Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Domači koncerti
  New Posts New Posts RSS Feed - 2024/06/06 - Pomaranča, Metalsteel @ Kino Šiška
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2024/06/06 - Pomaranča, Metalsteel @ Kino Šiška

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 18.Oct.2011
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 2801
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 2024/06/06 - Pomaranča, Metalsteel @ Kino Šiška
    Posted: 18.Feb.2024 at 18:45
Legendarni hard rock / heavy metal arhetip je NAZAJ! POMARANČA!

Pomaranča, ki jo boste videli je 100% duša in sadež pomarančinega mesa, brez matric, umetnih dodatkov in neumestnih aditivov! Naravna, brezkompromisna in bolj heavy kot kadarkoli prej. Organizacija dogodka poteka v združitvi dolgoletnih izkušenj očeta dokumentarca Železne Stopinje Denisa Brnčiča, Metal Strike ter Addende-P, ki so dodatno prispevali k stvaritvi dogodka, ki ne bo "le" koncert. Videli boste Pomarančo, kot je niste še nikoli. S potenco na 666! Dogodek 6. 6. 2024 bo spektakel, ki bo zapisan v zgodovino!

Najpomembnejši podatek: Pomaranča bo 6. 6. snemala svoj PRVI album v živo, poleg tega pa bo koncert posnet za prihodnjo DVD izdajo, prav tako prvo v Pomarančini zgodovini! Vsa vaša prisotna grla in glasovi bodo tako zapisani v večnost! Bodite del zgodovine!

Posebni gostje: Metalsteel, ki bodo na koncertu praznovali 25. obletnico delovanja!

Karte gredo v prodajo 1. marca 2024.

Edited by Dejan - 18.Feb.2024 at 18:59
Back to Top
Orange View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16.Feb.2024
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Orange Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Mar.2024 at 17:59
Danes je v prvih urah prodaje dopoldan preko Eventima pošlo že več kot dvesto kart za metal dogodek desetletja! Ne zamudite kart dokler so!

Back to Top
Stratego View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19.Sep.2021
Status: Offline
Points: 117
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Stratego Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Mar.2024 at 10:41
Ve se, gre se LOL
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11773
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Mar.2024 at 10:05
En komentar na fb mi je padel v oči: 

"nastanek Paranoid zinea je katalizator slovenske metal scene. noben nima tolikšnih zaslug za to kot paranoid, niti doblekar niti zlagane revizionistične zgodbe o pomaranči in o lenih kosteh v 80h."


Preletel sem kako je band "kotiral" pri poslušalcih v zadnjih 20 letih, tu je nekaj reportov:
Če pogledamo prva 2... je band klub stari slavi 10 let po zadnjem albumu.. igral kot da je prvič na odru.. malenkost boljše je bilo nekaj let kasneje, tako s strani banda kot z zanimanjem publike.. potem pa z novo postavo boljše, in tudi sprejeto tako in bolj številčno, ampak spet morda ne toliko zaradi banda in koliko je vreden na domačih tleh, pač pa ker je gravitacijo množice ustvarila festivalska zasnova. 

Ne dvomim da bo ta ta ekipa dostavla zadevo kot se zagre, tudi dvorana in vse oglaševanje ima svojo gravitacijo. Mlada kri bo bandu prečistila stara jetra. 

Se pa v reportih in arhivu komentarjev na prejšnje koncerte pojavlja kritika zaradi odsotnosti klaviatur, ki so dale svoj zvočni pečat - kot razumem je tokrat tudi to poštimano. 



Edited by frogstomp - 31.Mar.2024 at 10:06
Back to Top
Orange View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16.Feb.2024
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Orange Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Apr.2024 at 21:38
Ljudje!  Na voljo je še samo malo število vstopnic, skoraj 2 meseca do dogodka. Koncert bo nedvomno razprodan.

___________\\\\\\\\\\\________________
6.6.24’ se bo iz globin pekla vrnila…😈
Peklenska  😈🍊POMARANČA!!!🍊😈

Skupina, ki jo je ustanovitelj Popovič poimenoval po veliki literarni stvaritvi Anthonya Burgessa (in kasnejši Kubrickovi filmski adaptaciji)  "Peklenska Pomaranča" // A Clockwork Orange je doživela ogromno vzponov in padcev, a vendar: steblo in korenine Pomaranče so ostale globoko v zemlji, kultni band ni nikoli odšel, stvaritve, ki so definirale generacije rockerjev in metalcev skozi osemdeseta in devetdeseta so skupino obdržale na piedestalu metala celotne večmilijonske nekdanje Jugoslavije do današnjega dne.

Pomaranča je vplivala na nešteto novo nastalih skupin v celotni Jugoslaviji.  Soldat, Uniformiranci, Goba Zla, Moli, Šminka, Mora, Blood Lips, Madbringer in mnoge druge klasike so skozi leta postale nesmrtne za tisoče po celi Jugoslaviji.
Stvaritve, o katerih rockerji in heavy metalci še danes govorijo z globokim spoštovanjem. 

Z Divljimi Jagodami so ustvarili heavy metal na našem področju, plošče Peklenska Pomaranča in Madbringer (1981-1983) pa so ob Motorih in Čarobnjacih istočasno le-tega definirale in ustvarile podlago na kateri so gradili vsi bandi nekdanje skupne države. Odre so si delili z internacionalnimi veljaki Motörhead, Gillan (Deep Purple), Uriah Heep, Alice Cooper, v legendarnih samostojnih koncertih pa so navduševali razprodane dvorane širom države. Zgodovina je bila ustvarjena!

Dolga leta menedžerskih težav, vojna na Balkanu in slabe razmere so Pomarančo prisilile v mirovanje. Ko so se vrnili, so izdali zadnji studijski album, Takoj Se Dava Dol (1995), ki je sproduciral hite "Do neba iz pekla, Poljub odprtih ust, ter naslovni single/videospot "Takoj Se Dava Dol". Naslednjih 25 let je bilo težkih, Pomaranča pa je kljub vsemu vztrajala. Duša peklenske Pomaranče je bila vedno neusahljiva. 

Tragični prerani smrti originalnih članov Marka Heraka in Franca Teropšiča, ter pandemija korona virusa so ustavile Pomarančo. Prav zato, primarno v spomin Marku in Francu in za vse NOVE generacije rockerjev in metalcev, se je Pomaranča sestavila v novi postavi izkušenih staroselcev, združitev dveh najvidnejših glasbeniških imen v zgodovini metala v državi (Popovič, Hudrap) pa je posebna že sama po sebi in dodatna pika na i za vse prisotne. 

Dogodek, za katerega so mnogi domnevali, da se ne bo zgodil NIKOLI! 
A to ni niti polovica zgodbe… kar sledi tekom naslednjih dveh mesecev (in na samem koncertu) so metal mokre sanje za vse heavy fanatike! 

Pomaranča, ki jo boste videli je 100% duša in sadež pomarančinega mesa, brez matric, umetnih dodatkov in neumestnih aditivov! Naravna, brezkompromisna in predvsem ŠE BOLJ heavy kot kadarkoli prej. Da, po več kot 45ih letih!

Dogodek ne bo "le" koncert.  Videli boste Pomarančo, kot je niste še nikoli. S potenco na 666!  Dogodek 6.6.2024 bo spektakel, ki bo zapisan v zgodovino! 

Najpomembnejši podatek: Pomaranča bo 6.6. snemala svoj PRVI album v živo, poleg tega pa bo koncert posnet za prihodnjo DVD izdajo!  

Vsa vaša prisotna grla in glasovi bodo tako zapisani v večnost!  Bodite del zgodovine! 

Posebni gostje: METALSTEEL, ki bodo na koncertu praznovali 25. obletnico delovanja, prvič po dveh desetletjih pa bo na voljo ponatis legendarnega prvega albuma USODA, ki je 21 let po izzidu zelo iskan!
O večeru 6.6.2+4’(6) se bo govorilo še desetletja…ne zamudite ga. 


Edited by Orange - 17.Apr.2024 at 21:38
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,359 seconds.