Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Slovenska scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Trainstation Squat - Kranj
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Trainstation Squat - Kranj

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Message
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Dec.2015 at 20:19
Kljub temu, da je Trainstation Squat za nedoločen čas zaprl svoja vrata, njegova ekipa ob enormni podpori s strani glasbenih skupin, umetnikov, posameznikov in članov, intenzivno dela na tem, da bi lahko čim prej spet štartala s programom v svojih prostorih. Zaradi trenutne situacije so tako primorani izvajati svoje prireditve na različnih lokacijah po Kranju.

V mesecu decembru pripravljajo kar nekaj zanimivih koncertov, s katerimi bodo popestrili koncertno ponudbo v gorenjski prestolnici. Obenem bo tokrat veseli december v Kranju končno ponudil tudi nekaj dogodkov za ljudi z malo drugačnim glasbenim okusom, se pravi tudi za alternativno publiko. Prizorišči dogajanja bosta na Glavnem trgu in na dvorišču pred Rock Barom Down Town.

- Glavni trg
11.12. ob 20.00 reggae koncert: RAGGALUTION [info]
16.12. ob 20.00 rock koncert: LE SERPENTINE [info]
17.12. ob 20.00 live drum and bass, electro, dub: TRIG LAW
30.12. ob 20.00 blues koncert: PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

- Rock Bar Down Town
18.12. ob 21.00 koncert slovaških punk legend: KONFLIKT [info]
19.12. ob 21.00 metal koncert: NEGLIGENCE, TELEPORT [info]

11.12. RAGGALUTION (Glavni trg, vstop prost)

Sedemčlanski reggae kolektiv Raggalution iz Kranja že od leta 2011 ustvarja avtorsko glasbo, s katero je že na prvem koncertu takoj pridobil simpatije občinstva. Kljub nekomercialnosti in brez neke pretirane popularnosti v medijih ter socialnih omrežjih, se je skupini s trdim delom uspelo dokaj hitro uveljaviti tako na domači sceni kot tudi v tujini.
Raggalution se tako lahko že pohvalijo s kar lepim številom odigranih koncertov, na katerih so si oder delili z mnogimi uveljavljenimi imeni slovenske in mednarodne glasbene scene. Poleg uspešnih gostovanj po številnih evropskih mestih imajo za sabo že dve turneji po Balkanu, v sklopu katerih so obiskali nekatere države bivše Jugoslavije, Grčijo in Bolgarijo, nastopili pa so tudi na nekaterih odmevnih festivalih kot so Sziget, Seasplash, Overjam, Skaville, Cultural Reggae Vibez in drugi.
Konec leta 2013 so Raggalution izdali svoj studijski prvenec »Mask Of Liberty«, na katerem je zbranih deset avtorskih pesmi, ki predvsem predstavljajo kritiko stanju v družbi in opozarjajo na neko drugačno, boljšo alternativo. Album je bil zaradi izrednega zanimanja v zelo kratkem času razprodan in je že dočakal tudi prvi ponatis, kar je danes, v dobi interneta in digitalnih nosilcev zvoka, že prava redkost.

Mak Sever - bas
Luka Bedene - vokal
Nejc Košnik - bobni
Leon Slabe - trobenta, vokal
Jure Grahek - klaviature
Žiga Fazarinc - kitara
Jernej Jenko - tolkala


http://www.raggalution.com/
http://raggalution.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Raggalution

16.12. LE SERPENTINE (Glavni trg, vstop prost)

Le Serpentine je alternativna štiričlanska rock zasedba iz Kranja. Njihov zvočni svet predstavlja avtorska glasba, ki je podkrepljena z močnim ženskim vokalom in hrupnim zvokom, ki se meša z zvokom 90-ih na melodičen, ušesu prijazen način. Na koncertih poleg energičnega nastopa vedno poskrbijo za video vizualizacijo svojih pesmi preko starih katodnih televizorjev, ki so nepogrešljiv del njihovega odrskega arzenala. Skupino sestavljajo pevka Tjaša Teropšič, kitarist Žiga Jokić, basist Grga Jokić in bobnar Anže Kern. Za skupino je že kar nekaj uspešnih koncertov na velikih in malih odrih po vsej Sloveniji. Konec leta 2014 so se zaprli v studio in posneli svoj prvi album »Ujemi val«, ki je izšel septembra 2015.

https://www.facebook.com/serpentineband
https://soundcloud.com/le-serpentine

17.12. TRIG LAW (Glavni trg, vstop prost)

Trig Law je nova slovensko-hrvaška drum and bass-electro-dub-ambiental zasedba, ki jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki z dolgoletnimi izkušnjami.

Marco Grabber - elektronika
Organizator klubskih partijev že od leta 1996, tudi Heineken Thirst in MTV Dance Floor Chart. Ustanovitelj MTV Valkana Beach festivala. Kot DJ je nastopal po klubih v Europi in Rusiji. Dela projekte za Aquarius Records (Hr), Reflektor Music (Slo), Ekstreme Records (VB), Family Grooves (Hr) in Lovezone Records (Fra). Soustanovitelj in producent slovenskih skupin Manouche in Kisha ter hrvaških Golem in Dalmatian Dub.

Igor Leonardi - električna in midi kitara
Igor je v mladosti igral s slovenskimi kultnimi skupinami Begnagrad, Quatebriga in Miladojka Youneed. Kasneje je 10 let preživel v ZDA, kjer je z mnogimi glasbeniki preigraval jazz (Don Cherry), rock (Metallica - kdor ne verjame, naj preveri na Google) in hip hop (Telefunken). Trenutno vodi slovensko zasedbo Fake Orchestra.

Krešimir Tomec - električni bas
Basist, producent, ustanovni član skupine Cubismo. Sodeloval je s skupinami Ritmo Loco, Peter Lovšin, Dino Dvornik, Magnifico, Nina Badrić, Bolesna braća, Fake Orchestra, Oliver Dragojević, Golem, Dalmatian Dub in trenutno z Manouche. Njegova glasba je izšla tudi na mednarodnih založbah in projektih: »Jazz It! Perfect Toy Records«, Rambling Japan in Visions UK. Večktarni dobitnik prestižne nagrade Porin.

Andrej Zavašnik Zava - bobni
Aktivni član skupin Srečna Mladina in Jardier. V preteklosti je sodeloval s skupinami Golem, Gušti in Polona, The Ufoslavians, Skor in Voodoo Popeye. Zava se poleg glasbe ukvarja tudi s fotografijo in video produkcijo.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/muzikajeto/174267077

18.12. KONFLIKT (Rock Bar Down Town, vstopnina: 8 €)

Začetki legendarne slovaške punk rock zasedbe Konflikt segajo v leto 1990, takrat so se imenovali Azyl. V tem času so nastali komadi »Taki sme«, »No Army« in »Stroje«, bolj prepoznavni pa so postali po izdaji prvega albuma, leta 1992. Do leta 1997 so imeli koncerte samo na Slovaškem, naslednje leto pa so začeli igrati tudi po klubih sosednjih držav. Lahko se pohvalijo s tem, da so po Evropi igrali več kot katerikoli drugi band iz Slovaške. Danes so Konflikt poznani po celi Evropi, doma pa veljajo za legendarni punk band. V svoji 24 letni karieri so imeli že več kot 1500 koncertov, tako doma kot v tujini, oder pa so si delili s svetovno znanimi glasbeniki kot so Iron Maiden, Slayer, Sex Pistols, Soulfly, Die Toten Hosen, Misfits, Toy Dolls, Cavalera Conspiracy, Nazareth, Alice In Chains, UK Subs, Craddle of Filth, The Exploited, Limp Bizkit, Ska-P, The Offspring, Napalm Death in drugimi.

http://www.konflikt.sk/
https://www.facebook.com/konfliktofficial

19.12. NEGLIGENCE, TELEPORT (Rock Bar Down Town, vstopnina: 6.66 € / 7 €)

Negligence je vodilna domača thrash metal zasedba, ki deluje že od leta 2000 in je v 15 letih obstoja dosegla že veliko prepoznavnost med poslušalci te zvrsti, tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Skupina je znana po svoji natančnosti in udarnih rifih, kjer ne sklepajo nobenih kompromisov, in so globoko zasidrani v pristnem thrashu stare šole.
Njihov v samozaložbi izdani prvenec »Options Of A Trapped Mind« je požel pozitivne kritike po celem svetu in bil med drugim na spletnem portalu Thrashzine izbran za najboljši thrash metal album leta 2007. Pri legendarni ameriški založbi Metal Blade Records so bili vzhičeni nad slišanim in so pogodbo s skupino sklenili v trenutku. Leta 2010 so pri Metal Blade tako izdali svoj drugi studijski album z naslovom »Coordinates Of Confusion«, fantje pa že nekaj časa v studiu delajo na njegovem nasledniku.
Za Negligence je v vseh teh letih že veliko število koncertnih nastopov v Sloveniji in tujini, kjer so si delili odre tudi z velikimi imeni metal scene kot so Megadeth, Exodus, Forbidden, Heathen, Sadus, Municipal Waste, Vicious Rumors in številni drugi. Nastopili so tudi na nekaterih večjih festivalih, med katerimi je bil tudi Bloodstock v Veliki Britaniji.

Alex - vokal
Jey - kitara
Lipnik - bas
Ruzz - bobni
Aljo - kitara


https://www.facebook.com/negligenceofficial

Teleport je sci-fi thrash metal zasedba iz Ljubljane, ki se glasbeno navezuje predvsem na skupine, kot so recimo legendarni kanadski posebneži Voivod ali ameriški progresivni thrasherji Vektor. Skupina je nastala leta 2010 in je šla skozi določene kadrovske spremembe, kar je vplivalo tudi na odsotnost njihovih koncertnih aktivnosti.
Njihov demo »Galactic Usurper« iz leta 2011 je tako doma kot v tujini naletel na izredno dobre kritike, leta 2013 pa so mu sledili novi demo posnetki z naslovom »Stellar Damnation«.

Lovro Babič - bas
Jan Medved - kitara, vokal
Darian Kocmur - bobni
Matija "Dole" Dolinar - kitara


https://www.facebook.com/pages/TELEPORT/198227453586416
http://teleport1.bandcamp.com/

30.12. PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA (Glavni trg, vstop prost)

Štiričlanska zasedba z imenom Prismojeni Profesorji Bluesa igra energičen blues, ki se mu lahko zgodi, da postane psihadelični rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo distorzirane orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Dolžina skladb in posledično koncerta je navadno odvisna od trenutnega razpoloženja. Čeprav ima skladba neko določeno trajanje, se ob dobri energiji njena dolžina poveča tudi trikrat, skrajša nikoli. Njihov repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, sem ter tja pa se na njihovem glasbenem meniju znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, njihovih idolov, kot na primer legendarnega rock kitarista Jimija Hendrixa in blues velikanov Freddija Kinga ter Muddyja Watersa.

Zlatko Đogič – bobni, tolkala, vokal
Miha Ribarič – bas kitara
Julijan Erič – kitara, vokal
Miha Erič – ustna harmonika, kitara, vokal


https://www.facebook.com/prismojeniprofesorji.bluesa

Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Dec.2015 at 00:12


Legendarni slovaški punk band KONFLIKT ponovno prihaja v Kranj! Za ogrevanje bodo poskrbeli DARCHAIC, prav tako iz Slovaške in naši PARAZITI p.13.

Začetki slovaške punk rock zasedbe Konflikt segajo v leto 1990, takrat so se imenovali Azyl. V tem času so nastali komadi »Taki sme«, »No Army« in »Stroje«, bolj prepoznavni pa so postali po izdaji prvega albuma, leta 1992. Do leta 1997 so imeli koncerte samo na Slovaškem, naslednje leto pa so začeli igrati tudi po klubih sosednjih držav. Lahko se pohvalijo s tem, da so po Evropi igrali več kot katerikoli drugi band iz Slovaške. Danes so Konflikt poznani po celi Evropi, doma pa veljajo za legendarni punk band. V svoji 24 letni karieri so imeli že več kot 1500 koncertov, tako doma kot v tujini, oder pa so si delili s svetovno znanimi glasbeniki kot so Iron Maiden, Slayer, Sex Pistols, Soulfly, Die Toten Hosen, Misfits, Toy Dolls, Cavalera Conspiracy, Nazareth, Alice In Chains, UK Subs, Craddle Of Filth, The Exploited, Limp Bizkit, Ska-P, The Offspring, Napalm Death in drugimi.

http://www.konflikt.sk/
https://www.facebook.com/konfliktofficial


Paraziti p.13 so gorenjska tri članska punk rock zasedba, ki je začela razgrajati že leta 2003. Njihova besedila so polna raznih življenjskih situacij, tako resnih kot smešnih, najraje pa imajo seveda tista druga. Za sabo imajo že lepo število koncertov in tudi dva posneta albuma.

https://www.reverbnation.com/parazitip13
https://www.facebook.com/paraziti


Formed in 2008 as a trio, Mort (drums), Kuna (vocals, bass) and Sano (guitar), the band released their first alum »Spirit Black Heretic« in 2010. Their music, a great combination of black metal art and atmospheric dark melodies, misinterpreted as gothic metal. After several big gigs all over the country and new line up they recorded »Purgatorium« in 2012, a real masterpiece, closer to progressive thrash with slavic influences. Thanks to this sound they are now distributed by Finisterian Dead End Metal Label in France and all over the world. At the end of 2014 Darchaic unleashed a new punk-rooted-phenomenom called »Bastardistan«.

https://www.reverbnation.com/darchaic
https://darchaic.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/DARCHAIC-115335741829265

Vstopka: 8 €
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Dec.2015 at 00:13


Kljub temu, da je Trainstation Squat za nedoločen čas zaprl svoja vrata, njegova ekipa ob enormni podpori s strani glasbenih skupin, umetnikov, posameznikov in članov, intenzivno dela na tem, da bi lahko čim prej spet štartala s programom v svojih prostorih. Zaradi trenutne situacije so tako primorani izvajati svoje prireditve na različnih lokacijah po Kranju.

V mesecu decembru pripravljajo kar nekaj zanimivih koncertov, s katerimi bodo popestrili koncertno ponudbo v gorenjski prestolnici. Obenem bo tokrat veseli december v Kranju končno ponudil tudi nekaj dododkov za ljudi z malo drugačnim glasbenim okusom, se pravi tudi za alternativno publiko. Prizorišči dogajanja bosta na Glavnem trgu in na dvorišču pred Rock Barom Down Town, kjer bodo med drugim 19. decembra nastopili tudi vodilni domači thrasherji Negligence ob podpori ljubljanske sci-fi thrash metal zasedbe Teleport.



Negligence je vodilna domača thrash metal zasedba, ki deluje že od leta 2000 in je v 15 letih obstoja dosegla že veliko prepoznavnost med poslušalci te zvrsti, tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Skupina je znana po svoji natančnosti in udarnih rifih, kjer ne sklepajo nobenih kompromisov, in so globoko zasidrani v pristnem thrashu stare šole.

Njihov v samozaložbi izdani prvenec »Options Of A Trapped Mind« je požel pozitivne kritike po celem svetu in bil med drugim na spletnem portalu Thrashzine izbran za najboljši thrash metal album leta 2007. Pri legendarni ameriški založbi Metal Blade Records so bili vzhičeni nad slišanim in so pogodbo s skupino sklenili v trenutku. Leta 2010 so pri Metal Blade tako izdali svoj drugi studijski album z naslovom »Coordinates Of Confusion«, fantje pa že nekaj časa v studiu delajo na njegovem nasledniku.

Za Negligence je v vseh teh letih že veliko število koncertnih nastopov v Sloveniji in tujini, kjer so si delili odre tudi z velikimi imeni metal scene kot so Megadeth, Exodus, Forbidden, Heathen, Sadus, Municipal Waste, Vicious Rumors in številni drugi. Nastopili so tudi na nekaterih večjih festivalih, med katerimi je bil tudi Bloodstock v Veliki Britaniji.

Alex - vokal
Jey - kitara
Lipnik - bas
Ruzz - bobni
Aljo - kitara




Teleport je sci-fi thrash metal zasedba iz Ljubljane, ki se glasbeno navezuje predvsem na skupine, kot so recimo legendarni kanadski posebneži Voivod ali ameriški progresivni thrasherji Vektor. Skupina je nastala leta 2010 in je šla skozi določene kadrovske spremembe, kar je vplivalo tudi na odsotnost njihovih koncertnih aktivnosti. 

Njihov demo »Galactic Usurper« iz leta 2011 je tako doma kot v tujini naletel na izredno dobre kritike, leta 2013 pa so mu sledili novi demo posnetki z naslovom »Stellar Damnation«.

Lovro Babič - bas
Jan Medved - kitara, vokal
Darian Kocmur - bobni
Matija "Dole" Dolinar - kitara


Vstopka: 6.66 € (v drobižu) / drugače 7 €
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2015 at 12:06
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29.Jan.2016 at 14:45
19-20 februar combo se obeta trainstation benefit koncert za pokritje stroškov OB PONOVNEM ODPRJU :) 
dbest, vabljeni, kranj je nazaj <3 uradna izvjava v prihodnjih dneh


Edited by HellFucker - 30.Jan.2016 at 15:00
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Jan.2016 at 15:18


V Kranj se ponovno vrača legendarna psy rock zasedba Ozric Tentacles!

Ozric Tentacles ali skrajšano "The Ozrics", so nastali leta 1983, v britanskem mestu Somerset in do leta 2011 izdali kar 20 studijskih albumov. Zasedba, ki si je sčasoma pridobila kultni sloves, saj je ravno zaradi vztrajne nenaklonjenosti samopopularizacije, pravzaprav dosegla podvig in do tega dne prodala preko milijon albumov. Edini originalni član je danes v zasedbi kitarist Ed Wynne, ki je skupino tudi ustanovil!

Ozric Tentacles je skupina, ki jo je žanrsko nemogoče opredeliti, krasi jo značaj absolutno edinstvene glasbene forme, neobremenjenega plutja skozi svobodnjaštvo zvočnega eksperimentiranja, močan dotik spontanega in nepredvidljivega razvoja dogodkov ter čarobni dotik edinstvene magije, ki jo skrerira skupina na odru in te posrka v paralelni svet.

Ed Wynne - kitara, klaviature
Brandi Wynne - bas
Silas Wynne – klaviature
Balázs Szende - bobni

http://www.ozrics.com/
https://www.facebook.com/VitaminEnhanced

Kot predskupina bodo nastopili progresivni rockerji Project RnL iz Izraela.

https://www.facebook.com/ProjectRnL
https://soundcloud.com/project-rnl

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1023872737670482/

Edited by HellFucker - 30.Jan.2016 at 17:49
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Feb.2016 at 11:29


Sedaj je uradno! Kranjski Trainstation Squat prihodnji teden ponovno odpira svoja vrata! Za lažje delovanje samega objekta in dejavnosti, ki potekajo v njem, bodo 26. in 27. februarja organizirali dvodnevni dobrodelni koncert, s katerim nameravajo pokriti vsaj nekaj stroškov, nastalih pri ponovnem odprtju oziroma tudi za nadaljno ureditev in dokončno legalizacijo objekta. »Vsem nastopajočim, obiskovalcem in ostalim, ki nas tako ali drugače podpirate, se najlepše zahvaljujemo za vso izraženo podporo. Se vidimo prihodnji vikend!« so še sporočili iz Trainstation Squata, kjer bodo v novi sezoni gostili tudi nekatere izvajalce, kot so Ozric Tentacles, Extreme Noise Terror, Ritam Nereda, Werefox, Dubzilla, Jardier, Ponor, Iamdisease in drugi.

Petek, 26.2.:
Le Serpentine
Sereš
Street Creeps
Drek u pest
Paragrab
Wasted Time
Release The Ectoplasm
Sirotinje
Attic Mist

Sobota, 27.2.:
Didge
Pyroxene
Mist
Paraziti p.13
Chatte Noire
Tomcat
Najbolši
Or Else
30 stopinj v senci

Začetek: 20.00
Prispevek: 5 €

Facebook dododek:
https://www.facebook.com/events/581475805333791/
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Mar.2016 at 23:03
Kranjski Trainstation SubArt je po nekajmesečni pavzi ponovno odprl svoja vrata! Ker sam prostor obrača nov list v svojem delovanju in ker so se okoliščine funkcioniranja v preteklih letih nekoliko spremenile, so se odločili za spremembo njegovega imena. Nekdanjemu Trainstation Squatu so tako spremenili naziv v Trainstation SubArt, saj ga že nekaj časa upravlja ravno istoimensko Kulturno Umetniško Društvo - SubArt. Sprememba imena ni drastična, je pa bila potrebna zaradi pomenske neustreznosti prejšnjega. Vse ostalo pa ostaja kot doslej - številni zanimivi koncerti, brezplačne izobraževalne delavnice in predavanja, art kino Kinofobia in še in še.

Program za marec:

02.03. Šola odprtih vrat - predavanje: Migranti - Česa nas je strah? [info]
04.03. Free Reggae Night: Freedom Fighters Sound, Kalambasstik Sound, Jahklin Selecta [info]
05.03. Underground Impro: Črni Humor (KUD KIKS) [info]
05.03. Koncert: Iamdisease, Ponor (HRV) [info]
11.03. Temačnica No.2 - Quake (Vibe Department) [info]
12.03. Koncert: Jardier, Daniel Vezoja [info]
13.03. Koncert: Ozric Tentacles (UK), Project RnL (ISR) [info]
18.03. Koncert: Werefox [info]
19.03. Koncert: Stare Device, Guilty Of Joy [info]
26.03. Koncert: Vasko Atanasovski Trio [info]

4.3. Free Reggae Night: Freedom Fighters Sound, Kalambasstik Sound, Jahklin Selecta

Reggae večeri se nadaljujejo, tokrat z nami Matjaž Marinič iz ekipe Freedom Fighters Sound, Kalambasstik Sound in Jahklin Selecta.

Ekipa Freedom Fighters Sound prihaja iz Kopra. Nastopali so že po vsej Sloveniji, Hrvaški, Italiji, Avstriji in Nemčiji ter na večih festivalih in paryijih kot so Overjam International Festival, South Park, Jungle Flash ... Njihovi seti pa so sestavljeni iz različnih reggae žanrov, od rocking roots reggae, new roots, digital-steppa, dancehalla do ragga jungle.

https://www.facebook.com/freedom.fighterssound
https://soundcloud.com/freedom-fighters-sound

Kalambasstik Sound (reggae/dub/reggaestep)

https://www.facebook.com/kalambasstiksoundsystem/
https://soundcloud.com/kalambasstik-sound-system

Jahklin Selecta prihaja iz Kopra. Glasba ga spremlja že od otroštva, ukvarjal se je z igranjem kitare, pot pa ga je nato hitro zanesla v reggae vode in tako je postal del obalne roots/reggae/dancehall platforme Jamcoast. Njihov namen je preko glasbe širiti ideje svobode, ljubezni, enakosti in ustvarjati pozitivno energijo. Jahklin je kot selektor prvič nastopil leta 2011, od tedaj naprej pa se njegovo glasbeno delovanje širi. Sodeloval je z: Overjam International Reggae Festival, Freedom Fighters Sound, Total Destruction Sound, Kalambasstik Sound, Dubsystem Sound, Dj PeteRoots Dj Verso, Rockers Dub Master Soundsystem, Dj Bombo, Mr. Skavillage & Vivi Selectress, Max RubaDub, TminTafari Sound ...

https://www.facebook.com/jahklin.selecta
https://soundcloud.com/jahklin-selecta

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1048115061913941/

5.3. Underground Impro: Črni Humor (KUD KIKS)

5. marca je svetovni dan impra! Ob relativno istem času, se bo po celem svetu zgodilo na stotine impro predstav različnih impro gledališč.

In pri KUDu KIKS so se na ta dan odločili proslaviti eno izmed najbolj svobodnih gledaliških oblik, z najbolj svobodnim stilom humorja - črnim humorjem.

Prispevek: 5 € / 4 € za člane KŠK

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/195259800837273/

5.3. Koncert: IAMDISEASE, PONOR

Moonlee Records predstavlja dvojni hardcore udarec s primorskimi sludge/hardcorovci Iamdisease ter zagrebškimi mračnjaškimi hardkorovci Ponor. Žanrsko precej sorodna benda, katerih podobnost je tudi bogata zgodovina članov bendov (Man In The Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea vs. Senata Fox, Amok, Storms, Sentence). Žgalo bo!

Primorski hardkorovci Iamdisease so vse prej kot novinci na domači glasbeni sceni, saj so se kalili v zasedbah kot so Man In The Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea, Kennyball Smith in A Murder Theory. Iz tako raznolikega nabora bendovskih izkušenj so Iamdisease izoblikovali svojo lastno mešanico mračnega in udarnega hardcore zvoka, ki se pogosto sprehodi v metal, crust in sludge vode, vse skupaj pa so dodatno začinili z besedili, ki tematizirajo temnejšo stran človeške narave in negativne pojave današnje informacijske družbe. Na koncertu se tako nadejamo dobre doze natančno odmerjenih ritmov in bas linij, hrupnih in mračnih kitarskih rifov z disonantnimi melodičnih prehodov ter grobega, besnečega vokalnega izraza, ki skuša ujeti trenutne občutke jeze in jih prevesti v angažirano nadiranje poslušalstva.

https://www.facebook.com/iamdisease/
http://iamdisease.bandcamp.com/

Ponor je štiričlanski hardcore bend iz Zagreba, katerega sestavljajo stari mački zagrebška hardcorepunk scene, ki so igrali tudi v skupinah Senata Fox, Amok, Storms, Sentence, Gardens Of Hiroshima, Don’t Mess With Texas... Zvočno skupina združuje in išče najboljše ravnotežje med  hardcore, punk in metalskimi prijemi, zaradi česar jih mnogi primerjajo s skupinami kot so Integrity, Rise And Fall in Tragedy. Brzinsko, udarno, mračnjaško.

https://www.facebook.com/PonorHC/
http://ponor.bandcamp.com/

Prispevek: 4 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1723838421195598/

11.3. Temačnica No.2 - QUAKE (Vibe Department)

Vibe Department Official in TrainStation SubArt predstavljata Temačnico no.2, epizoda QUAKE, žur s prevezo za oči.

Prvi elektronski dogodek v novi eri Traina, bo zaznamovala transcendenca v okolje legendarne streljačine QUAKE. Glavna gosta prihajata s totega mariborskega konca, čuj. Ob setu Bass Fightersov, v zasedbi THEEJAY-a in J SPENCAH-a, vam bo besedna zveza Gotof je! dobila pravi pomen, pomen pa vam bo v možganskem deblu do konca ferderbal bradati mož trancerskega podzemlja - NECROPSI.

Na pričujoče prizorišče bodo za tem vstopili še nevrokirurgi Vibe kruja, vsak s svojo deep, nevro, jump up, drumstep, breakbeat MRI sliko možganov.

Za headshote bodo skrbeli:
Theejay & J Spencah (Bass Fighters)
W.G: My Hell Jackson (Vibe Department)
Erma (Vibe Department)
Keeshobran (Vibe Department)
Tmau (Vibe Department)
Necropsi

Video projekcije: VJ Dimension (Vibe Department)

Prispevek: 5 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/956601457757028/

12.3. Koncert: JARDIER, DANIEL VEZOJA

Jardier je na sceni relativno nov, dinamičen ter organsko zveneč indie rock band, katerega glasba sega od melanholičnih melodij pa vse do močnejših ritmov, pri čemer je v ospredju pevčev izrazit vokal.

Skupina je s producentom Zedom posnela studijski prvenec z naslovom »Seasons«, ki je izšel konec oktobra 2015. Z albuma so izšli že trije singli: Pieces, Sailor in Core.

Zasedba:
Alex Raztresen (vokal, kitara)
Borut Perše - Hefe (kitara)
Dejan Slak - Sleyk (bas, vokal)
Jure Pohleven - Pklevn (synth, kitara, vokal)
Andrej Zavašnik - Zava (bobni)

http://www.jardier.com/
https://www.facebook.com/Jardiermusic/

Na koncertih se jim bo kot gost pridružil Daniel Vezoja, kantavtor, ki je novembra lani objavil prvi single »I Hope The Wind Knows«. Na koncertih bo v intimnem, solo akustičnem formatu predstavil komade iz svojega prvega solo albuma, ki ga je lani s producentom Gavinom Glassom posnel v Dublinu in bo izšel v drugi polovici letošnjega leta.

http://www.danielvezoja.com/
https://www.facebook.com/daniel.vezoja/

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1742079119359457/

13.3. Koncert: OZRIC TENTACLES, PROJECT RNL

V Kranj se ponovno vrača legendarna psy rock zasedba Ozric Tentacles!

Ozric Tentacles ali skrajšano "The Ozrics", so nastali leta 1983, v britanskem mestu Somerset in do leta 2011 izdali kar 20 studijskih albumov. Zasedba, ki si je sčasoma pridobila kultni sloves, saj je ravno zaradi vztrajne nenaklonjenosti samopopularizacije, pravzaprav dosegla podvig in do tega dne prodala preko milijon albumov. Edini originalni član je danes v zasedbi kitarist Ed Wynne, ki je skupino tudi ustanovil!

Ozric Tentacles je skupina, ki jo je žanrsko nemogoče opredeliti, krasi jo značaj absolutno edinstvene glasbene forme, neobremenjenega plutja skozi svobodnjaštvo zvočnega eksperimentiranja, močan dotik spontanega in nepredvidljivega razvoja dogodkov ter čarobni dotik edinstvene magije, ki jo skrerira skupina na odru in te posrka v paralelni svet.

Ed Wynne - kitara, klaviature
Brandi Wynne - bas
Silas Wynne - klaviature
Balázs Szende - bobni

http://www.ozrics.com/
https://www.facebook.com/VitaminEnhanced

Kot predskupina bodo nastopili progresivni rockerji Project RnL iz Izralela.

https://www.facebook.com/ProjectRnL
https://soundcloud.com/project-rnl

Prispevek: 13 € / dan koncerta (rezervacij ni)

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/940145236063106/

18.3. Koncert: WEREFOX

Prekmurski alternativci Werefox so z videospotom za novo skladbo »Triads« napovedali svoj drugi studijski album »Das Lied der Maschinen«, ki je izšel v začetku februarja 2016 pri neodvisni založbi Moonlee Records.

Werefox so alter rock kvartet iz Prekmurja, ki mu ne manjka glasbenih referenc (Psycho-Path, Manul, Kleemar, Sphericube, Lollobrigida), nase pa so opozorili že s studijskim prvencem »I Am Memory« (God Bless This Mess, 2013). Za skupino, ki ji kritiki pravijo, da postavlja mejnike v alternativnem rocku, bi lahko poetično rekli, da se napaja iz različnih žil rocka in brez konkurence servira glasbo na seksi ubijalski način.

Zasedba:
Melée - vokal
Sašo Benko - kitara, spremljevalni vokal
Manuel Hahn - bas, spremljevalni vokal
David Halb - bobni, spremljevalni vokal

https://www.facebook.com/werefoxmusic
http://werefoxband.bandcamp.com/

Prispevek: 4 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/189183394786121/

19.3. Koncert: STARE DEVICE, GUILTY OF JOY

Stare Device so nov glasbeni projekt Marka Slokarja, sicer gonilne sile in večinskega avtorja legendarne slovenske heavy metal zasedbe Requiem. Na odru mu družbo delajo še vokalist Jurij Čotar (ex-Shutdown), kitarist Domen Lahajnar (ex-Shutdown), bobnar Matjaž Winkler (Keller, ex-Shutdown, ex-EstWind) in basist Jani Lah, ki jim prav tako ne primanjkuje izkušenj in glasbene kilometrine. Njihovi koncerti so nabiti s čustvi in nostalgijo, saj lahko v akustični preobleki prisluhnete številnim uspešnicam iz bogate diskografije skupine Requiem, kot so Amsterdam, Stare device, Zvezdno nebo, Kaja, Križarji, Čarovnice, Slovenska... in druge.

https://www.facebook.com/staredevice/

Guilty Of Joy je rock zasedba na relaciji Kranj-Ljubljana-Litija, ki so jo maja 2014 ustanovili štirje glasbeniki s podobnimi pogledi na glasbo. Vsak od njih v skupino prinaša tudi raznolikost, katere končni rezultat je homogena in udarna glasbena celota, ki je ni mogoče pripisati samo enem žanru. Skupino sestavljajo Jan Merčon (vokal), Žiga Jerič (kitara), Jure Jelovčan (bas) in Rok Zaplotnik (bobni).

https://www.facebook.com/guiltyofjoyband/

Prispevek: 6 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/226825327661623/

26.3. Koncert: VASKO ATANASOVSKI TRIO

Zasedba treh izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov z Vaskom Atanasovskim na čelu je spomladi 2012 izdala znameniti album »Come To Me«, še precej pa je svež tudi njihov album »Feel«. Obe izdaji sta prejeli izjemne kritike in močno zaznamovali Slovenski in tudi tuji glasbeni prostor.

Poleg številnih gostovanj na Hrvaškem in v Srbiji, je zasedba izpeljala kar dve koncertni turneji v oddaljeni Kitajski, lansko jesen pa so se podali v London, Nemčijo ter daljšo turnejo po Argentini. Ekstatičnost, energičnost, eklektično mešanje glasbenih stilov in brezkompromisnost, so znane značilnosti njihovih nastopov, ki nikogar ne pustijo hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami.

Trio, ki ga sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja, praznuje pet let svojega obstoja in izdajo svojega tretjega albuma. Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski...), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že precejšenj del sveta.

Do sedaj je izdal že 12 albumov, ne dolgo nazaj pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album 'Best of Vasko Atanasovski', kar ga kot slovenskega glasbenika postavlje med zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

http://www.vaskoatanasovski.com/
https://www.facebook.com/Vasko-Atanasovski-125494981899/

Prispevek: 10 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1153261714698127/
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2016 at 21:14
Program za april:

Glasbeni program:
08.04. Pankčina: Grable, Pakt
09.04. Koncert: Nikki Louder, Žen, Disdrug
15.04. Metal Weekend #2: Sarcasm, From Ashes, Vasectomy, Stripeless Zebra
16.04. Metal Weekend #2: Extreme Smoke 57, Hellsword, BattleX, Sen
22.04. Reggae/Dub Night: Dubzilla
23.04. Free Rock'n'Roll Party: Deck Janiels, Paragrab
29.04. Free kučni party

Kinofobia:
18.04. Kratke TV drame AGRFT [info]
19.04. Kratki igrani filmi AGRFT [info]
25.04. Predstavitev delovanja protirasistične fronte brez meja (kratki video posnetki) [info]
26.04. Ruski detel (The Russian Woodpecker, 2015) [info]
27.04. Savlov Sin (Saul fia, 2015) [info]
28.04. Dobri državljan (A Good American, 2015) [info]

Šola odprtih vrat:
11.-15.04. Postavitev ograje in kadilnice
13.04. Predavanje: Samoorganiziranja v zadruge in zadružništva (Jadranka Vesel)
18.-20.04. Urbani mostri - mestne beštije (sitotisk, lesorez, globoki tisk) [info]

Predstava:
20.04. Lepo je v naši domovini biti prekerc/ka (Gledališče zatiranih) [info]

08.04. Pankčina: GRABLE, PAKT

Tokratna Pankčina gosti trbovlske Grable in Pakt iz Kopra in Ljubljane.

Grable je d.i.y. punk zasedba iz Trbovelj, ki poje v pristni trboveljščini in nadaljuje tradicijo zasavskega panka.

http://grable.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Grable-364401793754438/

Pakt so skupaj približno leto dni, konec lanskega poletja so izdali kaseto in odigrali tudi kratko turnejo. Skupino sestavljajo Gašper, Jan, Luka in Nika in kot sami pravijo: »Smo pismeni, nekontroliranega porekla in imamo radi tudi podmizno vino.«

http://pakt.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pakt666dbil

Prispevek: 3 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1023073794425610/

09.04. Koncert: NIKKI LOUDER, ŽEN, DISDRUG

Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okolice Kamnika, ki ima za sabo preko 150 koncertov širom bivše Jugoslavije, kot tudi več turnej po srednji Evropi in Veliki Britaniji. Nikki Louder si po svojih štirih dolgometražnih ploščah za svoje intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje upravičeno zaslužijo naziv prvaki slovenskega hrupnega rocka.
Skupino oblikuje udarnost in brezkompromisnost - poslušalca rešetajo s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, ter ki v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo zvočnike parajočo nevihto. Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikilacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko. Nikki Louder ponujajo kaotično hardcore/math-core/noise izkušnjo, ki pa kljub združevanju številnih raznovrstnih vplivov zveni kompaktno in zaokroženo. In to je odlika velikih bendov. Impresivno.

Zasedba:
Blaž Sever – kitare, vokal
Peter Cerar – bas kitara
Luka Cerar – bobni

http://nikkilouder.tumblr.com/
http://nikkilouder.bandcamp.com/

Žen je štiričlanska zasedba iz Zagreba, ki je nastala leta 2009. Melodika nežnih kitar, lirika Bo, Bojanovo risanje mavrice, zasanjanost Stereolaba, brezbrižen ples ob Savi, ugodje ob trganju odpadlega posušenega listja – vse to in še več je čutiti, ne le slišati, v njihovem izrazu, ki s paleto barv eksperimentira naprej. Njihovo glasbo je težko uvrstiti v enotno žanrsko kategorijo – a če jo že moramo – jo lahko opredelimo kot spoj kraut-post-math-dreamy-synth-
psy-indie rocka. Tokrat predstavljajo album »Jantar«, ki je konec lanskega leta izšel za avstrijsko založbo Unrecords.

Zasedba:
Eva Badanjak – kitara, vokal, klaviature in sintetizatorji
Sara Ercegović – bobni, vokal, sintetizatorji
Ivona Ivković – bas, vokal, sintetizatorji
Tanja Minarik – vizualije

http://facebook.com/xzenxzen
http://xzen.bandcamp.com/

Disdrug so nastali leta 2000. Sprva kot nedolžen punk projekt za nastop na Krawalu, vendar se je kmalu pojavilo več ponudb za koncerte. In tako se je počasi začelo... Več let so igrali pod imenom Disdrug This Fuck, po raznih klubih in festivalih širom Slovenije. Edinstven projekt je bila turneja po Švici, kjer so užgali v več underground klubih in pustili svoj neizbrisen pečat. To obdobje intenzivnega koncertiranja se je zaključilo s sodelovanjem na Klubskem maratonu Radia Študent, z igranjem po slovenskih klubih in norim zaključkom na dveh odrih na Metelkovi. Sledilo je mirnejše obdobje z iskanjem zvoka, pravih posnetkov in namena obstoja vsespošno. Začne se novo obdobje benda, sedaj s skrajšanim imenom Disdrug, v katerem se intenzivno razvijajo in delajo novi komadi.

Zasedba:
Matija Žumer - kitara, vokal
Anže Krajnik - bas, vokal
Andrej Podlipnik - bobni, vokal

http://www.disdrugthisfuck.com/

Prispevek: 5 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1064537146943170/

15.04. Metal Weekend #2: SARCASM, FROM ASHES, VASECTOMY, STRIPELESS ZEBRA

Leto dni je naokoli in spet bomo celoten vikend posvetili metal zvokom! Nosilca večerov bosta legendarni domači zasedbi SARCASM in EXTREME SMOKE 57, svojo priložnost pa bodo seveda dobili tudi nekateri sveži izvajalci.

Sarcasm so legende slovenske metal scene, ki so svoj pohod z nekaj prekinitvami začeli že daljnega leta 1987. Diskografija skupine zajema šest studijskih albumov, njihovova izdaja »Crematory« iz leta 1989 pa je dosegla kulten status in bila do sedaj tudi že večkrat ponatisnjena na različnih formatih. Sarcasm so pretresli že nešteto dvoran tako doma kot v tujini, ter si delili odrske deske z nekaterimi velikimi imeni, kot so Motörhead, Slayer, Sepultura, Holy Moses, Kreator in številni drugi.

http://www.sarcasm-band.com/
https://sarcasmslo.bandcamp.com/

From Ashes je groove metal/metalcore zasedba iz Kopra, ki je nastala na pogorišču skupine AlmostRage, sestavljajo pa jo stari mački obalnih metalskih bandov. Lani so izdali studijski prvenec »Dying Ember«, ki bo pri založbi Miner Recordings dočakal tudi prvi ponatis.

http://www.fromashesband.com/
https://www.facebook.com/fromashesfas

Vasectomy iz Murske Sobote že vse od leta 2011 brusijo skalpele in kreirajo brutalne zvoke, sestavljene iz elementov death, groove in thrash metala, ki jih skupina poveže v samosvojo glasbeno celoto.

https://www.facebook.com/VasectomyOfficial

Stripeless Zebra je stoner/sludge zasedba z Bleda, ki je na domači sceni prisotna od junija 2014 in že od samega začetka ustvarja avtorsko glasbo. Po izidu svojih prvih posnetkov je do sedaj uspešno prekrižarila tudi že dobršen del slovenskih klubov.

https://www.facebook.com/StripelessZebra
https://stripelesszebra.bandcamp.com/

Prispevek: 7 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1521439954830033/

16.04. Metal Weekend #2: EXTREME SMOKE 57, HELLSWORD, BATTLEX, SEN

Extreme Smoke 57 so nastali leta 1990 kot prva grind/noisecore skupina v Sloveniji, razpadli 1993 in leta 2008 ponovno vstali od mrtvih. Skupina ima za sabo številne nastope po celi Evropi in tudi precej bogato diskografijo, ki so ji je v začetku letošnjega leta dodali še novi studijski izdelek z naslovom »Corruption Deteriorates«. Grind or be grinded!

https://www.facebook.com/Extreme-Smoke-57-194369290605387/
http://es57.bandcamp.com/

Hellsword je old-school speed/black metal zasedba iz Ljubljane, na katero so vplivali predvsem kultni bandi, kot so Venom, Motörhead, Hellhammer in zgodnji Bathory. Skupina se je širši slovenski kot tudi tuji metal sceni uspešno predstavila z dvema izjemnima EP izdajama, ne primanjkuje pa ji niti koncertnih izkušenj.

https://www.facebook.com/hellswordband
https://hellsword.bandcamp.com/

BattleX je perspektivna mlada thrash metal zasedba iz Maribora, ki v sedanji postavi deluje od leta 2010. Poleg številnih nastopov je skupina pridno pilila tudi avtorski material, plod njenega trdega dela pa je prihajajoči debitantski album »Imminent Downfall«.

https://www.facebook.com/battlexband
https://www.reverbnation.com/battlex

Sen je progresivna death metal zasedba iz Kranja, ki ravno začenja svoj pohod po slovenskih odrih. Band napada z žanrskimi klasikami stare šole in dobro izpiljenim avtorskim repertoarjem. Razgibani inštrumentalni sekciji poveljuje močan in brutalen vokal drobne in prikupne Nine.

https://www.facebook.com/SenTheBand

Prispevek: 7 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1521439954830033/

22.04. Reggae/Dub Night: DUBZILLA

Dubzilla so kot edini inštrumentalni slovenski dub bend že s prvencem pustili izjemno močan odtis na lokalni dub sceni. Izvorna podstat zasedbe je opojen dub in reggae tradicija, vendar pa se ti prežemata s številnimi žanri, od bolj trendovskih plesnih elektronskih praks do rocka, post rocka, semplinga in gramofonskih diverzij. Vse skupaj pa se zliva v drzen "podgurski dub". Na samonaslovljenem prvencu Dubzilla (Založba Radia Študent, 2011) zabeležena inštrumentalna dub glasba ima več drugih primesi, stilov kot so rock, electro in trip hop. Vključuje pa tudi elemente jugoslovanske zapuščine ljudske glasbe in izročil.

Na plošči Dub Naturalis (Založba Radia Študent, 2014) nadaljujejo s tradicijo gojenja avtohtonega duba, pri katerem je žanrska matrica dub glasbe le okvirna smernica, ne pa tudi končna destinacija. Še vedno se spogledujejo z raznovrstnimi godbami, ob tem pa so - kot napotuje ime plošče - uporabljali izključno analogne inštrumente (kitara, bobni, bass, orgle wurlicer ter synth) in posneli plato več ali manj v živo. Na tak način so poskušali ujeti čim bolj organski zvok in vanj vključili več gostujočih glasbenikov, od trnowskega rimoklepača Klemna Klemna do sukača in praskača plošč Simona Stojka Falka.

Zasedba:
Tomaž Rifelj - Buc - bobni
Črt Zorko - bas
Luka Švajger - kitara
Dejan Slak - klaviature, sintetizator in sampli
Saša Serban - Selyak - gramofoni

https://www.facebook.com/dubzilla5
http://soundcloud.com/dubzilla-5
https://zars.bandcamp.com/album/dub-naturalis

Prispevek: 3 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1700307813574492/

23.04. Free Rock'n'Roll Party: DECK JANIELS, PARAGRAB

Skupina Deck Janiels iz Kamnika je s preigravanjem rock'n'rolla pričela leta 2008, do danes pa se je kalila s številnimi nastopi na različnih festivalih in po klubih, ter pridno nabirala koncertno kilometrino. Skupino trenutno sestavljajo Tine Žnidaršič (vokal), Mitja Groznik (kitara), Gregor Vrtnik (kitara) in Jan Merčon (bobni), na bas kitari pa se jim bo tokrat pridružil Žiga Jerič (Guilty Of Joy, ex-Dead Dildo Drome, ex-All Across, ex-Scarecrow, ex-No Future).

Leta 2013 so objavili studijski prvenec z naslovom »On The Rocks«, s katerega je bil posnet tudi videospot za skladbo »Last Days Of Paradise«. Deck Janiels so marca letos izdali svoj drugi studijski album, pomenljivo poimenovan kot »II«, ki je dosegljiv na vinilni plošči ter v digitalnem formatu. Poleg članov banda so pri snemanju sodelovali še Gilian Adam, Matevž Kraševec, Rado Černe in Miha Nedoh, medtem ko je za miks plošče poskrbel Borut Žbogar, za mastering pa je bil zadolžen Justin Weis iz studia Trakworx v San Franciscu.

https://www.facebook.com/deckjanielsofficial
http://www.deckjaniels.bandcamp.com/

Rockerska zasedba Paragrab, katere člani prihajajo iz Bohinja in Gorij, je nastala leta 2015. V prvem letu delovanja so ustvarili 8 avtorskih komadov, ki so nastali pod vplivi številnih izvajalcev različnih glasbenih žanrov. Brez dvoma bi lahko rekli, da igrajo udarno mešanico hitrega in melodičnega hard rocka, umazanega rock'n'rolla in punka.

Skupino sestavljajo: Mitja Dolinar (vokal), Andraž Pogačnik (kitara), Denis Savkić (bas kitara) in Matevž Lapajne (bobni).

https://www.facebook.com/paragrabband

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1639196566127800/

Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.May.2016 at 21:19
Program za maj:
06.05. Koncert: Gum Bleed (Kitajska), Mutterbeast (Nemčija), Wasted Time, Or Else
13.05. Trance Party: Hinkstep (Švedska), Sun Wu Kong, Nexetuku, EaAruru, MasterI3alla
14.05. Popoldne v parku: Slackline, acroyoga, frizbi
14.05. Koncert: Ritam Nereda (Srbija), Clockwork Psycho
15.-16.05. Kinofobija: 2. SubArtov festival kratkega filma
16.05. Koncert: ABOP (After je bolji od partija) (Hrvaška)
17.05. Koncert: Carnival Youth (Latvija), Liamere
20.05. Free Reggae Night: TminTafari Sound
21.05. After Tedna Mladih 2016 (Vibe Department)
23.-27.05. Šola odprtih vrat: Delavnica izdelovanja dream catcherjev
28.05. Koncert: John F. Doe, Samuel Blues

Glasbeni dogodki:

06.05. Koncert: GUM BLEED (Kitajska), MUTTERBEAST (Nemčija), WASTED TIME, OR ELSE

Gum Bleed je zasedba iz Kitajske, ki je nastala leta 2006. Doma so poznani po energičnih nastopih in zanimivih besedilh, ravno zato so hitro osvojili domačo punk rock sceno. V preteklosti so že nastopali po raznih festivalih v tujini, v Evropi pa so imeli že več kot 60 koncertov.

Do sedaj so posneli dva albuma, leta 2008 in 2010. Prvi uradni album "Kiss Me, I’m Punk" so izdali leta 2009. So prvi kitajski punk rock band, ki je nastopil na Days of Fury Music Festival na Danskem (2012), bili pa so tudi eden popularnejših bandov na nemškem festivalu Force Attack.

Zasedbo, ki preigrava punk, hardcore, rock in metal, sestavljajo vocalist Xiao Di, kitarist Da Xue, bobnar Komg Long in basist Jiang Bo.

https://www.facebook.com/gumbleed/
http://schoelcke.org/gumbleed/

Nemško heavy rock/stoner zasedbo Mutterbeast je oktobra 2015 v Stuttgartu ustanovil frontman Cody Barceloni (Bomb Whateva, Motherbeast). Težki zvoki kitar in besedila v nemškem jeziku so se izkazali za njihovo najmočnejše orožje, saj so že takoj vzbudili precej zanimanja na tamkajšnji rockerski sceni. Njihov prvi singel "Blind", ki mu je kmalu sledil tudi videospot "Der Mensch, das Tier", sta skupini vrata na stežaj odprla tudi drugod po Evropi, jeseni pa lahko pričakujemo tudi njihov studijski prvenec.

https://www.facebook.com/mutterbeast/
https://soundcloud.com/mutterbeast

Za ogrevanje bosta poskrbeli domači zasedbi Wasted Time (punk rock, Tržič) in Or Else (hardcore/punk, Železniki).

https://www.facebook.com/wastedtimeslo
https://www.facebook.com/Or-Else-106764952716686/

Prispevek: 5 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1680640435543386/

13.05. Trance Party: HINKSTEP (Švedska), SUN WU KONG, NEXETUKU, EAARURU, MASTERI3ALLA

Hinkstep je med slovenskimi psihedeličarji in psihonavti že poznano ime, komada kot Aldrig Mer in Moonwalk On Mushroom Street sta na slovenski psy sceni že legendarna in marsikdaj uporabljena med sprehodi po psihedeličnih planjavah. Jonas Tegenfeldt (Hinkstep) se je rodil 1986 na severnem Švedskem, kar se močno odraža na njegovi glasbi, saj pogosto uporablja tudi sample iz narave - odlikuje ga organski zvok s ščepcem skandinavskega misticizma. Po študiju na SAE Institute in poslušanju »druge strani« albuma Converting Vegetarians izraelskega dua Infected Mushroom je začel odkrivati neslutene možnosti, ki jih ponuja psihedelična downtempo glasba in kmalu začel ustvarjati svoj edinstveni sound. Poleg vrhunske plate Sunrise From The Treetops (Omnitropic, 2011) izdal še dve plošči, in sicer Out Inner Space (Ovnimoon, 2013) ter My Forest Queen (samozaložba, 2015). Nanj sta med drugimi močno vplivala tudi benda Porcupine Tree ter Younger Brother. V slovenskem prostoru je bil predstavljen tudi kot del sountracka kratkega filma Vakuum (https://youtu.be/0gxDYO33N3Y).

V Trainstationu se nam tako obeta prava poslastica za ljubitelje kvalitetne downtempo psihedelije! Večer v psychill maniri odpre Nexetuku (Mizzart), ki se je lansko leto s projektom Swarga odrezal z nastopom na Samsari, enem večjih psychill/downtempo festivalov v Evropi. Na račun pa bodo v stilu Chagadelije prišli tudi ljubitelji hitrejšega, abstraktnega, freaky psytranca. Po Hinkstepu bodo orali zen(on) master Sun Wu Kong (Flying Carpet) ter hi-tech (sha)manijaka MasterI3alla (SpaceBabyRecords/SladkoMucenje) ter EaAruru (Sladko mučenje). Same slaščice!

https://soundcloud.com/hinkstep
https://hinkstep.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Hinkstep

Line up:
- HINKSTEP LIVE! [Gothenburg, Švedska]
- SUN WU KONG [Flying Carpet]
- NEXETUKU [Mizzart]
- EAARURU [Sladko Mučenje]
- MASTERI3ALLA [Space Baby Records/Sladko Mučenje]

Dekoracije: Jaabili in Cosmic/Glitch

Vstopnina: 6 € pred polnočjo, 8 € po polnoči.

Event v sodelovanju s festivalom Teden Mladih 2016.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/481733472037891/

14.05. Koncert: RITAM NEREDA (Srbija), CLOCKWORK PSYCHO 

Ritam Nereda je bend iz Novega Sada, katerega začetki segajo v leto 1987. Do danes so izdali 8 studijskih in 3 koncertne albume. Zadnji – »To nisi ti« (ki ga lahko brezplačno poslušate na http://www.deezer.com/album/11846874) – je izšel leta 2015 pod okriljem založbe Nocturne Media. Skupina aktivno deluje od leta 1989, ideja zanjo pa se je rodila že leto prej, ko so takratni člani (Boban, Fritz, Pavke) posneli prvo pesem »Za Novi Sad«. Konec leta 1989 so pri založbi Predskazanje Tapes izdali prve demo posnetke pod naslovom »Oi Ain't Dead«. Takrat so tudi začeli koncertirati, že od samega začetka z veliko podporo istomislečih oboževalcev, kar je članom benda dajalo še posebno motivacijo.

V sredini 90-ih so posneli svoj studijski prvenec »Nikog nema«, ki je kmalu izšel tudi v Nemčiji, z njim pa se je skupina prvič preizkusila v Evropi in svetu. Kasneje pa tudi po celotni Jugoslaviji. S prihodom solo kitarista Ćomija leta 1992 so po hitrem postopku začeli snemati 2. album »Breaking«, izdan leta 1993 pod nemškim Walzwerk Records, v obliki kasete pa je v Srbiji izšel pod založbo Music User. Temu so sledili še naslednji albumi: »Pogo live«, »Zvuci Bola«, »999«, »Exist to Resist«, »Poriv«, »IX« ter deseti jubilejni album »Paralelni svet«, ki je izšel leta 2010. Ta naj bi do sedaj bil njihova najboljša izdaja – težak in oster zvok, prepoznavni refreni, virtuozni in močni deli ter kvalitetna produkcija ga namreč uvrščajo na lestvico obveznih poslušanj tako za oboževalce benda Ritam Nereda kot tudi za vse ljubitelje čvrstega kitarskega zvoka.

Člani benda so: Boban (vokal, kitara), Mire (bas), Friš (kitara) in PJ (bobni)

http://www.ritamnereda.com/
https://www.facebook.com/RitamNereda

Clockwork Psycho je prvi slovenski psychobilly bend s predstavnico nežnejšega spola v ospredju, ki obstaja že od leta 2011. Po nekajkratnih spremembah v vrstah članov ga lahko občudujemo na odrih v zdajšnji postavi od leta 2014 širom Slovenije in Evrope. Glavni vokal poleg pretepanja kontrabasa vodi Clockwork Lilith, spremljevalne vokale si pa delita bobnar Marko in kitarist Al. 

Po nekaj demo posnetkih, stotih koncertih, mnogih prevoženih kilometrih in prvencu »Nightmares From Laibach« (Fury Records/Nervous Records, 2014), se bend lahko pohvali s čisto svežim albumom »I Don't Give A Fuck«, izdanim aprila letos pri britanski založbi Diablo Records. Le-ta je posvečen pokojnemu članu in prijatelju Lou-ju Jordaan-u. 

https://www.facebook.com/clockworkpsychoband
https://www.reverbnation.com/clockworkpsycho

Vstopnina:
- predprodaja: https://www.on-parole.com/si/shop/view/ritam-nereda-clockwork-psycho-kranj-14-05-2016-ticket
- z rezervacijo na trainsquat@gmail.com (do vključno 13. maja): 10 €
- na dan dogodka: 13 €

Koncert v sodelovanju s festivalom Teden Mladih 2016.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/534931073380111/

16.05. Koncert: ABOP (After je bolji od partija)

ABOP (After je Bolji Od Partyja) je zagrebška audio-vizualna senzacija, sestavljena iz vrhunskih glasbenikov, ki so sodelovali s številnimi zasedbami, kot so Lollobrigida, Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Sinestet in drugi. Gonilna sila skupine sta bobnarja, na odru obrnjena drug proti drugemu, ki s pomočjo ostalih članov plesočo publiko spravljata v trans in jih popeljeta v zlate čase raverskih zabav. Po pristopu ABOP še najbolj spominjajo na zvočne hudobije belgijskih Soulwax, kar pa znajo začiniti še z dobro mero svojega lastnega temperamenta.

Neusmiljeni zvoki syntha, polni zvočnih efektov, bobnov in basa so zmagovalna kombinacija njihovih instrumentalnih nastopov, zapakiranih v atmosfero elektronskih zabav. Glasba ABOP je intenzivna, plesna, ritmična, precej psihedelična, z veliko groovea, predvsem pa močna. Brez prisotnosti vokala uspešno plujejo med elektro, funk, disco, kraut in techno (pod)zvrstmi, vseskozi pa je veliki meri prisoten tudi vpliv čikaške acid house šole 80-ih.

Skupina je aprila letos pri založbi PDV Records končno uspela izdati debitantski EP s preprostim imenom »ABOP«, ki prinaša štiri povsem nove pesmi, oziroma 30 minut glasbe. Na izid so predhodno že opozorili tudi s singlom »Blue Thunder«, nekoliko hitrejšega tempa, ki pa na najboljši možni način dokazuje, kam nas bo vodila prihajajoča zabava. Za produkcijo sta poskrbela Ivan Božanić in Erol Zejnilović, medtem ko je bil za mastering zadolžen Petar Dundov, svetovno znani techno producent iz Zagreba. 

ABOP so: Erol (bas), John (bobni), Levi (bobni), Božanski (sampli, synth), Tourett (synth) in Lo Peaks (mešalna miza).

https://www.facebook.com/abop.zg
https://soundcloud.com/a-b-o-p

Blue Thunder (single):
https://youtu.be/F7rT1Nqfm48

Vstop prost!

Koncert v sodelovanju s festivalom Teden Mladih 2016.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1696686150580026/

17.05. Koncert: CARNIVAL YOUTH (Latvija), LIAMERE

Latvijski indie band Carnival Youth je eden najuspešnejših nove generacije iz baltske regije. V svojem zvoku mešajo poživljajoče melodije, energijo rock glasbe in sveže note, njihov talent pa najbolj pride do izraza na dinamičnih nastopih v živo. Po turnejah v baltski regiji, Nemčiji in Avstriji bodo v maju nastopili tudi na Tednu Mladih 2016.

https://www.facebook.com/CarnivalYouth/
https://soundcloud.com/carnivalyouth

Liamere je skupni projekt med pevko in tekstopistko Malidah ter aranžerjem in producentom Fergusonom, ki je nastal v iskanju edinstvenih hibridov med temnimi elektronskimi žanri kot so future garage, 2-step in trip-hop, s klasično "pop" strukturo. V živo dvojec postane trio, saj se jima pridruži tudi basist Anej Kočevar.

https://www.facebook.com/liameremusic/
https://liamere.bandcamp.com/

Vstopnina: 6 €

Koncert v sodelovanju s festivalom Teden Mladih 2016.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/607804649384091/

20.05. Free Reggae Night: TMINTAFARI SOUND

TminTafari Sound (Tolmin): trije mladi ljubitelji reggaeja so se leta 2012 povezali z namenom širiti sporočilo in kulturo reggae glasbe ter jo približati tako mlajšim kot starejšim. Po nekaj nastopih širom Slovenije, so nastopili tudi na največjem tovrstnem dogodku pri nas, Overjam Reggae Festivalu. V svojih nastopih vrtijo Roots Reggae, Rocksteady, Dub ter Raggamuffin zvrst glasbe.

Vstop prost!

Facebook dogodek:

21.05. After Tedna Mladih: AIA, Cheeba, Mixxle, W.G. My Hell Jackson, Erma, Keeshobran, Tmau (Vibe Department)

Vibe Depatment že drugo leto zapored zaključuje Teden mladih 2016 v maniri dnb-ja, s hip hop, trap in breakbeat uvodom v večer.

Z vami bodo:

| AIA | alias Adam iz Illusion art kruja iz Kamnika, nas obišče kot osrednji gost. Producent, DJ, raper in še kaj, kar je povezano z elektronsko bass godbo. V DJ setu ponavadi staplja deep, nevro, »inteligent«, jungle žanre dnbja. 

| Cheeba (Plan A) | dvignjen iz hibernacije, kranjčanom (in kranjčankam) znan kot raper, bo tokrat nastopil tudi v vlogi MCja, ki bo povezoval večer s svojimi rimami.

V petkovem večeru vas bodo razgibavali tudi ostali izkušeni (in manj izkušeni) DJji Vibe kruja, ki so že večkrat prerolali Slovenijo in bližnjo okolico. 

| Mixxle | producent in DJ, nekaterim poznan tudi kot polovica projekta Meet:Up! Radio show, bo s svojo tokratno odlično selekcijo različnih bass derivatov ustvaril, kot vedno, pozitiven plesni vajb.

| W.G. My Hell Jackson | alias Wulfi, starosta dnb scene, true jungle head in eden iz med tehnično bolj podkovanih slovenskih DJjev, kar se vinila tiče, se bo predstavil predvsem s svojim reggae, jungle, dnb predznakom in heavy jump up dropi.

| Erma | DJ in organizator eventov, poznan po svojih energetičnih setih (kdaj tudi z MC vložki) različnih drum and bass godb, bo poskrbel, da bo majca prešvicana.

| Keeshobran | nemirna duša različnih talentov, od grafitiranja in slikanja do DJ-janja, vedno poskrbi za noro noč, tudi če je ni, to (on) postane! Predvsem se giblje v žanrih oldschool, temačne in poskočne nostalgije dnbja, začinjene z nevrom. Ali pa sončni in sočni brejkbeat in funk.

| Tmau | najmlajši član ekipe z najtršim okusom za boben in bass ponavadi dvigne najbolj vztrajne k novemu vrhuncu. 

| VJ Dimension | dolgoletni programski vodja škofjeloškega kluba Pri rdeči ostrigi. V sedanjem času pa slikovito povezuje v celoto tako Vajb veselice kot tudi druge elektronske žure po Sloveniji. 

| Music policy |: Drum and bass, neurofunk, footwork, trap, hiphop, breakbeat

| Vstopnina |:

/ 4€ KŠK člani in predprodaja na KŠK info točki. 

/ z rezervacijami na vibe.dept@gmail.com (v zadevo napiši: After / v mailu pa ime + priimek + letnica rojstva / samo ena rezervacija - oseba na en e-mail naslov - do 20.05.2016 do 21:00).

/ 6€ na dan dogodka na vratih Traina.


Facebook dogodek:

28.5. Koncert: JOHN F. DOE, SAMUEL BLUES 

Mineva eno leto od izida prvenca skupine John F. Doe z naslovom JFD in fantje so se  odločili proslaviti obletnico s koncerti po Sloveniji. Eden od njih bo tudi na domačem gorenjskem terenu, v klubu Trainstation SubArt v Kranju. Skupina bo album odigrala v celoti, poleg tega pa še nov material, ki ga pripravljajo za naslednjo ploščo. Pred njimi bo nastopil odličen Samuel Blues.

Rock band John F. Doe je bil ustanovljen leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje v živo, leta 2015 pa je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih priskrbita kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in back vokalist Luka Zemljič. Dinamično ritem sekcijo ustvarjata Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki indie in garage rocka. Leta 2016 je skupina podpisala pogodbo z založbo Nika Records.

https://www.facebook.com/johnfdoeband/
https://www.reverbnation.com/johnfdoemusic

Samuel Blues je solo izvajalec, ki je nagnjen k improvizaciji in energičnim nastopom. Na odru ga spremlja ritmična blues kitara in raskav vokal, ki spominja na Toma Waitsa ali hripavega Kurta Cobaina. Mešanico bluesa, psihedelije in grunga snema sam doma na zastarelo lo-fi tehnologijo. Poleg kitare igra tudi bobne, bas, orglice in klavir. Star 17 let je leta 2013 posnel svoj prvi album. Nedavno je izšel drugi, kmalu pa prihaja tudi tretji album.

https://soundcloud.com/samblu13
https://www.youtube.com/user/TenYearsOfFreeFall

Pripevek: 4€

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1586236885024559/

Ostalo dogajanje:

14.05. Popoldne v parku: slackline, acroyoga, frizbi - Teden mladih 2016

Maja se v Kranj vrača že tradicionalni dogodek Popoldne v parku. V Prešernovem Gaju bo tako potekalo slackline srečanje, acroyoga ter ostale družabne igre za vse generacije.
Družabne igre lahko prinesete tudi s seboj.

SLACKLINE: Dogodek je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki ste "gurtnanje" že osvojili. Če imaš doma slackline, ga prinesi, da ne bo prevelike gneče.

ACROYOGA: V okviru dogodka bo potekal tudi acroyoga jam, ki bo ponudil odprt prostor za trening acroyoge. Vabljeni vsi acroyogisti in tisti, ki to niste, saj boste preko udeležencev lahko spoznali kaj acroyoga je in kaj ponuja.

Za tiste, ki vas slackline ali yoga ne zanimata, pa bodo na voljo igre s frizbijem, badbinton … Lahko pa pridete samo malo pofirbcat in se podružit.

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi na 21. maj.

Vstop prost!

Dogodek organizirata Društvo SubArt in Teden Mladih 2016.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/220710141636004/

15.-16.05. Kinofobija: 2. SUBARTOV FESTIVAL KRATKEGA FILMA

Društvo SubArt v prostorih Trainstation SubArta vodi projekt Kinofobija, ki je v Kranju pravzaprav edini kino svoje vrste. Predvajamo predvsem družbeno-kritične, dokumentarne in umetniške vsebine, priložnost za predvajanje filmov, pa poleg uveljavljenih avtorjev, pogosto dobijo tudi mladi, nadobudni in/ali ljubiteljski ustvarjalci.

SubArtov filmski festival je bil zasnovan z željo, da k sodelovanju privabimo čim bolj raznolike avtorje, ki se bodisi profesionalno, bodisi amatersko ukvarjajo s filmom in jim ponudimo priložnost, da svoje posnetke pokažejo širši publiki med festivalom Teden mladih.
In tukaj so: najbolj nori, odbiti, aktualni, družbenokritični, politični, eksperimentalni, dokumentarni, poučni, umetniški, animirani, glasbeni, športni, zabavni, skratka izjemno raznolike filmi, ki jih bomo v sklopu Tedna Mladih 2016 tudi letos predvajali v Vovkovem vrtu v Kranju.

Nedelja, 15. maj ob 21.00: IGRANI FILMI
1. Neža Pečan - ARE YOU ONE OF THEM?
2. Domen Repnik - MARK
3. Jerca Oblak - UJETA
5. Zala Klančnik - ZRCALNA PODOBA
6. Anja Poznič - ADJECTIVE
7. Jerneja Mavželj - ŠOK TERAPIJA
8. Filip Ljevar - NE ZASTAVI SVOJE PRIHEODNOSTI
9. Ivana Vogrinc Vidali in Filip Ljevar - MEHANIK AL’ PA DVA

Ponedeljek, 16. maj ob 21.00: DOKUMENTARNI FILMI
1. Jamski laboratorij Tular, društvo za jamsko biologijo - SOS PROTEUS
2. Skupina Stvarnost - RESNICA O VISOKEM ŠOLSTVU
3. Katja Pavlovčič - ZELENO SRCE

Vstop prost!

Dogodek organizirata Društvo SubArt in Teden Mladih 2016.

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/197800750612484/


Edited by HellFucker - 09.May.2016 at 21:30
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.May.2016 at 17:02
Kljub temu, da je ekipa Trainstation SubArt-a že nekoliko počitniško razpoložena, nas tudi v juniju čaka kar nekaj zanimivih dogodkov. Najprej nas bodo s svojo balkansko fuzijo razplesali Leni Kravac, nato še kamniški hip hop trojec Matter. Na praznovanju 5. obletnice Trainstationa bodo nastopile skupine Trig Law, Nakajima, Haiku Garden in Mutism, medtem ko bo za zaključek poskrbel didžej El Gadzé iz Portugalske. Ne bo manjkalo niti nostalgičnih techno beatov, za katere bo na oldies-but-goldies večeru zadolžen Veztax s svojo ekipo. Vse privržence metal zvokov pa so tokrat razveselili Dirty Skunks, saj so v goste povabili kontroverzno avstrijsko black/death metal zasedbo Belphegor, ki je enega od svojih prvih koncertov v Sloveniji odigrala prav v Kranju daljnega leta 1995. V Kinofobiji se nam obetajo trije novi filmi, od katerih bodo nekateri celo premierno predstavljeni v Sloveniji.

To pa seveda še ni čisto vse! V začetku julija se bo na različnih lokacijah po Kranju odvijal že 8. SubArt Festival, na katerem bodo letos nastopili Zabranjeno Pušenje (BiH), Brujeria (Mehika/ZDA), Kultur Shock (ZDA), Brkovi (Hrvaška), New York Ska-Jazz Ensemble (ZDA), Kar Češ Brass Band, Le Serpentine, G.M.B., Attic Mist in številni drugi, v sklopu uličnega gledališča pa se nam bo pridružila tudi Ana Desetnica.

Program za junij:
04.06. Koncert: Leni Kravac + DJ Erma [info]
10.06. Oldies But Goldies: Veztax, Lilson, Shabain, Double B, Jan D [info]
11.06. Koncert: Matter (rap, hip hop, elektro) [info]
13.-17.06. Šola odprtih vrat: Pimp my bike
14.06. Kinofobija: Mustang (Turčija, 2015) [info]
15.06. Kinofobija: Sonita (Iran, 2015) [info]
16.06. Kinofobija: Odprto morje (Italija, 2016) [info]
17.06. 5. obletnica Trainstationa: Trig Law, Nakajima, Haiku Garden, Mutism + DJ El Gadzé (Portugalska) [info]
18.06. Koncert: Belphegor (Avstrija), Abolished, Vasectomy [info]
27.06-10.07. Šola odprtih vrat: Audio delavnica

04.06. Koncert: Leni Kravac + DJ Erma

Zasedbo Leni Kravac sestavlja sedem članov: saksofon, trobenta, kitara, bas in bobni, ter dva vokala, ki skupaj tvorijo bend, ki ustvarja nenavadno balkansko fuzijo, kar ne preseneča, saj vsi člani genetsko prihajajo iz različnih zaledij bivše Jugoslavije. Tudi glasbeno se razlikujejo, saj mešajo glasbo od rocka, drum'n'bassa preko jazza in funka z balkanskim melosom. Tako so ustvarili svojo zvrst, ki jo imenujejo alternativni turbo-folk.

Tamara Goričanec - vokal
Milan Jerkić - vokal
Matija Jašarov - bas, programiranje
Gregor Koderman - bobni
Jaka Birsa - saksofon
Gašper Selko - trobenta
Gregor Volk - kitara

https://www.facebook.com/lenikravac/
https://www.youtube.com/user/lenikravac/videos

DJ Erma (Vibe Department)
DJ in organizator eventov, poznan po svojih energetičnih setih (kdaj tudi z MC vložki) različnih drum and bass godb, bo poskrbel, da bo majca prešvicana.
Tokratni set bo, kot prtiče večeru, obarvan z balkansko psihedelijo.

Prispevek: 4 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/865861773559208/

10.06. Oldies But Goldies: Veztax, Lilson, Shabain, Double B, Jan D

- Veztax (Vezotonik , Interparty)
- Lilson (Catch The Beat)
- Shabain (Techno Piknik)
- Double B (Interparty)
- Jan D (Catch The Beat)

Prispevek: 5 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/835754876557431/

11.06. Koncert: Matter (rap, hip hop, elektro)

Matter je dvoživka. Je pritlehni brezsramni pop in vlažno zagrizeno podtalje. Je brcanje znanja in poljubno nametavanje nesmislov. Je zvok izpod kamniških gora in je abstraktna zmeda v oblakih. Je rap in ni Rap. Mrki flow.

Matter je kamniški trojec z edinstveno sodobnim (anti)raperskim slogom in je postapokaliptični boyband. Na meji med (samo)ironijo, abstraktnimi besednimi igrami, nesmiselnimi domislicami in konkretnim družbenim angažmajem. Dacho, Tunja in Levanael strežejo s težko pričakovanim, temačno zadimljenim prvencem »Amphibios«, z gosto psihedelijo med teorijami zarote in banalnimi zagatami. Z besedili, ki jih je težko in nemogoče dešifrirati, a si jih ne morete nehati ponavljati. Matter so dvoživke, ki živijo dvojno življenje, med čistim popom in zapletenim podzemljem, lucidnostjo in naključno zmedo, kamnikfolično lokalnostjo in abstraktno poezijo. In ki jih s slovenskimi raperji druži izključno dejstvo, da pogosto posežejo po mediju videospota z jasnim stilskim pečatom.

https://www.facebook.com/matter.dtl/
https://soundcloud.com/matter_group

Prispevek: 3 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/276244152723346/

17.06. 5. obletnica Trainstationa: Trig Law, Nakajima, Haiku Garden, Mutism + DJ El Gadzé (Portugalska)

Trig Law je sveža slovensko-hrvaška zasedba, ki ustvarja mešanico elektronike, duba, drum'n'bassa in ambientalne glasbe - in to v živo! Skupino sestavljajo prekaljeni glasbeni mački s pestro glasbeno preteklostjo:

Marco Grabber - elektronika
Organizator klubskih partijev že od leta 1996, tudi Heineken Thirst in MTV Dance Floor Chart. Ustanovitelj MTV Valkana Beach festivala. Kot DJ je nastopal po klubih v Europi in Rusiji. Dela projekte za Aquarius Records (Hr), Laus (London, UK), Be Saved (Berlin, GER), Family Grooves (HR) in Lovezone Records (FR). Soustanovitelj in producent slovenskih skupin The Ufoslavians, Trig Law, Manouche in Kisha ter hrvaških Golem in Dalmatian Dub.

Igor Leonardi - električna in midi kitara
Igor je v mladosti igral s slovenskimi kultnimi skupinami Begnagrad, Quatebriga in Miladojka Youneed. Kasneje je 10 let preživel v ZDA, kjer je z mnogimi različnimi glasbeniki preigraval jazz (Don Cherry), rock (Jason Newsted, bivši basist skupine Metallica) in hip hop (Telefunken). Trenutno vodi slovensko zasedbo Fake Orchestra.

Krešimir Tomec - električni bas
Basist, producent, ustanovni član skupine Cubismo. Sodeloval je z izvajalci kot Ritmo Loco, Peter Lovšin, Dino Dvornik, Magnifico, Nina Badrić, Bolesna Braća, Fake Orchestra, Oliver Dragojević, Golem, Dalmatian Dub in trenutno z Manouche. Njegova glasba je izšla tudi pri mednarodnih založbah in projektih: »Jazz It! Perfect Toy Records«, Rambling Japan in Visions UK. Večktarni dobitnik prestižne nagrade Porin.

Andrej Zavašnik Zava - bobni
Aktivni član skupin Srečna Mladina in Jardier. V preteklosti je sodeloval s skupinami Golem, Gušti in Polona, The Ufoslavians, Skor in Voodoo Popeye. Zava se poleg glasbe ukvarja tudi s fotografijo in video produkcijo.

https://www.facebook.com/triglawband/
https://soundcloud.com/trig-law

Iz pepela preminule velenjske zasedbe Wreck je nastal projekt z japonskim pridihom, ki sliši na ime Nakajima. Gre za neke vrste nadgradnjo oziroma logični razvoj Wreck. Do spremembe imena je prišlo, ker člani zasedbe ne verjamejo ali pa mogoče bolje rečeno ne podpirajo »reunion« politike. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, punka, hardcora 80-ih in še kaj bi se našlo. V glavnem, gre za skupek bogatih izkušenj iz njihovih predhodnih skupin, kot so Wreck, It's Not 4 Sale, Stranci, Daddy's Pudding, Platfuzz, Wasserdich...

Dejan Požegar - vokal
Siniša Hranjec - kitara
Uroš Potočnik - bas
Matic Kadliček - bobni

https://www.facebook.com/nakajima.band/
http://nakajima.bandcamp.com/

Haiku Garden je mlada štiričlanska shoegaze/indie rock zasedba iz Ljubljane, ki je nedavno pri založbi Kapa Records izdala svoj prvi EP z naslovom »Waver«. Že več kot leto dni igrajo avtorske komade, ki nastajajo iz idej posameznih članov skupine, ki jih nato s skupnimi močmi dodelajo v sveže in inovativne pesmi, ki združujejo žanrske vplive post-punka, grungea in psihedelije. K njihovi prepoznavnosti pa je v precejšnji meri pripomoglo tudi sodelovanje na Klubskem maratonu Radia Študent.

Luka Flegar - kitara, vokal
Matevž Bitenc - bas, vokal
Anže Knez - bobni
Klemen Tehovnik - kitara, sintetizator, vokal

https://www.facebook.com/HaikuGardenBand/
https://soundcloud.com/haiku-garden
http://kaparecords.bandcamp.com/album/waver

Začetki nove kranjske alternativne zasedbe Mutism segajo v leto 2014, ko se je zbralo nekaj mladih nadebudnežev, ki so imeli željo po igranju drugačne metalske glasbe, ki ni omejena s tradicijo in dosedanjo mentaliteto lokalne in pa tudi globalne scene ter njenih privržencev. Po enoletnem raziskovanju različnih odtenkov težke glasbe in pa tudi drugih stilov soničnega izražanja se je lani ustalila trenutna zasedba in začela ustvarjati. Skupina razvija svoj stil, ki sicer izvira iz težkih kovin, vendar ima tendenco zaplavati v vesoljske zvočne podobe ob vedno prisotni psihedelični senzibilnosti.

Kosez - kitara
Galadriel - bas
Chalice - bobni
Neža - vokal

https://www.facebook.com/mutismplc

After:
DJ El Gadzé [R.I.O.T. Productions / Rap Balkanica]
Lizbona, Portugalska

https://www.facebook.com/elgadze.music
http://elgadze-music.bandcamp.com/

Vstop prost!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1277105315647953/

18.06. Koncert: Belphegor (Avstrija), Abolished, Vasectomy

Tokratni sobotni metal razvrat bodo Dirty Skunks uprizorili v Kranju, v sklopu 5. obletnice kluba Trainstation SubArt!

Belphegor
http://www.belphegor.at/
https://www.facebook.com/belphegor/

Abolished
https://www.facebook.com/abolished.band/

Vasectomy
https://www.facebook.com/VasectomyOfficial/

Več informacij o koncertu:
http://www.dirtyskunks.org/slo/dogodki.html#belphegor

Vstopnice:
20 € v predprodaji, 24 € na dan koncerta
Vstopnice se lahko kupi prek On-Parole, ali pa v Orto baru in trgovini Truga v Ljubljani.
https://www.on-parole.com/si/shop/view/belphegor-abolished-vasectomy-kranj-18-06-2016-ticket

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1162738783770993/

14.-16.06. Kinofobija:

V junijski Kinofobiji se nam obetajo trije novi filmi, od katerih bodo nekateri celo premierno predstavljeni v Sloveniji.

14.06. Mustang (Turčija, 2015)
15.06. Sonita (Iran, 2015 - najbolši human rights film 2016)
16.06. Odprto morje (Italija, 2016 - Zlati medved Berlinara 2016)

Vstop prost/prostovoljni prispevki!

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1764156223830196/


Satan Is My Boyfriend
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Aug.2008
Location: Slovenija
Status: Online
Points: 4853
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jul.2016 at 10:32
V sklopu SubArt Festivala so včeraj žgali GMB in Brujeria.

GMB so me prijetno presenetili s svojim napredkom. Ko sem jih prvič videl so bili sicer zelo jezni, ni pa bilo tiste kakovosti, ki bi te pritegnila da z užitkom pogledaš nastop... Včeraj so pa odbrutalizirali tako kot se zagre. Pevec je v navalu besa s kablom basistki hotel odtrgat bas iz rok, bobnarju mikrofon od kase, nam pa bobniče z ušes! Odličen old school nastop in muzika!

Bližala se je nevihta in z njo tudi Brujeria... Jeff Walker se je mirno sprehajal med publiko, ker ON JE CAR! Ivan je napovedal da nas bo nevihta zaobšla in imel je prav. Niso pa nas zaobšli zamaskirani predstavniki zlovešče kartelske death metalske skupnosti. Odigrali so vse klasike in nekaj novejših zadev. Veliki bobnar je ubijal bobne, Walker je s svojo značilno pozo pokazal, da so Carcass tudi z nami, pevca sta svoje delo opravila z odliko vključno s performansom in dialogi iz albumov. Pevka ni potrebovala rute, ker je bila zamaskirana s pomočjo botoxa in je nekako spominjala na Mišo Molk. Je pa tudi ona svoj del opravila korektno in energično. Kitarist? Tudi on je svoj del opravil tako kot se za stare mačke spodobi, poleg tega je imel še Voivod majico, za kar dobi še par točk!

Skratka, bilo je zelo lepo in neverjetno poceni.
MacGyver je zakon!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jul.2016 at 11:07
luštn in kr dobro obiskan koncert, brujerije sm poznal sam par komadov in še to od učeri oz. unega anti trump sm slišal mal prej že tudi...sm odkartal v podporo domači predskupini, ki so odlično odpičil, icer ob primerjavi z mehičani z precej slabšim zvokom. una grozilna nevihta umes je bla prov top, čist en nov odtenek črne in ob prvih nekaj kapljah je blo skos prisotn un filing, da bomo zdej zdej dobil nebo na glavo.. in da zatorej dejmo še mal bolj začagat, kva če bo zadnjič :D 

do nekje polovice špila mi je blo vse špica in energetsko nabito, pol se mi zdi da smo se mejhn uspaval... so bli kr mal preveč samozavestni z maternim jezikom, nevem če jih je 5 ljudi štekalo kaj nam tupijo :D

se pa vidi da je goriška in obalna regija daleč nabolj fenilna tovrstnih zvokov k se vedno kr dialekt spremeni k pridejo taki bandi k nam :)

fletn večer, dans ravno tako pred downom kultur shock.
Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1536
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jul.2016 at 11:24
Ma odlično, porko dio!
Sem se kar vrnil v mladost...
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jul.2016 at 15:28
današnji koncert se seli na trainstation zaradi kilave napovedi.
Back to Top
vulgaris View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1912
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vulgaris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jul.2016 at 22:38
Originally posted by Jovo Jovo wrote:

Haha Watain, zakon :D


Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Jul.2016 at 14:14
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Aug.2008
Location: Slovenija
Status: Online
Points: 4853
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Jul.2016 at 22:45
ha ha, tudi avtorju reportaže je bila všeč voivod majca Approve
MacGyver je zakon!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2016 at 14:29
[url=http://www.flickr.com/photos/126309643@N04/albums/72157670533629222]brujeria foto galerija @ zoran kozina[/url]


tkole pa zgleda mestna vila po novem :)



Edited by frogstomp - 20.Jul.2016 at 14:31
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Sep.2016 at 23:32
Ekipa Trainstation SubArta poleti ni počivala. V juliju so organizirali 8. SubArt Festival, nato so sodelovali na nekaterih festivalih po Sloveniji in v tujini, dejavni pa so bili tudi v svoji hiši. Ekipa mladih umetnikov je na sveže pografitirala zadnjo steno, povsem na novo pa so uredili kadilnico ob hiši, postavili ograjo, tlakovali kadilnico in naredili stopnice.

Septembersko dogajanje mogoče res še ni v polnem razmahu, vendar nameravajo s programom že prihodnji mesec prestaviti v polno brzino. Sezono so otvorili Vibe Department s svojimi drum and bass, reggae jungle, neurofunk in oldies pokalicami, sledil bo ekskluzivni nastop legendarnega basista Jonasa Hellborga s projektom Trinity, v katerem sta se mu pridružila klaviaturist Aydin Esen in bobnar Keith LeBlanc, proti koncu meseca pa se bo zgodil še dobrodelni koncert za Mestni mačjak, za katerega so svojo udeležbo potrdile kranjske skupine Raggalution, Le Serpentine, The Mor(R)ons, GMB in Didge.

Glasbeni dogodki:
20.9. - Jonas Hellborg & Trinity with Aydin Esen & Keith LeBlanc
23.9. - Dobrodelni koncert za Mestni mačjak

Ostalo dogajanje:
1.-14.9. - Razpis za razstavljanje v Turbo galeriji [več informacij]
12.-24.9. - Šola odprtih vrat: Ureditev kadilnice [več informacij]
29.9. 2. - Veganska kuhna [več informacij]

20.9. Jonas Hellborg & Trinity with Aydin Esen & Keith LeBlanc



Trinity je projekt legendarnega basista Jonasa Hellborga. Hellborg je sodeloval že z mnogimi znanimi glasbeniki, med katere spadajo John McLaughlin, Mahavishnu Orchestra, Billy Cobham, Tony Williams, Ginger Baker, Bill Frisell, Mike Shrieve, Ornette Coleman, Steve Vai in Joe Satriani.

Na klaviaturah se mu bo pridružil Aydin Esen iz Turčije, na bobnih pa izkušeni Keith LeBlanc, ki je igral skupaj z Nine Inch Nails, Ministry, Sealom in Tino Turner.

Vabljeni na kalejdoskop rocka, funka, jazza in bluesa!

Jonas Hellborg (bas, Švedska)
https://www.facebook.com/Jonas.F.Hellborg/
https://youtu.be/QKDlN2hYwWA

Aydin Esen (klaviature, Turčija)
http://www.aydinesen.com/
https://youtu.be/Lu5VFfgfRRs

Keith LeBlanc (bobni, ZDA)
http://blancrecords.com/klb/
https://www.facebook.com/Keith-Leblanc-103051146593/
https://youtu.be/ycucRKex1c8

Vstopnina: 10 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1637386119924316/

23.9. Dobrodelni koncert za Mestni mačjak



Mestni mačjak bo prostor v katerem bodo dobrodošli vsi, tako tisti dvonogi kot štirinogi. Bo prostor kjer se bodo odvijale različne delavnice, prodajali unikatni izdelki in izdelki iz druge roke. Izkupiček vseh dejavnosti bo vedno namenjen za pomoč živalim v stiski. Za začetek se bo ekipa Mestnega mačjaka osredotočila predvsem na pomoč kranjskim brezdomnim mucam. S časom pa si želijo, da bi lahko pomagali tudi drugim živalim. Mestni mačjak bo prostor v Kranju, kjer boste lahko naredili nekaj zase in hkrati pomagali v svojem lokalnem okolju. Idejo za projekt je ekipa dobila s pomočjo Darkota in Viktorja, dveh zavrženih kranjskih mačkonov, ki so jima ponudili pomoč pri iskanju lepšega življenja.

Mestni mačjak že ima svoj prostor na Tomšičevi ulici. Da pa bo lahko služil svojemu namenu, ga je potrebno prenoviti. Pri tem bi potrebovali tudi vašo pomoč, saj le s skupnimi močmi lahko ustvarimo boljši in prijaznejši svet, zato vas Trainstation SubArt skupaj z ekipo Mestnega mačjaka vabi na dobrodelni koncert, katerega izkupiček bodo namenili za prenovo prostorov na Tomšičevi.

Nastopajoči:
Didge
GMB
The Mor(R)ons
Le Serpentine
Raggalution
Vibe Department (Keeshobran, Tmau, DR. J)

Prispevek: 5 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/1764557623785877/

Edited by HellFucker - 12.Sep.2016 at 23:32
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Nov.2016 at 23:05
Program za november:
09.11. 5. Veganska kuhna [več informacij]
10.11. Tematski stand-up: Internet (KUD Kiks) [več informacij]
11.11. Raggastation meets Jamcoast Crew [več informacij]
12.11. Koncert: Eruption, Hellcrawler, Morbid Creation [več informacij]
14.-18.11. Šola odprtih vrat: Mandale [več informacij]
14.11. Kinofobija: Sickfuckpeople [več informacij]
15.11. Kinofobija: Journey To Jah [več informacij]
16.11. Kinofobija: Grossmann Grindhouse [več informacij]
18.11. Recycleman: Alien greatest hits [več informacij]
19.11. Koncert: Attic Mist, Megs, Persons From Porlock, The Wet
21.-24.11. Eko Teden [več informacij]
26.11. Punkčina: Paraziti P.13, Wasted Time
26.11. Otvoritev zimske indoor skate sezone
29.11. Koncert: The Toasters (ZDA) [več informacij]
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jan.2017 at 19:20
Januarski glasbeni program v kranjskem Trainstation SubArt-u se nadaljuje z bas delavnico za vse ljubitelje funky jazz basovskih linij, ki jo bo vodila priznana basistka Kim Clarke iz skupine Defunkt. Raggastation bosta tokrat obiskala The W!ld Citizen in Michel Pfeifer, na prvem v novem sklopu eventov z imenom Freešn', ki nastajajo v sodelovanju s Klubom študentov Kranj, pa se bodo predstavile skupine Persons From Porlock, Ambra in Divje Jezero. Konec meseca sledi še koncert moderne electro-rock zasedbe Kontradikshn, ki je konec lanskega leta izdala debitantski album »Reframing«, na katerem bo za ogrevanje poskrbel elektronsko-instrumentalni projekt Helahirn, za katerim stoji Luka Tavčar. Poleg tega bo v Šoli odprtih vrat med drugim tudi predstavitev knjige »V vrtincu subkultur« avtorice Jasne Babić, ki je izvirno temeljno delo na področju slovenske humanistike in kulture. Osnovna tema knjige so subkulture, natančneje analiza obstoječih subkulturnih teoretskih konceptov.

Program:
18.01. Šola odprtih vrat: Bas delavnica s Kim Clarke (Defunkt) 
20.01. Raggastation: The W!ld Citizen, Michel Pfeifer
21.01. Freešn': Persons From Porlock, Ambra, Divje Jezero
23.-27.01. Šola odprtih vrat: Grafična delavnica
26.01. Šola odprtih vrat: Predstavitev knjige V vrtincu subkultur (Jasna Babić)
27.01. Kontradikshn, Helahirn

> 18.01. Šola odprtih vrat: Bas delavnica s Kim Clarke (Defunkt)

Delavnica za vse ljubitelje funky jazz basovskih linij. Kim Clarke je ena izmed najboljših basistk na svetu, ki je navdušila že mnoge, na delavnici pa bo svoje znanje delila z nami. Pokazala nam bo razne trike in prijeme, zato nujno prinesite svojo bas kitaro in skupaj bomo ustvarili mali bas orkester.


Vstop prost!

Facebook dogodek:

> 20.01. Raggastation: The W!ld Citizen, Michel Pfeifer

The W!ld Citizen je Ljubljančan, ki je vinyl selektor BORIS sound systema. V njegovi selekciji najdete vse od roots reggae, dub do stepper plošč in še kaj. Vsak mesec lahko poslušate nov mesečni dnevnik na njegovem mixcloud kanalu, da dobite občutek kakšen vibe lahko pričakujete. Je protagonist reggae zabav v klubu Zoo. Pravi glasbeni fanatik, ki vedno vloži vse od sebe za nastop in tudi tokrat ne bo nič drugače.


Michel Pfeifer bolje znan pod umetniškim imenom Mixxle (Vibe Department) vam bo tokrat predstavil svojo dub alter ego pojavo. Ljubezen do duba je začel razvijati v letu 2000 in jo je nadgradil v letu 2016, ko se je odločil da vam poleg drum and bass muzike predstavi še svoj pogled na dub pod novim psevdonimom Michel Pfeifer. Predvsem ga zanima dub, ki je sproduciran v Evropi, seveda pa nikoli ne prezira mame Jamajke.


Vstop prost!

Facebook dogodek:

> 21.01. Freešn': Persons From Porlock, Ambra, Divje Jezero

Znani in hudi bandi so ponavadi že dolgo na sceni, mi se pa sprašujemo ali so dolgo na sceni, ker so hudi ali so hudi, ker so že dolgo na sceni? Da bi dobili odgovore na te kura - jajce vprašanja, je potrebno spremljati bande od začetka in videti, kaj je potrebno, da se nam izbrane skupine zasidrajo v srca kot holesterol.

Persons From Porlock: Zajetna doza garažne psihadelije, ekstrakt rocka poznih šestdesetiih, trije ščepci popa in ščepec jazza (Radio Študent, 2015).

Persons From Porlock so na domači glasbeni sceni opazni vse od 15. Klubskega maratona Radia Študent. Mlad ljubljanski četverec, ki ga tvorijo Nikolaj Mulej (ritem kitara, vokal), Martin Pavlovec (solo kitara), Gregor Bajc (bas) in Vasja Onič (bobni), je v svoje ustvarjanje vpeljal nalezljivo mešanico opojnih stonerskih surovin, jo nadgradil z ekstraktom rocka poznih 60-ih in 70-ih, shizofrenim popom in zapomljivimi kitarskimi riffi. Sanjavi vokal in hipnotične vizualije psihedelično vzdušje na koncertih popeljejo še na višjo raven. Svoje ime so legitimizirali s prvencem »Things People Don't Like«, ki je marca lani izšel pri Založbi ZARŠ. Po predstavitvi albuma so pomlad oznanjali po raznih alternativnih klubih po vsej državi in za supino se je upravičeno začelo govoriti, da postajajo eni glavnih predstavnikov neopsihedelične glasbe pri nas.


Ambra: Zmes kitarskih riffov brez dna in udarcev brez rokavic, bolj zadeta kot Stoned Jesus.

Tišina je prekinjena, luči so prižgane... Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara) in Robi Rep (bobni) tvorijo trdo, glasno in vnetljivo snov pod imenom Ambra. Trojka je po več kot desetletnem premoru od zadnjega skupnega ustvarjanja aprila 2015 našla skupni imenovalec v glasbenem izrazu, ki navdihe išče v raznolikih alternativnih glasbenih žanrih tršega dela spektra, ki skupaj krepijo ustvarjalni arzenal skupine. Ob tem trojica ni pozabila niti svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj avtorskih komadov.


Divje Jezero: Divje jezero ni niti etno, niti jazz, niti progresivni rock, niti blues, a je v njem vse našteto, pa še mnogo drugega. Zvenijo kot posrečena vez s preteklostjo, z glasbami, po katerih se preteklih desetletij spominjamo po dobrem, ne da bi pri tem izgubili občutek za čas, v katerem delujejo in ustvarjajo.

Skupino Divje Jezero sestavlja pet glasbenikov, ustvarjajo inštrumentalno glasbo v kateri je moč zaznati veliko različnih stilov ter vplivov, ki jih nikakor ne obremenjujejo in omejujejo. Po začetnih spremembah v zasedbi so leta 2009 kot trio posneli prvi demo plošček »Divje Jezero«. V želji po ustvarjanju avtorske glasbe, ki bo zanimivejša in bolj raznolika ter tudi kvalitetnejša, se je izkazala potreba, da se skupina okrepi z dodatnim košem harmonij in melodij - klaviaturami. Skupina je začela razvijati svojevrsten slog glasbe kar se odraža tudi v novih skladbah in na nastopih. Po uspešnih nastopih in predstavitvah po klubih doma in v tujini, je skupina po nekaterih priložnostnih sodelovanjih v svojo sredo sprejela še saksofonista. Maja 2015 je skupina pri založbi Celinka izdala svoj prvi album z naslovom »Mestni Vrvež«, na katerem je deset avtorskih skladb in ponuja raznoliko glasbeno izkustvo, ki poslušalca oddaljuje od vsakdana in vabi k doživljanju trenutka, za katerega je potreben čas, ki si ga tako ali tako odmerjamo sami.


Freešn' je produkt KUD-a Subart in Kluba študentov Kranj, ki se bosta trudila, da bomo prepihani s svežim vetrom vzhajajočih bandov in da boste čez nekaj let kot legit hipsterji lahko rekli »Jst sm ta komad slišal, ko še niso bli slavni«.

Vstop prost!

Facebook dogodek:

> 26.01. Šola odprtih vrat: Predstavitev knjige V vrtincu subkultur (Jasna Babić)

Izvirno temeljno delo na področju slovenske humanistike in kulture. Osnovna tema knjige so subkulture, natančneje: analiza obstoječih subkulturnih teoretskih konceptov. Avtorica na osnovi svojega večdesetletnega delovanja na tem področju prikazuje, kako so se oblikovale in spreminjale definicije subkultur, kako se je razvijalo pojmovanje oziroma več soobstoječih konceptov subkultur in raziskovalnih tradicij, kje so bili poudarki v posameznih raziskovalnih obdobjih, ki so vplivali na spremembo splošne definicije subkultur vse do danes. Vsebinsko se je omejila na teoretska dognanja in razlage, ki so jih razvili pisci kulturnih študij v povezavi z mladinsko kulturo, zlasti glasbo. Skozi besedilo se prepletajo tri glavne smernice: ali lahko govorimo o obstoju univerzalne subkulturne teorije, ali subkulture lahko razložimo s konceptom, ki predvideva homogene, razredno utemeljene prakse, in ali so sodobne subkulture vpete v marketing lastnih identitet. Knjiga je tako historični in vsebinski prerez subkulturnih konceptov.

S tega vidika lahko štejemo njeno knjigo kot pionirsko, ne samo v lokalnem merilu, temveč tudi mednarodnem. Odlikujejo jo tematska inovativnost, sistematični pregledni značaj, kritične primerjalne analize, vsebinska izčrpnost ter spoznavni domet, ki presega dosedanje študije na to temo. Namenjena je kar najširši javnosti, ne le strokovni.

Takole jo je ocenil pisec spremne besede, dr. Mitja Velikonja: Jasna Babić je v pričujočem besedilu izkazala zelo kompetentno uporabo teoretskih orodij, terminološko temeljitost ter sijajno poznavanje relevantne strokovne in znanstvene literature ter primarnih virov. Njeno delo nadgrajuje in v marsičem presega dosedanje študije subkultur na Slovenskem, tako iz njihovega »klasičnega« obdobja (predvsem punka) v osemdesetih letih (Ogrinc, Tomc, Vogrinc, Vidmar) kakor iz njihovih »zrahljanih« okvirov v devetdesetih (Stanković, Muršič, Gregorčič, Bašin, Velikonja), kar velja pozdraviti s stališča razvoja tega raziskovalnega polja. Avtorica dokazuje pomembnost in potrebnost ukvarjanja s to temo tudi v času, ko mnogi te pojme in teorije jemljejo kot obstranske ali popolnoma posrkane v korporativnost današnje globalne družbe.

Mag. Jasna Babič je sociologinja in kulturologinja, raziskovalka na Mirovnem inštitutu (področje raziskovanja: kulturna politika, civilna družba), vse od leta 1998 soustvarja program AKC Metelkova mesto, je avtorica številnih tekstov na tem področju, knjiga pa je njen prvenec.


Vstop prost!

Facebook dogodek:

> 27.01. Kontradikshn, Helahirn

Kontradikshn je skupina, označena kot slovenska electro-rock mašina, ki na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo: breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum'n'bass skozi (post) punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Sozvočje, ki rado povabi na hipnotični ples tudi ljudi z malo manj plesnimi navadami.

Leta 2013 so Kontradikshn na največjem festivalu za nove bende v Banja Luki osvojili 2. mesto. Kmalu za tem so izdali svoj prvi EP »Anatomy«, za katerega je sledila turneja po celotni bivši Jugoslaviji. Leta 2015 so bili po oceni MENT Ljubljana izbrani med Top5 novih slovenskih skupin, to leto so tudi veliko nastopali po Sloveniji, Hrvaški in Bosni in Hercegovini. V 2016 so izdali debitantni studijski album »Reframing«, za katerega je kmalu sledila osemdnevna turneja po Hrvaški, Srbiji, Bosni, Črni Gori in Makedoniji. 

Zasedba:
Petar Stojanović - vokal, kitara, synth
Matej Plešej - kitara, bass synth
Anže Kump - bobni


Helahirn je elektronsko-instrumentalni projekt, za katerim stoji Luka Tavčar. Nastal je zaradi velike želje po ustvarjanju lastne glasbe, vse skupine v katerih je Luka igral so namreč razpadle. Njegova glasba vključuje različne glasbene zvrsti, od punka, metala, elektronike, d'n'b in še česa. Poslušanje njegove glasbe v živo je edinstvena izkušnja, gre za odštekan nastop, poln energije in udarnega ritma. Čeprav Luka prihaja iz mirne vasice Sorica pri Železnikih, pričakujte nepričakovano.


+ afterparty:
Erma (Vibe Department)
DJ in organizator eventov, poznan po svojih energetičnih setih.


Prispevek: 5 €

Facebook dogodek:
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Sep.2018 at 10:34

Dns ob 9h
že v torek smo mel dol Discomfort, prav tako it Italije.. in se izkaže, da prov sede tkole, en band, ki igra šolsko uro.. lih tok da se med delavnikom na 2 pirčka omejiš brez da bi te napalil na "še" :)

Vstopnina: 8€
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Oct.2018 at 19:28
pr besed na učerejšnji špil (Vigilance, Morost, Smrt)


Zakon večer, cca 80 obiskovalcev in razmeroma publično doživeto, brez moshpitov, komu se pa še da.. :)

Zgodbo Vigilence sm nehal spremljal leta nazaj, ko so šli od klasičnega otoškega heavyja tonsko bolj v Venom smer. Tako da so me na koncert najbolj nagnali Morost, so se pa tekom večer karte temeljito premešale.

Kljub temu, da je šlo za najverjetneje najbolj zaspan dan tega leta in sm tudi zaradi posledic prejšnjega večera, preživetega v istem prostoru, komaj držal veke narazen... so že spočetka takoj dvignili razpoloženje Smrt, kjer se res pokaže, da je metal filing v svoji osnovi moten, umazan... ker odšpilano je blo tako tako... malo mim malo zravn.. ampak fuck ej.. zakon še vseeno. Predvsem naveza bobni-kitara, bas... basist je bil tam gor, lep čedn mož, spod prstov pa ni šlo kj dosti, ne tonsko, ne ritmično. In pol je tu še zakon hc vokalist, ki se je fajn razpištoljil in vlekel gor energijo na nesiljiv način. Par riffov je blo kontra dosedanji kritiki prov dbest odšpilanih, predvsem en tapping mi je ostal v spominu. Nekako me je vsa ta razglašenost, nedefiniranost vrnila v spominu do svojih prvih koncertov, ki so prov tko zgledal... Mladostniška zagnanost > songwriting & izvedba = zakon doživet koncert.

Špüüüüülej!

Morost. Tokrat brez klaviatur... tehnično dovršeno, ampak počasno, nekarizmatično in slabo povezano. Mal pade filing ko po odigranem komadu člani počasi en za drugim nehajo zganjat hrup, in se otočki aplavzov nekako nespretno štulijo umes. Nevem. Poznam plato, mi je gut, ampak filingaško ni neki posebi zapalilo.

Vigilance so mi bli po filingu prov top, četudi nikol ne bom odpustil vokalne degradacije, saj mi je ta band najljubše zvenel s pravim heavy glasom. Grmenje čez mi ta filing hoče uzet, ampak fuck ej, bobni pa kitare so fajn preplastil celo zadevo, un pravi heavy galop je gnal čez vsak hrib. Neki bi osebno uštimal glede solo kitare. Tist zvok je res zoprno visok in to ni krivda tonca. Smo šival bobnčke s pirčki po koncu. Drgač pa res dobr.

Ne bom lih pohvalu, da se nas je kmalu po špilu steralo ven k bi se lahko še mal nadaljeval ob pirčku in glasbi. 



Edited by frogstomp - 15.Oct.2018 at 19:28
Back to Top
Gmajnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 14.Feb.2014
Status: Offline
Points: 1449
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gmajnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Oct.2018 at 20:52
Vredu koncert je bil. 

V osnovi sm pršu pogledat Smrt, ker so mi glede na njihov demo posnetek deloval bol taki ''divji'' death metalci, k jih boli kurac za zglancan zvok in tawžnt pussy-tehničnih rifov na komad - in res je blo tko, tipi so bli kr fajn divji na odru in so ga žgal sto na uro Thumbs Up 
Mislm, da bi tale bend loh kr obetal v bodoče, če bi jim ratal nardit še mal bl catchy komade, k se bl zasidrajo v spominu - mogoče sam mal oluščt tele komade (še rajš pa kr nove komade čimveč delat), kšn ne tolk definiran rif manj, pa rajš kšnga res hudga (catchy) mal podalšat. To je sevede sam moj filing/okus, če je bend navdušen nad komadi karšni so zdj, pol naj itak nadaljuje tko naprej - vsak mora poslušat svoj filing Approve 

Morost sem zdj vidu drugič v živo in si sam še enkrat potrdu, da ta bend ni zame - nč nimam prot bendu, so dobri glasbeniki, sam njihovi komadi mene pač ne ganejo. Ne more bit vse za vsazga Cool

Vigilance so bli pa ta drug razlog za obisk tega koncerta, ker jih še nism nkol vidu v živo, sam ene par komadov sem slišu skoz zadnja leta na internetu. Všeč mi je surov in bl divji heavy metal, tko, da sem vedu, da od njih loh pričakujem kj tazga Evil Smile V živo so se mi zdel dost bl udarni kokr tist kr sm slišu na njihovmu bandcampu, kar je super. Deloval so mi pa tak ''evil-party'' heavy metal bend, zlo na poskok LOL Jih bom mogu še kdaj pogledat v živo, da bom loh za zihr reku, a so mi kul al tko tko Wink

Res je bl dowgcajt na Trejnu po koncertih, vsaj tale zadn let kdr sm bil jz tam - al ful hitr zaprejo, al pa folk kuj zgine domov in bi blo itak vsen, če kr zaprejo LOL
Drgač pa kul, trije bendi 6 eurov Clap
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Nov.2018 at 17:08

tole je jutri na trejnu med drugimi.. zakon metal brez kitat in z mnogo trobili :)

Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Nov.2018 at 13:50



Edited by frogstomp - 07.Nov.2018 at 13:50
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jun.2021 at 10:52
kratek dokumentarc o najljubši bajti, ki je izšel ob 10 letnici delovanja, na dan državnosti... z nami že 1/3 trajanja države :)

[url=https://fb.watch/6lkDHxn6Yz/]https://fb.watch/6lkDHxn6Yz/[(url]
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Aug.2022 at 17:45
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Dec.2022 at 14:17

  Donacija dohodnine za novo streho.

Pozdravljeni,

Train še vedno rabi novo streho! &amp;#128642;&amp;#128643;&amp;#128643;&amp;#128643;&amp;#127968;

V Sloveniji ima vsak državljan možnost, da 1% dohodnine, ki jo drugače plača državi, nameni za donacije . To te nič ne stane, samo izpolniti moraš en obrazec . Če tega ne narediš, ta denar ostane državi.



&amp;#10067; Kako doniram dohodnino &amp;#10067;

Obstajata dva načina:
&amp;#9642;&amp;#65039; Prek spleta - v portalu e-Davki oddaš obrazec (https://edavki.durs.si/.../CommonPages/Opdynp/PageD.aspx...). Vpišeš davčno št. in procent dohodnine (1%) in pritisneš “Oddaj vlogo”. Ime društva se nato izpolni samo.
&amp;#9642;&amp;#65039; Prek pošte - izpolniš obrazec (https://edavki.durs.si/Open.../Dokumenti/doh_don.i.sl.pdf...) in ga pošlješ na svoj pristojni finančni urad.
&amp;#9642;&amp;#65039; Obrazce lahko izpolnite tudi na vseh naših dogodkih, na finančni urad pa jih bomo odnesli mi.

Pristojni finančni urad za Gorenjsko je:
Finančni urad Kranj
Koroška cesta 21
4000 Kranj

&amp;#10067; Katere podatke dam na obrazec &amp;#10067;
Naziv upravičenca: Kulturno umetniško društvo SubArt
Davčna številka: 96672153

Več info: www.subart.si

Najlepša hvala! &amp;#10084;&amp;#65039;

Subart team

Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11725
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.May.2023 at 15:23
vir

Društvu Subart je bil podeljen status nevladne organanizacije v javnem interesu. Čestitamo, radi mamo :)

Kaj to pomeni pa si lahko prečitate tule.



Edited by frogstomp - 12.May.2023 at 15:27
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,469 seconds.