Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Paranoid > Paranoid
  New Posts New Posts RSS Feed - Pravila in pogoji uporabe Foruma
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Topic ClosedPravila in pogoji uporabe Foruma

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Bassko View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 249
Direct Link To This Post Topic: Pravila in pogoji uporabe Foruma
    Posted: 16.Dec.2007 at 17:04
Kot verjetno že veste je Forum prostor, kjer se izmenjujejo izkušnje in nasveti, se zastavljajo in se odgovarja na vprašanja, ipd. Ker pri tem sodeluje veliko različnih ljudi, je potrebno imeti pravila, ki se jih morajo držati sogovorniki, da ohranijo kulturno raven pogovora.

Prosimo, da upoštevate tudi morebitna navodila in opozorila moderatorjev. Le tako bomo ohranili preglednost na Forumu in komuniciranje na primerni ravni.

Pravila in pogoji uporabe Foruma

  • Če želite aktivno sodelovati na Forumu, se morate včlaniti, kar pomeni, da v sistem vpišete vsaj vzdevek (ime in priimek), vaš veljaven elektronski naslov in kraj bivanja. Računalnik vam dodeli geslo in ga pošlje na vpisan elektronski naslov. Geslo lahko kadarkoli spremenite v nastavitvah na straneh Foruma.
  • Včlanitev je BREZPLAČNA. Vse, kar od vas zahtevamo je, da nam zaupate svoj vzdevek in elektronski naslov, vsi ostali podatki so neobvezni. Vaše podatke si bodo lahko ogledali tudi ostali uporabniki Foruma, če ne želite, da ostali uporabniki vidijo vaš naslov (tudi elektronski) in druge podatke, lahko to ob vpisu ali tudi kasneje izberete v Nastavitvah.
  • Forum je javen, kar pomeni, da bo vse, kar napišete, takoj postalo dostopno javnosti. Če najdete vsebine, ki so dvomljive narave, nemudoma obvestite administratorja ali moderatorja po elektronski pošti.
  • Lastnik ali upravljalec spletnega strežnika, moderatorji in administratorji tega Foruma v nobenem primeru ne odgovarjajo za vsebino vpisanih sporočil. Administratorji in moderatorji so pooblaščeni za odstranitev ali spreminjanje vsebine sporočil, če kršijo pogoje ali pravila uporabe. Prav tako so pooblaščeni za popravljanje (slovničnih ali drugih) napak v sporočilih.
  • Administrator ali moderator ima pravico ukrepati, če meni, da je bilo kakšno pravilo resneje kršeno; če uporabnik opozoril ne upošteva, se ga lahko izključi iz Foruma.
  • Oddajanje žaljivih, neresničnih, moralno in etično nesprejemljivih sporočil ni dovoljeno. Prav tako ni dovoljeno oddajanje sporočil, ki bi napeljevala k rasni, verski, politični ali kaki drugi nestrpnosti. Pridržujemo si pravico, da vsakogar, ki odda tako sporočilo, takoj izključimo iz Foruma.
  • Vsa vpisana sporočila so javna last in nihče si ne more lastiti avtorskih pravic, pravic kopiranja ali razmnoževanja (copyright) sporočil. Če nameravate uporabiti katerokoli sporočilo izven tega Foruma, to sporočite avtorju ter obvezno navedite vir (spletno stran - http://forum.paranoid-zine.com/).
  • Nedovoljeno je pripenjanje avtorsko zaščitenih datotek ali programov brez pisnega dovoljenja avtorjev oz. lastnika avtorskih pravic. Pripete datoteke ali programe uporabniki uporabljajo na lastno odgovornost. Lastnik ali upravljalec spletnega strežnika, administratorji ter moderatorji ne jamčijo za vsebino in v nobenem primeru ne morejo biti odgovorni za morebitne posledice, ki bi nastale z uporabo takih datotek ali programov.
  • Reklamiranje podjetij in/ali izdelkov ni zaželeno, razen v za to namenjenih nitih. (Seveda je dovoljeno običajno diskutiranje in priporočanje določenega izdelka zaradi njegove kvalitete, cene, ...)
  • Podvajanje tem ali ponavljanje podobnih vprašanj (spamanje) ni zaželeno in jih lahko administratorji ali moderatorji izbrišejo. Prav tako lahko administratorji ali moderatorji premikajo teme ali posamezna sporočila med nitmi ali drugimi temami, če se jim to zdi primerno. O svojih dejanjih niso dolžni obvestiti nikogar, čeprav se to spodobi.
  • Za nemoteno delovanje spletne aplikacije Foruma morajo v vašem spletnem brskalniku biti vključeni piškotki (cookies). Vanje se shranjujejo podatki o vašem zadnjem obisku Foruma ter vaše uporabniško ime za hitrejšo prijavo.

Teme lahko vsebujejo povezave na druge spletne strani in/ali datoteke nad katerimi nimamo vpliva in ne moremo zagotoviti, da njihova vsebina ne bo pravno, moralno, etično ali ideološko vprašljiva. Vsekakor pa bomo odstranili povezave na strani, katerih vsebina se nam bo zdela neprimerna, takoj, ko bomo zanje izvedeli. Zaželeno je, da o takih povezavah obvestite administratorje ali moderatorje po elektronski pošti tudi obiskovalci Foruma.


Nasveti za boljšo in lažjo uporabo Foruma:

  • Preden na Forumu zastavite vprašanje, uporabite Iskanje in preverite, če je bilo na podobno vprašanje že odgovorjeno; tako se bomo izognili nepotrebnemu ponavljanju vprašanj hkrati pa bo tudi preglednost Foruma boljša.
  • Ko zastavljate vprašanje, dobro opišite problem; naštejte čim več podatkov; le tako se bo dalo hitro in pravilno odgovoriti. (Tako se bomo izognili odvečnim vprašanjem.)
  • Vaše vprašanje naj se nanaša na nit in temo v niti v katero pišete,
  • Zavedajte se, da na Forumu sodeluje mnogo ljudi, ki imajo na enako stvar različne poglede; ne spuščajte se v osebne dvoboje (če že morate, za to uporabljajte elektronsko pošto), raje argumentirano in konstruktivno povejte svoje mnenje.
  • Preden pošljete tekst na Forum, ga še enkrat preberite in popravite morebitne napake, da ne bo težav z razumevanjem, pa tudi boljši vtis boste naredili na sogovornike.
  • Podvojeno sporočilo lahko sami izbrišete s klikom na ustrezno ikono oz. povezavo (Delete).
  • Svoje sporočilo lahko po oddaji tudi popravljate s klikom na ustrezno ikono oz. povezavo (Edit).
  • Odgovori naj bodo kratki in jedrnati, ne dolgovezite, kjer to ni potrebno.
  • Če imate pripravljeno daljše besedilo, ki bi bilo morda zanimivo širšemu krogu obiskovalcev, ga pošljite administratorju, da ga vpiše v posebno rubriko.
  • Zasebnih sporočil (med vami in kakšnim od diskutantov) ne oddajajte na Forum, razen če se tudi vaš sogovornik s tem strinja in je sporočilo seveda v zvezi z obravnavano temo,
  • Ne žalite sogovornikov, ne uporabljajte vulgarnih oz. neprimernih izrazov. (Neprimerni so med drugim tudi vsi tisti izrazi, ki jih ne bi izrekli svoji mami.)
  • Pri sodelovanju na Forumu ravnajte tako, kot bi želeli, da drugi ravnajo z vami - zapomnite si, da so ti pogovori javni in so namenjeni izmenjavi mnenj ter izkušenj.
  • Ne bodite nestrpni in ne pričakujte odgovora na vaše vprašanje takoj; še posebej ne odpirajte novih niti z enakimi vprašanji, da bi vzbudili pozornost!
  • Zaželeno je, da v osebne podatke vpišete pravo ime in/ali priimek; mnogi udeleženci Foruma ne marajo »anonimnežev«, na email pa boste dobili obvestila moderatorjev, če bo kakšno vaše vprašanje prestavljeno v drugo nit.
  • Zaželeno je tudi, da na koncu besedila napišete vir (knjiga, revija, stran na internetu, ...), od koder ste črpali informacije, da si bodo interesenti lahko prebrali še kaj več.
  • Priporočamo, da se po končanem ogledu Foruma odjavite iz sistema s klikom na ustrezno povezavo; s tem preprečite morebitno zlorabo vaše prijave na Forumu.
  • V primeru, da pozabite svoje geslo, vam ga lahko sistem pošlje na vpisan elektronski naslov. Po neuspelem poskusu prijave kliknite na ustrezno povezavo na strani za prijavo.
  • Če spremenite svoj elektronski naslov, ga nemudoma popravite v svojih podatkih, saj boste le tako lahko nemoteno prejemali sistemska sporočila oz. sporočila administratorjev ali moderatorjev ter ostalih obiskovalcev Foruma.
  • V primeru težav se obrnite na administratorja sistema.

 








Edited by Bassko - 02.Jan.2008 at 12:19
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,344 seconds.