidemije sploh ne bo. Torej se uzakonilo "sodobno" taborišče, v katerega se bodo lahko nameščali ljudi brez jasnega argumenta in to vse pod pretvezo varovanja zdravja skupnosti."

Preberite si o noveli našega zakona, ki se nahaja tu:

Novela sama:

"57. člen

Z globo od 400 do 4.000 eurov se kaznuje za prekršek posameznik:

1. če ne ravna v skladu z ukrepom osamitve iz drugega odstavka 18. člena tega zakona;
2. če ne ravna v skladu z ukrepom karantene iz prvega odstavka 19. člena tega zakona;
2.a če ravna v nasprotju z drugim odstavkom 19.a člena in ne ostane v samoosamitvi na naslovu bivanja;
3. če se ne zdravi oziroma ne ravna v skladu z 20. členom tega zakona;
4. če se izmika ali onemogoča obvezno cepljenje iz prvega odstavka 22. člena tega zakona;
5. če zavrača ali se izmika zaščiti s specifičnimi imunoglobulini v nasprotju s 23. členom tega zakona,
6. če zavrača ali se izmika zaščiti z zdravili v nasprotju s 24. členom tega zakona;
7. če zavrača ali onemogoča dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo iz 26., 27. in 28. člena tega zakona;
8. če zavrača ali se izmika obveznim higienskim pregledom s svetovanjem iz 31. člena tega zakona;
9. če opravlja delo ali dejavnost brez obveznega predhodnega zdravstvenega pregleda iz 31. člena tega zakona;
10. če zavrača ali se izmika obveznim zdravstvenim pregledom iz 32. člena tega zakona;
11. če ne opravi zdravstvenega pregleda, ki mu je bil odrejen pri zdravstveno higienskem pregledu;
12. če opravlja delo v nasprotju s 33. členom tega zakona;
13. če ravna v nasprotju s 35. členom tega zakona;
14. če ravna v nasprotju s prvim odstavkom 39. člena tega zakona"


Leave no cross unturned
Back to Top
Destroyer View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 14.Dec.2007
Location: limb predpekel
Status: Offline
Points: 299
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Destroyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jul.2021 at 20:36
Leave no cross unturned
Back to Top
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jul.2021 at 22:49
Scary shit, a? :)

Jst osebno zaenkrat ne bom paničaru zarad tistih mega zaporov pa novel k zakonom... to da te bodo samo zato, ker nisi cepljen poslal v neko prevzgojno ustanovo mi je znanstvena fantastika in totalna kontra raznim EU/SLO ustavam, idejam, zakonom, pravicam.... sej sm naiven, navadna uš k skače iz ene sramne dlake na drugo pa čeprov ornk že smrdi po ribah, sm deleč od resnice pa pojma nimam kaj se dogaja in zato dopuščam vse tud najbolj ekstremne scenarije - pa se jih je kr nekej že uresničl.

Ta vprašanje podaljševanja represije je precej širše od pandemije/zdravja/cepljenja - recmo, da se zavedamo, da je v ozadju ena prikrita 'm' revolucija, k je zlo navezana na stanje, k nam je blo s 'smrtonosnim virusom' vsiljeno. Tisti, k smo skeptični glede cepiva v tem mišljenju nismo posebni. Ne bit tolk prazni pa ne glejte na ljudi, ki so cepljeni k na navadne ovce. Tud oni so infomirani, tud njih motjo ukrepi pa banalne monade, k se usiljujejo narodu. Sem prepričan, da nekdo ki je cepljen in se ga še naprej obremenjuje z nošnjo maske in po novem tud s karanteno (če pride iz napačne države) bo enako uporniški kot nekdo, k je bil bolj zadržan do ponujenih rešitev za zajezitev virusa. Ni na mojem mestu, da kritiziram motive, ki so jih mel tisti, ki so se cepl - eni so iglo stoično vzel u korist svojih poslovnih življenj, drugi so kljub temu, da so bli morda osramočeni pa razčlovečeni ob tem, to nardil v upanju, da bodo zaščitl najbližje al pa v upanju, da se nam povrne (navidezna) svoboda pa normala, eni so pa mladi pa so snete sekire tko, k smo bli vsi, pa jim je riziko enak tistmu, k če se ga na mrtvo napiješ... tukej me sicer preganja tisto zlovešče od McCullougha 'Kaj je tko pomembnga na cepivu, da ga želijo v vsaki roki?'


Edited by Kristjan - 06.Jul.2021 at 20:49
Back to Top
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jul.2021 at 20:55
Včerej, ko je bla glava mal pretežka za dostojno komuniciranje, je na koncu mojga posta sledil neumesn in neprimeren komentar, zato sem se odloču, da ga odstranim. Post sem mal dopolnu, ker mislm, da nism jasno predstavu svojga mnenja. 

Se opravičujem Aleksandri in ji v negotovi situaciji želim, da bi čimveč stvari šlo njej v prid.
Back to Top
Destroyer View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 14.Dec.2007
Location: limb predpekel
Status: Offline
Points: 299
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Destroyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Jul.2021 at 09:48
Vzamite si nekaj časa in si preberite to:


Edited by Destroyer - 07.Jul.2021 at 09:51
Leave no cross unturned
Back to Top
Destroyer View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 14.Dec.2007
Location: limb predpekel
Status: Offline
Points: 299
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Destroyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Jul.2021 at 09:51
Vidim, da se ne odpre stran, je ne morem deliti, idite najprej sem, je pod članki:
Leave no cross unturned
Back to Top
Banshee View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Novo mesto
Status: Offline
Points: 590
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Banshee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Jul.2021 at 14:16
Imam iste dvome, dobro napisan članek.
Rockers of the underground, black and heavy is our sound! (Running Wild)
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 25.Nov.2007
Status: Offline
Points: 3197
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Jul.2021 at 18:01
dying swans, twisted wings
beauty not needed here
lost my love, lost my life
in this garden of fear......
Fuck you and the horse you rode in on
Back to Top
Poli View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 29.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10974
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Poli Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Jul.2021 at 09:18
Ni sicer 100% povezano s temo, samo posredno... @Šujo - ejga, a je tole morda tvoja roka? ;)  Sicer mislim, da ni, a ker že piše Đesenajsis poleg...

Anything is possible     dec d uej

Be The Change You Want To See
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 25.Nov.2007
Status: Offline
Points: 3197
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Jul.2021 at 11:54
ni, pa jst nism z jesenic :D
Fuck you and the horse you rode in on
Back to Top
Poli View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 29.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10974
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Poli Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Jul.2021 at 13:13

Joj, se pardoniram in solim... upam, da ne vzameš kot žalitev. ;) :D


No... saj lahko bi se šel samo cepit tja... :DEdited by Poli - 12.Jul.2021 at 13:14
Anything is possible     dec d uej

Be The Change You Want To See
Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2021 at 12:31


Back to Top
Železnk View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 05.Jun.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1599
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Železnk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2021 at 23:42
Back to Top
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2021 at 08:48
Teli 'independent fact checker' članki so kar pogosti tud po naših občilih - npr. zanimiva mi je bla pred dnevi objava, da majo necepilci v povprečju nižji IQ kot tisti cepljeni, al pa da so zdravniki pa višje medicinske sestre cepljene, nižji zdravstveni uslužbenci pa to zavračajo... kao a ne... sej mogoče je pa tovrstna propaganda učinkovita pa prepriča koga v cepljenje. Jst osebno si v tej situaciji želim, da je cepivo varno pa učinkovito pa da se čimprej zaključ ta 'zasužnjevanje' okrog virusa... ampak je preprost preveč pokazateljev, da ni vse rožnato pri cepivu.

Tkole zgleda pa še en anonimen člank (s tem da ta navaja vire pa raziskave)

Heml, hvala za video... nekej podobnega (ampak ne tolk v detajle) je pred mesci trdu tud profesor Sucharit Bhakdi... nism limal povezav do njega, ker se mi je zdel v napovedih kar mal ekstremen...
Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2021 at 12:17
Em....a to se namerno norčujejo iz ljudi, ali je to nemara spontan in neizbežen proces, ki nastane, kadar se tistim, ki imajo moč, nihče nikoli ne zoperstavi?
Morda je to naravna pot, ki pelje v vedno večje bizarnosti, kretenizme in izkrivljene podobe realnosti.... 


You fucking retards! LOL You sick perverted fucks. Fuck you! You make me sick! 

V primeru, da je cepljen ogromen delež ljudi, se teoretično lahko zgodi, da bo zbolelo celo več cepljenih kot necepljenih.Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2021 at 12:19
Originally posted by Kristjan Kristjan wrote:

Heml, hvala za video... nekej podobnega (ampak ne tolk v detajle) je pred mesci trdu tud profesor Sucharit Bhakdi... nism limal povezav do njega, ker se mi je zdel v napovedih kar mal ekstremen...

no problemo ^^ 

krvni strdki pa take fore. Jst se ne mislim cepit. :)
Back to Top
Heml View Drop Down
Newbie deluxe
Newbie deluxe
Avatar

Joined: 21.Nov.2019
Location: Alpha Centauri
Status: Offline
Points: 1689
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heml Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2021 at 12:41
Originally posted by Železnk Železnk wrote:

Danes sem naletel na tale anonimni zapis.Quote
Vam gre vlada na živce? Ne odklanjajte cepljenja zaradi nje.

tako tako - JUNAKI ZAVIHAJO ROKAV! LOLSe bodo sedaj levaki naenkrat začeli strinjati z Novo 24 v novih epizodah normijevskih debilizmov? LOL 

V članku trdijo, da :

Quote
Umre res navidezno majhen odstotek ljudi, toda eden od petih obolelih čuti dolgotrajne posledice, od bolečin v prsih do utrujenosti in hlastanja za zrakom, znani so tudi primeri demence in trajne invalidnosti

Hmm... Mi zna nekdo razložit, kako lahko korona virus povzroča demnco? Big smileLOL to pa je next level retardacija! Big smile Seveda ne bodo omenili primerov, ko se je zdrav mlad človek cepil in potem postal invalid, ne? Saj oni vrjetno vse poškodobe od cepiv štejejo kar pod covid! Lamp LOL Je dobro za biznis! 
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 6633
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2021 at 17:30
kukr vem, je manjši del demenc vezan tut na razne okužbe.. samo naj o tem kak zdravnik..
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Vatican City State
Status: Offline
Points: 8302
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2021 at 18:21
Sam sem se vaxnil v petek da grem lahko vsaj na fucking dopust. Pičil sem se z Johnsonom in po vsem kar sem bral že študiral, če bi moral pisati oporoko. Nisem imel nobene reakcije in nobenega problema, prav tako ne trije kolegi. 

V bistvu me čudi, da se z boleznijo že nisva pobliže spoznala v tem času ker se nisem ravno nekaj preveč pazil. Kot rečeno sem se cepil da lahko normalno hodim domov brez skrbi da bi koga okužil in da grem lahko na dopust.Edited by devlin - 20.Jul.2021 at 18:42
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Kristjan View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Status: Offline
Points: 296
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kristjan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2021 at 22:00
Originally posted by devlin devlin wrote:

V bistvu me čudi, da se z boleznijo že nisva pobliže spoznala v tem času ker se nisem ravno nekaj preveč pazil.

Mam enake misli glede tega... delam u trgovini pa ne morš verjet kašni pujsići to hodjo po svetu - ne sam da se razni aerosoli pa smrad (skoz masko) šir od njih, na cajte mam občutek k da koščki njihovih nagnitih teles po tleh padajo... 

Tukej spet pridemo do vprašanja asimptomatskih 'okuženih', k najverjetneje sploh niso okuženi (in tud najvrjetnej ne prenašalci) ampak naravno odporni na virus (?). Valjda so ti zdravi ljude največji gnoj za voditelje te pandemije in se jih izrablja za izgovor, da se lahko čimveč naroda pocep.

Mislm, da je precej podobno tud z obravnavo prebolevnikov, kjer nek uradnik določ, da ti 6 mescev virus nč ne more, po tem roku je pa bolj zate da se cepš. A se je kdo od tistih k sodelujejo v debati kej bolj pozanimal o testih na protitelesa in pridobivanju statusa prebolelega?

Devlin, ne glede na to, kaj si jst mislm o cepivu pa cepilni strategiji, maš moj support pa dobre želje ;) Privošč si en spodobn oddih, u drugi debati sm opazu da greš na Metaldays - upam da se fest izvede in da ti bo zakon! Pa seveda, da ti naši veleumi na oblasti ne bodo v prihodnosti kej najedal z omejitvam, karantenam pa raznimi Krekovimi 15-imi avgusti.
Back to Top
Poli View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 29.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10974
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Poli Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jul.2021 at 07:32
Mogoče sta pa prebolela, pa niti nista opazila? Pri nekaterih skoraj ni simptomov, nič ne čutijo, skratka povsem asimptomatsko.


Anything is possible     dec d uej

Be The Change You Want To See
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 6633
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jul.2021 at 10:33
uuu, sej res, lahko bi šla preverit protitelesca.. biti prekužen je v bistvu najbolj elegantno.. kje to počnejo in kok to košta, kdo ve?
iz tega tut sledi, da ful ljudi verjetno je prebolelo, pa niso v evidencah.. 

men je tut smešno, da hitri testi veljajo dva dni.. pa se teoretično uhka okužiš isto sekundo, ko dobiš negativen izvid..
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar
dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 1879
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jul.2021 at 11:10
Originally posted by grafin grafin wrote:

men je tut smešno, da hitri testi veljajo dva dni.. pa se teoretično uhka okužiš isto sekundo, ko dobiš negativen izvid..
In si takoj isto sekundo kužen? 


Je zdaj kaj manj smešno, ko veš in razumeš eno stvar več? Fajn, da se pogovarjamo, ane :)


Seveda pa glede na to, da smo odrasli in vsaj približno vemo (no recimo, da vemo), kako funkcionirata življenje in svet, vse to vzamemo z določeno mero soli, kot zgolj en dodaten failsafe, ki nikoli ne bo 100%, določen delež okuženih bo tako ali drugače prišel skozi, razvil kužnost po testu itd... je pa vseeno neko delovanje v smeri preprečevanja množičnih okužb, ane. 
Tudi v avtu se pripasaš, imaš airbage, pa čeprav določen del udeležencev v prometnih nesrečah umre kljub pripasanosti in airbaga.
P l a c e h o l d e r
Back to Top
Banshee View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Novo mesto
Status: Offline
Points: 590
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Banshee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jul.2021 at 11:13
Testi so totalna bedarija. Imajo pa 48/72 ur veljavnosti, da opravičijo "smiselnost" množične uporabe. 
Rockers of the underground, black and heavy is our sound! (Running Wild)
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar
dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 1879
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jul.2021 at 11:16
Originally posted by Banshee Banshee wrote:

Testi so totalna bedarija. Imajo pa 48/72 ur veljavnosti, da opravičijo "smiselnost" množične uporabe. 
A to si na fejsbuku prebrala?


Edit:
Naš zavod je bil en redkih v Sloveniji, v katerem ni bilo zaznanega vnosa okužbe. 
To ne pomeni, da se v tem letu in pol nihče zaposlenih ni okužil, po spominu mislim da sta bila dva primera, od katerih mi je znan prvi, ko je oseba po dopustu kazala blage simptome okužbe, šla na test, se izkazala kot okužena, ostala v karanteni. 
Brez testa bi ta oseba v ponedeljek šla normalno v službo, pri čemer naš zavod ni ravno takšne sorte, kjer lahko ljudi, ki so tam nastanjeni, kamorkoli masovno evakuiraš.


Edited by Speadge - 21.Jul.2021 at 11:48
P l a c e h o l d e r
Back to Top
Haderach View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26.Mar.2008
Status: Offline
Points: 289
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Haderach Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jul.2021 at 11:48
Originally posted by Kristjan Kristjan wrote:

Tukej spet pridemo do vprašanja asimptomatskih 'okuženih', k najverjetneje sploh niso okuženi (in tud najvrjetnej ne prenašalci) ampak naravno odporni na virus (?). Valjda so ti zdravi ljude največji gnoj za voditelje te pandemije in se jih izrablja za izgovor, da se lahko čimveč naroda pocep.
Točno tako ... kot ponavadi ... zdravi ljudje so problem. Sicer pa o možnosti asimptomatskega prenosa infekcije: Študija iz Kitajskega Wuhana.
Po koncu prvega vala epidemije so testirali skoraj 10 milijonov ljudi in zabeležili 300 asimptomatskih ljudi s pozitivnim testom. Od 1.174 bližnjih kontaktov (od 300 asimptomatskih) ni nihče bil pozitiven. NIHČE!
Back to Top
Poli View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 29.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10974
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Poli Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jul.2021 at 11:51
Anything is possible     dec d uej

Be The Change You Want To See
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 18>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,500 seconds.