Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Paranoid Metal Market > Kupim
  New Posts New Posts RSS Feed - Super jewel box (CD škatle)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Super jewel box (CD škatle)

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member

dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 2060
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Super jewel box (CD škatle)
    Posted: 06.Jan.2022 at 16:51
A se komu kaj sanja, kje pri nas dobiti t.i. "super jewel box" prazne škatlice za CD-je? To je tale reč:



Običajno kupujem CD škatle v Mullerju (5 škatlic po 1.99 eur, kaj češ lepšega), imajo kar se osnovnih formatov tiče, večinoma vse na zalogi, le tega, prmejduš, ne najdem nikjer.
Ne pričakujem, da jih bom dobil po Muller ceni ampak pri nas, kolikor sem googlal, nisem našel sploh nič ustreznega, kolikor sem gledal pa po tujini (večinoma EU) pa vsepovsod, kjer sem kaj našel, zahtevajo ledvico za poštnino.

Nista problem CD in sprednji ovitek CD-ja, problem je zadnji, ki je nekoliko večji, predvsem pa drugačne oblike, kot jih poznamo v klasičnih CD škatlicah.
P l a c e h o l d e r
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 05.May.2014
Status: Offline
Points: 2811
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jan.2022 at 17:10
jst kokr sem zdjele pogledal na google sem najbrž ponovil tvojo vajo. nič ni.
v tujini pa kot si napisal je tega ogromno. edino glede poštnine nisem nič čekiral. - kot si ti rekel da je velika.

probaj kontaktirat kako tiskarno al pa kako podjetje ki tiska na CD/DVD medije al pa kako SLO založbo če ma kaj. čopa vpraš magar na konc koncev od on-parola. sej veš ker je. iz trbovlja je.

fsp. hm. ... i feel you. poznam ta feeling. k sem še sam mel CDje originalne sem tud kdaj potrebval kak eksotičen ovitek oziroma škatrlico pa je že takratr bla jeba. 10 let nazaj. sam sem pol skenslal in vinilke in CDje. nehal to kupovat. samo še FLACe mam na PCju. ne ubadam se več s tem. mi ni več. itak je BV. čeprav razumem stališče umetniškega izdelka. jaz sem se odločil skenslat vse fizične oblike medijev zaradi hendlanja. to ni for ever stvar da bi jo skoz mel ker se nucajo. edin če bi mel CDje pa DVDje pa pol kopije na PCju. ok zdje sem mal zašel iz teme.

am, kot sem ti rekel: obrn se na čopa. poklič ga pa ga vpraš. daš za kako kavico dve pivo dva pa je to to.
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member

dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 2060
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jan.2022 at 17:44
Ja, v skrajnem primeru lahko vprašam tudi na onparole, čeprav ne vem, koliko so tam aktualne prazne škatle posebnega formata. Bom premislil. Hvala :)

Ja, saj recimo najdeš tule (gledam predvsem EU odkar so nam z junijem lani nabili DDV tudi za čezmejne nakupe pod 22 eur + stroške neposrednega carinskega posredovanja) marsikaj:

Super Jewel Box Standard 1CD Box - without tray € 0,48
CD Size Super Jewel Box Tray - clear € 0,24

... in recimo cena za oboje skupaj mi je povsem sprejemljiva. Ja, to bi bilo super. Na živce mi gre pa poština (+ 25€) za katero ob samih škatlah dobiš na trgu že dva, tri originalne nove CD-je, pa se potem človek vpraša v smislu nakupa prazne škatle.
P l a c e h o l d e r
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member

dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 2060
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Oct.2022 at 23:03
Update - če bo komu kdaj prav prišlo.

Danes sem se ponovno lotil iskanja teh famoznih super jewel škatlic (naokoli jih ne prodajajo, ker so licenčne), v povprečju za par jeb... škatlic še vedno poštnina 25 - 30 eur (razen US/UK, kjer pa potem spet pride ddv + stroški carinskega postopka odkar so bumbarji ukinili 22 eur limit), in aleluja, končno ... našel na allegro.pl napram ostalim preklemansko dobro ponudbo.


Total price
9,90 €
Delivery from
4,30 €
With delivery
14,20 €

(iz Poljske dostavlja DPD)
P l a c e h o l d e r
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member

dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 2060
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Nov.2022 at 13:23
Update.

Škatle so precej dobro zapakirane, karton, veliko mehurčkov, cajtngi ... v vsega štirih dneh prispele iz Poljske. Kot se spodobi za kakovosten licenčen izdelek je vsaka še posebej zavita v folijo. Priložen je bil tudi račun.

Če komu kaj pomeni oz. bi nujno potreboval, mu lahko kakšno odstopim (naročil sem jih 10), da ne bo zaradi ene ali dveh zapravljal za poštnino - preferable v okolici LJ ali Zasavje, ne bi pa ravno pošiljal, ker je lahko pakiranje prazne lomljive škatle sila nehvaležna reč.

Pri starih CD kolekcijah to najbrž ni problem, opažam pa, da zadnje čase vedno več založb pakira CD-je v to reč. Po eni strani zoprno, ker jih je težko dobiti, po drugi strani pa (če jih dobiš) kul, ker so konkretno močnejše, manj lomljive od standardnih CD škatlic.
Če se je kakšna zlomila se je kvečjemu pri slabem pakiranju pošiljke z drugega dela sveta, medtem ko se mi pri običajni rabi še ni.





Zdaj pa obljubim, da bom nehal moriti s temi brezveznimi škatlami. Častna Titova. Ma res no! :P

P l a c e h o l d e r
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,469 seconds.