metal kulinarika - recepti in ostalo
Printed From: Paranoid Metal Webzine
Category: Ostalo
Forum Name: Ostalo
Forum Description: Vreme, šport, ...
URL: http://forum.paranoid-zine.com/forum_posts.asp?TID=2820
Printed Date: 28.Apr.2024 at 23:29 Software Version: Web Wiz Forums 12.07 - https://www.webwizforums.com
Topic: metal kulinarika - recepti in ostalo
Posted By: Kali
Subject: metal kulinarika - recepti in ostalo
Date Posted: 21.Jan.2010 at 20:17
mal sm se odločla da zberem kšne fajn recepte k pr ns doma se zadne cajte bl bogo je tko da če čm kej dobrga kar ni blo skuhano že en mesec nazaj in 20x pogreto do nerazpoznavnosti si morem kr sama skuhat. pa da še mau vs uprašam za kšne fajn recepte k si doma nardite za jest :))) ...da mau pokradem ideje ;)
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Replies:
Posted By: (=cegu=)
Date Posted: 21.Jan.2010 at 20:20
1 kg kislega zelja
1 čebula
olje
moka
mleta sladka paprika
sol
poper
kumina
vegeta
lovorjev list
2 žlici kisle smetane
..sam segedin je zakon:D
-------------
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 21.Jan.2010 at 20:35
:)
buča (una velika oranžna)
pehtran
kurkuma
leča
to lepo skuhaš (bučo posebej, lečo posebej), zmelješ v kašico in meni je mmmmmm...
ok, drugi hočejo še en kup drugih začimb in kup soli in se neki zmrdujejo in pravijo, da je to hrana za dojenčke... in v bistvu niti nečejo probat zato evo...
še ena papica (malo več dela, ampak )
BLITVINI ZREZKI S SIROM
sir
blitva
jajca
drobtine
moka
V vreli vodi pokuhaj blitvine liste, približno 30 sekund (samo tolko, da niso čist trdi). Vanje zavij koščke sira, spaniraj in spohaj.
/kuham bolj malo, imam pa za vsak slučaj zapisano v wordu
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Kali
Date Posted: 21.Jan.2010 at 20:41
uh ja...pa moja mama zarad nekih verskih prepričanj noče več jest nič kar je nekoč bilo živo (žvali) alpa da ma potencjal da postane živo (ala jajca) tko da če kdo ve še kšne take recepte...
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 21.Jan.2010 at 20:57
Ajdova kaša z brstičnim ohrovtom
čebula (sesekljana) 100 g ajdove kaše 200 g brstičnega ohrovta sol majaron peteršilj
kisla smetana malo (VELIKO!!! ) naribanega sira
Na malo olja popražimo sesekljano čebulo in dodamo na polovičke narezan brstični ohrovt. Ko ohrovt dobi malo barve, dodamo še ajdovo kašo, zalijemo z vodo in kuhamo, dokler ni ajdova kaša mehka. Začinimo s soljo, majaronom in peteršiljem. Vse skupaj preložimo v posodo, primerno za v pečico in prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili kisle smetane in sira. Pečemo 20 minut, oziroma dokler preliv ni pečen.
ej, drugač ti pa lahko mejlam en fajl k so sladice brez jajc... nisem nič sprobala, tko da ne vem kuk je komplicirano ali ne... pa tudi komu drugemu, če hoče /najbolj na mejl al kuko¿/
waw, ta tema je morda me pripravi do tega, da si kaj skuham :) bilo bi lepo... sej fertah mam drugač :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Guests
Date Posted: 21.Jan.2010 at 22:24
brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavo jst mam meso
|
Posted By: Janchk
Date Posted: 21.Jan.2010 at 22:27
yordan wrote:
brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavo jst mam meso
|
meso
-------------
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 21.Jan.2010 at 22:40
http://www.youtube.com/watch?v=9GNhdQRbXhc - http://www.youtube.com/watch?v=9GNhdQRbXhc
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Kali
Date Posted: 21.Jan.2010 at 22:47
yordan wrote:
brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavojst mam meso
| ja pa napiš kšn recept :P
zelenjava zna bit čist kul če jo dobr prpravš
eto ena men kul zelenjavna jed
ZELENJAVNI "ZREZKI"
1 por
1 koleraba
1/4 gomolja zelene
1 večji korenček
1 večji krompir
1-2 zeleni bučki
3 jajca
1 žlica moke
1 žlica parmezana
sol, olje
1. narežeš por, korenček, krompir, kolerabo, bučko olupi & grobo naribaj
2. naoljiš ponev & dodaš por da se zmehča (ne porjavi), dodaš zeleno, kolerabo, korenček in krompir + 3 žlice vode, sol...nekaj min dušiš da se zelenjava zmehča in voda povre, odstaviš, primešaš bučko in pustiš da se malo ohladi
3. v skledi stepeš jajca, dodaš moko, parmezan in zelenjavo iz točke 2.
4. z žlico zajemaš zelenjavno zmes in jo daš v vroče olje in potlačiš da se splošči, popečeš z obeh strani
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: Tokio
Date Posted: 22.Jan.2010 at 09:54
stvari, ki ni iz mesa, se NE MORE REČT zrezk!!!!!
MESO > ostalo
------------- Metal je muska za grde.
|
Posted By: Pero
Date Posted: 22.Jan.2010 at 10:31
Fak kolk napisanga o zelenjavi...men je že od branja tega slabo :)
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 22.Jan.2010 at 10:43
rižek :)
na maslu popražiš čebulo (jo ne nasekljaš, ker potem hitro porjavi, pa ne sme v tem primeru... tko na kolobračke in na pol... čebula naj le postekleni), ki jo malo posoliš (kr takoj, ko jo daš gor)...
potem daš gor na drobne koščke narezan paradižnik in papriko (vse barve!!! :))) pa tko malo tenstaš...
no... potem pa to tko na rob posode umakneš in streseš v posodo riž... ma to je fajn, ker riž dobi en tak fajn okus, če ga malo popražiš... čez nekaj časa zaliješ z vodo... in pol kuhaš dokler ni kuhano :)
gostota poljubno ;) men je dobro, da ni čist suho, tko... mal župca :)
začimbe: paprika, bazilika, origano, popr, lovorjev list ...
pa kakšen trikoten sirček ali pa kar ta prav nikoli ne škodi :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Gorjanec
Date Posted: 22.Jan.2010 at 11:25
Kali: Link do mojih dveh spektakulinaričnih receptov pomoje imaš
|
Posted By: Guests
Date Posted: 22.Jan.2010 at 11:50
Tokio wrote:
stvari, ki ni iz mesa, se NE MORE REČT zrezk!!!!!
MESO > ostalo
|
baba ve kuga je futrow right
|
Posted By: Kali
Date Posted: 22.Jan.2010 at 13:42
Tokio wrote:
stvari, ki ni iz mesa, se NE MORE REČT zrezk!!!!!
MESO > ostalo
| sej sm dala v narekovaje :D
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: Kali
Date Posted: 22.Jan.2010 at 13:42
Gorjanec wrote:
Kali: Link do mojih dveh spektakulinaričnih receptov pomoje imaš
| ja mam :) kaj a z drugimi na paranojdu pa nebi deliu svojih kulinaričnih specjalitet? :))
no pa k je že govora o futru je tole en prej pejstu na facebook jes pa zj dalje:
http://www.bazillionpoints.com/?p=154 - HELLBENT FOR COOKING: The Heavy Metal Cookbook, by Annick Giroux “The Morbid Chef”
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: W.U.K.O
Date Posted: 22.Jan.2010 at 13:53
Hahaha, ta knjiga je a must have. Bom kupu babici, k ma drug mesc RD
------------- Weed ain't dope, it's everything from rope to hope!
|
Posted By: Real
Date Posted: 22.Jan.2010 at 14:16
Kali wrote:
yordan wrote:
brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavojst mam meso
|
ZELENJAVNI "ZREZKI"
|
Zelenjavni zrezki so nekaj najbol ogabnega. Fuuuj
------------- Nomen est omen.
|
Posted By: W.U.K.O
Date Posted: 22.Jan.2010 at 14:26
Zelenjava je zakon! Ljudje itak pojemo waaay too much mesa. Mislm, sj je dobr pa to, sam ni pa za pretiravat.
------------- Weed ain't dope, it's everything from rope to hope!
|
Posted By: Kali
Date Posted: 22.Jan.2010 at 14:26
pol pa že nis dobre jedu :P
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: Guests
Date Posted: 22.Jan.2010 at 14:30
Real wrote:
Kali wrote:
yordan wrote:
brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavojst mam meso
|
ZELENJAVNI "ZREZKI"
|
Zelenjavni zrezki so nekaj najbol ogabnega. Fuuuj
|
http://www.youtube.com/watch?v=4eYSpIz2FjU - http://www.youtube.com/watch?v=4eYSpIz2FjU toj to :)
|
Posted By: d_Omen :P
Date Posted: 22.Jan.2010 at 14:34
ni bolsga k fejst velk pa debeu dunajsk snicl pa tenstan krumpir pa ena velka skleda sulate(kumare paradajz paprika cebula sir po moznosti feta)!!!!
------------- kva je????rt set maje!!!!
|
Posted By: rožica
Date Posted: 22.Jan.2010 at 15:11
Kali wrote:
Gorjanec wrote:
Kali: Link do mojih dveh spektakulinaričnih receptov pomoje imaš
| ja mam :) kaj a z drugimi na paranojdu pa nebi deliu svojih kulinaričnih specjalitet? :))
no pa k je že govora o futru je tole en prej pejstu na facebook jes pa zj dalje:
http://www.bazillionpoints.com/?p=154 - HELLBENT FOR COOKING: The Heavy Metal Cookbook, by Annick Giroux “The Morbid Chef” |
AAAHHHAHA ZAKON
pa kera nora ideja, namest na brezrokavniku - našitki na predpasniku.
Order today to receive a FREE bonus serving bookmark / recipe card by the Czech Republic’s Root!
fak pa če je to res vse ... zelo lep seznam bandov tudi.
me zanima če je kvaliteta Mutiilation receptov kaj boljša od kvalitete posnetkov.
------------- All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.
It’s called the 2nd Law.
|
Posted By: Guests
Date Posted: 22.Jan.2010 at 15:26
zakon tema!
receptov se sicr ne držim najraj, čeprav si sam prpravlam hrano skor vsak dan...
raj mam t.i. nasvete oziroma kake kuharske trike k kako stvar poenostavjo al pa jo nrdijo dobro....
kar se tiče mesa pa - najraj ga mam od vse hrane, sploh kako dobro
perutnino, govedino.... ampak kar se tiče kuhanja, raj
experimentiram z zelenjavo.... meso pač spečeš pa poješ
no, seveda se da marsikej nrdit z raznimi marinadami, praženju na tem
in onem.... ampak ključna je zelenjava in ostale sestavine!
no, tole pa mam zdle v pečici (sprot zmišlen recept, ene 3-4eu za sestavine, pa manj ko pol sm porabo, pa še za večerjo bo
-polenta
- suhe gobe
-sladka smetana
-mleto meso
-čebula
-por
-česen
- mocarela/feta
-začimbe
-polento skuhamo (precej gosto) v ponvi, da že ma u štartu obliko torte, med kuhanjem dodamo notr mal pora (že na olju popečenga, najbolš zelena stebla... lahk še tut zram kake sveže začimbe v kakem drugem letnem času - peteršilj, bazilika...) jo damo na mrzlo, da se ohladi - strdi.
-strjen kolač kipnemo na pekač in nrdimo z nožem na vsakim par cm zareze čez celo.
-na olju popečemo čebulo, gobice, meso..... in dodamo sladko smetano.... vse skup fajn nazačimbamo (fajn izpade, če se polento soli manj, kot bi se jo sicer in se bolj soli tole omako) in prelijemo po polenti, po vrhu pa še damo par rezin sirčka
v pečico za nevem kok cajta, zdle je 15minut not, pa ji dam še ene 10 min da se fajn zapeče....
napišem količino mmm-jev čez pol ure
aja, jutr bom pa probo tole nrdit, s tem da bom namest polente dal KUS KUS to bo tut mogl bit zanimiv!
|
Posted By: Gorjanec
Date Posted: 22.Jan.2010 at 15:58
Kali wrote:
Gorjanec wrote:
Kali: Link do mojih dveh spektakulinaričnih receptov pomoje imaš
| ja mam :) kaj a z drugimi na paranojdu pa nebi deliu svojih kulinaričnih specjalitet? :))
|
Ako že moram: http://www.gorjazenec.tk/ - http://www.gorjazenec.tk/ Recept št. 2 sem spet pred kratkim jedel, njami.
|
Posted By: Ventor
Date Posted: 22.Jan.2010 at 16:09
yordan wrote:
brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavo jst mam meso
|
Wise man!
-------------
www.myspace.com/kellermetal
Hide your head or join the dead!
|
Posted By: Lunik
Date Posted: 22.Jan.2010 at 18:28
Ma zelenjava je čist preveč zakon! Sploh surova. Ko so barve lepe, okus je dobr, pa vse je nadsuper. Zj sn se ful navadla da solate samo solim, brez vsega in je čist boljš, ker ma dejansko tak okus ko naj bi bil. Čeprav čez piščanca ga še vseen ni. Njam
Aja, Jajčk tole piše
|
Posted By: Guests
Date Posted: 22.Jan.2010 at 18:53
Lunik wrote:
Aja, Jajčk tole piše
|
aja, se mi je že čudn zdel, ka bi lunik piso v ne-nogomet temo
|
Posted By: jerrej
Date Posted: 23.Jan.2010 at 08:27
sami neki vegi meniji - dejte še kaj mesnatega napisat!
|
Posted By: Kali
Date Posted: 23.Jan.2010 at 11:34
ja dej ane :P
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 23.Jan.2010 at 18:16
basmati riž s kokosom in petršiljem
riž opereš in ga cca 2 minutki pražiš na olju... dodaš vodo in sol in zmešaš... kuhaš dokler ni kuhan
na koncu dodaš nasekljan svež petršilj in kokosovo moko !
ma, sem ku ta huj kuharca :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Baco
Date Posted: 24.Jan.2010 at 12:00
VSEBINA TORTILJAS :D
Kupiš Narjene Tortilje (ka smi jih neda delat, usaj mene) hahahhaha
-Puranje meso
-Bešamel (nevem ku se toččno napiše , lohkur je tui nek sjr ka je isto pakiran ku bešamel)
-Rdeča in Rumena paprika
-Koruza
-Fižol
-Paradižnik
-Načo sjr :D
-sol in te pizdarje :D
Prvo puranje meso naražeš na take kocke jih položiš u kozico (malo olja spodi) jih soliš in to, ter počakaš da meso porumeni (da rata pečeno) pole kar daš notr bešamel (ali uni sjr) in seveda koruzo , fižol , paprike (tudi narežeš na kocke), in pe malo mešaš tko da se malo skuha use ukop in še načo sjr, pole uzameš že narejene tortilje jih malo pogreješ in napolniš pripravljeno usebino jst jih zaprem kr szi alu. folju za peko tko da pride ku neka jufka kebab... in to je to :D nahitru povedanu :D
------------- Bajc the mean-machine - keep it KOROMAČ
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 24.Jan.2010 at 12:07
ej, kakšen načo ti kupiš? ker to kar imajo v trgovini -> meni ima to prav tak industrijski okus pa mam rada načo drugač... ja, sej res... kje se dobi dober načo? jaaaaaa, tortiljas :)))
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Baco
Date Posted: 24.Jan.2010 at 12:20
ujej ma po pravici jst načosa nism dau sm pa samo napisu kot možnost... :D mene je zadosti uni bešamel (ka pridejo tudi neki sjri in mene je blo tisto zadosti in ja še uni toast sir ložim u tortiljo predn dam notr omako :D tko pride lih tko dobro...
------------- Bajc the mean-machine - keep it KOROMAČ
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 24.Jan.2010 at 12:33
:) sir feni :) življenje brez sira bi bilo p(o)razno
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Guests
Date Posted: 24.Jan.2010 at 16:05
dans mi je pa prav fajn ratala juha s cmočki, čeprav sm jo u bistvu hoto sam zgostit
zima je, lakota razsaja ---> paradižnikova juha iz vrečke! še na wc pa paranoid grem pa je kuhan, ok.
HITRA PARADIŽNIKOVA JUHA Z KNEDLI 1A
A) 1,2l vode juha mediteranske začimbe v raznoranih oblikah in agr. stanjih olivno olje s & p
B) čebula feferoni (js sm uzel iz kisa, še bolš če nad hladilnikom/na vrtu raste kak lonc ) česen vegeta mediteran pršut
C) jajčk ali 2 moka
stvari iz A zmešaš skupi v tem vrstnem redu (od vretja in soljenja vode naprej), v ponvi popražiš B in dodaš še naseckan pršut in ko je čebula zlata dodaš v ponev še C (v deci mlačne vode zmešana moka in stepenja jajca)...
mmmmm
|
Posted By: Guests
Date Posted: 24.Jan.2010 at 22:07
http://www.mojirecepti.com/recept/svinjska-ribica-v-kivijevi-omaki.html - http://www.mojirecepti.com/recept/svinjska-ribica-v-kivijevi-omaki.html
|
Posted By: jajčk
Date Posted: 24.Jan.2010 at 22:18
Js bom pa ju3 tole zadevco pekla: Muffini
2 skodelici moke 2 žlici margarine 1/4 skodelice sladkorja 1 skodelica mleka 1 pecilni prašek 1/2 čajne žličke soli gozdni sadeži
Zmešaš suhe sestavine, potem dodaš margarino mleko in sadje, vse skupi naflikaš v modelčke in daš pečt.
Upam da bo dobr, ko se mi že dans cel dans sline cedijo Več poročam ju3.
------------- Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
Posted By: FINc
Date Posted: 25.Jan.2010 at 09:19
zj sm se spomnu kaj js dobr spečem...kukijes tapravim putrom! kok je to neki dobrga...mmmmm
|
Posted By: jajčk
Date Posted: 25.Jan.2010 at 10:20
Vem, sn jih že probala. Se še kdaj priporočam
------------- Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
Posted By: Guests
Date Posted: 25.Jan.2010 at 13:06
KIVIJEV KOMPOT
tole je poskusna serija, recepta ni, - pač kivi (k je prej že olupljen bil mal popakam z limoninim sokom) daš kuhat v vodo + med, cukr, cimet, klinčki, da se kivi "zmehča" , plus pol par kaplc ruma, ko je kompot že pretočen v kozarce za vlaganje!
|
Posted By: opička
Date Posted: 25.Jan.2010 at 15:26
mother earth wrote:
kje se dobi dober načo? |
Js ga pri nas še nisem zasledila in sem po sili razmer kupila edinega ki sem ga našla v trgovini, znamka je Tina in ga nikol več ne bom kupila ker ni dober Nek tak preveč kisel okus ima. Sem naredila pa celo raziskavo po internetu, kje bi se načo dobil, ene pol leta nazaj, pa so po raznih forumih pisal da nej bi bil ta Tina zaenkrat edini v teh večjih trgovinah, ker nobenega drugega ne dobavljajo več. Lah da je že kej drugač zdej, vsaj upam da je, ker bi ga spet kmau mela. Načo, pa vsi siri nasploh: njami!
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 25.Jan.2010 at 15:48
opička
:) no, pol pa k sprobaš sporoči :) to bi me res zanimalo!!! ga že dolgo nisem kupila, ker tisto kar so imel v trgovinah, je bil dobesedno ku da bi tovarno jedel :/ kr neki... tko no, cca. 7 let nazaj, vem da so imeli tak ta prav načo okus pri horsburgerju v tivoliju (lj), pa še kako dobro leto nazaj so imeli ta pravega v mehiški pri pivovarni union... zdej je tudi tam industrijski... mah, v bistvu sploh nikoli več ne naročim načota, ker je vedno isti... bljek... samo zdej me je pa tisti tortilja man (baco) spomnil nanj :)
say cheeeeeeese uber ales!
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Guests
Date Posted: 25.Jan.2010 at 16:09
sicr se pa da naččo tut doma nrdit (sam ga je treba res hitr porabit, kar pa tut ni problem ), Tina je res sranje, chiota več ne prodajajo... pa nasplošno je res drag v trgovini, včasih majo kje kako x rumeno tubo po 4 evre za par plunkov...
torej,
HOME MADE NAČO!
-maslo -bela moka
-toplen sir (po možnosti un ta rumen v lističih) -mleko -feferončki -začimbe - sol, rdeča paprika,
u bistvu to je to, naprej mal moka na maslu popečit, dodat vse, poskusit sir čimmanj pajsat (tok da se vse skup zmeša pa je)..... edin barva pride mal neprepričljiva vn, mogoč bi zram še kak rumenjak paso, če ne spremeni okusa preveč.... treba poskusit
aja, je kdo kje zasledil obstoj NAČO SIRA, ne omake?
js mam v spominu da sm to že 1x vidu.... sj nevem če je kaka bistvena razlika, razn agregatnega stanja, ampak pomoje more bit še bolš
|
Posted By: Guests
Date Posted: 25.Jan.2010 at 19:10
Kali wrote:
uh ja...pa moja mama zarad nekih verskih prepričanj noče več jest nič kar je nekoč bilo živo (žvali) alpa da ma potencjal da postane živo (ala jajca) tko da če kdo ve še kšne take recepte... |
Hehe, ta je pa dobra. Upam, da je po seksu/menstruaciji ne muči občutek krivde (zaradi smrti spermijev/jajčec s potencialom, da postanejo živi). :)
Enkrat sem predvsem iz usmiljenja do prodajalca na vratih kupil neko tovrstno vegi kuharco. Če hočeš, ti jo dam.
|
Posted By: Guests
Date Posted: 26.Jan.2010 at 18:35
hehe
Nasvet za ljubitelje pašte NA ALDENTE :
-plin že ugasnete kako minutko po tem ko jo vržete v krop in jo pol pustite zaprto kipet/ležat v vodi še preostal cajt
|
Posted By: opička
Date Posted: 27.Jan.2010 at 10:24
FABO wrote:
torej,
HOME MADE NAČO!
-maslo -bela moka
-toplen sir (po možnosti un ta rumen v lističih) -mleko -feferončki -začimbe - sol, rdeča paprika,
u bistvu to je to, naprej mal moka na maslu popečit, dodat vse, poskusit sir čimmanj pajsat (tok da se vse skup zmeša pa je)..... edin barva pride mal neprepričljiva vn, mogoč bi zram še kak rumenjak paso, če ne spremeni okusa preveč.... treba poskusit
|
Sprobala sem neki podobnega včeri: brez feferončkov, ker jih nimam pa namesto unga rumenga topljenega sira sem kar par zdenka sirčkov in začinila z rdečo papriko, čilijem v prahu in tabaskom. Super je blo, čeprav barve pa res ni bilo prave :)
|
Posted By: Pero
Date Posted: 27.Jan.2010 at 12:30
Če komu uspe narest tak nacho, k je na horseburgerju recimo, ga kupm kilo!
|
Posted By: Ivan
Date Posted: 27.Jan.2010 at 17:00
FABO, the real metal cook! Hahaha, zakon!!!
Jebeš načo, to redi :P
------------- DICKLESS TRACY ERUPTION
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 27.Jan.2010 at 17:10
dobro! potem tvoja porcija vedno pripada meni !!!
juhu!
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Guests
Date Posted: 07.Feb.2010 at 23:08
bom pač napiso, ka sm js uporablo, če se kdo spravi delat kj sličnega
slučajn ... no, če se vam solato sploh po receptu da delat, sam men je
res dobr
POČASNA ZIMSKA SOLATA!
- rdeč radič - par strokov česna - še kaka druga solatnata solata, motovilc...
- razna semena, oreščke js sm mel sezam, sončnična semena, bučna semena pa orehe - mal krompirja
- bučno olje, kis, sol, oštra paprika po želji, ostale začimbe po želji - navadno olje
-(od kosila mi je ostala neka dimljena skuša, ampak to je bol naključje da sm zram uporabo, torej -dimljena skuša)
solato pač nrdimo kot jo nrdimo, z bučnim oljem... da se radič fajn zmehča in napoji s česnom!
na olju popražmo, popečemo semena, lahk tut dodamo zram mal začimb, istih kot na solati
semena posujemo po solati (in dodamo kose česa dobrega, če smo lačni pa se nimamo od česa drugega najest )
DOBER TEK!
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 07.Feb.2010 at 23:12
česen
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Guests
Date Posted: 07.Feb.2010 at 23:18
česen na v vodo pa na žlico, česen na pašto, česen na solato, česen v topu sendvič, česen v pir, česen v v kašo, česen na meso česn česn česn česn!
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 07.Feb.2010 at 23:20
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Guests
Date Posted: 07.Feb.2010 at 23:25
a zdj morm v odgovor nalepit kak bohse onkels al pa die toten hosen komad k govori o tem kak je česn zakon pa prvlači manekenke?
|
Posted By: Guests
Date Posted: 07.Feb.2010 at 23:51
sj sm napiso, po želji! :) sam ta fora s popraženimi po solati se mi je zdela dobra
.... ingver
George: Yeah, I do that too. I feel guilty about getting the pleasure. I feel like I don't deserve it so I talk. It stops me from enjoying it. There's nothing to eat in here.
Elaine: Oh! I forgot to tell you--
Jerry: I'm in the middle of a story.
Elaine: Okay, go ahead.
George: Why don't you ever go shopping?
Jerry: Not like it's a really funny story or anything.
Elaine: What happened?
Jerry: Well so she mentioned that she had a son, and the for some reason I launch into the story about the kid from Pennsylvania who was abducted.
Elaine: Oh, wasn't that terrible?
Jerry: Yes, it was.
George: Not even an apple.
Elaine: She doesn't want to hear that, that was stupid.
Jerry: I know it was stupid.
Elaine: Really stupid.
Jerry: Hey, I just said it was stupid.
George: What about this leftover Chinese food?
Jerry: Take it.
Elaine: I can't believe you said that.
Jerry: Hey, would you stop it already?
Elaine: So, what did she say?
Jerry: I don't know, she actually seemed to get a little paranoid.
George: This is terrible. What is this, ginger? I hate ginger. I can't understand how anyone can eat ginger.
Elaine: I have a good masseuse you could go to.
Jerry: Nah, she's really good and she's not just a masseuse, she's a physical therapist. There's a big difference. She uses the ultrasound, it's a real medical procedure. In fact, if you get a doctor's note, it's covered by insurance.
George: Physical therapy is covered by insurance?
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 07.Feb.2010 at 23:51
upssss... ta je pred fabotom :)
ne ! ti kr kuhaj... sej solatko ala fabo lahko naredim tudi brez česna :) česen je strašen !!! ko dobiš tko pol stroka v gobc aaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja mati pravijo, da je česen dober za kri... but I like ginger ;)
http://www.youtube.com/watch?v=SRCC8geBKvA&NR=1 - http://www.youtube.com/watch?v=SRCC8geBKvA&NR=1
Hand in hand, we can live together.
Ginger or not, we're all the same.
Black or white, brown or red, we shouldn't kill each other, 'cause it's lame.
Come on, guys!
Hand in hand, we can live together. Ginger or not, it's all the same.
Black or white, brown or red, we shouldn't kill each other, 'cause dying's lame.
Hand in hand, we can live together. Live together! We shouldn't kill each other 'cause we're all the same.
The same, you and I!
Black or white, brown or red, we shouldn't kill each other, 'cause dying's lame
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 07.Feb.2010 at 23:54
PAZI TO !!!
http://www.youtube.com/watch?v=pHZdwkpQ-pE - http://www.youtube.com/watch?v=pHZdwkpQ-pE
aja!! seinfeld
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: HomoEyes
Date Posted: 08.Feb.2010 at 00:05
Kuhanje je za babe drugace, prokleti pickasti "metalci".
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 00:55
Sej babe ste pa iste ko vampirke - oboji/e pijete kri in ne marate česna :D
šala šala :P
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 00:58
HomoEyes wrote:
Kuhanje je za babe drugace, prokleti pickasti "metalci". |
a dej, no!!! včasih se preveč razgališ !!!
sploh ne vem...
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:02
stock kaj so zdej kr eni true desci prlafual ?!? dej raj kakšen recept napiši? :)
ma kaj, a vam mami kuha? meni bi bilo tudi dobro, da bi mi !!
men sta na tej strani dobra fabo pa ejđnt ! fabo je sploh kuhar /kompliment/ kr poglej prejšno stran... jst lih enga tazga rabim še boljš pa, če pomiva posodo pa pospravlja... jst lahko prebelim in pokosim travo :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:09
No drgač pa še iz moje kuhne -
Torej:
Sem tak tip človeka ki crkne če 2 dni ne vid mesa.
Zato najprej tamesnat recept, ki se imenuje (usaj po kuharski knjigi
(jah jebiga, res da je iz kuharske, sam je useen mau prirejen!)
PONAREJENA DIVJA SVINJA:
Rabimo za ene 4-5 lačnih osebkov:
1kg svinjine (najbolje da je to vratovina)
pol glave česna
2 kisli jabolki
1 mejčkeno čebulo
1 Limono
olje, sol, poper, majaron, lovorov list
PRIPRAVA:
Najbolje da mamo pekač S POKROVOM, če ga ni, se stvar lahko dela tud v pokriti kastroli na električni plošči na šporhetu.
noooo torej, un mesek operemo, nasekamo na ene 5 kosov, v te kose z nožem naredimo luknje, v njih posujemo sol, ter not damo kose česna. Pač po želji kolk.Mesek pol še dodatno natremo s soljo. Meso položimo v naoljen pekač, damo not še razčetverjeno čebulo in tista dva jabolka zrezana na manjše kose - četrtine al pa osmine.
Če imamo steklen pekač, damo v še NESEGRETO pečico na 180- 200 stopinj.
Pol, ko celotna stvar odda nekej soka in mogoče že kaže znake pečenosti, not zamešamo še poper, majaron, lovor, malo limoninega soka in malo limonine lupine.
Aja še to: Vse skup je treba med peko obračat :D:D:D
in po nevemkolkem času je zadeva pečena, pač sami pogledate.
Najbolš gre skupej s pireje im tenstanim krompirjem.
TALE JE RES DOBER, ZATO GA PRIPOROČAM USEM K NISTE VAMPIRJI IN VSEM KI MATE RADI MESEK :):), (torej večinoma dedcem :D)
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:13
ooooooooooooooooooooooo :)
ok, zdej pa še eno na izi neredljivo!!!!! varianto za punce
recimo, kruh pa sir ! đ đ đ
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:16
Lolz, mother earth :D nič bat, si sam kuham ko si le lahko:)
drugač pa pol je pa še en recept k je bl za vegetarjanski del foruma, sam men nadcarski, čeprav ni nič mesa ali česa živalskega not:
Pač ne vem kako bi to imenoval, zato nej bo kar: ŽVAROVNA
Rabimo:
par krompirjev 1 kolerabo česen po želji peteršilj, sol, mleta paprika, voda :D
Priprava:
Kolerabo nasekamo na ZELO tanke lističe, olupimo krompir, ga zrežemo in damo kuhat oboje naenkrat, seveda še posolimo!. Potem ko zavre not zmečemo še česen, peteršilj in mleto papriko.
Po ene 20 minutah bi pa že mogl bit kuhano - pač probajte kdaj sta krmper pa koleraba mehka.
p.s. - če kdo res ne more brez mesa, si lahko gor posuje ocvirke. Lahko pa zraven gloda tud kakšno meso če mu paše, sam bliv mi, je brez mesa tole še bolš :)
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:18
mother earth wrote:
ooooooooooooooooooooooo :)
ok, zdej pa še eno na izi neredljivo!!!!! varianto za punce
recimo, kruh pa sir ! đ đ đ |
Kruh pa sir menda redita, zato je tu perfektna shujševalna kura:
Postana voda in koreninice :D
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:21
to kr ti jej da boš lep :D
tko, ne...
ŠPAGETI S ŠPINAČO, CURRYEM IN SEZAMOM -> dobro je, pa še stanovanje tako lepo diši
/nekih okvirnih količin ne vem, ker že dolgo nisem tega kuhala/
-na maslu na rahlo prepražiš čebulco /ne sme biti rjava, preveč death metal okus/...
-dodaš curry in čist na hitro prepražiš...
-zaliješ z vodo oz juho (to je bolj fajn -> pač tko malo pokuhaš zelenjavco, pa dobiš eno vodo z okusom, da ne uporabljamo argo kock, a`n)
-to potem kuhaš ene 10 minut in na koncu priliješ limonin sok
sol!
v drugem piskru skuhaš špagete (barilla nr.3 :))...
v tretjem pa špinačo (to samo tko liste, ne da se dela omaka)...
vse to potem zmešaš skupaj in posuješ s sezamom :) mmmmm
/samo je kr veliko piskrov za pomit, tko da to skuham, če kdo na obisk pride, ker potlej mora itak obisk posodo pomit!/
aja... fino je če se sezam na izi popraži... ima več okusa...
pa tudi začimbe, ki izgubijo okus, s praženjem ojačamo :)
-------
tko, zdej je pa prav! se opravičujem za napako ! pa ful hvala /zdej veš kaj to pomeni, ne?!?!? da me je spomnil na to, ker bi si šla dejansko skuhat po prvi varianti
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:23
ocvirki krvavice
p.s.: tudi stock je postal dober, čeprav tale žvarovna mi je mal sumljiva to pa prav moram enkrat skuhat !
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:26
Aja no če hoče pa kdo še Joto:
Sestavine:
ene 3-4 čebule 300-500g prekajenih svinjskih reber pu kile kisuga zela ali repe pixna fižola par krompirjev ČESEN!
sol, poper, mleta paprika
nasekamo đebulo in rebra na mejhne kose, oboje skupej prepražimo skoraj do nerazpoznavnosti čebule :D
nato not vržemo repo, orenk zalijemo, posolimo in pustimo da se kuha. Tacajt pa nalupmo, zrežemo in damo kuhat še krompir (v drugo posodo, čene zaradi kislosti zakrkne zunanja plast in ostane trdo) ko je krompir kuhan ga kar z vodo v kateri se je kuhal vržemo not v lonec z ostalimi zadevami, pol damo not še fižol, poper, mleto papriko IN VELIIIK ČESNA!!!
pač ne znam vam povedat kolk cajta se more kuhat ker delam po občutku. pač usake tolk cajta probejte in boste vidl ;)
Je pa tole najbolš nasledn dan!
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:28
ja, no!!! sami recepti s česnom in mesom !!!! hmmm... po moje to pomeni, da nisem dobrodošla
česnova juha?
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:29
mother earth wrote:
ocvirki krvavice
p.s.: tudi stock je postal dober, čeprav tale žvarovna mi je mal sumljiva to pa prav moram enkrat skuhat !
|
ma glih uno dvoje je najbolše!!! ja res probej, ne bo ti žal :):) čene še zmer lahko stran vržeš - saj je sam kšn € use skp al pa še to ne.
Žal sm se pa js makaronov, špagetov in ostalih zadev prenažrl k je moj jedilnik izgledal nekako tko ene 2 let nazaj:
Pondelk: Makaroni s paradajzovo omako
TORK Makaroni s tunino omako
SREDA Makaroni z gobovo omako
ČETRTEK Makaroni s soljo
PETEK Makaroni z makaroni....
... . . blj ;D
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:31
mother earth wrote:
ja, no!!! sami recepti s česnom in mesom !!!! hmmm... po moje to pomeni, da nisem dobrodošla
česnova juha? |
hm ja sej lahko tud brez nardiš, sej je še zmer užitno, sam bl za silo :D
pač pr men je česn (skor) tok dobr k mesek :)
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 01:33
aja no pa še ena taka na hitro pa iz konzerv: :D
Saljad
Kupiš mešano zelenjavo (uno k je kuhano v sopari, pa maš not olive, koruzo itd... fukneš not še eno majhno konzervo tun, ful velik curryja, sol, solatno al pa bučno olje, pa kis. Po želji itak spet česen :D
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 10:03
PROSENA KAŠA Z JABOLKI
Sestavine |
prosena kaša: 30 dag mleko: 8 dcl sladkor: 4 žlice maslo: 6 dag naribana jabolka: 1 kg sladkor v prahu z vanilinom : 2 žlici cimet: 1 žličko vanilijev sladkor: 1 zavitek pecilni prašek: 1 zavitek |
Priprava |
Kašo zakuhamo v mleko. Po 20 minutah, ko je primerno gosta, primešamo sladkor, maslo, cimet, vaniljin sladkor in pecilni prašek. Maso razporedimo v pomaščen pekač, potresemo z naribanimi jabolki in postavimo v vročo pečico. Pečemo 30 minut pri temperaturi 180°C. |
tkole piše v receptu... sledijo opombe
- 20 minut ? ne vem... ko je pač kuhano :)
- dam običajno kr liter mleka, ker itak kaša vse popije, sicer pa se ti itak sproti vidi, pa mal po filingu nardi pa je :)
- tudi cimet damo seveda po občutku, dam ga več kot eno žlico, sem cimet fan :)
- se ne zafrkavam s sladkorjem v prahu in vanili sladkorjem in ne vem kaj (tega niti nimam doma), ampak dam pač kake dve, tri žlice sladkorja pa je... sicer je pa tudi sladkor stvar okusa, a`n :)
----
obvestilo za desce, ki so se ob naslovu kakorkoli namrdnili :)
PROSENA KAŠA JE DOBRA ZA LASE !!!
na, ma samo to je res dobro, to je še nekdo, ki noče jest ne jabolkov ne prosene kaše sliši se neverjetno, ampak v resnici JE verjetno :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: dupli
Date Posted: 08.Feb.2010 at 10:49
mother earth wrote:
to kr ti jej da boš lep :D
tko, ne...
ŠPAGETI S ŠPINAČO, CURRYEM IN SEZAMOM
na maslu na rahlo prepražiš čebulco /ne sme biti rjava, preveč death metal okus/... tko mal zaliješ z vodo... pa mal začimb, sol pa tko... na koncu dodaš limonin sok in curry... v drugem piskru skuhaš špagete... v tretjem pa špinačo... vse to potem zmešaš skupaj in posuješ s sezamom :) mmmmm
/samo je kr veliko piskrov za pomit, tko da to skuham, če kdo na obisk pride, ker potlej mora itak obisk posodo pomit!/
aja... fino je če se sezam na izi popraži... ima več okusa...
pa tudi začimbe, ki izgubijo okus, s praženjem ojačamo :) |
a to pol še kuhaš, k če se ne motim ponavadi na curryju piše tolko min na tolko stop. kuhanja. čene se zastrupiš :) sm šu na hitro iskat kaj je treba tolko obdelat, ma nism neč najdu. piše pa to: tu je sicer mišljen kot jed (edit) A number of studies have claimed that the reaction of pain receptors to the hotter ingredients in curries, even http://en.wikipedia.org/wiki/Korma - Korma , leads to the body's release of http://en.wikipedia.org/wiki/Endorphin - endorphins
and, with the complex sensory reaction to the variety of spices and
flavours, a natural high is achieved that causes subsequent cravings,
often followed by a desire to move on to hotter curries. Some refer to
this as http://en.wikipedia.org/wiki/Addiction - addiction , but other researchers contest the use of the word "addiction" in this instance.
v kjeri fazi si pa ti?
------------- ...vsaj sendvič z mortadelo.
|
Posted By: dupli
Date Posted: 08.Feb.2010 at 11:06
Stock wrote:
Aja no če hoče pa kdo še Joto:
Sestavine:
ene 3-4 čebule 300-500g prekajenih svinjskih reber pu kile kisuga zela ali repe pixna fižola par krompirjev ČESEN!
sol, poper, mleta paprika
nasekamo đebulo in rebra na mejhne kose, oboje skupej prepražimo skoraj do nerazpoznavnosti čebule :D
nato not vržemo repo, orenk zalijemo, posolimo in pustimo da se kuha. Tacajt pa nalupmo, zrežemo in damo kuhat še krompir (v drugo posodo, čene zaradi kislosti zakrkne zunanja plast in ostane trdo) ko je krompir kuhan ga kar z vodo v kateri se je kuhal vržemo not v lonec z ostalimi zadevami, pol damo not še fižol, poper, mleto papriko IN VELIIIK ČESNA!!!
pač ne znam vam povedat kolk cajta se more kuhat ker delam po občutku. pač usake tolk cajta probejte in boste vidl ;)
Je pa tole najbolš nasledn dan!
|
to je greh!! ne, če je le cajt, pa itak, da veš za vnaprej da jo boš delal, ga skuhat sam. in ja, drug dan so te stvari še boljše, pa u velikih količinah delane.
jota zakon! verjetno ena buljših jedi mi sploh. sm pa bolj zeljar po izpovedi (jst ji rečem primorska, kraška pa z repo...čeprav so različna poimenovanja)
------------- ...vsaj sendvič z mortadelo.
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 11:22
hja, po moje grem proti koncu :) včasih se res tko počutim
:) na mojem kariju pa to ne piše, sem šla prav pogledat...
/od tega kar si ti napisal pa ne vem... a ma nič! :) /
ammm... tisto gor grem pa poeditirat, ker sem se zdejle spomnila (hvala!!!) da sem mal zaj... se opravičujem, včasih stvari uiedejo iz glave... potlej pa še ti tam pri unem svojem pisemcu napiši kako opombo, da ne bo kdo narobe skuhal :)
-> dupli naši sosedje imajo zeljarno -> se poročiš z mano? :)
faaaaaaaaaaaak, sarma v dišeči vrečki
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: PiWi
Date Posted: 08.Feb.2010 at 11:27
hmm... morda je kdo zhe napisu... ma moja najljubsha jed, poleg rizhi bizhi in shpinache je: KRMPJR IN FZHU! Vzemesh s kuhovnchko malu masti in na njej preprazhish en strokc chesna in eno pikco moke... vrzhsh chesn wn... dodash wado... kuhn fzhu, krmpjr, solish... pokuhash... ko so sestavine kuhane... jo servirash na krozhniku szi enim pikichm teranovga jsha... ahh... zravn pol, che ste she lachni pashjo kshni cvrti papelinchki, sardonchki ... :PPPP
nop, zelja ne maram, smrt zelju... naj zhivi repa! :PPPP
------------- Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 12:17
samo še nekaj čist preprostega za ljudi, ki imajo radi zenf :)
tko, ko delaš toaste...
lepo kruhek z zenfom namažeš in potlej je res dobro, ko se stopljen sirček
(za toaste uporabljam ta pravi sir, ne tisti kvadratni sirček; ok če je kriza uporabim trikotnega, kvadratnega nikoli)
in zenf povežeta :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: grafin
Date Posted: 08.Feb.2010 at 12:35
pasta a la urha..
naribas korencek, naribas bucke.. na drobno narezes por.. dodas soncnicna semena, origano, curry, sol, cesen in malo olivnega olja.. po filingu pac.. vse skupaj zmesas..
das kuhat pasto.. po zelji..
tik pred koncem na ponev za dve minuti vrzes zelenjavno zmes.. in jo potem zmesas s pasto.. dodas zlico pesta genovese..
jed je gotova.. postrezes s kozarcem vina.. refosk, teran, merlot, cabernet sauvignon..
cas priprave=cas kuhanja paste.. torej cca. 15 do 20 min..
------------- se oprasicujem za oftopik :>
|
Posted By: Guests
Date Posted: 08.Feb.2010 at 13:02
uuuu kak ste se lepo razpisal eni
stock - a tista žvarovna je mišljena kot jed na žlico al se da vode tok, da vsa vn povre in se je kot neko krompirjevo jed? bom poskuso!
to o curryu prvič slišim, js ga kot začimbo uporablam sam takrat ko ne uporablam drugih (mediteranske, čili, česn)... je super začimba, mi je brat iz indije prneso enga takega prav čarobnega in pasje močnega od takrat tistga industrijskega videt ne morm (pa drugač nism nek občutliv picajzl k more met organsko in naravno )
mati zemlja - fajn recepti, js bi sicr vsakega mal po svoje ( kot smo že ugotovil, spoli za štedilnikom se razlikujejo po uporabi mesa in česna ), (pa dobra tista, o pomivanju in pospravljanju )
tisto proseno kašo z jabolki sm pa doma pomago 1x delat, ampak je namest cukra bil med uporablen, zraven poleg jabk še hruške pa breskve pa stvar je bla bolj kot desert mišljena če me spomin ne vara, do večera več ni ostal nič
agent - zmanjkalo takoj, zakon je bil! itak je bil za pojest, kr tu v LJ nimam tiste naprave za kozarce zapirat spravo sm se ga delat, kr sm kupo kilo nekega pocen kivija iz hoferja k je bil totalno zaenkurac in tut po 2 tednih zorenja je bil še kr za en kurac in je blo treba neki s tem nrdit, in je ratal ti prnesem za poskusit kak glaž k se kje vidmo!
edit - gor sm u receptu za solato sm pozabo napisat, da se krompir skuha , se ga (ohladi, da se ne razpusti) in se ga vrže v ponev skupi z semeni.
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 13:08
fantastično!!!!! jst bom naslednjič tudi med notri dala!!!! jeeeeeeee :)
/ja, celo invazijo si naredil z objavo počasne zimske solate... pa meni je ta tema dobra, k dejansko se lahko iz nje kaj naučimo :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 13:13
FABO: Tist je mišlen ko jed na žlico - vodo pustiš :)
Če si pa res česn fen kot si zgorej napisal, ti pa res priporočam uno pečenko k sm tud zgorej napisal :):):) Men kar prhaja k uno žrem :D
|
Posted By: Guests
Date Posted: 08.Feb.2010 at 13:18
sj mi dobr zgleda tist ja
drugač, najbolša možna uporaba česna (poleg devanja okol vrata al pa v nos ) je pa pa PEČEN..... ko se recimo meso, krompir itd peče v pečici daš zram kr cele neolupljene glave česna (tut čebule)... na koncu olupki lepo odstopjo od česna, le-ta se ti pa stopi v ustih (tut nima tistga česnatega okusa in vonja, ki verjetno moti dekleta), tak da, metal kuharce, obvezno poskusit, če še niste! (na pikniku pa v alufolijo pa v žerjavco, tudi v olupku)
|
Posted By: PiWi
Date Posted: 08.Feb.2010 at 13:26
"kot smo že ugotovil, spoli za štedilnikom se razlikujejo po uporabi mesa in česna" - s tem se pa absolutno ne strinjam... zadnja verzija, ki sem jo slishala je, da je to pogojeno s tem katero krvno skupino imash... kakorkoli zhe... mesa se ne otepam, chesn pa si vn mechem - sicer mi je okus itak v primerjavi s chebulo miljonkrat bolshi... - ker mam nek nikakav zhelodec... in sm pol marot ene tri ure, che je hrana premastna in prechesnana... no, en shtamperle shnopca odzhene vse skrbi...
------------- Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 13:28
ok, bom probala to !!! v olupku pa tko... ma zato, ker imam prav en predsodek proti česnu... in to zato, ko smo bli mejhni, pa so bili v solati vedno ogromni kosi česna notr! ooooo, fuuuuuuuuuuuj... aaaa !!! in pol so mi ga kr v prahu podtikal, kao da ne bom vedla, če ga ne vidim pol pa zanalašč nisem tela jest take solate, četudi niti ni bila tuk zanič
in zdej se ga kr mal bojim, no ...
(ni, da se ga na daleč čist izogibam, še sama ga kdaj uporabim, ampak surov pa RES ne sme bit... sam tko, za kako omakco, do tolk sem prišla :) sej neki pa je, a ne...)... sporočim, ko poskusim :)
strah je znotraj votel, zunaj ga pa nič ni al kuko že :)
p.s.: ja, tudi s česnom lahko vzpostavimo prav poseben odnos :)
aaaaaaaaa, evo, protest ma nismo vse deklice iste, a ne da ne piwi :) narmalnu, da ne :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Kali
Date Posted: 08.Feb.2010 at 13:47
jes sm se pa zanč spravla delat polnjene gobice pa piščančka z gobovo omako
polnjene gobice: lepo zbereš velke šampinjončke jih opereš in jim odstranš bate iz klobukou, dodaš jim nadev in čez posuješ z naribanim sirom (ala jošt ipd. k se lepo stopi), daš jih v pomaščen pekač zravn piščančka za 10-12min
nadev: bate od šampijončkou nasekljaš in jih ene 5min podušiš s čebulo pa česnom, dodaš peteršilj, sol, poper
piščančja bedrca: marinirana daš ene 10-15min pred gobicami v pekač v pečico pri 200°C
marinada: olivno olje + začimbe (čebula v prahu + rdeča paprika, sol, poper, bazilika, MALO rožmarina, origano,...) + gorčica...to namažem po mesu 4 do 24 ur pred toplotno obdelavo - do takrt valda počiva v hladilniku :)
gobova omaka: ta cajt k se pečejo gobice v pečici uzameš kar ostane od nadeva, daš še sir not k je ostau nariban in ene 2min predn vzameš ven mesek pa gobice dodaš tej mešanici od nadeva kislo smetano pa mau mleka/vode da se stvar bl razredči ampak ne preveč
------------- Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 08.Feb.2010 at 14:04
oooooooooo, zdej si me pa spomnila na nekaj !!!
POLNJENE BUČKE
sestavine
bučke
sojini kosmiči
sojina omaka
mlada čebulca ali por
koruza (to dam pa kr iz konzerve in ne nisem kura :))
timijan, sol
sir
postopek
bučke prerežemo po dolgem in jih lepo izdolbemo,
čolničke :) iiii :)) zložimo na namaščen protfan, meso iz bučk lepo na nasekljamo...
čebulco tudi nasekljamo in jo narahlo popražimo (spet ne sme biti preveč death metalska), dodamo meso iz bučk in mal posolimo, zalijemo z vodo (po potrebi)...
(aja, če zelenjavo posolimo, spusti vodo, zato je recimo čist ok, da že čebulco mal posolimo)
dodamo sojine kosmiče (količina, po občutku, pa oni kr dosti vode popijejo) in nekaj časa (15 min?) malo tenstamo vse skupaj (vode ne sme biti toliko, da plava, to je v bistvu nadev, a ne)...
dodamo še sojino omako in timijan in čisto na koncu še koruzo (jst že kr ugasnem šporhat, pol pa dam koruzo notri)...
potem pa naše lepe čolničke (i am sailing i am sailing home again cross the sea i am sailing... ok, dost! :)) napolnimo s tem nadevom in seveda!!!! vse skupaj obložimo s sirom (ok, če nimamo radi sira pa pač ne, a ne :)) pa koruza tudi ni obvezna, pa...
potem se pa to kake pol urce peče na ene 180 stopinj (tole nisem najbolj zihr, ampak po moje bi lahko bilo ok :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: Stock
Date Posted: 08.Feb.2010 at 15:17
dupli wrote:
Stock wrote:
Aja no če hoče pa kdo še Joto:
Sestavine:
ene 3-4 čebule 300-500g prekajenih svinjskih reber pu kile kisuga zela ali repe pixna fižola par krompirjev ČESEN!
sol, poper, mleta paprika
nasekamo đebulo in rebra na mejhne kose, oboje skupej prepražimo skoraj do nerazpoznavnosti čebule :D
nato not vržemo repo, orenk zalijemo, posolimo in pustimo da se kuha. Tacajt pa nalupmo, zrežemo in damo kuhat še krompir (v drugo posodo, čene zaradi kislosti zakrkne zunanja plast in ostane trdo) ko je krompir kuhan ga kar z vodo v kateri se je kuhal vržemo not v lonec z ostalimi zadevami, pol damo not še fižol, poper, mleto papriko IN VELIIIK ČESNA!!!
pač ne znam vam povedat kolk cajta se more kuhat ker delam po občutku. pač usake tolk cajta probejte in boste vidl ;)
Je pa tole najbolš nasledn dan!
|
to je greh!! ne, če je le cajt, pa itak, da veš za vnaprej da jo boš delal, ga skuhat sam. in ja, drug dan so te stvari še boljše, pa u velikih količinah delane.
jota zakon! verjetno ena buljših jedi mi sploh. sm pa bolj zeljar po izpovedi (jst ji rečem primorska, kraška pa z repo...čeprav so različna poimenovanja)
|
Že že, to itak :D sam če nimaš glih velik cajta sploh prasat je pa iz pixne tud ok.
|
Posted By: AishaBerg
Date Posted: 08.Feb.2010 at 22:18
mmmmmm :D tiste zadeve s česnom se slišjo kr kulj :d
dobr, še jz-
ŠIROKI REZANCI /valvice V OMAKI S PRŠUTOM. -ostanke pršuta, se dobi v kosih pakiran v vakuumu (pride ful pocen) -česen -mlek/sladka/kisla smetana
omako se nardi tko, da se na kockice narezan pršut stensta na olju, tok da začne dišat po kuhni, nč solit k je pršut že prej dost slan (believe me, mam rajš mal preslano k pa plovko), česna se ne tensta prej ker pol porjavi in rata grenk, tk d česn se doda lih predn se vlije mlek/smetano. pol se pa še mal počmaž, mal pomeša, mal proba, mal poprav, se polije čez testenine :)
------------- ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΟΣ!
|
Posted By: Guests
Date Posted: 09.Feb.2010 at 14:13
piwi, ta "delitev" vrjetn izvira iz mojga ranega otroštva (pred/osnovna...) k sm ful cajta preživel pr starih starših in je pač bla ločitev jasna
oma je gor mela svoj štuk, vse lepo urejeno, pospravljeno, bogkov kot, štedilnik, tut sicer je bla odlična kuharca, vsak dan župca, solata, glavna jed + priloga, pecivo...
dedi pa ma še kr svoje dnevno sobo v kurilnici oz. garaži,(od letnega časa odvisno )... vse polepljeno z raznimi kardelji pa časopisnimi izrezki, rudarskimi priznanji itd... in pač uspodi sma zmer jedla mesni doručak, česn , kruh, vložene kumarce.... pa peno od pira sm lahk spil učasih in dedi je pravo, da je česn najbol zdrava hrana, da je to pa krompir včasis blo edino kar je blo in noben bolan..... itd
mislim da je jasno, v kerem štuku sm bil raj in več časa
|
Posted By: PiWi
Date Posted: 09.Feb.2010 at 14:31
iiiiiiiiiii, prisrchno :DDDDDD ****
moj nono je biu tudi zmjrm vs od shmjra, pa tu... sam je biu kapo familja, pa she lev po horoskopu in pr bajti se je vedlo "kdo je glavni"... skratka ko ni delal okul hishe, u hrami in garazhi, je biu glihtku u bajti... k je zato bl po shmjru dishala... :PPP pa mesa, za razliko od moje none, ni maral... jeu je predvsem mineshtre... take k mam jz rada :PPP ko ga ni blo doma, si je nona dala dushka in jela fetine za vse nazaj in naprej... :PPP haha pa moja mati tud je sam meso... kej druzga ji niti ne kazhi... ma 50 kilu, pa ful holesterola... jupi... ke doro...
------------- Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 09.Feb.2010 at 14:44
Agent 2012 wrote:
Pa tud dostkrat so jedli tud zamaščeno ipd...pa nobenmu nč, doživljajo še dandanes visoke starosti (fizično odporni in utrjeni), ne pa moderen človek, ki ne more niti en metr brez avta. Hodili so (več) peš, posledično manj zastrupljanja, bolj zdrava (domača) hrana, ... go figure patterns. :) |
pa tudi bolj zdrav um!
mi smo pa na dolenjskem vedno jedli koruzne žgance za fruštk pa projo :) vse iz domačega, pa stara mama je za naju s sestro vedno naredila take posebne ptičke, ko je pekla kruh v krušni peči, pa dva fižolčka so imela za oči :) pa njene čorbe so bila daleč najboljše, pa vse je sama pridelala, skupaj z dedkom... zelenjavo in meso... ne bom pa nikoli pozabila, kako se je vedno kr malo umaknila, ko so bile koline... mislim, ona je bila s temu pujseki prijateljica :) imela jih je Rada in jih ni tepla... pa dedek naju je v šajtrgi vozil, ko smo šli deteljo kosit...
ohhhh... nimam več ne stare mame ne starega očeta ma ful smo se imeli dobro na dolenjskem... pa ribe smo lovili... na vrh kozolca v late, pa jabke na špago, pa smo ribarili, cel dan... ja....
PiWi: pa strah nas je bilo hodit v Rivčjo jamo, ker so na strašili, da so notri netopirji ;)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
Posted By: devlin
Date Posted: 09.Feb.2010 at 15:24
mother earth wrote:
ocvirki krvavice
|
Black pudding, Haggis, Maori dog delight, rat-onna-stick, african worms, ,!!!.....
------------- The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence. https://postimages.org/" rel="nofollow">
|
Posted By: Everlost
Date Posted: 09.Feb.2010 at 15:47
.kaki "ocwirki"? GRUMPI so!:) [skor] powsod pašejo.
------------- http://www.facebook.com/endeavoured" rel="nofollow - www.facebook.com/endeavoured
|
Posted By: PiWi
Date Posted: 09.Feb.2010 at 15:54
kdu je grumpf? ocvjrki so zakon... kokice... pa she nazhrt se jih ne morsh, ker ti zhelodec odpove... glih u soboto smo nardili kruh szi wcvjrki... mljask... sm par let nazaj jela ta haggis, se vech ne spounm kej je blu... ma ni blo slabo... szi pirejem je blu... kar se pa krvavic tiche... ma poezija... chak, da dobish na mizo kshno mulco... tist je pa bljak... brrrr.... szi cvibmi in cukrm... brrr...
------------- Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
Posted By: Jeraa
Date Posted: 09.Feb.2010 at 16:20
Meni je pa zakon mehiska koruzna juha. Koruza v vseh oblikah je najboljsa hrana sploh.. Recept sem enkrat ukradla iz interneta :)
Potrebujemo 500g koruze - jaz vzamem kar koruzo v konzervah, ampak ne kake mercatorjeve, kr tiste ponavadi nimajo nekega okusa; Valfrutta kuhana v sopari je najboljsa; potem cetrt gomolja zelene, dva srednje velika korenčka, tut petersilj ne skodi, pol sladke smetane za kuho, piščančje prsi (za vegije neobvezno, lahko dodate kako zelenjavno jusno kocko), cebula in zacimbe :)
Na olju preprazimo pol cebule, dodamo piscancje prsi, malo preprazimo in dolijemo cca. 2l vode. Dodamo korencek, sol, poper, peteršilj in počakamo, da se skuha. Malo preden je končano, dodamo koruzo; če kupimo zamrznjeno pa jo damo hkrati z vsemi ostalimi stvarmi. Ko je kuhano, vzamemo prsi ven, jaz ponavadi odlijem še nekaj tekočine, kr mi je fajn, da je ta juha res gosta; s paličnim mešalcem zmiksamo vse skupaj, prsi narežemo na majhne koščke in jih damo nazaj v juho (ponavadi se ne porabi celih, razen če ste res mesooboževalci), dodamo sladko smetano, po želji še rdečo papriko v prahu, čili.. Preden postrežemo, damo na vrh še malo sira in to je to. Cist na izi pa ne vzame dost casa :)
------------- http://www.myspace.com/whitenightband
|
Posted By: devlin
Date Posted: 09.Feb.2010 at 18:13
Meni je pa zakon kitajska koruzna juha iz Radovljiške restavracije Ping-pong ali karkoli že je..., sem jo jedel enkrat tudi na Jesenicah, ampak ni bila tako dobra : /. Glede na recept je zelo praktično identična mehiški, samo da Kitajčki naredijo zadevo še nekam želatinasto.
Samo koruza je ena najbolj gensko spremenjenih zadev na svetu. Kar me pa ne more ustaviti da bi na vsake toliko časa snedel kakšno piksno kar tako.
------------- The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence. https://postimages.org/" rel="nofollow">
|
Posted By: AmarNat
Date Posted: 09.Feb.2010 at 23:09
oo ma evo š js neki.. ena stvar za na hitru.. hmm.. naslou .. nvm.. npr. Žepki iz listnatega testa:)
pač kupiš listnato testo, ga odtališ in razvaljaš... vege nadev: pač prepražiš čebulo, paradižnik, papriko, koruzo, kšno bučko (to je šo bolš č naribaš kot narežeš), melancan, notr vržen sir, ku ga maš.. pač kej ti paše.. + začimbe kr je pač o.k., zrd mene lah tut česn počakaš d se to mal ohladi in č paradižnik spusti velk vode to vodo pač odliješ.. pol pa listnato testo narežeš na poljubne kose in daš ta nadev notr,... pol pač drug kos listnatga testa prepogneš preko in po robovih fino prtisneš.. to daš pol na pleh in v pečico ter pečeš doklr listnato testo ni tako fino lepo zlato..
..no za tiste k n morjo brez mesa lahk dajo vmes tut mes (npr. koščke šunko al pa karkol želijo) .. č hočjo met "pizza žepke" pač dajo lahko sm kšn paradižnik, kečap, šunka, sir in pač začimbe kr vsakmu paše..
no k so žepki pečeni je to fuuul fino, kr s sir in vse to tak fino vleče + listnato testo je zakon ! zdj tole je dobro tut nasleden dan, sm žepki se čez čas mal posedejo .. :).. (no usej rečm lahko d je fino,.. oz. upam d je fino, kr mi smo tu jedli itak vedno vjutro, k smo bli š pod vplivom različnih substanc in tut naše čutnice niso raunu briljantno delovale :) no ja :)
ako, to je to, upam d bo kirmu pršlu prou
------------- JOŠ! :D
We must not allow other people's limited perceptions to define us!
|
Posted By: mati zemlja
Date Posted: 10.Feb.2010 at 22:38
:) še malo, pa bo paranoid izdal kuharsko knjigo :)
na naslovnici bo fabo, ki kuha žvarovno (glavna jed) & kompot (poobedek)...
na predstavitvi bo stock njegov asistent, jst bom pa pač posodo pomila upam, da bo kdo pomagal pri tem prijetnem opravilu...
edit Nr.1:
homoeyes bo pa protestiral
in nam metal jajca v glavo...
http://www.youtube.com/watch?v=bwv9tikI06A - metal pussy
edit Nr.2:
bo imel predavanje o curry-ju in stopnjah odvisnosti :)
------------- ~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|