Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Chickfight
  New Posts New Posts RSS Feed - burzum oftopik jr.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

burzum oftopik jr.

Post Reply Post Reply Page  <1 363738
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Oct.2023 at 15:42
juhej! ars je res super radio.. ce ti je vsec klasika.. pa ce te ne mot mal bl zategnjen pristop.. kup kvalitetnih oddaj z vseh podrocij pa brez reklam..

sm vesela, da si nasu podcast! 
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2024 at 19:53
medtem ko je forum kr ozivel, je ta post se kr zombi.. a je ksn prostovolc, da ga.spenknem..? :> :) :*
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2024 at 08:38
nism nkol sodelval.....pa padalim notr. Šta ima?
Fuck you and the horse you rode in on
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2024 at 09:00
Js v celi zgodovini forumaštva nism poštekal kaj je finta te izbe, o čem teče debata... tko da bom samo prpomnil, da se strinjam glede radia Ars. Pravzaprav edina postaja, na katero sem rad šaltal v obdobju ko sm se še kdaj usedu v avto z delujočim sprejemnikom. 

Muska, ki se ne ponavlja, tako ne v komadih kot v temah znotraj pesmi, do podna zatežena obskurna klasika in drakula style spikerji brez prisiljenega smehlanja. 

Res, ko sm prisiljen postat na kakšni drugi radijski postaji se mi kri skisa, tole je pa zen.
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Apr.2024 at 13:05
bila sta pridna, zato ne rabita nastavit rite.. izhodisce in zasnova niti sta bili jasnejse opredeljeni na za eno generacijo starejsem forumu.. nit je pac nekoliko kvantna, tematsko difuzna, razno od raznega, ce hocete.. posledicno lahko fases hc digitalno spankanje, ce zaides v offtopic.. 

ars res zen.. klasicna muska je v vecji meri moja poslastica.. zadnjic poslusala nasega elitnega prosena glede kvantnih racunalnikov, ki obetajo, da bodo kmalu postali del mnozicne rabe.. uporabe? zlorabe? izumitelji vedno izhajajo predvsem iz lastnega entuziazma in ne upostevajo temacnih vidikov cloveske narave..
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Aug.2024 at 11:00
postam to tu, tut da malo ozživim tega burzum zombija od niti.. :)

včeraj pristala v cdju na simfoničnem koncertu ogromnega london symphony orchestra (preko 100 glasbenikov), ki so igrali - ob vrhunski izvedbi berlioza in chopina - tudi holstove planete.. to je bilo salutiranje kocin brez primere.. končno slišala ta masterpiece v živo! cel cankar je vibriral.. <3
Back to Top
Kilroy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kilroy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2024 at 08:36
Originally posted by grafin grafin wrote:

včeraj pristala v cdju na simfoničnem koncertu ogromnega london symphony orchestra (preko 100 glasbenikov), ki so igrali - ob vrhunski izvedbi berlioza in chopina - tudi holstove planete.. to je bilo salutiranje kocin brez primere.. končno slišala ta masterpiece v živo! cel cankar je vibriral.. <3

A od Cypres Hill so tud kj špilal?

https://www.youtube.com/watch?v=rl9FShX0mws
The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2024 at 10:18
nope, je bil čist drug format koncerta.. :)
me pa je pa cist presunlo, kako je včasih en skladatelj imel ušeša in domišljijo za skladat neki ne le smiselnega, ampak tudi navdihujocega za 100 instrumentov.. chopinov koncert za klavir je bil res fenomenalen!

drgač je pa meni en ljubših že par letsodobni belorus litvinovski.. recimo tole, sploh duel. the sword of jealousy.. prou blekmetal..

Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Sep.2024 at 00:40

Čist preveč fouš za Holsta😳

Njegovih Planetov pa res še nisem ujagal v živo - pa bi jih rad!

Sicer pa, če/ko smo že pri planetih... Zemlja ponuja naravna čudesa tudi doma, samo oči je treba odpreti🙂

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2024 at 11:15
ja, lahko ti je res žal. upam, da kdaj le skineš priliko.

kakopak, naš planet je res lep, prelestnih kotičkov je v obilu - tudi v naši mali državici.. žal me v premišljanju o planetu zemlja zadnje čase večkrat sreča svetobolje in celo želja, naj nas čim prej izpljune, bednike bedne homote..

sicer se ravno te dni dogaja.. orkanska nevihta boris je za vikend, kot najbrž veste, dodobra zalila srednjo evropo: v nedeljo sem letela prek varšave v vroclav, pa smo se morali - že nad vroclavom! - vrniti nazaj v varšavo, ker vremenske razmere niso bile primerne za pristanek.. drug dan smo poskusili še enkrat, uspešno.. v vroclavu in okolici (potovala sem tudi v opole) je bilo vse v izredni pripravljenosti zaradi poplav.. moj hotel je bil prav prikladno lociran na polotoku v mestu med dvema rečnima krakoma, dobesedno par metrov stran od precej narasle reke odre.. vse smo imeli zadelano z vrečami peska.. na srečo se za časa mojega bivanja tam reka ni razlila in na svojo še večjo srečo sem precejšnji flegmatik, tako da si svojega bivanja v res čudovitem, z gotskostjo in mistiko zaznamovanem vroclavu (recimo tole, tole in tole), nisem zagrenila s paniko.. sem pa bila v pripravljenosti, če bi nas morali evakuirati.. mi je pa zelo žal za vse, ki so bili na kakršenkoli način oškodovani.. 

kot da to ni bilo dovolj, imam jutri plan iti v colfiorito, v marke, kjer se je boris razlil v zadnjih dneh.. še ne vem, če vlaki sploh vozijo.. medijske podobe so kar brutalne (ampak mediji imajo brutalnost nadvse radi).. se odločim proti večeru, ali sploh grem tja.. se mi pa poraja en čuden filing, kot da mi boris nekako sledi.. smanji doživljaj, boris!
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jan.2025 at 21:58
Matr, tlelele se res redko fočkamoOuch

Tut sam sem kriv, priznamEmbarrassed

En minimalizem pripopam (morda jih pa zategadelj ne dobim po ritiLOL)

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Feb.2025 at 09:09
ooo, prelepa, mrtupevc! <3
danes je moja desanka milostna, nič jih ne bos dobil.. :)

ko smo ze pr fotkah.. ce koga zanima.. v galeriji vzigalica pri krizankah je vceraj bila otvorjena fotografsko-dokumentarna razstava dolina od mance juvan.. tokrat se je podala na virtualno raziskovanje dolgoletnih posledic zastrupljanja doline z azbestom.. manca je res super!
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Feb.2025 at 11:31
O, super namig, si bom vzel čas in šel pogledat v miru :)

Drgač pa hvala za pohvalo (in milostLOL) - je pa hec. Nikoli nisem bil (in tudi nisem trdil), da bi bil nek hud fotograf. Rad pa priznam (in trdim), da znam ujeti kake fajn momente. Bodisi panorame bodisi makre (ali pa tistole zgoraj). Vzamem si čas. To je dandanes kar luksuz glede na vse hitenje in postavljanje nekih časovnic/urnikov.

Skratka, tudi oprema ni "neki baš" - žepna trotl-zihercaBig smile

Zgornji motiv pa - pozno septembrsko megleno jutro ob Bohinjskem jezeru.
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Feb.2025 at 12:23
res lep prizor, je pa tut ambient hvalezen! 
jz pa zmeri trdim, da ocarljiv trenutek ujame opazovalca in ne obratno.. se zelo strinjam s tabo, da je za dobro fotko potrebna umirjenost in čas.. zato se na veliko uporablja fotoshop et simila, ker si folk tega cajta ne vzame.. al pa tisoc in en taisti kader hlastajocega klikanja.. jsm se iz stare sole, ko je film mel max 36 slik, studentski proracun pa je bil svohoten pa si pol kr premislu, kaj prtisnes in kaj ne..
no seveda, vcasih si enostavno ob pravem casu na pravem mestu
.. ko grem na sprehod, sta pes in objektiv telefona moja draga sopotnika.. vcasih pa enostavno pustim telefon doma in dam primat vtisu lastnega pogleda.. <3

Edited by grafin - 09.Feb.2025 at 12:26
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Feb.2025 at 23:37

res lep prizor, je pa tut ambient hvalezen! 
jz pa zmeri trdim, da ocarljiv trenutek ujame opazovalca in ne obratno.. se zelo strinjam s tabo, da je za dobro fotko potrebna umirjenost in čas.. zato se na veliko uporablja fotoshop et simila, ker si folk tega cajta ne vzame.. al pa tisoc in en taisti kader hlastajocega klikanja.. jsm se iz stare sole, ko je film mel max 36 slik, studentski proracun pa je bil svohoten pa si pol kr premislu, kaj prtisnes in kaj ne..
no seveda, vcasih si enostavno ob pravem casu na pravem mestu
.. ko grem na sprehod, sta pes in objektiv telefona moja draga sopotnika.. vcasih pa enostavno pustim telefon doma in dam primat vtisu lastnega pogleda.. <3

Hehe, lahko se strinjam ob pogoju, da je opazovalec dovzeten za te dražljaje :)

Glede fotkičev iz stare šole pa... kot bi sebe poslušal, hahah, točno to, 36 slik (moj je znal še kako "dodatno narest", če si film dovolj previdno not vstavil).

So pa telefoni že tako strašno napredni, da jih tudi moja trotlca še komajda dohaja. Edino na (zoom) panoramah telefoni nimajo šansStar

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Feb.2025 at 23:40
Še ena, pom pa nehu (že mal najedam s tem BohinjemLOL)

Tole sem spet posrečeno ujel - me mal asociira na Enslaved naslovnico (Frost), čeprav pri moji rumena precej ven seka - je pa vseen zanimiv kontrast:

btw: vse kaže, da se je usoda hecno poigrala z mano - pred leti je Ennio Morricone obiskal ljubljanske Križanke, a sem bil službeno zadržan v tujini in nisem mogel na koncert. Letos julija v okviru poletnega Festivala Ljubljana obišče Križanke njegov sin Andrea Morricone s tematskim koncertom Morricone dirige Morricone. In ne samo, da bom lahko prisostvoval koncertu - sodeloval bom na njemHeart

Edited by Mrtupevc - 22.Feb.2025 at 23:43
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jun.2025 at 22:58
cudovita fotka, mrtupevc, res dobro skomponirana.. in barve🥰
morricone je pa tud meni padel v oci za letos.. moram se preverit, ce bom v lj takrat..

Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jul.2025 at 18:37

Hvala :)

Drgač me pa že počas daje tist... podobn k reisefieberLOL

V ponedeljek bo 5 let in 1 dan od smrti enega največjih komponistov filmske glasbe. In njegov sin nas bo vodil po poteh, kjer so nekdaj stopali Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee van Cleef, James Coburn, Rod Steiger, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Charles Bronson, Jeremy Irons, Robert Deniro itd...

Sem velik fan filmske glasbe. Zadnje čase "nenadjebljiv" pomoje izstopa Hans Zimmer z Gladiatorjem, pa je tega že četrt stoletja! Istega leta je prišla na platna Malena z Monico Bellucci in glasbo Ennia Morriconeja. Prav slednji mi predstavlja tist dodaten "uau" efekt, pa najsi gre za špageti vesterne ali pa čisto romantiko (Nuovo Cinema paradiso). Fun fact - mislim, da je ravno za tega glasbo v večini prispeval Andrea Morricone (al sta bla pa vsaj v soavtorstvu z očetom). Kakorkoli - meni se z Glasbeno matico dogaja tist "dream come true". Mogoče mal hecno (naivno?), ampak ta nivo glasbenega poustvarjanja mi res predstavlja tisto "nekaj", ki ga nekateri iščejo celo življenje, pa nikoli ne najdejo (mal heca).

Čist razumem npr. Tilena Hudrapa - s trdim delom si je utiril pot na svetovne odre in jih delil z največjimi imeni metalskega glasbenega sveta. Če je k temu stremel in dosegel tisto največ, kar si je želel - respect. Meni pa ta "največ" predstavlja možnost aktivnega sodelovanja pri poustvarjanju del največjih imen klasične glasbe. Tokrat gre pa za "dodaten bonus" – za aktivno vživetje v filmski svet, ki sem ga kot mulo požiral z veliki očmi.

Edited by Mrtupevc - 05.Jul.2025 at 18:43
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
Kilroy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kilroy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Jul.2025 at 14:01
Break A Leg
The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Jul.2025 at 15:05
una minimalistična je uber dobra. samo malo bi jo moral še spedenat v kakem photo editing programu. drugače pa full lepa.

ta spodanja ala enslaved-frost pa tud ni napačna. rumena res ven seka amapk se da kot prej rečeno to popravit v programih. pa nagib bi moral mal popravit. pa malenkost skropat ker se spodaj levo vidi čolnič. drugače pa kar solidna fotka. res ni švoh.

tko za raw prpopetljaj je tole precej solidno.

sorry no k zdje tle kritiziram. sam nekako mi je mal škoda da nisi šel naprej. ker sta v osnovi obe res precej dobri.

mjau mjau hehe da ne zatežim i am out.

thumbs up
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Jul.2025 at 10:17
Originally posted by Kilroy Kilroy wrote:

Break A Leg

tenkju, je blo fajn, čeprav odzivi na "poskočnost" dirigenta so bili, khm, oziroma niso bili ravno njemu v pridBig smile
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Jul.2025 at 10:20
Originally posted by Ijus Ijus wrote:

una minimalistična je uber dobra. samo malo bi jo moral še spedenat v kakem photo editing programu. drugače pa full lepa.

ta spodanja ala enslaved-frost pa tud ni napačna. rumena res ven seka amapk se da kot prej rečeno to popravit v programih. pa nagib bi moral mal popravit. pa malenkost skropat ker se spodaj levo vidi čolnič. drugače pa kar solidna fotka. res ni švoh.

tko za raw prpopetljaj je tole precej solidno.

sorry no k zdje tle kritiziram. sam nekako mi je mal škoda da nisi šel naprej. ker sta v osnovi obe res precej dobri.

mjau mjau hehe da ne zatežim i am out.

thumbs up

Kul, hvala za kritiko. Res je, ne ukvarjam se s post editiranjem. In tvoje ostro oko je porajtalo un čolnič, ki mi je res "ušel" oz. se je prikradel v plan. Nisem dovolj dobro pazil. Sta ba obe fotki v afektu narejeni, imaš prav. Trenutek kasneje že ne bi bili tak fini po mojem...
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2025 at 15:54
waw super.. kje pa ga je posviral dirigent, nisem razumela? filmska muska je fin žanr, ja! dokaj redno poslušam ARS ob 14.30, ko je po oddaji gremo v kino vedno še en kos filmske glasbe.

letos sm šla v okviru festivala ljubljana samo na en jazz, pa moram reč, da me je pustil precej hladno, čeprou je blo noro vroče v križankah.. me je motila tut publika, pa ne vem, a sm tak piplhejtr že, al mi grejo samo na živce razni petični mainstreamerji.. :D

glede fotke pa je čolnič dokaz, da človeki radi zaserjemo vse živo s svojo prisotnostjo.. nič popravljanja, samo brezmilostna iskrenost! 

Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jul.2025 at 20:35

waw super.. kje pa ga je posviral dirigent, nisem razumela?

...

Ni ga ravno posviral, bolj skupek vsega po malem. Malo je muhast Morricone jr. Tudi zato nam je na samem koncertu zborovske parte diktiral dolgoletni asistent Ennia Morriconeja, Stefano Cucci. Je pravil, da kar on vodi zbore po teh gostovanjih, ker se Andrea potopi v lasten svet :)

Strogo glasbeno gledano je  pač nedosleden pri nakazovanju vstopov in je bojazen, da bi šlo vse malo po svoje :)

Tudi bis je bil samosvoj. Začeli smo s Here's to you iz filma Sacco & Vanzetti, ki ga je v originalu zapela Joan Baez. Sledila je ponovitev Ecstacy of Gold, nakar je Andrea ob bučnem aplavzu odšel z odra. Kmalu se je zopet pojavil na odru, sedel za klavir, odigral par taktov, vstal, odšel do prve violine, mu nekaj šepnih ter odmahnil in s tem je bilo koncerta konecLOL

Je pa po koncertu sledil kar malce ganljiv moment, ko je asistent dir. Cucci prišel do nas in nam pobliže orisal delo s pokojnim maestrom. Presenetil nas je z najavo, da je bil to njegov zadnji koncert. Sicer še deluje z vodenjem zborov itd, vendar po turnejah ne bo več hodil. Med vrsticami se je razbralo, da se z Andreo ne ujameta tako, kot sta se s pokojnim očetom. V zaodrju smo mu v slovo še zadnjič zapeli Here's to you...

Izkušnja, ki je zlahka ne bom pozabil.

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Aug.2025 at 11:25
tale razlaga mi je pa čist ušla.. ja, otroci slavnih so pogosto nemogoči.. po svoje zafrustrirani, v senci svojih staršev.. po drugi strani pa imajo odprtih ful povezav.. če so še malo umetniki, potem res ni daleč od tega, da so posebni.. :D

ravno sem se vrnila iz tminskih hribov.. majka bit en teden brez telefona, interneta.. sm se spet prou razelektrila.. bit sama sebi fouš.. ponovimo drugo leto <3
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Aug.2025 at 00:11
Top! Zna bit res izkušnja, ki vzbuja fouš skomineWink
Sicer pa, kar se tiče otrok slavnih... Ja, po mojem zna bit kr jeba. Na eni strani živijo v njihovi senci, ki je včasih tako velika, da ne najdejo poti na svetlo... Na drugi strani imaš pa primere, ko so čist ok sobivali (npr. cela dinastija Straussov).

Kot zanimivost - Oče in sin Morricone sta krasno sodelovala pri filmu Nuovo Cinema Paradiso (soavtorja glasbe, tujejezični oskar '86 al '88). Tornatorejev film. Muzika pa itak...

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Aug.2025 at 11:47
noro, kako smo ratali navlečeni ta splet..! ampak ja, je zanimivo, kako si mentalno odpočiješ in raz-vznemiriš.. edini stik s civilizacijo je bil radio, celo radio rock sem ujela.. in oddajo težke čase, kjer sta šujo in gorejanez tematizirala prjatučke..
učinki takega dopusta so na dlani - digital detox holidays postaja tudi turistična tržna niša.. 

ne poznam tega filma, moram preverit - sploh če je muska, glasbena podlaga fina - to naredi pol filma..
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Nov.2025 at 00:05
Uh, hudo fajn film, res... Kar poglej, pomoje ti ne bo žal.

Drgač sem bil pa izpostavljen glasbeni izkušnji, podobni tvoji pred časom. Takisto v Cankarjevi Gallusovi. Tokrat je slovenske filharmonike vodil mladi britanski dirigent. Interpretacij Holstovih Planetov sem poslušal že nebroj, ampak v živo to doživeti je nekaj onkraj preprosto opisljivega. In Anglež, ki dirigira Angleža... Morda simbolno, morda povsem subjektivno, ampak meni je bil to večer presežnikov. Kakšne kontraste si je privoščil dirigent! Pogumno, drzno in hkrati navdušujoče. Iz stavka v stavek sem bil bolj vzhičen. Dobil sem občutek, da vsa dvorana samo čaka, da odbije še zadnji takt, da počasti vse aktivne udeležence z gromkim aplavzom. In prav to se je zgodilo. Ko je še zadnja nota ženskega zbora v zaodrju zaplesala pod strop dvorane in ko je dirigent še zadnjič uporabil tren svojih rok, je dvorana eksplodirala. Povsem zasluženo. Planeti. Kadarkoli in kjerkoli. Uh, kako monumentalno delo je to. In menda je precej piscev filmske glasbe dobilo navdih prav v tem delu.

Pa še ena jesenska za konec :)

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Nov.2025 at 08:48
vau, mrtupevc, to so momenti v glasbi, ki si jih zapomniš.. ko se občutek porodi iz drobovja.. ko se zgodi zvočna eksplozija..  nazadnje sem to doživela, je blo tud v cankarju, na septembrskem koncertu bakaline velike.. ne glede na to, da sem fenica in da veliko špilajo naokoli, je bil to prvi moj obisk njihovga koncerta v živo.. nekaj me je poklicalo in sem sledila impulzu.. za nameček sem kupila tazadnjo karto - ki mi je dala čudovit razgled.. 
prav lepo so sedli v linhartovi, akustika se je zlivala po prostoru, lučke so ble mojstske in janijevi nagovori so bili tako.. pristni..  rog, ki ga spila andrea, mi vedno zavibrira tko močno.. hipnotični ritmi, psihedelični rifi..  mogoče zarad ene afinitete do tminskih koncev, dialekta, ki mi je domač, mogoče tud zato, ker poznam ozadja nastajanja nekaterih pesmi - zame je bil ta koncert prelep in hkrati muka.. najraje bi prasnila v jok, ki je v navalih prihajal iz trebuha.. bolj ali manj cel koncert sem se zadrževala, da obilne solze po licih ne bi dobile še spremljave tuleža (še robčkov nisem imela).. pa nisem neka jokica, daleč od tega.. po koncertu sem srečala kolega, tminca, tud metalca, ki mi je rekel, da je cel koncert jokal..
domov sm šla peš.. čista.. zamaknjena.. jok umiva dušo, večkrat preberem.. muska je pa moj vent.. 

Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Nov.2025 at 08:52
prelepa jesen, res!  jaz jo obožujem - ko pride mraz, megla in ko se dan skrajša - se jasne konture zamažejo in ko se odpre prostor za domišljijo.. in ko sončni dan obsije vse te nore barve odmirajočih listov - naslika minljivost v res fascinantni luči.. 

Edited by grafin - 06.Nov.2025 at 08:53
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Oct.2026 at 10:35
Uh, morda pa z novim zanosom foruma tudi tule pade kak umotvor več kot 1x na letoTongue

Recimo tale - ga ni bolj metalskega imena slapu od "Black Water waterfall"Hug

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 363738

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.133 seconds.