Print Page | Close Window

Darkthrone

Printed From: Paranoid Metal Webzine
Category: Bandi
Forum Name: Tuja scena
Forum Description: Debata o tuji sceni in bandih
URL: http://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=574
Printed Date: 12.Jul.2020 at 12:05
Software Version: Web Wiz Forums 12.01 - http://www.webwizforums.com


Topic: Darkthrone
Posted By: Tyrant
Subject: Darkthrone
Date Posted: 25.Mar.2008 at 16:35
No zdej je pa že cajt da tud ta skupina dobi svojo debato!

Men ena izmed top 5 skupin. Vse kar so/sta ustvarla je res zakon!

 
F.O.A.D.


-------------
To err is human..to arr is pirate. mjauReplies:
Posted By: bostjan_death
Date Posted: 25.Mar.2008 at 18:39
Carja black metalaClap
Albumi ki so meni tr00:The cult is alive,Under a funeral moon,Hate them, Blaze....Evil%20Smile

Posted By: danzig
Date Posted: 25.Mar.2008 at 18:54
Meni so tako tako....


Posted By: Fenriz_D
Date Posted: 25.Mar.2008 at 19:12

Albume izdajata kot po tekočem traku, res zanimivo Hate them sta spravla skupaj v 24 urah, če se ne motim pa je super album....drugače pa najraje poslušam total death, panzerfaust in a blaze in the northern sky. Če se Fenriz ne bo zapil, lahko še pričakujemo kar nekaj albumov...


Posted By: rožica
Date Posted: 25.Mar.2008 at 19:34

Panzerfaust je nori. Sicer neprebavljiv vokal ampak zraven še celo nekako paše... Transilvanian hunger ma tist lep mehek zvok, mi je zlo všeč tudi. Soulside Journey... Mi načeloma ni slab sam ne poslušam ravno pogosto, ma pa super zvok, atmosfero... Blaze in Under funeral moon mata par dobrih komadov sam me še nista neki povsem do konca pritegnala... V novejšem materialu se pa skriva tut par takih cvetk, ki pogosto uletijo v playlisto pr men. Pa zelo zanimiv razvoj glasbe mata, od death začetka do blackmetala in tele oldskul mešance ki jo žgeta zdej...

 
Od tanovih zadev mi je pa daleč najbol kul single Too Old Too Cold, na zadnjih dveh albumih se mi zdi da je v albume poleg dobre muske skoraj vrinjenega nekaj materiala da se po domač rečeno pač 'zafila'.


Posted By: Abyss
Date Posted: 25.Mar.2008 at 21:38
Originally posted by rožica rožica wrote:

Panzerfaust je nori. Sicer neprebavljiv vokal ampak zraven še celo nekako paše... Transilvanian hunger ma tist lep mehek zvok, mi je zlo všeč tudi. Soulside Journey... Mi načeloma ni slab sam ne poslušam ravno pogosto, ma pa super zvok, atmosfero... Blaze in Under funeral moon mata par dobrih komadov sam me še nista neki povsem do konca pritegnala... V novejšem materialu se pa skriva tut par takih cvetk, ki pogosto uletijo v playlisto pr men. Pa zelo zanimiv razvoj glasbe mata, od death začetka do blackmetala in tele oldskul mešance ki jo žgeta zdej...

 
Od tanovih zadev mi je pa daleč najbol kul single Too Old Too Cold, na zadnjih dveh albumih se mi zdi da je v albume poleg dobre muske skoraj vrinjenega nekaj materiala da se po domač rečeno pač 'zafila'.
 
 
Se strinjam.
 
Drgac sta pa Darkthrone zakon  in mislm da bosta še ene par dobrih albumov nardila.


Posted By: lord infernus
Date Posted: 25.Mar.2008 at 22:04

Dark Throne je zakon bend z veliko dobrga materiala starega in novega se zdej se spomnem kaksni filingi so bli ke sem prvic poslusal transilvanian hunger...atmosfera pri tem bendu je totalno zakonPosted By: lord infernus
Date Posted: 25.Mar.2008 at 22:05

aja sam res upam da se fenris ne bo do konca zapil ke je cedalje slabse za vidit...pijaca je res kurba sam kaj ko je tko dobraPosted By: puzavnar
Date Posted: 26.Mar.2008 at 12:06
skunk bl
baje ga poha na polno heheBig%20smile
men je pa tanowa plata krneki
blackpunkthrone


-------------
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes


Posted By: Pervertor
Date Posted: 26.Mar.2008 at 15:01
men je najboljša plata Panzerfaust, a nobena ni slaba. sam men so bol všeč kaki dobri posnemovalci (Katharsis, Pest, Myrkr)


Posted By: Atheist
Date Posted: 27.Mar.2008 at 10:10

Datum objave: 27.10.2007
Naslov: Darkthrone - F.O.A.D.
Ocena: 90/100 %
Avtor: Tyos
javascript:history.back%28%29; -  Bojim se, da bi pričujoča recenzija spričo subjektivne naravnanosti pisca v določenih segmentih utegnila ujeziti bralca, saj je ''duet'' Darkthrone pogosto tisti kamen spotike v metal glasbi in nenazadnje tudi kulturi, na katerem se lomijo kopja. Podpisani skupino Darkthrone doživlja kot upor institucijam in mehanizmom, ki poskušajo metal glasbo spustiti na nivo prodajnega artikla, raztrgati njeno identiteto in jo posledično narediti privlačno množicam. Metal glasba ni instanten proizvod, ki nam ga strežejo na radijskih in televizijskih valovih, marveč dosežek, ki ga je potrebno zaužiti postopoma, da lahko docela dojamemo njegovo bistvo in sporočilno vrednost, ki nam jo ponuja.
    F.O.A.D. preveva primitivizem (prvinskost) slogana ''Sex, drugs & rock 'n' roll'', ki nakazuje odklon normam, ki so veljavne znotraj ustaljene subkulture že v tem primeru (ironično) metal subkulture. Opozarja na že omenjeno razvrednotenje glasbe spričo mehanizmov množičnega obveščanja, do katerega je prišlo s porastom popularnosti ''trših'' oblik muziciranja. Na tem mestu je potrebno poudariti, da gre za black metal izdelek, čeravno na prvi pogled F.O.A.D. ne bi mogli uvrstiti v dotično podzvrst. Evolucija v glasbi nas je pripeljala do stopnje, na kateri pod pojem black metal uvrščamo skupine tipa Dimmu Borgir, Satyricon in Emperor, pozabljamo pa pionirje v tej zvrsti, kot so Bathory, Destruction, Venom, Celtic Frost in Mercyful Fate. Darkthrone se z novim albumom vrača v obdobje izpred 25-ih let, v obdobje, ki je poznalo zgolj izraz metal ne ozirajoč se na podzvrsti. Vseeno lahko danes iz tistega obdobja razločimo black metal kot najbolj ekscentrično obliko, ki se je pojavila znotraj metal glasbe. Tej ekscentričnosti Darkthrone sledi že od samega začetka spreminja se zgolj v načinu podajanja sporočila.
    Glasba z novega albuma asociira na Motörhead in zgodnje Bathory albume, saj gre za ''umazan'' rock 'n' roll s pridihom punka. Strukture skladb so kot je pri Darkthrone že pravilo zreducirane na najbolj osnoven nivo, ki poslušalcu dopušča dovolj manevrskega prostora, da odklopi svoj razsodni um in preprosto uživa. Pri Darkthrone ni prostora za izkazovanje tehničnih sposobnosti muziciranja, prej nasprotno, kaže na to, da ni bistveno število solaž ali sprememb ritmov na skladbo, marveč pozitiven občutek skladnosti, ki ga je moč doseči tudi v minimalistično zastavljeni glasbi. Bistvo ni v tehnični dovršenosti, marveč v sposobnosti ustvarjanja ambienta, kar Fenrizu in Nocturno Cultu odlično uspeva. Mariskdo se bo ob poslušanju novega albuma spodtaknil ob zvok, ki ni več takšen, kot smo ga bili vajeni iz albumov Transilvanian Hunger, A Blaze In The Northern Sky ali Under A Funeral Moon. Osebno sem mnenja, da so omenjeni albumi odlični in veljajo za klasike, ampak metal ne potrebuje še enega albuma tipa Transilvanian Hunger, ker bi to pomenilo prej korak nazaj v razvoju glasbe. Darkthrone klasike so klasike ravno spričo svoje edinstvenosti in ponavljanje ustaljenega vzorca, ki je skupini prinesel uspeh bi razvrednotilo težo in pomen, ki ga ti albumi imajo v metal glasbi. Pot, ki jo je skupina ubrala že z albumom Hate Them se mi zdi prava in primerna, saj pojem Darkthrone vseeno ohranja tisto že omenjeno ekscentričnost, ki ga krasi že od vsega začetka.
    Vsekakor velja povedati nekaj besed tudi o sporočilu, ki ga nosijo besedila na najnovej¹em umotvoru norveških posebnežev. Darkthrone se v tem segmentu pojavlja v izjemno močni drži, o čemer priča že sam naslov albuma F.O.A.D. � Fuck Off And Die. Iz tega lahko sklepamo, da Darkthrone ne potrebuje pozornosti javnosti, vsaj ne v splo¹nem pomenu. F.O.A.D. je elitističen proizvod, ki se razodeva zgolj tistim, ki so pripravljeni ovreči vse predsodke in stereotipe ob spoznavanju njegovega bistva. Rdeča nit je nostalgija, ki jo pisca besedil čutita do časa v katerem se je rojevala njuna pripadnost do točno določene glasbe. Vračata se v čas adolescence, ko sta skozi glasbo skupin Manilla Road, Brocas Helm, Piledriver, Destruction, Omen, Razor in Sacrifice odkrivala krasni novi svet.
    Žal metal svet danes ni več tako enoznačen kot je bil pred več kot dvema desetletjema. Metal je postal industrija, katere proizvodi po večini izkrivljajo podobo te izjemne glasbene oblike, zato me toliko bolj navdušuje pristnost in iskrenost, s katero se predstavljata Fenriz in Nocturno Culto. Brez slabe vesti lahko zapišem, da je F.O.A.D. odličen album, ki docela služi svojemu namenu -  pokazati kako uživati metal ne oziraje se na ustaljene forme. Tistim nejevernikom, ki tega ne razumejo Fenriz in Nocturno Culto vzklikata � F.O.A.D.!
Recenzijo je spisal kolega, idejni vodja clairvoyant-webzine-a, Tyos...
 
http://www.clairvoyant-webzine.com/index.php - http://www.clairvoyant-webzine.com/index.php
 
http://www.clairvoyant-webzine.com/novice.php%20-direkten - http://www.clairvoyant-webzine.com/novice.php   -- direkten link do novic, v kratkem prihaja vech materiala in vsebine, dolochene strani so she v obdelavi...check it out...


Posted By: Tyrant
Date Posted: 27.Mar.2008 at 15:51
sej ta ta nov album je prov najbolši!
prov zakon bi blo vidt kej takga v živo. sam k to nikol ne bo:\
pa še besedila nasploh so mi ful dobra.

Canadian Metal

Sex With Satan the loudest song
Sounds like a hammer from hell
Pyrokinesis and Take This Torch
Sounds that fill me with no remorse

Canadian Metal

Whimsical Uproar, Tortured Souls,
For these fuckin' sounds my angry heart calls
Canadian metal, just obey
On your weak sounds (new plastic metal) we will prey...

(Trivia: "Sex With Satan" is a song by Piledriver, "Pyrokinesis" is by Sacrifice, "Take This Torch" is by Razor, "Whimsical Uproar" is by Obliveon and "Tortured Souls" is by a band named Slaughter.)


-------------
To err is human..to arr is pirate. mjau


Posted By: rožica
Date Posted: 27.Mar.2008 at 17:02
edit: Canadian metal ma prau zakon official video lol. :D
 
Pa fine so nove zadevščne... regressive metal. Clap 
 
Že nekateri naslovi delujejo tk noro: Raised on Rock, Graveyard Slut, Whiskey Funeral... Mislim super!:D 
 


Posted By: Fenriz_D
Date Posted: 27.Mar.2008 at 19:27
Whiskey Funeral, ta naslov je res odštekan ja...


Posted By: pogan
Date Posted: 19.Apr.2008 at 14:04
mah Fenriz je itak ratau en navaden zapit majmun. A vendar je na albumih Transilvanian Hunger, Panzerfaust, obeh od Isengard in Stormovem Nordaving pokazau da ima res veliko smisla za dobro muziko.


Posted By: Grazyn
Date Posted: 20.May.2008 at 11:55

Zanimivo, spet tržijo te stare Demote, tako kot pred 10-timi leti. Škoda je edino tistega Goatlord albuma, da ga niso posneli v studiju.Posted By: lord infernus
Date Posted: 21.May.2008 at 00:36

sam si bom vseen privoscil box set!Posted By: Tyrant
Date Posted: 21.Jul.2008 at 18:34
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=123087153&albumID=514950&imageID=26427484#a=514950&i=12060336">

-------------
To err is human..to arr is pirate. mjau


Posted By: Malek
Date Posted: 21.Jul.2008 at 18:49
hahaha:D
 
mimogrede, nov album nej bi bil posnet že


Posted By: danzig
Date Posted: 06.Aug.2008 at 19:12
Izdano-novo :
DARKTHRONE    (-frostland tapes-)
zadeva vsebuje 34 komadov,in traja 137.59 minut
izdano pri založbi Peaceville/spv
---------------------------------------------------------------------


Posted By: rožica
Date Posted: 06.Aug.2008 at 20:59
To je ful novo ja. :D
 
Eeeeeeeeeeem, a ni bil Dark Thrones and Black Flags napovedan že za julij nekje???
 
Originally posted by Tyrant Tyrant wrote:

http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewImage&friendID=123087153&albumID=514950&imageID=26427484#a=514950&i=12060336">
 
 
Zakon. :D Tale slikca pa leti jutr čez printer pa na steno pa mrbit še na kako majco. Hvala. Embarrassed


Posted By: rožica
Date Posted: 12.Sep.2008 at 00:31
Ma kdo kej za rečt o Frostland Tapes?
 
Meni je čisto v redu, pač, demote sm se spravu res cele preposlušat šele zdej in so mi zelo ok, za spoznavanje instrumentalnega Goatlorda si pa še vzet veeliko časa ... Pa tudi za live posnetke. Ampak overall mi je vse skupaj zelo zelo v redu.
 
Še malo več kot mesec do novega albuma ... Mislite da sledi kaj v stilu zadnjih stvaritev ali kakšno novo presenečenje?


Posted By: Vargrim
Date Posted: 12.Sep.2008 at 10:50
industrial :>

-------------
http://www.facebook.com/exsilium.band" rel="nofollow - http://www.facebook.com/exsilium.band
http://soundcloud.com/exsiliumband" rel="nofollow - http://soundcloud.com/exsiliumband


Posted By: danzig
Date Posted: 12.Sep.2008 at 11:57
Ali kdo ve kaj se dogaja z bivšimi člani benda,ali kdo kaj sodeluje s katerim bendom,oziroma bilo kaj se dogaja.....?????Star


Posted By: puzavnar
Date Posted: 12.Sep.2008 at 13:27
ti bo tole kej več pomagalo?
Current line-up
Nocturno Culto (Ted Skjellum) - Vocals, guitars, bass ( http://www.metal-archives.com/band.php?id=341 - Satyricon )
Fenriz (Gylve Fenris Nagell) - Drums, vocals, previously also guitar, bass and synth ( http://www.metal-archives.com/band.php?id=1027 - Isengard (Nor) , http://www.metal-archives.com/band.php?id=3532 - Valhall , http://www.metal-archives.com/band.php?id=5046 - Neptune Towers , http://www.metal-archives.com/band.php?id=1424 - Dødheimsgard , http://www.metal-archives.com/band.php?id=1026 - Storm (Nor) , http://www.metal-archives.com/band.php?id=35644 - Black Death (Nor) , http://www.metal-archives.com/band.php?id=341 - Satyricon , Eibon (Nor), Seth (Nor), Vombator)
Former/past member(s)
Dag Nilsen - Bass (1987-1991)
Zephyrous (Ivar Enger) - Guitar (1987-1993) ( http://www.metal-archives.com/band.php?id=35644 - Black Death (Nor) )
Anders Risberget - Guitars (1987-1988) ( http://www.metal-archives.com/band.php?id=35644 - Black Death (Nor) )-------------
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes


Posted By: Tyrant
Date Posted: 12.Sep.2008 at 17:14
Originally posted by rožica rožica wrote:

 ... Mislite da sledi kaj v stilu zadnjih stvaritev ali kakšno novo presenečenje?
 
Mislem da kej sfalenga ne bi smel bit.Smile Bomo vidl.


-------------
To err is human..to arr is pirate. mjau


Posted By: rožica
Date Posted: 11.Oct.2008 at 23:50
The way this album is performed and composed is slightly different from the
other Darkthrone releases as Nocturno Culto and Fenriz have shared all the duty
from composition to recording with Fenriz composing guitar parts and Nocturno
Culto singing on some songs, etc...
Available as regular CD, limited edition enhanced CD and LP.


Hm, še ene 10 dni pa bomo vidl. Naslovnica sicr na hitr podobna FOAD, ampak boljšejša, pa naslovi so ... svašta, od Norway in September, do Metal Hiking Punks.... :D

+

spletna stran na kateri se da že 3 komade iz tanovga poslušat.

http://www.peaceville.com/darkthrone/darkthronesandblackflags/

............... sam tole men na prvo uho lih ni nevemka.Dead Cult is alive bo zgleda mel med zadnjimi tremi albumi še vedno največ nekega pravega naboja v sebi ...


Posted By: danzig
Date Posted: 12.Oct.2008 at 13:02
Ta zadeva naj bi izšla 06.10.2008....
DARKTHRONE   (-dark thrones & black flags-)


Posted By: Vargrim
Date Posted: 18.Oct.2008 at 11:06
na medmrežju je zadeva dobavljiva

-------------
http://www.facebook.com/exsilium.band" rel="nofollow - http://www.facebook.com/exsilium.band
http://soundcloud.com/exsiliumband" rel="nofollow - http://soundcloud.com/exsiliumband


Posted By: rožica
Date Posted: 18.Oct.2008 at 15:30
Uuuuu pa ni švoh! Lohka bi blo dosti slabše. :)))

PA UVODNI RIFFFFF JE ČISTA ZMAGA!!!!!Star


Posted By: Tyrant
Date Posted: 22.Oct.2008 at 21:06
Nov album je noro ZAKON!!!!!!!!!!

-------------
To err is human..to arr is pirate. mjau


Posted By: Vargrim
Date Posted: 23.Oct.2008 at 12:22
In Da Witch Ghetto.

moram še malo poslušati album in ga uvrstiti v lestvico zadnjih treh albumov od darkthrone. drugače pa je zelo poslušljiv album čist v njihovem novem stilu. the cult is alive mi je še nekot najbol pri srcu, ampak dajmo času čas.


-------------
http://www.facebook.com/exsilium.band" rel="nofollow - http://www.facebook.com/exsilium.band
http://soundcloud.com/exsiliumband" rel="nofollow - http://soundcloud.com/exsiliumband


Posted By: bostjan_death
Date Posted: 24.Oct.2008 at 09:40
Ka pa vem, novi mi ni neki,mal sta spremenila stil, meni so  dobri albumi: Hate them,Transilvanian Hunger,Under a funeral moon, pa tudi The cult is alive ni slabThumbs%20Up(Whiskey funeralLOL)   


Posted By: rožica
Date Posted: 26.Oct.2008 at 23:35
A je še komu The winds they called the dungeon shaker čisto ubitačno nadnori? Enako kot začetek albuma FOAD, tam Shores, tule tole. Tralala hopsasa, strica še znata.
 
 


Posted By: Atuin
Date Posted: 26.Oct.2008 at 23:55
Uh ja...Ob prvem rifu mi grejo kocine pokonc se pa se... se strinjam! Nasploh je ceu album meni osebno cist odbit. Kr prime cloveka, da bi se obu, zagrabu prvo flaso visje od 50% in odlutov neznano kam Big%20smile

-------------
Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.


Posted By: Grazyn
Date Posted: 27.Oct.2008 at 12:34
Ne vem, kako bi osmislil take zadevščine,...ali je to neokusna parodija na 80-ties garažni zvok in stare punk/metal bende , ali zgolj muzika za špas in popivanje, nič resnega vglavnem,  vsekakor raje dam gor kako pristno zadevščino iz tistih starih časov za obujanje tistega "dark feelinga". Mlajši poslušalci tega verjetno ne bodo razumeli.


Posted By: Phil
Date Posted: 27.Oct.2008 at 12:44
Glede na vse pohvale moram definitivno preposlušat tole zadevo.


Posted By: danzig
Date Posted: 28.Oct.2008 at 18:52
Naredili so res album in pol,po mojem mnenju boljši od (-cult is alive-) !!!
Čakamo jih na MC 09 !!


Posted By: rožica
Date Posted: 28.Oct.2008 at 19:06
Originally posted by danzig danzig wrote:

Naredili so res album in pol,po mojem mnenju boljši od (-cult is alive-) !!!
Čakamo jih na MC 09 !!
 
JA JIH BOMO POČAKAL. VSE 3 AL KOLK JIH JE ŽE V BANDU AL SO 4JE?? EN FREND PRAVI DA SO V ŽIVO ODLIČNI ! TAK DA 100PROCENTNO GREM. PM ČE BI ŠOU ŠE KDO NA TA KONCERT !!! BOMO IMELI VEČ AVTOBUSOV  SAM JEBA KR MAM ŠIHT TAKRAT TAK DA SE FAJN MEJTE NA KONCERTU !!!
 
 
 
Če sm resn .. ne, The cult is alive je še zmeraj nekako najboljši meni izmed tanovih. Nekdo zgoraj - ne da se mi quotat - je napisal, da izpade kot poceni parodija na 80ta ... kakor komu, sicer je čisto solidno. Sicer pa škoda da ni glasba malce bolj groba, zvok ostrejši, kot je bil na Cultu.


Posted By: Orias
Date Posted: 04.Nov.2008 at 19:05
Men osebno The cult is alive je neposlušljiv razen 2, 3 komadov. Enostavno mi ne sede. Ta thrones and flags mi je pa kr zanimiv, sploh Blacksmith of the north, Norway in september in The winds they called the dungeon shaker. Še vedno pa pogrešam tist vokal iz starih plat.


Posted By: BOCO
Date Posted: 22.Jan.2009 at 01:54
ima kdo od vas pametnjakovičev kako idejo kako prist v kontakt z fenrisom ali kultotom?naslov,telefon,bilokaj,lahko grem ljudi tudi osebno obiskat,ni važno...rabim...

-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: Tyrant
Date Posted: 25.Jan.2009 at 15:47

Boco probi http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=107807870 - tuki .-------------
To err is human..to arr is pirate. mjau


Posted By: _wasted-tina_
Date Posted: 25.Jan.2009 at 22:17
dons sm si končno zdavnlovdala dark thrones and black flag (mal doug je trajal ... jebiga):))

ja u glavnem res mi je zakon:D

-------------
.....


Posted By: BOCO
Date Posted: 26.Jan.2009 at 08:52
tyrant-hvala.bom poskušal kaj uštimat zdej.

-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: BOCO
Date Posted: 03.Feb.2009 at 15:55

evo,tle si sahko prberete en zanimiv itervju z fenrisom

http://antimuzika.proboards61.com/index.cgi?action=display&board=fanzini&thread=519&page=1 - http://antimuzika.proboards61.com/index.cgi?action=display&board=fanzini&thread=519&page=1-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: Guests
Date Posted: 03.Feb.2009 at 16:22
NOVI DARKTRON SO ZAKON!!!!!!!


Posted By: rožica
Date Posted: 03.Feb.2009 at 17:12
''Actually, the songs we make now are closest to our song "Snowfall" from 1988!''

Khem, no ja ...


Posted By: Atheist
Date Posted: 03.Feb.2009 at 17:20
Obdobje, s katerim so se zapisali v zgodovino je njihovo najslabše, medtem, ko je Soulside Journey zakon death metal plata, zadnje 3 so pa tudi kul.
Fenriz...norveški Doda. (čeprav je po čupi Doda bolj podoben Nocturnu).


Posted By: Atheist
Date Posted: 03.Feb.2009 at 17:45
http://www.youtube.com/watch?v=SLZHKLE6bPs


Clap


Posted By: Atheist
Date Posted: 03.Feb.2009 at 19:20
LOLSince you're critical of internet forums, what are your opinions on news sites which allow user comments such as Blabbermouth.net?


I've never seen this Blabbermouth, but I want to kick it's teeth in. Listen to Razor and drink beer instead.

LOLBig%20smile
LOL


Posted By: rožica
Date Posted: 03.Feb.2009 at 23:52
Čist skos ma take izjave Fenriz, po intervjujih - tako pisanih kot na videu, v bookletih nekaterih, neka kompilacija Fenriz reccomends ... je mnde zuni, v tekstih ....... rahlo že pretirava z vsem, mogoče bi se lahko tudi pri besedilih rahlo brzdal z vsem po mojem mnenju. :D


Posted By: BOCO
Date Posted: 16.Feb.2009 at 11:18
evo,dobil sem odgovore za intervju ki sem ga naredil z fenrisom...tip je taka faca,legenda od čoloveka!!

-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: _sabathan_
Date Posted: 16.Feb.2009 at 15:44
kaj jih boš kje objavu?

-------------


Posted By: BOCO
Date Posted: 16.Feb.2009 at 16:25
ufff,se nekaj casa ne bo nic ker sem sele zacel z fanzinom.bo pa to total oldschool fanzine z samo starimi prdci noter.iz tujine in folk iz podrocja ex'juge.bo zanimiva zadeva,samo bo trajalo.mislim da enkrat pred poletjem bo to izslo,mogoce kaj prej.

-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: BOCO
Date Posted: 16.Feb.2009 at 16:30
evo,en mali insert,samio za okus hehehe...

what we have been doing since the 2005 is not to play black metal, people can call it what they want (like with motorhead), but atleast we got people to hate us, and then LATER they will start to THINK. if we can win just a few people over to see the metal history from above, see how everything is connected, learn to love the first ONSLAUGHT album or maybe DISCHARGE..then we have succeeded. personally the punk bands my songs sound most like now is DEATH SIDE (japan 87-90) and this was coincidental, as i was really inspired by PUKE from sweden, one of my all time fave punk bands.
 

-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: Tyrant
Date Posted: 25.Mar.2011 at 16:36
http://www.youtube.com/watch?v=VwnFcsLOljA - Darkthrone Interview Gone Wrong  Big%20smile
 


-------------
To err is human..to arr is pirate. mjau


Posted By: Davorin.L.
Date Posted: 25.Mar.2011 at 21:29
precej bedno, če mene vprašaš... pač vzeto iz konteksta

-------------
I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.


Posted By: Pelin
Date Posted: 25.Mar.2011 at 22:57
DARKTHRONEEEEEEE!!!!!


-------------
Koji Kurac?!?!


Posted By: Vargrim
Date Posted: 26.Mar.2011 at 04:28
flowers to step on, flowers to burn.


Posted By: lord infernus
Date Posted: 26.Mar.2011 at 11:25
od cetrte minute dalje Hugceprav je cel komad hud
http://www.youtube.com/watch?v=VuSkqMaqF3E - http://www.youtube.com/watch?v=VuSkqMaqF3E
 
se en epic komad
http://www.youtube.com/watch?v=QIf2GgA1rGc&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=QIf2GgA1rGc&feature=related
 
 
 
 
 


Posted By: Goatt
Date Posted: 26.Mar.2011 at 12:58
One of the best death metal albums ever

http://www.youtube.com/watch?v=SLusKrbM7Qs - http://www.youtube.com/watch?v=SLusKrbM7Qs


-------------
Uz očajni ropac umirahu gresi, kupljeni životom: to mre vasiona.


Posted By: Vargrim
Date Posted: 26.Mar.2011 at 13:03
Originally posted by lord infernus lord infernus wrote:

o
se en epic komad

http://www.youtube.com/watch?v=QIf2GgA1rGc&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=QIf2GgA1rGc&feature=related

 

 

 

 

 


zanimiva je predelava od Storm (norveški folk) tega komada. pa še fenriz poje :)


Posted By: Guests
Date Posted: 26.Mar.2011 at 14:30
@lord infernus: Cel komad je hud, res. Meni zmagajo zacetni rifi.
@Goatt: death DarkthroneThumbs%20Up


Posted By: Davorin.L.
Date Posted: 26.Mar.2011 at 15:33
Quintessence!!!! nekaj najboljšega kar se je naredilo black metalu!


-------------
I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.


Posted By: Vargenhall
Date Posted: 26.Mar.2011 at 17:31
Ma cel album je za znoret dobr men osebno hans siste vinter ful  trga sploh pa vokal od Nocturno Culto je tu res zakon pa za quintessence je besedilo napisu Varg Vikernes, tk da ja ZAKON


Posted By: Goatt
Date Posted: 26.Mar.2011 at 17:32
Originally posted by Vargenhall Vargenhall wrote:

quintessence je besedilo napisu Varg Vikernes, tk da ja ZAKON


Sta god je Varg radio, to ne moze biti lose.


-------------
Uz očajni ropac umirahu gresi, kupljeni životom: to mre vasiona.


Posted By: Pelin
Date Posted: 26.Mar.2011 at 18:21
Mislim da se mimo tega ne sme it:
%20 - http://www.youtube.com/watch?v=fkPL98Sn4kI

-------------
Koji Kurac?!?!


Posted By: rožica
Date Posted: 15.Jan.2013 at 23:13
Tole bo ziher razjezilo dosti ljudi. :D 

Nov komad:

http://https://soundcloud.com/peaceville/darkthrone-leave-no-cross" rel="nofollow - http://https://soundcloud.com/peaceville/darkthrone-leave-no-cross
-------------
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.


Posted By: Gigo
Date Posted: 15.Jan.2013 at 23:22
Lih sm hotu postat!

Pizda, meni sta kralja... tole mi je bolano dobro.
Posted By: grafin
Date Posted: 15.Jan.2013 at 23:47
hahaha, tudi meni!! zakon zenitev med speed-thrashom in blackom.. komi cakam plato.. :)))

-------------
se oprasicujem za oftopik :>


Posted By: BOCO
Date Posted: 16.Jan.2013 at 00:20
Originally posted by Davorin.L. Davorin.L. wrote:

Quintessence!!!! nekaj najboljšega kar se je naredilo black metalu!

sej to najvrjetneje tudi poznate
http://www.youtube.com/watch?v=l8m3Q7juUNE" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=l8m3Q7juUNE
drugače pa kul nov komad,pač njihov stil zadnjih 10 let-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: BudZpencer
Date Posted: 16.Jan.2013 at 01:01
oh spet bom mel nekaj za vrtet cel mesec :D

-------------
http://www.dirtyskunks.org - underground stormtroopers of death platoon 666 - kicking ass since 2002Posted By: Guests
Date Posted: 16.Jan.2013 at 01:18
Originally posted by BOCO BOCO wrote:

Originally posted by Davorin.L. Davorin.L. wrote:

Quintessence!!!! nekaj najboljšega kar se je naredilo black metalu!

sej to najvrjetneje tudi poznate
http://www.youtube.com/watch?v=l8m3Q7juUNE" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=l8m3Q7juUNE
drugače pa kul nov komad,pač njihov stil zadnjih 10 let

 
+1 to Storm


Posted By: Guests
Date Posted: 16.Jan.2013 at 01:26
Originally posted by rožica rožica wrote:

Tole bo ziher razjezilo dosti ljudi. :D 

Nov komad:

http://https://soundcloud.com/peaceville/darkthrone-leave-no-cross" rel="nofollow - http://https://soundcloud.com/peaceville/darkthrone-leave-no-cross


 
 
8000+ playev pa samo 50+ likeov pa nekaj komentarjev.
komentarčič: to niso več darkthrone. glavni element je izgubljen. heh.
sam komad je dober. kr kul. moram mal pojačat glasnost.
 
a to fenriz poje? vokal je zelo zanimiv.
ne vem zakaj kurca mešata darkthrone (tist kar je še ostalo) z novimi stvarmi.
lahko bi komot naredila presek pa začela nov stil al pa magar nov band.
 
sam vem jaz v čem je fora. fenriza peče vest da je stran vrgel užitke publicitete. kao nek odpor javnih nastopov, web pejđ,... nočta priznat da je kul, če te imajo radi pa lajkajo pa komentirajo pa da se z njimi pogovarjaš. socialna plat live metalstva. no, nekak sem netočno povedla kar sme hotel ampak tist ki malo bolj razume v čem je fora me bo razumel. in se drži ko pijanc plota imena. pa še prov vsi ju jebejo v glavo ker pišejo darkthrone skupaj. no rešpekt to band. piše se narazen. logo je tak. pa še slovnično je tako prav.
 
drugače pa ja: 2,3,4 in 5- plata so d'best - timeless. ostalo je šmorn - priložnostne plate - mora ti mood nanest da lahko to poslušaš; razen, če si konj pa to skoz poslušaš. haha.
 
fuck off and die! hippo drank all water. and i am not 1. idiots. vi kr bodte jezni... dark throne je vam namenjen.


Posted By: BudZpencer
Date Posted: 16.Jan.2013 at 14:26
Heh če bi mel bend bi špilal točno to kar špilajo Darkthrone zadnje plate. Zanalašč bi tudi delal kar bi lahko, da bi se razni metal glasbeni 'kritiki' jajcal z mano - magar skupaj napisal ime, da bi se lahko vsak idiot obregnil ob to.
Long live primitive idiotic awesomeness! :D


-------------
http://www.dirtyskunks.org - underground stormtroopers of death platoon 666 - kicking ass since 2002Posted By: rožica
Date Posted: 16.Jan.2013 at 14:38
Originally posted by Ijus Ijus wrote:


to niso več darkthrone
...

ne vem zakaj kurca mešata darkthrone (tist kar je še ostalo) z novimi stvarmi.


Dokler igrata onadva, gre za Darkthrone in pika.


-------------
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.


Posted By: Guests
Date Posted: 16.Jan.2013 at 15:19
Ma dobro no. Sej načeloma je res. Sam ne vem no. Vse metat v isti koš...
Da nau pomote. Celo diskografijo metat pod isti ime je lame. pa to vsi počnejo. samo zato, ker že imajo ime in so slavni pod tem imenom. Res da gre za metal. Kar je skupno vsem platam. Sam je mal zoprno ...
 
Čeprav. Ime in Priimek je isto kot ime benda. Mah, saj jaz tud mal tko pišem, kdaj...
 
Določene stvari terjajo določene oznake. Določena obdobja določen stil. Način.
 
Logo in ime je recimo tipičen za raw black metal. Gotica za prefinjen black metal. Recimo no.
In ni kul, no. Sploh za Dark Throne, ker imata obadva po ducat projektov oziroma sta bila soustvarjatelja. Držat se istega imena je za to, da te mass-a gor drži. socialno, čustveno. Fajn se ti zdi. Sam to so tisti ljudje, ki poznajo samo ime banda in površinsko band. Kdo pa zdej pozna un projekt red planet al kaj je že? to je za ljubitelje in privržence in prave pristaše. vedno je povsod veliko prišlekov. obiskovalcev. zanimatorjev - tiste ki sam zanima. vikend metalcev, recimo.
 
no prej sem govoril, da Fenriz vleče surlo, ker je odjebal sceno. live part. jaz to čutim pri njemu. se vidi po obnašanju. po početju. pisanju. tist kar sem uspel prebraqrt in videt. pa bi lehako kdo zdaj rekel sej sta prav naredila ker itak je večina sam teh prišlekov. ma ne. za une k ju poslušata s srcem, ker se v tem strinjata, za njih bi mogla jit na koncerte, za njih naredit kul welcome home pađe itd.
 
To ful očitam Fenrizu. Ker se mu vidi. ful na silo vztraja. vsak človek ima v sebi ljubečo socialno plat osebnosti. vsi smo družabni. tud jaz, k tolk vse v kurac pošiljam sem vesel ko pridem v kavarno. pa še vedno vse v kurac pošiljam ker so res debili in si to sam zalužjo sma vseen pridem z veseljem ker mi je par posameznikov kul. zarad njih. delam sceno, evo. na svoj mali način.
 
//sory za mal daljši opis pa mal off topica. lp!
// sej izgleda da bo ta nova plata kar na nivoju. tehničnem seveda. na ideološkem pa žal ne.


Posted By: grafin
Date Posted: 16.Jan.2013 at 15:37
tut ti nisi vec mejckn pa drobcken kot ko si se rodil.. pa si se zmer alen.. :)

zadnje cajte precej oldskultres poslusam - se pocutm, kot da bi taledva norca kukala v mojo sobo in mi nardila surprise song.. :)


-------------
se oprasicujem za oftopik :>


Posted By: Guests
Date Posted: 16.Jan.2013 at 15:46
grafin, si me prehitela glede te misli. :)


Posted By: Guests
Date Posted: 16.Jan.2013 at 15:52
jaz bi še eno drzko misel povedal.
dark throne niso nikoli bili inovativni. nikoli niso bil iavtorji tega kar so delal.
so samo copy pejstraji. bendi, v undergroudu, so že pred njimi špilal tako musko.
oni so sam mal bolj tehnično pridelal po svoje pa speljal.
 
ne me jabat, ker vem, ker sem ene tri krat vsega skup doživel ob brskanju po netu za novimi bendi in musko da sem naletel na pred njimi izdane zadeve ki so bile take kot so pol oni špilal.
 
in so ratal vleiki.
 
ma ne me jebat.
 
black metal na začetku je bil TO! sedaj ni več to. isto je z dark throne.
 
AMPAK! to kar sta naredila je GOOD! no compromises about that! i respect that and like their music. first few.


Posted By: BOCO
Date Posted: 16.Jan.2013 at 17:28
sej maš point glede vsega,ne rečem,samo povej mi keri bendi so ustvarjali vsaj približno isto zadevo kot oni,recimo leta 1991?bli so Von, Blasphemy, Beherit, Mayhem, Bathory + Hellhammer prva plata...mogoče kakšni bendi tipa Mutilator, Sarcofago ali pa zgodnji Death,sploh vse te zgodnje death metal plate/demosi, do recimo leta 1987.pol se je kr malo ustavilo vse skupaj,vsaj kar se surovega zvoka in feelinga tiče.še vedno bom rekel, da večina najboljših SUROVIH plošč je izšlo prav oz. do leta 87.potem se je vse preveč distanciralo na tehničen zvok.in zgubilo cel feeling in bistvo undergrounda.in ravno zato sm se,hvala kurcu par starejših posameznikov,ki so mi to sceno predstavli,tudi sam odmaknil v bolj grob stil glasbe.sprva z death metalom,kaseje v grindcore/noise in konec koncu tudi black metal v letih 90 - 93.in tonil v še večji extrem splošne nerazpoznave igranja oz. zavračanja ustvarjanja glasbe-anti muzika,če hočeš tko imenovat.in mi ni žal za vsako preslušano sekundo!
in Dark Throne so takrat začeli nažigat točno to, kar sm vedno hotel -surovo, hitro, brutalno mešanico hrupa in metala,mogoče punka.
kar se tiče pa tega kar zadnjih deset let ta dva tipa ustvarjata...zakaj pa ne,kje piše da tko ne gre in se ne sme?sej je njihov bend,delaj kar hočeš.in če to narediš dobro,yes why not?zame osebno je to še vedno isti bend z samo to razliko, da imajo sedaj 40 + (??) let,takrat ko so začeli so jih meli 17/18.zdej pa seštevaj (ni mišljeno nate osebno,tko na splošno povedano)


-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: zludij
Date Posted: 17.Jan.2013 at 15:45
Boco: +100

Ljus: Nikoli nista skrivala da samo delata kar jim je palilo v 80.
Mislim, da ona dva dojemata album kot zaokroženo celoto, ki je ni treba po ustvarjati. To je isto kot če imaš risbo ali pa če gledaš umetnika kako jo riše... v drugem primeru se ne gre več za risbo ampak za performans.
Ne poznaš občutka ko nastopaš a je publika prva ki bi jo ubil (pa to neodvisno od odziva)? Nekaterim gredo mase tako na kurac da ne zdržijo.
In če hodiš v kavarno, žal/na srečo nisi tako antisocial kot si misliš.


Posted By: grafin
Date Posted: 22.Jan.2013 at 20:06
cisti original ne obstaja.. vse je do neke mere plagiat.. kako nekdo stvari na kup dene in kako filingasko izpade pri tem, je tisti doprinos, ki ga proglasajo za original..-------------
se oprasicujem za oftopik :>


Posted By: Guests
Date Posted: 22.Jan.2013 at 23:49
Originally posted by zludij zludij wrote:

Boco: +100

Ljus: Nikoli nista skrivala da samo delata kar jim je palilo v 80.
Mislim, da ona dva dojemata album kot zaokroženo celoto, ki je ni treba po ustvarjati. To je isto kot če imaš risbo ali pa če gledaš umetnika kako jo riše... v drugem primeru se ne gre več za risbo ampak za performans.
Ne poznaš občutka ko nastopaš a je publika prva ki bi jo ubil (pa to neodvisno od odziva)? Nekaterim gredo mase tako na kurac da ne zdržijo.
In če hodiš v kavarno, žal/na srečo nisi tako antisocial kot si misliš.
 
nisme antisocial. sma besen sem na družbo. moroni.
ona dva pa nočeta pr seb priznat da je kul delat javne stvari. ala FB profil. ala WEB page. ala koncerti. neki so lbi teli black al inner circle člani (dobro, za varga in DT sme skor prepričan da so tko rekli) proti javnim nastopom v obliki koncertov.
 
drugač pa ja. in search of memory. beauty. and peace.
 
LP


Posted By: Guests
Date Posted: 22.Jan.2013 at 23:51
Originally posted by grafin grafin wrote:

cisti original ne obstaja.. vse je do neke mere plagiat.. kako nekdo stvari na kup dene in kako filingasko izpade pri tem, je tisti doprinos, ki ga proglasajo za original..

 
 
je tko, grafin.
sam onadva kot da sta to izumla.
 
al sta pa res največ naredila. pa da sem jaz mal mim falil. noh. upam, da nisem koga razkuril.
pač, mal se mi zdi zaman taka slava, ker nista pogruntala nič. je res da za b je c. in onadva sta naredila d. ki je mal drugačen od c. še vedno gre pa za metal. rock.
 
mah sej.
 
še mal drzkozti: narobe delata.


Posted By: zludij
Date Posted: 23.Jan.2013 at 12:10

Quote
 
ona dva pa nočeta pr seb priznat da je kul delat javne stvari. ala FB profil. ala WEB page. ala koncerti. neki so lbi teli black al inner circle člani (dobro, za varga in DT sme skor prepričan da so tko rekli) proti javnim nastopom v obliki koncertov.
 
drugač pa ja. in search of memory. beauty. and peace.
 
LP


To je dober BM homepage od benda Katharsis: http://www.kthrss.de/" rel="nofollow - http://www.kthrss.de/


Posted By: Guests
Date Posted: 24.Jan.2013 at 02:41
spel se :D


Posted By: zludij
Date Posted: 24.Jan.2013 at 17:32
samo si potrdil, kar sem mislu o tvojem dojemanju bm.


Posted By: Guests
Date Posted: 24.Jan.2013 at 21:34
no sori no.
jaz sem pa misli, da me zajebavaš.
heh.


Posted By: BOCO
Date Posted: 26.Feb.2013 at 07:42
na spodnji povezavi se že da poslušat cel nov album.dosti bolj raznoliko kot prej,daljši komad(i),kr kul zadeva.rabi še malo preposlušanja da se mi usede v uho,počakajmo na ploščo da prispe v roke!
http://www.terrorizer.com/2013/02/25/darkthrone-the-underground-resistance/" rel="nofollow - http://www.terrorizer.com/2013/02/25/darkthrone-the-underground-resistance/


-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: matos
Date Posted: 26.Feb.2013 at 13:48
Uf fenriz je pa prdelov brado Clap

-------------
. . .


Posted By: grafin
Date Posted: 26.Feb.2013 at 17:08
in to kar posteno dolgo, ceravno nekolikanj oskubljeno.. :)

-------------
se oprasicujem za oftopik :>


Posted By: Ijus
Date Posted: 20.Jul.2015 at 13:02
Regress FF - Fenrizov solo projekt back iz 1994:-------------


Posted By: Ijus
Date Posted: 01.Nov.2015 at 02:55
Našel neko Dark Throne tribute kompilacijo:

https://speedslaughter.bandcamp.com/album/a-funeral-moon-in-the-northern-sky-darkthrone-tribute" rel="nofollow - A Funeral Moon in the Northern Sky - Darkthrone tribute compilation (Speed Slaughter Magazine&Productions)

Sam' men' je zanič muska, joj ej. Fuj.


-------------


Posted By: Ijus
Date Posted: 26.Dec.2015 at 19:00
Kao končan je nov album:

(copy/paste; post from 24.12.2015 @ 8:45)
Last friday and saturday we finished recording our 17th album. two hours later i did RADIO FENRIZ 13, but i waited until now to "release" it. - f e n r i z: https://soundcloud.com/heavytassen/radio-fenriz-13-2015" rel="nofollow - https://soundcloud.com/heavytassen/radio-fenriz-13-2015

https://www.facebook.com/Darkthrone-101075189934422/" rel="nofollow - Dark Throne's official FB page


-------------


Posted By: BOCO
Date Posted: 09.Aug.2016 at 11:33
tole je včeraj zaokrožilo po FBju:
Hi folks, it's time to talk a bit about our new album - and as I don't like to talk or write about music much I can say that it is more serious and primitive than usual. Vocals are only done by Ted as I thought this would create a more solemn/introvert atmosphere. The album is called ARCTIC THUNDER because it is my fave bandname (old mega-obscure Norwegian band from the 80s that I asked the permission from to use as an album title). Meanwhile here is the cover, it is from the personal camping archives from a trip some years ago to SPALSBERGET in Nordmarka. IT has the usual spruce-tree skyline and also a bonfire - there will be another limited colour version with orange logo and title, because that was MY favourite colour, but the usual release looks like this in silver - as this was Ted's favourite version.


-------------
eh,fuck that shit and make some noise!!!


Posted By: lord infernus
Date Posted: 09.Aug.2016 at 18:26
Je bil res že čas za nov album.


Posted By: Potty Mouth
Date Posted: 09.Aug.2016 at 21:04
Obstaja kak posnetek kje za rajcanje pred plato!? 

-------------
...larper


Posted By: lord infernus
Date Posted: 10.Aug.2016 at 16:11
Jaz upam,da bosta vsaj glede vokala šaltala nazaj na prejšni stil. To vrsto vokala,ki sta ga furala zadnje plate mi je nekako najmanj všečen element. Najbrž ne bosta odkrivala tople vode.
Naslovnica je pa tudi lepa Smile


Posted By: Potty Mouth
Date Posted: 13.Aug.2016 at 15:02
Vokale na novi plati ma sam Nocturno Culto, kar pomeni da bo harsh imo.

...z njihovga https://www.facebook.com/Darkthrone-101075189934422/" rel="nofollow - fejsbuka

"Finally friday!!! Oh, and next week we will premiere the opening track from our new album Arctic Thunder RIGHT HERE on this page. It's one of my own songs, Ted made 4 and I made 4 and he did 3 lyrics and I did 5 lyrics."
-------------
...larperPrint Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net