Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Budilka, jutranja rutina
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Budilka, jutranja rutina

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Budilka, jutranja rutina
    Posted: 15.Jul.2014 at 09:25
Zanima me ob čem se sometalurgi in metaliti zbujate? Kakšne so vaše jutranje navade in v kakšno življenje se na nek navaden dan v tednu podate?

Sam se iz sveta duš in magije v sivo brezveznost rad zbudim ob akustiki oz. nedistorziranem uvodu.. ki more s časoma zapalit, če je slučajno po večeru ulivanja socialnega lubrikanta... neki da za zihr sprav pokonc no...

Watain - Waters of Ain to nalogo opravi vrhunsko. 

pred tem:

Zadnje 2 leti je službeno, tko da rinem pokonci okol 7, pol 8h... z vsaj 1 uro mahanja po tipki "snooze"... kar ugotavljam, da povzroča intenzivne sanje v ciljni ravnini spanca. Jutru probam pridružit vsaj 20 minutni trening (sklece, štanga, kettlebell,  strečing... ampak mi ne rata vedno. Čeprav bi te stvari moral uvrstiti kar med  nujne, ker opažam da se res po tem dan pozna, ampak ravno jutranji človk nism. 

Torej, po-pokončne dejavnosti obstran, primarno me zanima kaj je prvo kar slišite predn nadanete kravato :) 

Edited by frogstomp - 15.Jul.2014 at 09:26
Back to Top
Poli View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Poli Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 09:39

Že nekaj let vstajam tam okrog pol šestih. Budilka je kar mobitel. Kakšna "muzika" ne bi prišla v poštev zaradi boljše polovice in predvsem malega, ki takrat še spi.
Včasih me je budilo pa tudi tisto grozno piskanje na radio-uri (pii pii pii pii!!!) ob katerem bi že zjutraj kozlal ... ampak te vsaj vrže pokonci. Pa tudi radio je bila opcija, ampak se ni nikoli zares prijela.

Ko zbudiva tamalega, okrog pol sedmih, pa prižgem radio Študent in včasih se zjutraj ujame tudi kakšen dober štiklc. Big smile

Anything is possible     dec d uej

Be The Change You Want To See
Back to Top
Monxster View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Monxster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 09:45
trenutno imam za budilko intro od august blues od unicornov. prej sm mel pa macgyver song Big smile
Back to Top
sovdat View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sovdat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 10:21
3 budilke, vključno z eno z najbolj nagravžnim piskanjem, pa še vedno včasih zaspim :)
Back to Top
Krimpl View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Krimpl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 10:37
Jest imam pa naštimano tisto, ki v spotu Shut Your Mouth Perota zbudi. Smile
Don't panic!
Back to Top
Paparazzi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Paparazzi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 10:50
Budilka je v glavi, proti jutru se zbujam vedno večkrat...
Za ziher pa je še rezervna budilka, ki piska, če slučajno predolgo pospim(ponavadi jo prej izklopim, ker raje ustanem malo prej kot mi pozvoni).Big smile

Najbolj zaspan sem pa če me zbudi budilka sredi spalnega cikla, pol si ko povožen.Nuke

Glede rutine še gre dokljer si ritma ne pokvarim s kakim festivalskim vikendom, potem bi v ponedeljek zjutraj še pospal, pa ne smem...Evil Smile
...da ne govorim kak problem je v nedeljo zaspat pred 22h, ker se telo navadi da se takrat najbolj dogaja.

Edited by Paparazzi - 15.Jul.2014 at 10:53
Papa Papa Paparazzi !
Back to Top
Pero View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 10:53
Rutina cca zadnjih 10 let:
6:30 budilka na telefonu (neko zoprno piskanje) in uri (ptičje čivkanje), snooze
6:39 budilka na uri, snooze
6:40 budilka na telefonu, snooze
6:45 budilka na telefonu, hladen tuš, oblečt
7:02-7:05 v avto pa gas proti LJ

Back to Top
Paparazzi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Paparazzi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 10:54
Originally posted by Pero Pero wrote:

Rutina cca zadnjih 10 let:
6:30 budilka na telefonu (neko zoprno piskanje) in uri (ptičje čivkanje), snooze
6:39 budilka na uri, snooze
6:40 budilka na telefonu, snooze
6:45 budilka na telefonu, hladen tuš, oblečt
7:02-7:05 v avto pa gas proti LJ

Nč ne fruštkaš ?
Papa Papa Paparazzi !
Back to Top
Pero View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 10:55
Redko, če pa ja, na šihtu kakšno sadje pojem pred kofetom.
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 12:17
Originally posted by Monxster Monxster wrote:

trenutno imam za budilko intro od august blues od unicornov. prej sm mel pa macgyver song Big smile

zakon!

Jaz mam pa na telefonu Battery za budilko. Začne umirjeno in ponavadi tudi deluje. Varovalka je pol, ko konča intro. Pride pa zelo poredko do nje(ga).

če začnem ob sedmih gre tako:
- 5.55 utišaj, al dremež al ne vem kaj že piše. Desna tipka zgoraj v glavnem...
- 6.10 vstanem
- spucam zobe in faco
- najdem gate in štumfe
- preverim če mam telefon, denarnico in očala 
- 6.30 zaklenem in grem

če začnem ob osmih, se celoten postopek zamakne za eno uro.

Če prespim pri moji dragi, pa upam da naslednji dan začnem ob osmih. V tem primeru pride v poštev taprvi postopek.

MacGyver je zakon!
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 12:33
mam sreco, da vecinoma delam od doma, kar je kulj, ampak za to mors met disciplino..

zbudim se sama od sebe, navadno okoli sedmih.. sm ugotovila, da mi je budilka prehud stres, zato prisegam na notranjo uro.. je kar tocna.. navadno me, preden vem zase, navije, ma pustimo podrobnosti..:)

potem umivanje..
potem jutranja telovadba.. vecinoma joga.. vcasih se pa tut samo razmetavam ob kakem zaganju.. :)
nato zajtrk.. branje casopisov, kaksen telefon.. kofe..

in ob 9h odprem kancelarijo.. prisotna in prisebna.. :)

zdaj imam poletni delovni urnik in vse pocnem z moznostjo enournega zamika.. :)
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
_wasted-tina_ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote _wasted-tina_ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 12:40
Jst se morm od doma pobrat ob 7:15 .... vstanem zadne cajte ob 6:15 (včasih sem zadne minute lovila :))

Budilko mam pa naštimano za ob 5:45  (brez dremeža se preprost ne morm skidat iz postle :D

zbudijo me pa Bolesno Grinje:

.....
Back to Top
jajčk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jajčk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 14:51
Js mam za budilko najbolj zoprno piskanje, ki sn ga uspela najt na telefonu, ker drugače se ne zbudim - mi rata včas tut to prespat. Nisn glih jutranji človek... Sn se pa polenila zdej pred kratkim, tako da se načeloma zbujam nekje do pol osme (prej sn se nekje ob sedmih), pol skočim pod tuš,  pol pa norim v službo kjer sn nekje najkasnej 15 čez 8 :)

Razne telovadbe ipd. pri men zjutri ne pridejo v upoštev, ker se mi ne rata skobacat iz postle pred zadnjo sekundo, tako da bi verjetno v mojih idealnih razmerah začela službo šele med deveto in deseto... :)
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
Back to Top
Lunik View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lunik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 15:32
Zvok vibriranja po lesu, kombiniran s piskajočo budilko s starega Nokia telefona. (Ne vem točno kater model je, 2009letnik pač.) Načeloma med sedmo in osmo uro zjutraj, okol jutranje telovadbe pa nisem tako priden kot bi moral bit, si pa po hitrem postopku preko radia ali računala zavrtim kako "poskočno muziko". Zadnje čase so to Gorguts, The Abyss ali pa Destruction.

Striktna budnica je pa vibra + piskanje. Nič lepšega kot to, potem ko ravno sanjaš kako Argentinci dvigajo pokal svetovnega prvaka... Big smile

Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 19:00
ma trenutno me zbuja ena v izi muzika iz mobitela ... prej sem mela uno budilko piiiii, piiiii, piiii ... ker me je bilo strah, da ne bom zaspala, ma potem sem si rekla, da ne morem v nov dan stopiti tako, da se ustrašim Big smile tista piiiii, piiii, piiii je res agresivna in zoprna za popizdit :D in je že kake dve leti nimam več ... to ti res zagreni dan, ku da bi te en treščil za dobro jutro Big smile

prej sem se zjutraj običajno tuširala, si vmes nažgala kako muziko (včasih black, včasih heavy, včasih grunge, včasih račke :D), odkar sem se iz hiše preselila v blok, se malo bojim, da ne bo motla drugih ljudi z muzko, v bistvu se še tuširat ne upam zjutraj :D ma če ne wem, kolk se to sliši naokoli Embarrassed pa nobenga iz bloka ne poznam, da bi ga lahko vprašala :) zdej sem se končno opogumila, da čez dan poslušam muziko na normalni glasnosti, zjutraj si pa še ne upam :)) nič hudega, si pa v avtu nahranim uha :)

tko da običajno ustanem ob 5:50 (na vsake tri tedne ob 5:30, k sem dežurna na šihtu, pa ob ponedeljkih ob petih, kr grem iz obale v lj delat ... ta je pa brutal, a LOL ob petih !! dijo povero LOL ), si na hitrco umijem obraz, zalijem drevčke in grem ... jest mi nikoli ni pasalo tako zgodaj, telovadit tudi ne ... svoje cajte sem ustajala ob petih in neki meditirala, samo pol so me enga 2007 začele bolet kosti in nisem mogla več, sem poskušala pa ni šlo, ker sva bili le še bolečina in jaz in je bilo mučno in sem pogosto ustaja ob štirih zato, da sem razmigala sklepe, da sem lahko za silo normalno hodila in šaltala v avtu, se navadila na bolečino in ne prišla vsa cmerasta ob sedmih na šiht... zakaj to omenjam? zato, ker so mi bili tisti meseci, ko sem poskušala meditirati zjutraj taki res lepi ... sploh mi ni bilo težko ustat in prijalo je umirjeno stopiti skoz vrata ... umirjeno stopiti v nov dan ... ja, pa predno sem se odselila, sem šla vsako jutro predno sem odšla na šiht še do mojega ljubčka papagajčka v zgornje nadstropje in sva si zaželela dobro jutro Embarrassed 

edit:
kje se kupi kakšna budilka k ni piiii piiii piiii ... bi mela raje kaj drugega kot mobitel, sam ne wem, kje se kupi kaj takšnega majhnega na baterije pa da ni tečno ku driska? 

Edited by mati zemlja - 15.Jul.2014 at 19:21
~      V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo.      ~
Back to Top
Andrej B View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Andrej B Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 20:16
Jaz imam zjutraj za budilko tudi najbolj ogabno piskanje kar jih je na telefonu - do konca naglas.
Včasih sem imel različne udarne in glasne metal komade, pa se je zgodilo, da sem tudi tisto prespal ! Facepalm
Zdaj imam nastavljena 2 alarma z razmakom 10 minut. Prvi ob 5:40 in drugi ob 5:50; občasno tudi malo spremenim, če slučajno želim zjutraj še kaj drugega narediti:
npr. če imam namen pred službo še v pekarno ali na tržnico, oziroma kasneje, če se morda odločim, da pridem v službo nekoliko kasneje 
( imam fleksibilen jutranji prihod med 7 in 8h ).
Seveda mi ( na žalost ) ob prvem piskanju ponavadi še ne uspe vstati, včasih tisti "snooze" pritiskam celo do 6:15 ...
Ko se skobacam iz postelje - ves zblojen in zaliman, se najprej nekaj časa pretegujem in občasno tudi malo ( 3 - 5 minut ) potelovadim, 
vendar ne pretiravam s kakšnimi sklecami, ipd.
Ja, ne vem zakaj, ampak skoraj vsako jutro imam precej zakrčene vse mišice na rokah in nogah ter mlahave sklepe - kot mlado tele. Confused
Da nadaljujem... potem grem dol v kuhinjo in si skuham en previ čaj ali kavo ( kakor kdaj ) in to nato na balkonu spijem ter skadim  en tobačni zvitek. 
Če se spomnim, tudi še kakšno malenkost pojem.
Za tem sledi obisk kopalnice, skoraj vsak dan tuš ter seveda umivanje zob. Potem se oblečem in ko najdem še vse potrebno, se vsedem v avto in odpeljem.
Ob sobotah in nedeljah budilke nimam nastavljene, razen kadar se imam namen že bolj zgodaj odpraviti na kakšen daljši izlet v naravo.

Edited by Andrej B - 15.Jul.2014 at 20:17
"Samo dve stvari na tem svetu sta neskončni :
vesolje in človeška neumnost,
čeprav za prvo nisem povsem prepričan."

Back to Top
polopoklip View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Jul.2014 at 22:50
Kadar delam dopoldne imam za alarm nastavljen tale komad, ki mi zaigra ob 4:50.
Nekako se mi vedno uspe zbuditi 5-10 minut pred alarmom, tako da v polsnu vzamem mobitel v roke in ga izklopim prvo sekundo, ko se sproži.  Nisem ravno jutranji tip človeka, ponavadi se zbudim poln cinizma/sovraštva do življenja in na splošno vsega, kar mi je tekom dneva ljubo in med te stvari spada tudi glasba. To razpoloženje mi ponavadi med vožnjo razkadi kakšen zimzelen komad na Valu 202.

Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2014 at 07:42
Naštimanih mam pet alarmov, ki so razpotegnjeni v razmaku 26 minut:
- 5:00 (poročila na radiu)
- 5:10 (Halloween theme, mobitel)
- 5:12 (DOTA intro od Vital Remains, mobitel)
- 5:14 (Schizophrenia intro od Sepulture, mobitel)
- 5:26 (random neki, radio)

Tako imam "plenty of time", da vstanem ob 5:30, uro kasnej že na šihtu...

aja, čist tko: js ne morm vstat na horuk, zato mam tolk alarmov (da ne zaspim nazaj + da se res zbrihtam, še posebej, kadar nisem šel spat včeraj (tj. pred polnočjo))

Edited by Mrtupevc - 16.Jul.2014 at 07:43
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
Andrej B View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Andrej B Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2014 at 13:40
"Rana ura, slovenskih fantov grob", bi rekel Pero !
"Samo dve stvari na tem svetu sta neskončni :
vesolje in človeška neumnost,
čeprav za prvo nisem povsem prepričan."

Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Jul.2014 at 15:18

Heh, viš, Pero pametenSmile

Bedenko je bil bolj tumast ("Rana ura - zlaaata ura!"). Qrz pa zlato, če je glava svinčena...LOL

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.